Sorun yaşar mıyım ?

nurose

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
590
210
53
Merhabalar ,

Yaklaşık 1 aydır benden 9 yaş büyük (33 yaşında ) biriyle görüşüyorum ,gayet güzel anlaşıyoruz çok iyi biri efendi saygılı anlayışlı kısacası beni mutlu edebilecek biri bende kendisine çok ısındım.

Sorum şu ki ben üniversite mezunuyum güzel bir işte çalışıyorum ama o liseyi bitirmemiş bunun sebebi ise kendisinin hafız olması yani kendini bu yönde geliştirmek istemiş kendi isteğiyle yıllarca kursta kalmış hafızlık yapmış bu çok güzel bişey (konuyu dine getirip konumun kapanmasına sebep olmayın lütfen ) , şu anda da bir otomotiv firmasının ofisinde çalışıyor .

Maddi durumu normal işinden de memnun ama sonuçta bir mesleği yok bir de şöyle bişey ben zaten ibadetlerini yerine getiren dini yönden kendini geliştirmiş bir eşim olmasını istiyorum ama ailem özellikle annem bunlardan ziyade çocuğun işine gücüne mesleği olmasına bakar açıkçası.

Biraz karışık anlattım ama sonuç olarak onun hafız olmasına ben sevindim ama okumamış olması belli bir mesleğinin olmaması ilerde sorun yaratır mı ? Kendi okumuş eşi okumamış olanlar var mı nasıl bir yol izlemeliyim ?

okumamış olması illaki zarar verir ilişkinize eğer çalışacaksanız aşağılık kompleksiyle boğuşursunuz bir de adamın..bence tabi,keşke olmasa.

Yani kimi adamlar var ayakkabı boyar gene evine ekmek getirir
Böyle bir adamsa hiç dert etme o iş bulur yeterki yüreği olsun çalışmaya..

Adam olgun biriyse sorun etmeyecekse iliskinizde bir sorun olmaz çevremde var örnekleri.

okumamış olması illaki zarar verir ilişkinize eğer çalışacaksanız aşağılık kompleksiyle boğuşursunuz bir de adamın..bence tabi,keşke olmasa.
ben öyle bişey yapmam o da yapacak biri gibi değil ama bilmiyorum ki
Yani kimi adamlar var ayakkabı boyar gene evine ekmek getirir
Böyle bir adamda hiç dert etme o iş bulur yeterki yüreği olsun çalışmaya..
evet tembel bir insan değil okumamış ama kendini geliştirmiş bir de bu zamanda karakter çok önemli bunlarda artı geliyor gözüme

Madem hafız,gitsin cami imamı olsun...valla süper iş...arada mevlütlere de gitse 3 seneye kalmaz ev araba hazır...

bence okumamış olması değil de kendini geliştirip geliştirmemiş olması önemli.
elbette lise mezunu olmayan birinin çalışacağı alanlar bellidir, zorlu bir iş yaşamı olabilir, ama kimi vardır ki ekmeğini taştan çıkarır saygım sonsuzdur. kiminin de tüm imkanlar ona seferber olmuştur da adam demeye şahit ister.

o yüzden mesleğinden çok kişiliğini ve sorumluluk duygusunun gelişmiş olup olmadığını gözlemlemenizi öneririm.

Açıktanda olsa okusun
Böyle olursa hem siz hem anneniz mutlu olur.

bir de tabi geliriniz az olup da kendi arkadaş çevrenizi kıskanacaksanız bu da sorun olur.
Hani herkes ev araba aldı arkadaşlarımdan, biz hala kirada oturuyoruz diyecekseniz.
elbette maddiyat önemli de malum gönüller bir olunca samanlık seyran olabilir :)

