Sorun kocam

evinize yakın iş bulamıyor musunuz, çocuğu da tam gün uygun fiyatlı bir kreş bulursanız ya da yarım gün devlet anaokuluna yarım gün de bir bakıcı ayarlarsanız olabilir,
Daha kredinin bitmesine 8 yıl varmış, vu düzen böyle devam etmez, çocukların gelişimi için ilk 6 yıl çok önemli, bu donemde babasından ayrı kalması doğru değil

Siz de eşiniz de yuvanız için çocuğunuzun geleceği için bu zorluğa katlanıyorsunuz. Eşiniz biraz duygularını yoğun yaşıyor sanırım. Buna benzer durumları yaşayan o kadar çok arkadaşım var ki. Bir arkadaşım öğretmen olarak atanıp başka bir ile gitti çocuklarını da yanında götüremedi. İki küçük çocuğa babası baktı hem de çalışırken. Mümkün oldukça çocuklarının yanına giderdi uçakla.1 sene sonra da eş durumundan eşinin çocuklarının yanına döndü. Çok şükür evlilikleri falan sallanmadı. Bir arkadaşımın eşi asker ve görev yerleri aile hayatına uygun olmadığı için eşini ve çocuğunu hiç yanında götüremedi. İnsanlar hangi zorlukların üstesinden geliyor. Ben şuan eşinizi gereğinden fazla hassas ve anlayışsız gördüm. Sırf annenize olan tavrından dolayı çocuğundan ve sizden uzak kalıyor. Annenizin evine girmesin dışarda vakit geçirin. Bu kadar zor olan işleri daha da zorlaştırmaya gerek yok ki.

Niye evlendiniz siz? Evli bir kadın annesiyle mi kocasıyla mı ortak karar almalı? Kadına bak hem evliliğe hem maddi durumlara hem de çocuğun yaşam şekline müdahale ediyor. Kocanızda peygamber sabrı varmış. Bırakın adamı boşayın madem gönlüne göre bir aile kursun. Annenize izahat vermeye mecbur musunuz? Kusura bakmayın söylemek zorundayım ana kız cahilliğin doruklarındasınız. Kocanızın annesi yapsa bunu kıyameti kopartırdınız. Adam evlenmiş çocuğu olmuş ama kayınvalidesi yüzünden yalnızlığa mahkum. İnsan biraz vicdan azabı duyar, ben sebep oldum ev alın diye tutturdum ama ödeyemiyorlar çoluk çocuk perişan oldular der. Bu olmadığı gibi bir de idare etsin ne var diyor. Baba çocuksuz, çocuk babasız karı koca ilişkisi yok bunları görmüyor kadın. 1 sene içinde eşiniz madem öyle boşanalım kalın artık orada ben kendime yeni hayat kurmak istiyorum derse annenizde bulmayın suçu. Koltuk sehpa masa dursun yeter size.
Ben durumun farkına vardım ama şimdi nedim nasıl edim bilemiyorum herşeyi bırakıp evime geçmek dediğiniz gibi kocamla oğlumla yıpranan bu evliliğimi yoluna koymak istesem bu sefer annem üstüme üstüme gelecek yine lafı sözü bitmeyecek bu sefer adamın kafası atacak kavga kıyamet olacak

Böyle giderse bu adamın canına tak bak ben sana söyleyeyim ablacım. Annen maalesef sana şu an büyük kötülük ediyor bilmedende olsa
Ne yap et eşinin yanında yaşa öyle ayrı gayrı evlilik olmaz öyle bir hafta izin almakla da bu iş çözülmez
Yuvayı dişi kuş yapar o sensin gereken radikal kararları al yuvanı kurtar
Tekrar ediyorum bu adam bir yıl daha beklemez elinden uçar gider o zaman annen de seni suçlar ben yaptım demez
Abla anlatıyorum bu şekilde olmuyor sorun yaşıyorum ne var elalem sanki sorun yaşamıyormu diyor birşey desem hemen şey mi özledin diyor

Keşke sevgili kalsaydınız da bi ton borca harca girmeseydiniz. O zaman haftada 1'den daha fazla görüşürdünüz.

Ben çocuğunuzun babasını ne zaman gördüğünü anlamadım. O da mı haftada 1? Ve bundan ziyade arabesk mi sizi rahatsız etti?
Evet İzinli günümde çoçukla birlikte eve gidiyorum arabesk müzik değilde öyle ağlarken görmek beni endişeye düşürdü daha önce hiç şahit olmadım ağladığına

İşe girdiğimden beridir 2 yıl odu

Yani çocuğunuzun 2 yılını gormedi yaşamadı çocuk baba ile büyümedi
Ya gerçekten değermi o çocuğun çektiği babasızliga? Adam ağlamasa çocuğa yaşattığınız umurunuzda bile değil.
Bir tane akıllı insan yok mu o çocuğun yokluğunu fark eden uyaran yahu bu nasıl iş?
Birleşecegiz fln demeyin karakterin oluştuğu yıllar geçiyor çoğu yara asla iyilesmeyecek

Konunuz gittikçe daha da ütopik bir hal alıyor. Yanıtlarınız , forumla ve forumdaki üyelerle eğlendiğinizi düşündürüyor.

