bizim buralarda kız tarafı sadece yatak odasını alır mutfak kıza aittir.beyaz eşyalardan çamaşır makinasını kız evi elir diğer herşeyi erkek tarafı alır.bilezikte bazı babalar sorar ne kadar takacaksınız diye bazıları hiç sormaz kaç takarsa taksın der geçer.ama babam zorlamak için yaptı bunu.birde ilerde size faydası olur diye istedim diyor.
baban 15 bilezik isterken neyi hedefliyordu.
ayrıca kaç gramdan 15 bilezik istiyor
15 gramdan 15 bilezik istese 225 gram yapıyor
bu miktar biraz fazla
nişanlının ailesi çok zengin olur 300 gramı da takar ama
nişanlının ailesinin durumu yoksa onları zor durumda bırakmanın anlamı ne
bence bu durumda nişanlın da haklı
8 bilezik gayet normal bir teklifmiş çünkü
Sizin orası neresi ya hu bekar erkek kardeşim var hemen oradan kız alalım, şartlar çok olumluymuş
gram demedi ama sayısına takıldı sadece.zora koşmak için vazgeçsinler diye yaptı bence.
Canım bak bu biraz saçmalık olur belki ama bu sahte bilezik satıyorlar onları bazıları alıp altın suyuna batırtıyor kuymculara bence sen böyle bir şey yap babanında gönlü olsun eşinle arandada sır kalsın :)
bence evlılıge bu kadar cok maddıyat katmak iyiy bişe deıl... sonucta babanız ama ben 15 bılezık ıstemesıne pek bı anlam veremedım... ona göre bıse yokkı... bence damattan ısteyecegı en güzel ve buyuk fedakarlık senı cok sevmesı ve ıyı bakmasıdır...
Yeminle sanki kendi yaşadığım şeyleri gördümBilezik sorunları, eşya sorunları, dünürlerin birbirini sevmemesi
Beni babam nikaha yollamıyordu o bilezikler yüzünden
Şimdi 10 aylık evliyim ama gel bana sor neler çektim, hala da çekmekteyim
peki evlenince geçmedimi sorunlar mutlu değilmisiniz vazgeçmek mi gerekir yol yakınken...
Canım bak bu biraz saçmalık olur belki ama bu sahte bilezik satıyorlar onları bazıları alıp altın suyuna batırtıyor kuymculara bence sen böyle bir şey yap babanında gönlü olsun eşinle arandada sır kalsın :)
Bizde yatak odasını kız tarafı almaz ve şu kadar altın isteriz denmez.
Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi, mutfak masası,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı
Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi, danteli, televizyonu, fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır,halı yıkama makinesi,elektrik süpürgesi nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir.
Kısmet olursa evlenirsem bütün bunları kız tarafı olarak biz yapacagınız hatta daha buraya yazamadıgım bir sürü eşyalar var.
Benim babam da işi yokuşa sürdü baya, hem de baya baya
Sırf aileler anlaşamıyor birbirini sevmiyor diye okuldan mezun olur olmaz evlendim. Birbirleriyle iyi geçinselerdi, gerçekten beklerdim, bir sene iki sene nişanlılığın tadını çıkarırdım, işe girer çalışırdım. Ama yapamadılar, her gün yeni bi sorun, her gün babamın suratı, eşimle kavgalarımız, çok yıprandım. Eşim benden daha çok yıprandı. Naptık ettik evlendik ama şimdi eşim o günleri unutamıyorum diyor, babanın yaptıkları, dedikleri unutulmuyor diyor. Haklı...
Eğer sen aranızdaki sevgiden eminsen devam et. Baban yokuşa sürmeye hep devam edicek. Bunu da unutma.
Eşim de 6 bilezik yaptı, 2 bin liralık, yarısını borç olarak. Düğünde takılan 3 kuruş da ona gitti. Ne bileyim ya, çok zorrr Allah yardım etsin
Bizde yatak odasını kız tarafı almaz ve şu kadar altın isteriz denmez.
Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi, mutfak masası,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı
Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi, danteli, televizyonu, fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır,halı yıkama makinesi,elektrik süpürgesi nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir.
Kısmet olursa evlenirsem bütün bunları kız tarafı olarak biz yapacagınız hatta daha buraya yazamadıgım bir sürü eşyalar var.
Ya yeliz canım yanlış anlama da sizdeki kız tarafı şunu,erkek tarafı şunu alır işini sevdim baya bi olumluymuşbenim de 27 yaşında bekar abim var ama oralardan bulurmuyuz ki bi tane kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?