Adam olgun biriyse sorun etmeyecekse iliskinizde bir sorun olmaz çevremde var örnekleri.
yani sorun edecek biri gibi değill
Madem hafız,gitsin cami imamı olsun...valla süper iş...arada mevlütlere de gitse 3 seneye kalmaz ev araba hazır...
bilmiyorum ki böyle bir düşüncesi olmuş mu
aynen bende bu şekilde düşünüyorum kendini geliştirmiş ve gerçekten çok saygılı çok efendi biri
Açıktanda olsa okusun
Böyle olursa hem siz hem anneniz mutlu olur.
aynen zaten seneler önce yazılmış bırakmış tekrar başlayacak

günümüzdeki çokça kişiye göre kariyer sahibi biri olarak ve hatta bu kadar kariyer sahibi insanların içerisinde olup onlardan biriyle bir kez bile düşünmemiş olan biri olarak,
bana kalırsa bahsettiğiniz kişi kendini geliştirmişse kültürel anlamda hiçbir sıkıntı olmaz.
tabii bu size de bağlı.
aslında annenizden ziyade siz de dert ediyor musunuz? ya da eder misiniz?

ayrıca üniversiteden daha öncelikte şeyler var. meslekten de öyle.

evi var zaten benimde ailemin normal bir maddi durumu var ama onun ne kadar geliri olduğunu bilmiyorum tabiki

Ekmeğini kazanabiliyorsa sorun yok
Sizde beklentiyi az tutacaksınız
Mesleği olmayan bir adamdan yapabileceğinin fazlasını isterseniz mutsuz olursunuz
Şu an çalışıyor, işsizlik dönemleri olabilir, zorlanacağı zamanlar olabilir, sizin üniversite mezunu olmanız onu zaman zaman komplekse sokabilir, bunlar olağan şeyler. Ortalama bir hayata razıysanız neden sorun olsun, benim görüşüme göre mesele anlaşmak, aranızda bir sorun yoksa evlilik de yürüyebilir pekala. Ama annenizin kriterleri önemliyse ve sorun çıkaracaksa uzatmanın alemi yok

Ailenin düşüncesi mantıklı çünkü ibadetlerini yerine getirmesi vs bireysel şeyler bunlar yani Tanrı ile kul arasında olan bişeydir bu ve kimseyi ilgilendirmez. İbadet yerine getirmek, inancına göre yaşamak, şekillenmek vs bir insanın karakterini belirlemez. Namazında niyazında dersin ama içinde nasıl bir insan çıkar bilemezsin. İnanç yönünden kendini geliştirmiş olması yarın öbür gün maddi sıkıntı yaşarsanız sizi kurtarmayacak mesela, dua etmekle ya da namaz kılmakla maddi sorunlarınızı çözemezsiniz neticede düzgün bir iş güç lazım. Maneviyatı sadece dine indirgemek en büyük yanlışlardan biri ama maddiyatsız da olmaz. Din, vicdan bunlar bireyseldir ve karın doyurmaz, akılcı çözümler lazım.

aynen ben dert etmiyorum benim için illede üni mezunu olması gerekmiyor dediğim gibi karakterine huyuna suyuna önem veriyorum ben
annem biraz önem verir ondan sordum

hayır tabiki o anlamda demedim zaten sadece bu şekilde olması beni sevindirdi ama meslek ayrı bir şey onun kendine güveni tam çalışma para kazanma konusunda

Valla ben kapanmayı düşünsem o alana yönelecektim, sağlıktan sonra bence iş garantisi olan bir alan.
Cami imamı olmanın prosedürü ne, ilahiyat mezunu mu isterler bilemem ama...
Gelelim o konuya, valla devir zorlaştı, huyu güzel diye tutup da mesleği olmayan birine kız vermezdim ben. E adamın yaşı da var şu saatten sonra hem aile kurup hem üniversite okuması biraz ütopik geliyor. Maddi durumu kendi çalışmasa da iyi olsa neyse, okur tamamlar deriz de adam çalıştığı ile ev geçindirecekse olmaz.
Ama şu an işsiz de değil, sallantıda ise onu bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…