Annenizin 18 yaş altı 6 çocuğu daha var.
18 yaş altı 6 çocuk daha olan evde ; siz ve çoğunuzu, 2 nüfusu daha anne babanız bedavaya bakıyor olamaz. Bu durumda sizin maaşınız da annenizin evindeki harcamalara gidiyordur.

Ne kadar süredir ayrısınız sorusuna , önce 1 yıl dediniz. Sonraki yanıtınızda ise 2 yıl.

2 yıllık tazminatım yanacak yazmanız da komik. Hangi işyeri 2 yıl sonunda tazminat ödüyor , tazminat yanmasın diye daha kaç yıl çalışmanız gerekiyor biliyorsunuzdur umarım.
Konuyu şöyle toparlim abla biz 8 kardeşiz ve en büyükleri benim 2018 de evlendim ev için kredi çekip borçun altına girince 2020 de bende işe girdim 2 yıldır hem kredi ödeyip hemde elden aldığımız borçları bitirmeye çalışıyoruz ve 1 yıl daha çalışırsam bu elden aldığımız borç bitmiş olacak krediyede kira öder gibi ödemeye devam edecektik son zamanlarda bu şekilde sıkıntılar çıkmaya başladı yanlış anlaşılmak istemem

Yani çocuğunuzun 2 yılını gormedi yaşamadı çocuk baba ile büyümedi
Ya gerçekten değermi o çocuğun çektiği babasızliga? Adam ağlamasa çocuğa yaşattığınız umurunuzda bile değil.
Bir tane akıllı insan yok mu o çocuğun yokluğunu fark eden uyaran yahu bu nasıl iş?
Birleşecegiz fln demeyin karakterin oluştuğu yıllar geçiyor çoğu yara asla iyilesmeyecek
Bize kimse şöyle olur böyle olur demediki onuda geçtim daha ev aldık diye gözlerine battı bi Allah razı olsun eniştesi bide kaynanam el uzattı destek oldu

Aynı adetler kadının yeri kocasının yanı da der ; siz de dememiş. Demek ki beğendiğiniz adetleri seçip almış , uygulamış ; beğenmediklerinizi yok saymışsınız.

Annenizin evinde sizin haricinizde gerçekten 6 çocuğu varsa ; sizin kocanızın yanında olmanızı desteklerdi diye düşünüyorum. Evde en az 8 kişiyken , siz de orada kalınca 10 nüfus olmuşlar ve herkes halinden memnun öyle mi ?

Siz de yiyip içtiğiniz annenizin evine bir kuruş vermeden maaşınızı kendi borçlarınıza harcıyorsunuz ; kimse de itiraz etmiyor. Buna inanmak çok zor.

Evdeki 6 kardeşten en büyükler şimdiye kadar eşinizin yanına taşınırdı bence.
7 kız bir erkek kardeş olduğumuz için öyle bir durum olmaz ki burda

Bize kimse şöyle olur böyle olur demediki onuda geçtim daha ev aldık diye gözlerine battı bi Allah razı olsun eniştesi bide kaynanam el uzattı destek oldu

Ya annesi babası olan cocugu o hengameye atmak babasız bırakmak nasıl normal olabilir yapmayın ne kadar kıymetli 2 oda 1 salon.
Eşiniz ağlamasa böyle yaşayıp gideceksiniz valla pes

Yahu huzur olsunda bı çekyat bı masa iki sandalye olsun. Eşyalı kiraya vermek çok mantıklı. Eşyayi da düşünmeyin bir Allah aşkına. Bı tas yemeğin olsun ekmeği bölüp yiyin ama huzur olsun. Adam nerdeyse intiharın eşiğine gelmiş farkında değilmisiniz. Adam sizin ve annenizin plansız işine kurban gitmiş zaten. Birde böyle ayrı gayrı ne kadar devam eder. Yada en basitinden paşa paşa git gel yol süresini çekeceksiniz. Sabah annenize bırakıp akşam çıkışta alacaksınız. Hicbisey yapamıyorsaniz en azından bunu deneyin. Çok çok uykudan feragat etmiş olursunuz
Oturup etraflıca bu konuyu konuşmamız lazım adamın sorunu ne olduğunu söylese Ne derse yaparım yeterki anlatsın derdini böyle içine kapanık olunca anlatmıyor

Back
X