sorunlar bitmiyor ben ne yapıcam yardım edin nolurrrr

bu topiği görünce şaşırdım inanamadım hangi baba böyle birşey ister 15 bilezik istiyorum yahu be adam sen oğlunu evlendirirken karşı taraf senden istemezmi ektiğini biçmezmisin kızın ödiyecek borcu o çocuk 15 bilezik aldı farzet kızınla satıp ödiyecekler nasıl mantık

arkadaşım sen farkındamısın bu işler eskide kaldı babam böle bişi istese baba ben satılıkmıyım der kızardım bence sen babana hiç bakma benim bir arkadaşım evlenirken babası hiç istemedi nişanlısını ama altında istemedi sadece benim tek bir çocuğm var oda sensin o bana baba demesin evime gelmesin dedi vee biliyormusun evlenince bu huylar gitti senin baban işi oykuşa bilerek sürüyor nişanlının yanında ol böyle bir baba içinde onu sakın feda etme

neden böyle bir baba diyorum biliyormusun bana satılıklık izlenimi veren her tür insan o şu bu böyle lafları hakeder senin hala nişanlın varise çok şanslısın seni seviyormuş erkek olsam al kızını başkasına sat der kaba bir uslup kullanırdım kimse kusuruma bakmasın senin mutlluğuna engel oluyor üstelik düğüne az kalmış ne diye kendini nişanlını üzesin baba o benim kocam olucak ve ben onların gönlünden ne geçiyorsa takmalarına müsade edicem de yazık günah değilmi ya bu devirde herşey ateş pahası iken 15 bilezik pes pes

almorcum vallla sana katılıyorum bizler 3 bileziğe tav olmuşuz

yeliznur arkadaşım benim çeyiz topikim var herşeyi iğneden ipliğe pikeden örtülere herşeyi aldım erkek tarafı sadece oturma odasını koltuk ve tv buzdolabı alıcak gibi çünkü kız bizim buralarda yuvasını dizer hatta ev verilmezdi ama babam ev aldı sağolsun sanırsam vericek bizdede öyle erkek tarafı naparsa öyleee

sağolsun nişanlımın ailesi öyle inceler ki annemle babamın aldığı bilezikleri sormuşlar nişanlıma gitmişler onlarda aynısından almışlar farklılık olmasın diye ben buna bile şükrediyorum düşünüyorlar diye hoş gerekte yok 3 5 15 nbunlar ne yaaaa

ay pardon da Allah babanın gözünü doyursun. boşver ya neden ayrılacakmışsın ? baban inat uğruna yapıyor tüm bunları belli ki ! sende şimdi nişanlından ayrılırsan eğer deyim yerindeyse babanın ekmeğine yağ süreceksin. hiç telaş yapma 1.5 ay sonra geçer biter her şey . nihayetinde tek evlatmışsın yanlış okumadıysan baban hatasını anlar. evlendiğinde eşine istemezse bir iki kere surat yaparsın anlar. hiç sıkma sen güzel canını . Allah mutluluğunuzu daim eder inşallah

Canim benim seni cok iyi anliyorum babam bana bende babama cok duskunum ve beni istemeye geldiklerinde bi surat bi afra tafra ole biseyler istemedi ama hicte yuzu gulmedi kayinvalidemler hep bana soruyodu neden baban bole diye bende hep arada kaliyodum nisanda dugunde hep surati asikti simdi evleneli 3 yil oldu damadini benden cok seviyo hic canini sikma buyutulcek bise yok haa bide nisanlina gelince neguzel uyumsaglamis alalim demis borc falan benim esim dugun arasi okadar stresliydiki 6 yil ciktik biz hic duymadigim laflari duydum ondan ama dugun bitti ohh dedik ondanda streslidir sana soguk davraniyo gibi geliyodur sikma canini

Okuyunca şöyle oldum bi.

