+1Ben kaynanama anlattim. Beni guzel guzel dinledi. Haklisin kizim dedi. Bu cocuk niye boyle ki dedi. Sonra baktim en ufak seyde ogluna karsi bana gard aliyor. Sorun yaptigim seyleri normalmis gibi yansitmaya basliyor. Dahasi oglu zamanla beni hakli gordugu halde suclu benmisim gibi gostermeye calisiyor. Heeee dedim ne de olsa oglu.
Kiyamiyorlar. O an dinlermis gibi yapsa da inanma.
+1Asla.
Kendi anne babana anlatmadığını kayınvalidene anlatmamalısın.
Kendin eşine ayar veremiyorsan kadının vermesini beklemen zayıflık göstergesi. Kadın kötü niyetli olsa oğlunu senin üstüne salar nasılsa kendini savunamıyorsun diye.
Ya Allah aşkına ne anlatcan? Kadın çocuğunun terbiyesizliğini bile kabul etmiyor büyü, nazar diyor zihniyeti bu.
Ben kaynanama anlattim. Beni guzel guzel dinledi. Haklisin kizim dedi. Bu cocuk niye boyle ki dedi. Sonra baktim en ufak seyde ogluna karsi bana gard aliyor. Sorun yaptigim seyleri normalmis gibi yansitmaya basliyor. Dahasi oglu zamanla beni hakli gordugu halde suclu benmisim gibi gostermeye calisiyor. Heeee dedim ne de olsa oglu.
Kiyamiyorlar. O an dinlermis gibi yapsa da inanma.
kim yoğurdum ekşi derki...kaynanan oğlunun suçunu görmezden gelir...geç bu kızım ayaklarını deseydin...benim kaynana derdi çok...elin kızı kızın olmaz elin oğlu oğlun olmaz......sanki kendileri çok anne oluyor...ah şimdiki aklım cesaretim olsa bende elin anası da ana olmaz derdim...ama aradan çeyrek asır geçti zaman aşımına uğradı...sen sen ol sakın kaynanana derdini tasanı anlatma sevincini de anlatma...arkandan kötü haline sevinir iyi haline hainlenir çekemez...yeni evliyiz eşimle tartışmalarımız zıtlaşmalarımız oluyor. .. evden çıkmıyoruz, birlikte bir şey yapmıyoruz, ben yemek temizlik ş iş arasında mekik dokuyorum onun ilgisini sevgisini yardımını hiç hissedemiyorum. bir de akşamları kahveye gitmeye başladı..
Geçen gün saat 10 da eve gelip masayı kurmamı, acıktığını söyledi bende surat yaptım ama kötü bir şey de demedim. o üstüme geldi, surat yapmamdan rahatsız olduğunu niye sorun yaptığımı konuşup durdu sinirlendirene kadar.. susar mısın sonra konuşalım vs diyorum hala konuşuyor... ve bu tartışmalar her hafta oluyor ...
En son laplopu aldım yatak odasına gideyim derken elimden laptopu aldı yere fırlattı parçaladı. beni de kolumdan tutup savurdu yere düştüm. sonra haklıymış gibi "ne var geç geldiysem, arkadaşlarımla olamam mı vs gibi cümleler kurdu ama ben çok incindim gözlerim şişti ağlamaktan.
Ertesi gün annesi beni çaya çağırdı konuşurken laf lafı açtı konu bizim geçinmemize geldi.. bende ailemde anlatmıyorum üzülmesinler diye kimseye de anlatamıyorum bari dedim annesine söyleyim de destek olsun bana.
Kadın da dinledi beni, üzüldü, tavsiyelerde bulundu büyü mü nazar mı var napsak fln diye endişelendi.
Sorum şu; kayınvalideme anlatmalı mıyım bu tür şeyleri? oğlu olduğu için bilsin ki dizginlesin diye düşündüm... neticede kendi anneme söylesem üzülmekten başka ne yapabilir ki? kendi yetiştirdiği evladının huyunu bilir ona göre bi yol gösterir diye düşündüm. kendisi de hep der yalnız hissetme kendini beraber çözeriz sen benim kızımdan ötesin vs diye...
Bana başka şeylerle dönüşü olabilir mi bu durumların?
Her kaynanayi bilmen ama ben kendi kaynanama oglu ile ilgili birsey demem cunku kendi kizlari ve ogullerini herzama hakli bulur mesela biz yenı evkendigimizde bnim oglumun sigarası içkisi vs yok diyip duruyordu bemde en son dayanamayip needen biliyosun anne ayda yilda bi goruyosun gunde 2 paketi geciyor sigarasi dedim kadinin bana dedigi kimbilir ne dertleri varda basladi evlenmeden once boyle birsey ne gördüm ne duydum dedi bende daha birsey demedim ogluda liseden beri sigara iciyomus 7 yildir kullaniyor ama onuda bana bagladi kadin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?