Sorun kocam

Aynı adetler kadının yeri kocasının yanı da der ; siz de dememiş. Demek ki beğendiğiniz adetleri seçip almış , uygulamış ; beğenmediklerinizi yok saymışsınız.

Annenizin evinde sizin haricinizde gerçekten 6 çocuğu varsa ; sizin kocanızın yanında olmanızı desteklerdi diye düşünüyorum. Evde en az 8 kişiyken , siz de orada kalınca 10 nüfus olmuşlar ve herkes halinden memnun öyle mi ?

Siz de yiyip içtiğiniz annenizin evine bir kuruş vermeden maaşınızı kendi borçlarınıza harcıyorsunuz ; kimse de itiraz etmiyor. Buna inanmak çok zor.

Evdeki 6 kardeşten en büyükler şimdiye kadar eşinizin yanına taşınırdı bence.
valla sadece 1 değil 3 tane çocuğıyla da babasının evinde kalanlar biliyorum
kadın çalışmadığı için maaşı da yoktu üstelik o zamanlar
aile içi bambaşka bir sebeple (ama yine tamamen maddi şeyler) bu şekilde yapıyorlardı, hoş kayınvalidenin değil tamamen damadın b.k yemesiydi.

neyse bir katkı sunmuyordu yani kız ailesine, zaten 3 çocuğun işini ancak görüyordur biraz da hantal bir kızcağızdı sessizdi.
neyse evde bekar 3 kız daha vardı o zaman mırın kırın etmiyorlar mıydı?
tabii ki ediyorlardı, kız 9 ay kalıyor bunlarda, evdeki kızlar daha öğrenci...ev küçük bir ev. 2 odalı.
sonra gidiyordu kocasının yanına hamile kalıp geri geliyordu doğur büyüt yolla kocasının yanına hamile kalsın geri gelsin...
böyle 3 doğum 2 düşük yaptı ve senelerce böyle yaşadılar...
var yani muhafazakar ailelerde bile (bu hikayedeki herkes örtülü, bu kız çarşaflı), aman ev sahibi olunsun, aman para gitmesin, aman boşanılmasın da kol kırılır yen içinde kalır gerekirse kız babası da bakıyor....

Sorun kocanız değil, aileniz ve sizsiniz. Ya inanamıyorum ya bir anne bunu evladına nasıl yapar? Para yok asgari ücretle bu zamanda geçim zor işiniz vardiyalı. Nasıl zorlar eve sokar? Aile birliği huzur, o çocuğun sağlıklı bir ortamda büyümesi... Bunlar aileniz için para kadar,mal kadar önem arzetmiyor mu? Siz de reşit insanlarımız gidip aklına uyup girmişsiniz.
Tamam olur bir denk gelir az bir birikim olur hadi bismillah deyip girilir ödenir gider. Ama her şeyin bir akli mantığı var ve kardeşim siz yaşarken ölmüşsunuz. Bir de bu kadar sebep içinde neden diye soruyorsunuz? Aldatmaya geçmeden buraya kadar zaten yeterince arabesk duruyor haliniz siz farkında değil misiniz? Mesela biz bile burayı okuduk şimdi bir arabesk açabiliriz yani halinize.6 çocuklu evinden çıkamayan annenize guvenmeseydiniz keşke. İlerde eminim durumunuz illa ki iyileşir birikim olur alırdınız ev. Ama 26 yaş ve gençlik, yeni evlilik o heyecan o ilk çocuğunu büyütme anıları bir daha gelemeyecek. Herkesin el ele cafede bir kahve içip gece yürüyüşü yaptığı, senede bir hafta on gün de olsa ailesiyle tatile gittiği günleriniz böyle anne evinde curcuna rezalet içinde kocanız arabesk dinleyerek geçecek. İlerde olursa gelininiz , kızınız bunları yaşarken kıskanacak fesatlık yapacaksınız. Belki sağlık bozulacak
Yani kendini ıskalayan iflah olmaz misali mutsuz bir insan olacaksınız.
😢😢😢

İnsan birşeyi yapmak isterse imkan üretir. Yapmak istemezse de bahane.
Annem kıyameti koparır, kiralar cok fazla, eşyalar zarar görür vs sizin bahaneleriniz cünkü yapmak istemiyorsunuz, böylesi kolayınıza geliyor. Eşinize üzüldüm. Evinde eşiyle kahve içip çocuğuyla oynayacağı dönemlerde arabesk dinleyip ağlıyor. Allah yardımcısı olsun.

