sorunlar bitmiyor ben ne yapıcam yardım edin nolurrrr

Bizde yatak odasını kız tarafı almaz ve şu kadar altın isteriz denmez.

Mutfak için gerekli tüm malzemeler tabak,kaşık,tencere,mutfak robotu aklınıza gelecek bir sürü ıvır zıvır daha sonra mutfak perdesi, mutfak masası,mutfak halısı danteli vs beyaz eşya olarakda şunları alır kız tarafı

Buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırınlı ocak alınır oturma odasında kız tarafına aittir oturma odasına oturma grubu alınır, oturma odasına halı, oturma odasının perdesi, danteli, televizyonu, fikos masası zigon sehpası kız tarafı tarafından alınır,halı yıkama makinesi,elektrik süpürgesi nevresim takımları çarşaflar danteller yazmalar patikler daha sayamadıgım bir sürü şeyler var bizde oturma odası ve mutfak tamamem kız tarafına aittir ayrıca tüm beyaz eşyalar kız tarafına aittir.

Kısmet olursa evlenirsem bütün bunları kız tarafı olarak biz yapacagınız hatta daha buraya yazamadıgım bir sürü eşyalar var.

Benim babam da işi yokuşa sürdü baya, hem de baya baya
Sırf aileler anlaşamıyor birbirini sevmiyor diye okuldan mezun olur olmaz evlendim. Birbirleriyle iyi geçinselerdi, gerçekten beklerdim, bir sene iki sene nişanlılığın tadını çıkarırdım, işe girer çalışırdım. Ama yapamadılar, her gün yeni bi sorun, her gün babamın suratı, eşimle kavgalarımız, çok yıprandım. Eşim benden daha çok yıprandı. Naptık ettik evlendik ama şimdi eşim o günleri unutamıyorum diyor, babanın yaptıkları, dedikleri unutulmuyor diyor. Haklı...
Eğer sen aranızdaki sevgiden eminsen devam et. Baban yokuşa sürmeye hep devam edicek. Bunu da unutma.
Eşim de 6 bilezik yaptı, 2 bin liralık, yarısını borç olarak. Düğünde takılan 3 kuruş da ona gitti. Ne bileyim ya, çok zorrr Allah yardım etsin

gram demedi ama sayısına takıldı sadece.zora koşmak için vazgeçsinler diye yaptı bence.

Ben eşime dediğimde kabul etmemişti, takacaksan gerçek tak demişti

keşke babamda öle deyip geçse dilinde söylüyor ama gerçekte yokkkk

peki evlenince geçmedimi sorunlar mutlu değilmisiniz vazgeçmek mi gerekir yol yakınken...

peki evlenince geçmedimi sorunlar mutlu değilmisiniz vazgeçmek mi gerekir yol yakınken...

Eşimle mutlunun da mutlusuyum Allah'a şükür, hiç pişman değilim. Ama dünürler düğünden sonra görüşmediler telefonda bile düşün
Ben de haliyle etkileniyorum bundan. İsterdim görüşsünler , kaynaşsınlar. Aile yüzünden ederiz zaten genelde kavgalarımızı da.

fikrin için tşk ederim canım ama nişanlım kabul etmez böyle bişeyi sanırım

baya bir iş düşüyor sizin orda kız tarafına...

evet gerçekten çok zor ya ben bilmiyordum bu kadar zor olduğunu olacağını Allah yardımcımız olsun doğru kararı verdirsin.evlenirsem inşallah evlendiğime pişman olmam ama biz mutlu olsak bile aileler yüzünden tartışacağımız kesin...

Bilezik milezik, ne saçma ne boş şeylerle uğraşıyorsunuz ya.
Her şeyi boşver nişanlınla ikiniz bir olup her şeyi gözmezden gelebiliyor ilişkinize zarar gelmesin diye uğşabiliyorsanız evlenin. Bu gibi şeylerin sizi yıpratmasına izin veriyorsanız asla evlenmeyin. Daha ne sorunlar çıkacak.