Valla biz bedavaya gitmişiz. Şaka bir yana İzmir'liyim ve allaha bin şükür eğitimli ve görgülü bir ailenin kızıyım. Ben istesem ailem kızar. Ben daha anneannemden bir şey isteyemem ki beni o büyüttü annemden yakındır bana. Bayramda anneannem, babaannem para verirdi, babam aldığımızı görür, duyarsa çok kızardı. Bizler böyle yetiştik. Allah babanızın gözünü doyursun. Ne 10'u ben 1 tane istemedim kayınvalidemlerden ki iki tarafında durumu çok şükür iyi. 2 ay sonra evleneceğim kısmet olursa su yolu set takacak diye biliyorum sadece. Öyle aldığını duydum. İstemek ne kelime bizde... Ben hiç bir şey istemedim. Babanızın yaptığı çok ayıp bence. Sizi de küçük düşürüyor. Siz satılık mısınız? Ben böyle bir şeyi kendime yakıştıramazdım ve babamın da bir daha yüzüne bakmazdım. Böyle şeyler çok eskide kaldı sanıyordum, meğer hala devam ediyormuş. Bizler modern şehirlerde büyüdüğümüz için belki de böyle şeylere kulak misafiri pek olmuyoruz. Benim size tavsiyem babanızın ağzını kapatın. Zaten değerinizi iyice düşürmüş. Nişanlınızdan ve ailesinden babanız adına özür dileyin ve hiç bir şey istemeyin. Emin olun daha çok kadir, kıymet ve saygı görürsünüz.

lovelym görüyormusun cidden mantığa göre bedavaya gitmişiz ama cidden bana bu tür şeyler çok saçma geliyor varmı böyle birşey yaaa babam banada kızardı dedmlerden annamlerden aldığım duyduğunda çok çok kızardı hem ihtiyacnızmı var hem ayıp büyük onlar diye biz çok ince düşünüyoruz herhalde valla annem babam düğünde takacaklar onlarda öyle takar yok 5 miş yok 8 miş 10 muş alsalarda istemem gerek varmı ben sefa sürcem onlar cefa

allah bizim gönlmüze herkeslerin gönlüne göre versin inşallah bunların böyle şeylerin lafı olmamamlı

Nişanlın soğumakta çok haklı. Ben de olsam böyle bi'aileyle ne yapıyorum diye bi'düşünürdüm. Adam kızının mutlu olmasından çok paranın pulun derdinde. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama babana şurda çok kısa süre sonra evleneceğin adamla çok mutlu olduğunu bastıra bastıra söyle benceResmen başlık parası istiyo.

Canım öyle valla. Sonuçta benim kayınvalidemler sıkıntı çekerken ben koluma takıp takıştıramam ki. Bizde kimse kimseden birşey istemez. Herkes durumu ölçüsünde elinden geleni yapar. Kesinlikle cehaletle ilgili bir durum bu. Böyle şeyleri duyunca annemi babamı seçme hakkım yok ama olsaydı yine aynı anne babanın kızı olarak dünyaya gelmek isterdim diye bir kez daha düşünüyorum. Bir babanın damadından isteyebileceği en anlamlı ve özel şey kızına en az onun kadar iyi bakması ve sahip çıkmasını istemektir.

Babanız bence abartmış, 15 bilezik diye diretip hem sizi mutsuz ediyor, hemde karşı tarafın antipatisini kazanıyor.

Bana sadece 3 bilezik taktılar, bir tanesi 7 gramdı, 7*3=21 gram, demekki biz bedavaya gitmişsiz.

Valla iyiymiş bizde oturma odası,yatak odası,beyaz eşyaları,mobilyaları falan erkek tarafı alır mutfağa karışılmaz vs. ama sen şunu takacaksının lafı dahi olmaz kim ne takarsa takar.....