Çare arıyor gibi görünüyorsunuz ama her fikre kapalısınız. Ailenizi, çocuğunuzu bile eşyalardan sonraki planda tutuyorsunuz. Annenizin söylenmemesi için çocuğunuzu babasız büyütüyorsunuz resmen. Mantıklı mı sizce yaptıklarınız? Gayet işe yarar fikirler verilmiş size. Hepsine hiçbir geçerliliği olmayan bahaneler sunmuşsunuz. Yazık ben eşinize ve çocuğunuza çok üzüldüm

Annenizle eşiniz arasında kalmaktan korkmayın boşa çünkü anneniz ne derse onu yapıyorsunuz.
Hala eşya hala para diyorsunuz şok oldum zihniyetiniz karşısında, çocuk babasiz, baba çocuksuz ve eşsiz bir hayat sürüyor.
Çocuk bir orduyla aynı evde büyüyor, adam haftada bir ancak görüyor karısını ve siz neden arabesk dinliyor diye soruyorsunuz.
Bu adam arabesk dinlemesin de kim dinlesin.
Ortada evlilik yok aile yok her şey dağılmış hala eşya derdindesiniz.
Ve sanmıyorum ki bu durumu toparlayabilesiniz, her şeye bir bahane bulup dağılan aileyi değil de eşyaları düşünen insan hiçbir şeyi çözemez .
Boşandıktan sonra evin yarısının parasını alıp ailenizle oturduğunuz evde yasamaya devam edersiniz artık. Çocuğa da çok üzüldüm ailesinde akıllı düşünebilen tek bir insan bile yok.

Çocuğunuzun durumu hiç umurunuzda değil mi? Her lafınız para. Eşya zarar görsün gerekirse çöp olsun. Bu kadar küçük çocuğun umurunda mı evde güzel eşya olup olmaması. Ben çocukluğumda evdeki eşyaları hiç hatırlamıyorum bile. Her hatıram anne baba kardeşlerimle ilgili. Babam esnaftı ve iyi olduğu kadar kötü zamanlarımız da olurdu. Hiç üstümü başımı dolabı perdeyi hatırlamıyorum. Az varsa annem bölerdi hepimize, çok olduğu zaman babam bizi yemeğe götürür her istediğimizi alırdı.

Bence siz evlenmiş olmak için evlenmişsiniz, anne olmak için de doğurmuşsunuz. Ne kocanıza ne çocuğunuza acıyorsunuz. Adam belli ki yediremiyor kendine, bir çocuğuma sahip çıkamadım babası olarak başında değilim diye dertlenip ağlıyor. Çocuk desen kabile gibi kalabalık evde arada büyüyor. Anneniz cahilin önde gideni kusura bakmayın. Size ev ev diye gaz vermiş tamam da şimdi kendi aklınızı kullanma zamanı. Annenizin değil sizin aileniz artık.
Bu kadar erken evlendiniz hadi tamam niye çocuk yaptınız, günah değil mi ona? Bu kötü zamanda hepsi bir arada olmuyor işte. Hem asgari ücret hem çocuk hem de ev.

Herkes kredi ödüyor ev sahibi olabilmek için ama kimse haftanın 6 günü annesinin evinde yaşamıyor. Ev kredisi bittiğinde ne baba çocuk ilişkisi kalacak ne de karı koca. Aklınız fikriniz ev para. Bu masrafı göze alın ve taşının. Bırakın kırılan kırılsın. Yavaş yavaş borç ödenir eşya değiştirilir ama geçmiş geri gelmez. Ya da boşanın herkes konumunu bilsin.
evet her lafi para kusura bakma cansu ama yorumu begendim arkadasin guzel yazmis

Son düzenleme:
cansu aklini basina al aile ayni cati altinda olmaktir cocuk bi yerde baba bi yerde ustelik para icin yazik... evim olmasin ama ailem yanimda olsun. yada bosan ozaman en azindan bosandik der kendini oyle tesellieder kalirsin annende:) seni kirmak icin demiyorum bak. cocuga yazik.