Ya yeliz canım yanlış anlama da sizdeki kız tarafı şunu,erkek tarafı şunu alır işini sevdim baya bi olumluymuş benim de 27 yaşında bekar abim var ama oralardan bulurmuyuz ki bi tane kız

bazen küçük yerlerde bilezik sayısı önemli olabiliyor. ben evli değilim nişanlımda yok ama babam 15 bilezik takılmasını istiyor sebepte şu küçük yerde elalemin diline dolanıyor böyle şeyler helede hatırı sayılır bi aileyseniz
aama benim babamın çözüm yolu şu karşı taraf takamazsa bu bileziği alıp düğünmden sonra satarsınız aradaki zararı da ben karşılarım diyor
ama benim ailemin maddiyatla bi ilgisi yok çünkü daha ben evlenmeden evlenince oturacağım evi arabayı ve düğün parasını hazırladılar
ama dediğim gibi babamda 15 bileziğide istiyor
acaba sizin babanızın isteme sebebi de benimkisiyle aynı olabilir mi?

bence ailendede suç var, 15 bilezik ne demek? nerdeyse bir ev parasi!

hiç anlamam ben şu kadar bilezik yok şu kadar altin takilacak diyen kiz ailelerini, nede olsa sonuçta damat ve gelinin parasi gidecek ne gerek var böyle koşullari öne sürmeye?

Ya yeliz canım yanlış anlama da sizdeki kız tarafı şunu,erkek tarafı şunu alır işini sevdim baya bi olumluymuş benim de 27 yaşında bekar abim var ama oralardan bulurmuyuz ki bi tane kız

Niye yanlış anlıyayım canım bizde herşey ortak yapılır bir tek erkek tarafına yüklenilmez, en önemlisi aileler çok destek olur ister çalış istersen çalışma bütün birikimlerini ortaya dökerler bulursun niye bulamıyacaksın.

Sizin icin üzüldüm....
Babaniz,evlendikten sonra esinize ve ailesine karsi yüzünüzü utandiracak davranislarda bulunuyor bu konu mutlaka pisirilip pisirilip istenmeyerekte olsa önünüze sunulacak... 15 bilezik kolay is degil,e 8 bilezikte az degil :) orta yolun bulunmasi lazim,anneniz babanizla konussa olmaz mi? Yumusamasi lazim,babaniz cok sertt... Akillica konusulmasi lazim babanizla,cünkü farkina varmali ki bu sekilde davranarak aslinda yavrucugunun yuvasina simdiden huzursuzluk sokuyor... Rabbim yardimciniz olsun... Iki aile arasinda dügün öncesi cikan tartismalar küslükler,yeni evlilere cok huzursuzluk ve mutsuzluk veriyor

ya işte bz bu yuzden kaybedyrz.aileleri karstyrmcksn bole cok fazla.yoksa herseyi derler.avrupada yok bole seyler.yani adam evlenyr ama kmseden de yardm beklemyr.bz evlenyrz dyor aileler tanısıyor,işte anlasılıyor gencler imkanlarını kullanp hayatlarını kuruyorlar.ole git gel yok ne yaptnz ne ettnz kmse hcbsye burnunu sokmuyor.ama orda da kendi ayaklarnzn ustunde durmanız gerek.bilezik taksalar ne olacak canm.nisanlın borcla alsa yne o bilezkler borca gdecek.sze pek de br katksıolmycak.su eksk dyecknz alcaksnz br seklde harcanak.bole gosters için bilezik falan takmaktansa her aile belli br miktar yardm eder.dha akıllıca olur.ama bzm ulkemzde oturmuyor bole sistem.hrks nasl gorduyse ole uyguluyor cocuguna.sen sevyrsan gt evlen.zaten hrsyi sz beraber kuracaksnz.aranız bozuldugnda szi bilezik mi kurtaracak yapma bnce.yani su ailelerin artk cocuklara karsmaktan vazgecmesi lazm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…