İş arayan herkese iş vardır aslında. İş bitirici bir insan yaptığı iş ne olursa olsun düzgün yapar. Şimdi üniversiteli olmak bir ayrıcalık değil hepsi mantar gibi çoğaldı ve eğitim kalitesi genel anlamda düşük.hayır tabiki o anlamda demedim zaten sadece bu şekilde olması beni sevindirdi ama meslek ayrı bir şey onun kendine güveni tam çalışma para kazanma konusunda
yani ben zaten maddi durumu çok yüksek olmasını beklemiyorum anlaşabileceğimizi de düşünüyorum ama ilerde sorun olur mu diyorum hani onun üzülmesini istemem çünkü durumu belli şartları belliEkmeğini kazanabiliyorsa sorun yok
Sizde beklentiyi az tutacaksınız
Mesleği olmayan bir adamdan yapabileceğinin fazlasını isterseniz mutsuz olursunuz
Şu an çalışıyor, işsizlik dönemleri olabilir, zorlanacağı zamanlar olabilir, sizin üniversite mezunu olmanız onu zaman zaman komplekse sokabilir, bunlar olağan şeyler. Ortalama bir hayata razıysanız neden sorun olsun, benim görüşüme göre mesele anlaşmak, aranızda bir sorun yoksa evlilik de yürüyebilir pekala. Ama annenizin kriterleri önemliyse ve sorun çıkaracaksa uzatmanın alemi yok
Valla ben kapanmayı düşünsem o alana yönelecektim, sağlıktan sonra bence iş garantisi olan bir alan.
Cami imamı olmanın prosedürü ne, ilahiyat mezunu mu isterler bilemem ama...
Gelelim o konuya, valla devir zorlaştı, huyu güzel diye tutup da mesleği olmayan birine kız vermezdim ben. E adamın yaşı da var şu saatten sonra hem aile kurup hem üniversite okuması biraz ütopik geliyor. Maddi durumu kendi çalışmasa da iyi olsa neyse, okur tamamlar deriz de adam çalıştığı ile ev geçindirecekse olmaz.
Ama şu an işsiz de değil, sallantıda ise onu bilemem.
İş arayan herkese iş vardır aslında. İş bitirici bir insan yaptığı iş ne olursa olsun düzgün yapar. Şimdi üniversiteli olmak bir ayrıcalık değil hepsi mantar gibi çoğaldı ve eğitim kalitesi genel anlamda düşük.
orası öyle dediğim gibi maaşını bilmiyorum belki dediği gibi iyidir işikesinlikle öyle...
ayrıca 1000 lira maaş alan mühendisler bile var artık.
@umutsuzkedi
belki ileride ticarete atılırsınız? beraber? sizin de işiniz varsa ortak bir gelirle kosgeb den falan destek alarak beraber bir şeyler de yapabilirsiniz.
tabii adam işsiz değil. bence satış pazarlama da bir meslek dalıdır. hem satış pazarlamada üniversite şartı falan da yok. daha büyük şirketlerde iş de koşturabilir.
benim bir zamanlar bir yöneticim vardı. adam direktör ve altında 500-600 mühendis vardı. ve adam ilkokul mezunuydu.
Valla hayat pembe değil, ona göre düşünün derim ben yanievet yaşı ve durumu üniversiteyi okuyup bitirmesini beklemeye pek müsait değil görüldüğü gibi, yani bilmiyorum imamlık konusunda bir bilgim yok
Adam karakter gereği silik biri değilse, ezilmeye müsait değilse, baskın bir karakteri ve oturmuş bir özgüven duygusu varsa asla yaşamazsın. Tabi senin daha itinalı olman lazım. Benim eşim üniyi açık öğretimden bitirmiş ben hacettepe mezunuyum, devamında da yurtdışında birsürü eğitimler aldım . Gelip baksan benim akademik geçmişim aslında eşimin sanırsın:))) oncacık okumuş ama adam özgüven heykeli, kendini çk geliştirmiş, çok da donanımlı. Bizde hiç sorun olmadı bunlar
bende iyi örnekleri düşünüyorum yani tanıyınca severler belki diye ve o da diyor ki biz birbimizi sevdikten sonra sen istedikten sonra ailen kabul eder diyorBir amca vardı üniversite de sınıfımda amca diyorum çünkü 50 lo yaslardaydi.