Bilemeyecem artık kısmet bulurmuyuz bulamazmıyız bakacaz....

babanız çok bencil, bir an önce o ortamdan uzaklaşıp kendinize gelin.ne yapayım demeniz bile abes.tek kızsınız ve kıymetli iseniz kendisi hazırlıklar yapıp en azından kızına ev arsa felan almalıydı.başkasından beklemek ne demek bu devirde.

Son düzenleme:
Benim şu cümle dikkatimi çekti. Baba istemiyorsan ayrılayım. Bana yeterince sevmediğinizi, sizin de babanızdan kalır yanınızın olmadığını düşündürttü. Bu kadar kolay mı ayrılmak? Eğer insan evlenmeye karar vermişse, çok istisnai durumlar dışında evleneceğimiz insanı severek seçiyoruzdur. Öyle olduğundandır ki vazgeçmek bu kadar kolay olmamalı.

15 mi
anam milletin kızı ne kıymetli, sanki bulunmaz hint kumaşı bizde okuduk ettik, o kadar para kazanıyoruz bedavaya gitmişiz(kendimi mal gibi hissettim birden) kaynanamın bana aldığı 4 bileziği taktıydımda babam "olan var olmayan var takma onları dediydi".

merak ettim sizin ne artılarınız var, yani babanız sizin geleceğiniz iiçin ne yaptı?

Baban resmen işleri zorlaştırmak, arada gerginlik çıkarıp işi bozmak için fırsat kolluyor bence açık ve net. Beklentilerine karşılık vermediği için ısınamadığını, sevmediğini söylemişsin zaten soğukmuş nişanlına, bilezikleri yapamaması veya kendisinin krediyle yapacağı tuzu biberi olmuş, gün doğmuş. Bir kere istemek hata, bizde ayıptır, 20 küsür yıl önce dedem annemi isteyince, annemin babası dedem; gücünüz neye yetiyorsa onu yapın, biz birşey istemiyoruz demiş. Kız vermek mal vermek değildir! Anlamıyorum gerçekten 15, 20 diye direten insanları anlamıyorum? Sanki kendi cebinde kalacak istedikleri, ailenin durumu var mı? yok mu? hiç düşünmek yok, kız alıyor yapsınlar bir şekilde mantığı..

Ailemin tek çocuğum el bebek gül bebek büyüdüm çok şükür kamuda bir uzmanlık kadrosu kazandım ve işe girdiğim gibi evleniyorum başkası olsa kızım memur tek çocuk şunu da isterim bunu da isterim derdi bizimkilerin tek isteği sadece güzel bir düğün olması o da ilk ve son mürüvetleri olacağı için ama onun için bile karşı tarafa kendiniz çok zora sokmayacak şekilde yapsınlar diyorlar yok 10 bilezik takın şunu alın bunu alın muhabbeti hiç bir zaman geçmedi dünürler arasında çok şükür. Sonuçta karşı tarafın da durumu belli onlar da emekli insanlar durup dururken insanları zora sokmaya gençler arasında gerginlik çıkarmaya ne gerek var. 7-8 değil de geceleri 15 bileziğe sarılıp uyumak mı mutlu edecek insanı yani.

evet hem bu neden var isteme sebebinde hemde işi zora sokmak gibi bir düşüncesi var.erkek tarafı evi almış zaten ama babam bunu bile olumsuzluk olarak görüyor.başa kalkarlar diye düşünüyor.

ailelerden uzakta yaşasak belki daha rahat oluruz ama aynı memlekette nasıl görmezden gelcez bilemiyorum.Allah yardımcımız olsun.

haklısınız ama gelde anlat işte anlamayınca anlamıyor ki.keşke ailemizi seçme şansımız olsa.eşimi kendimiz seçiyoruz ama onun anne babasınıda biz seçemiyoruz malesef

aynen kendini soğutuyor resmen insanlardan.inşallah ilerde başıma kalkılmaz bu durum.çok koyar çünkü bana

benim için sorun değildi böyle şeyler ikna olunur bi şekilde ama insanın hiç düşünmediği şeyler başına geliyor maalesef bu hayatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…