Sorun mu ben mi buyutuyurum.

montesorri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
519
101
68
Ankara
Merhaba kızlar. Benim derdim nisanlimin ağız değiştirmesi. Sorunum şu ki nişanlım göreve ataninca yeni eşyalar almış beyaz eşya olarak.bana önceden onları annesine vereceğini söylemişti bizde yeni alırız diye.annesininki bozukmuş. Bende tamam dedim.geçen hafta anne babasi yanına geldi muhabbet arasında annesine dolabı sana vericem biz yenisini alıcaz demis.annesi de burdan köye dolap gitmez demiş. .yani kadın beyaz eşya alınsın istemiyormuş. Ben çok bozuldum.nisanlimin başladı ben boş yere 15-20bin beyaz eşyaya veremem demeye.ben kullanmak istemiyorum dedim.o da bunları annemle konuş diyor.bende ben annenle evlenmiyecegim seninle evlenicem diye söyleyince sustu.ben ne yapmalıyım ben kullanmak istemiyorum.eşyalar alınali 4-5yil olmuş.
Ayrıca kendisi hep kazandığı parayı kardeşlerine vermiş. Araba almış onların borcu için satmış. Kardeşleri için kredi çekmiş. Şimdi sırf para biriktirmedi diye bunları kabul mu etmeliyim.
Annesi küçük kardeşini de evlendirmek istiyor ve kadın küçük oğluna çok düşkün. Ben onun düğününü yapmak için bizi en az masrafla halletmek istiyorum gibi geliyor.siz olsanız ne yapardınız.

Al kullan tartışma bence. Evlendikten sonra yardım etmemesi koşuluyla tabi. Bikaç yıl sonra değiştirirsin zaten. Şimdiden gerilmeyin bence

bu konu icin annemle konus mu:KK57: yuh artık ilerde başka seyler içinde mi anasıyla konusacakmışın
Senin sözlerinde tavrında doğru,arkasında dur ama şimdiden bazı seyleri kabullenirsen sonu gelmez

valla ben de olsam evde çalışan işimi göreni varken gidip 15-20 bin vermem beyaz eşyaya ki 3 sene önce 3 bine aldım beyaz eşyamı, ne gerek var onlara dünya para dökmeye. zaten en iyisinin ömrü ne kadar ki..
nişanlının fikri güzel ama bunu dile getirme şekli hoş değil. yani annem istemiyor almayacağım demesi evliliğinizin nasıl olacağının sinyallerini vermiş. bu arada sen ne yapacaksın ev için? beyaz eşyanın tamamını mı nişanlına bıraktın?

Çok ailesine düşkün ama onlar çok düşmüyor nişanlıma.hergün annesiyle konuşturuyor beni.çok iyi maaşı var ama hiç birikmesi yok.bekar diye elinden almışlar.kredi cektirmis kendisi ödemiş ve geri vereceklerini düşünmüyorum. Kardeşi araba almis ödesin diye kendi arabasını satıp vermiş. Benimde hevesim var sonucta en önce kendisiydi almak isteyen neden değişti ki.ben farklı bişey istemiyorum. Her evin ihtiyacı olan bisey.ben ilk ben kullanayım istiyorum.düğünden sonra hemen beyaz eşya mi alayım tek tek.

valla ben de olsam evde çalışan işimi göreni varken gidip 15-20 bin vermem beyaz eşyaya ki 3 sene önce 3 bine aldım beyaz eşyamı, ne gerek var onlara dünya para dökmeye. zaten en iyisinin ömrü ne kadar ki..
nişanlının fikri güzel ama bunu dile getirme şekli hoş değil. yani annem istemiyor almayacağım demesi evliliğinizin nasıl olacağının sinyallerini vermiş. bu arada sen ne yapacaksın ev için? beyaz eşyanın tamamını mı nişanlına bıraktın?
Bizim adetlerimiz de kız evi mutfak küçük ev aletlerini alır ve yatak odasını alır. Damatlık felan.zaten biz üstümüze duseni yapicaz o da yapsın.

Hiçbir beyaz eşya 15-20 bin tutmaz ... yeni alacağın beyaz eşya ya da en klas mobilyalar mutluluk da getirmez ! Balık baştan kokmuş, gitsin anası ile kendisi konussun..
Bende sen kendin konuş dedim.ilk başta bana sadece televizyonu alacağını diğerlerini annesine vereceğini söylemişti.

Bizim adetlerimiz de kız evi mutfak küçük ev aletlerini alır ve yatak odasını alır. Damatlık felan.zaten biz üstümüze duseni yapicaz o da yapsın.
senin zihniyetin yanlış. görev dağılımı gibi biz üstümüze düşeni yapıcaz demek nedir? 3-5 parça eşya için senelerce borca girmek ne kadar mantıklı? kimin durumu neye yetiyorsa onu yapsın.. bence sen biraz elini tutup kolunu kapmışsın çocuğun kaynana da müdahil olma ihtiyacı hissetmiş

Sen üstüne düşeni yapıcaksan hakkıyla, erkek tarafı da yapıcak. Ben zamanında çok düşündüm milleti, aman sıkıntı olmasın durumları sıkıntılı falan diye, şimdi çok pişmanım. Çocuk evlendiriyolarsa masrafını da yapıcaklar bi zahmet yapamıyolarsa da evlendirmeyiversinler anacım. Düğün salonunun parasını biz üstümüzdeki takılardan paralardan çıkarıp verdik! Bide atıp tutuyolar düğün ettik oğlan evlendridik diye bi çöpleri yok evimde.
Sen de kullanma bence. Yenisini almıyosa da kendi bilir. Eski eşyaları kullandıracağı biriyle evlensin.
Eğer nişanlının tavrı biraz daha ılımlı olsa ben de ona göre yorum yapardım ama tav oldum laflarına! Ne demek annemle konuşacaksın, para veremem, bunu kullanıcaksın. Oldu paşam! Başka?

Back
X