Eşi öğretmen çocukları biri doktor biri öğretmen ve amca o yaşta üniversite kazanıp okudu mühendislik bitirdi. Okumanın kendini geliştirmenin yaşı yok yeterki içinde olsun.
Yine yakın bi arkadaşım 3 sene önce evlendi lise mezunu bile değildi eşi ve 4 sene çıktıktan sonra evlendiler ailesi başta çok tepkiliydi ama sonra tanisinca sevdiler şu an 1 yaşında oğulları var ve mutlular bunun gibi bir çok örnek var. Ve o arkadaşımın eşi kendini çok geliştirmiş biri oturup konustugunda insan bilgisine hayran kalıyor
yani keşke zamanında en azından lise bitirseydi diyorum ama yapacak bişey yok düşünüyorum işteValla hayat pembe değil, ona göre düşünün derim ben yani
Zaten siz de pek emin değilsiniz, emin olmadan evlenmeyin.
aynen öyle şans işi biraz da sonuçta üni mezunu olup işsiz olan da çok biliyorsunuzBak sana kendimden örnek vereyim, benim babam da amcam da karakter olarak çok düzgün iki adam. Benim babam çok küçük yaşından beri çalışıyor. Serbest meslek. İşleri senenin yarısında iyiyse yarısında kötü. 6 ay çalışır mesela atıyorum, 6 ay işlerin kötü olduğu zamanda çalıştığı zamandan kenara attığı az buçuk parayı yer. Ne evimiz oldu ne arabamız. Kendimize ait hiçbir şeyimiz yok. Amcamsa berber. Askerden gelir gelmez kendisine bir berber dükkanı açmış ve o meslekte tutunmuş. Şu an iş yaptığı muhitte çok tanınan biri. Ben 22 yaşındayım, ben doğmadan seneler önce başlamış adam o işe, kaç yıl olmuş düşün. Oturduğu ev kendisinin, çalıştığı dükkan kendisinin, bir de arabası var. 2 çocuğu var, biri özel üniversitede okuyor, diğeri de bu sene tıp kazandı. Birini ite kaka özelde hemşireliğe yolladılar, öbürü kendi başarısıyla kazandı. Neticede ikisinin de hayatı kurtuldu diyebiliriz aslında. İş, meslek falan bunlar çok önemli. Günümüzde insanlar en azından kendilerine denk insanlar olsun istiyorlar mesleki açıdan. Meslekteki başarının tamamen akıllı olmakla alakası var ve bu durumda üniversite mezunu değil ama çok akıllıysa, para kazanmayı biliyorsa sırtınız yere gelmez.
Günümüzde durumlar çok değişti artık. Çok fazla mezun, işverenler için seçeneği çok arttırdı. Yeni mezun insanlar (ki ben de onlardan biri olacağım) aslında tamamen haklı olarak 'ben 4 sene okudum, kendime göre bazı şeylere katlandım. şimdi de hakkım olan parayı almak istiyorum, 1000-1500 liraya çalışmak içi okumadım. En az 2000-2500 almam lazım ki okuduğuma değsin' diye düşünüyor. Ama bir başka yeni mezun çıkıyor, benim işimi görür 1500 TL maaş diyor ve başlıyor. Bir başkası 1000 TL'ye razı geliyor falan. Durum böyle olunca bizim 2500 maaş isteyen yeni mezunumuz açıkta kalıyor ve işsiz gezmektense 1500 maaşa razı geliyor. Rakamlar sadece örnek. Neden çok mezun var? Çünkü okula girmek, bitirmek çok kolay. Giren adam bi şekilde bitiriyor zaten o okulu.kesinlikle öyle...
ayrıca 1000 lira maaş alan mühendisler bile var artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?