Kusura bakma ama herkes yazmış zaten kocan birine aşık olmuş ve terkedilmiş. Sonuçta erkek illa ki cinsel istekleri olacak eee kadın evde yok 6 gün oda kendine bir sevgili yapmış. Eğer öyle olmasaydı seni gördüğü zaman ağzı kulaklarına varırdı ne bileyim bir öper koklar yakınlaşırdı lakin adam oturmuş arabesk dinleyerek ağlıyor. Hala masumane düşünüyorsunuz fakat kendinizi oandırırsınız sadece hemen bir çaresine bakın evinize dönün anneniz size gelsin o sizde baksın çocuga👌

Sizin için olsa arabesk dinlemek ve ağlamak yerine bi çözüm yolu bulurdu. yokluğunuzda aşık olmuş belliki hatta mevcut bi ilişkisi varmışta bitmiş ve kocanız da ona üzülüyor gibi hissettim. özür dilerim sizi üzmek istemem ama….. bu kadar iyi niyetli olmayın takip edin araştırın

Yazık ya adama çok üzüldüm. 2 senedir ayda 4 kere görüyor karısını ve çocuğunu. Kendi evinize yakın bir yerde iş bulmanız çok mu zor? Bu şekilde evliliğinizin yürüyeceğine inanmanız da çok saçma.

Uzun süredir takip ettiğim forma demekki benimde yazma sıram gelmiş diyerek üye olup değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var hemen kısaca kendimi tanıtayım 26 yaşında 4 yaşına girecek bi evlada sahip çalışan bir anneyim konuyu uzatmadan bodoslama giriyorum kusura bakmayın

Kocam son zamanlarda iyice içine kapandı o neşeli gözlerinin içi gülen haraketli adam gitti donuk sürekli düşünceli dalgın bir adam geldi tabi bunu ancak İzinli günümde fark ettim ki sürekli arabesk diye tabir edilen şarkılar dinleyip ağladığını fark ettim tabi fark eder etmez ne oldu neyin var diye sordum ama cevap alamadım oldum olasıya derdini anlatan biri olmadı hep içine atan biri daha fazla üsteleyemedim çünkü işe gitti bu durum beni çok endişelendirdi içim içimi yiyor doğal olarak ne yapacağımı da bilemedim kime anlatacağımıda aklıma tek gelen konu benden ve çoçuğun da ayrı olması bende çalıştığım için haftanın 6 günü annemlerde kalıyorum çünkü kocam 3 vardiya çalıştığı için gidip gelmem zor oluyor eve doğal olarak annemlerde kalıyorum bundan sebep olabilir mi diye düşündüm ne yapacağımı bilmiyorum hanımlar ne olmuş olabilir bu durum fikrinize çok ihtiyacım var
4 yıldır babanızda mı kalıyorsunuz. Birde çocukla nasıl rahat edebildiniz. Babanız kovmuş resmen, evine git kardeş. İnsanları yıldırma.. bari evlenmeseydin

Ben bunu söylediğimde annem kıyameti koparır evde bu kadar borça batınız daha birde evmi değiştireceksiniz ne var 1 yıl daha idare etsin diyecek hadi onuda geçtim zaten kocam anneme tavırlı bu sefer annem kocam bunu düşündü diyecek ve kılıçlar çekilecek arada kalan yine ben olacağım 😢😢😢🤲
Anla artık cansu sen eşinle evlisin annenle değil ne derse desin. Bu zamana kadar eşini harcamissin eşine odaklan artik

Ben bunu söylediğimde annem kıyameti koparır evde bu kadar borça batınız daha birde evmi değiştireceksiniz ne var 1 yıl daha idare etsin diyecek hadi onuda geçtim zaten kocam anneme tavırlı bu sefer annem kocam bunu düşündü diyecek ve kılıçlar çekilecek arada kalan yine ben olacağım 😢😢😢🤲

Bosandiktan sonra rahat rahat annenin evinde yasarsin artik.

Back
X