Sorunlu ben ve sorunlu kayınvalide

şu aralar gel gitlerim var. hep alttan aldım doğru. ne eşimden ne ailesinden bi gram bişiy istemedim. sağolsunlar sormadılar bile. benim evim huzurlu olsun dedim. kimse evime karışmasın dedim. bu şekilde çok huzursuz oluyorum. eşim bazen annemlere gitde oturursunuz dio. yanlız olunca hep bir sorun oluyor. susup sessiz oluyorum. yıpranıyorum. ve önceden dedikleri üst üste eklenip duruyor. nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım.

ramazanda bize iftara geldiler iki aile. benim ailem istedi. size gelelim hep birlikte oturalım diye. babacığım ozamn çok hastaydı. midesi sürekli ağrıdı durdu (kemoterapiden dolayı). yemekten sonra hep diğer odada yattı. onlar içerdeydiler bende babamın yanında. k.valide demişki yedik artık hep birlikte kalkalım. annemde yatıya kalmıyacağız herhalde die bozulmuş ve demiş. babamın ağrısı dayanılmazdı. kimse birşey demeden hadi hanım hazırlan gidelim dayanamıyorum dedi. erkenden kalktılar. bu sonradan sorun oldu. eşim ve aramda.

Canım hiç içini karartma kendinide doldurma. Kadın biraz cahil belli ama göster bana hangi kayınvalde dört dörtlük. Oğluyla evliysen malesef bu insanlarla muatap olmak zorundasın
onun için kötü olma derim ben. Gerekirse görme duyma yapacak bişey yok. Tecrübeyle sabit :))

Ay hiç üzülme bence, kayınvalideler böyle oluyor hep.
En iyi sadece onlar bakabilirler oğullarına.
Bi hizmetini eksik yapsak bakamıyoruz oluruz.
Geçenlerde eşimin tişörtünü yıkayamamıştım banyoda tamirat vardı.
Eşimde söylendi neden yıkamadın gibilerinden.
Bende dedim kör müsün at banyoya, gözün görüyor kirli olduğunu dedim.
Kayınvalidemde bana diyor ki " Sana bahane verirler"
Dedim bu yüzden vereceklerse versinler, kocaman adam görüyor kirli olduğunu!
Sustu öyle deyince.
Ama çok kızdım.
Yine senin ki lafını etmiyor niye yapmıyorsun etmiyorsun diye.
O yüzden üzülme.

ya tühh öle denirmi.Eşinde keşke az anlayışlı olsaydı.

doğru söylenmiyor. ama ben bakamıyorum gene oğluşuna. hissetiriyor söylenmeden.

ben de bu mantığı bi anlayamıyorum senin evin toplu dağınık başkasına bundan ne ki çalışıyorsun sen her zaman evin toplu olamaz ki valla ben bu ara evdeyim gerçi sağlığım da parlak değil ama benim evim de dağılıyor bazı günler toplayasım gelmiyor toplamıyorum ne olacak ki niye bu ev işi denen şey bir kadının paye aldığı bir şey halinde bir anlasam

arkadaşım bence eğer eşin annem hasta diyorsa sen de ben de hastayım strese girmemem lazım ben nolacağım diye bir sor sana yazık değil mi

ayrıca kadın alacaksın tabi bunda kötü bir şey de utanılacak bir şey de yok sağlıklı da olsan ev hanımı da olsan her zaman iş yapmak zorunda değilsin

henuz evli değilim nişanlıyım ama okudukça anlıyorum ki kayınvalideler bi türlü gelinlerinden tam olarak memnun olmuyorlar.
sen de kendini suçlu hissetme çok bile dayanıyorsun. benim gibi içine atıyorsun bu konuda.
benim kayınvalidemle de iyi anlaşırız aslında ama inceden inceye hep bi memnuniyetsizlik vardır. ben uzun boyluyum ama biraz da kiloluyum mesela. bana diyo ki geçen "böle devam edersen gelinliğin içindee - bi komşuları var baya kilolu onun adını söylüyo - onun gibi olcan "diyor ama benim 2 katım nerdeyse o kadın. nişanlıma söyleyince de " şaka yapmıştır " diyor.
daha da bi sürü bişeyler işte. ha bire diğer gelinini övüyo kızını övüyo..ama sürekli onun yanında olan bendim arayan soran bendim yani. ben de artık ona göre tavrımı aldım..
mesela bi yemek yiyoruz ya o yapıyor da nişanlımda çok güzel oluyor bu yemek diyor. hemen başlıyor " ben yaptım mı böyle yaparım sen benim yemeklerim gibisini bulamzsın" işte altında çok anlamlar var bu lafında..napayım oğlunu seviyorum diye susuyorum sürekli...

yemek konusunda aynııı benim kaynanam oda ben ne yaparsam güzel olur sırf domates bile koysam ekmek arasına tadından yenmez vs vs :1ninca:

Bu saatten sonra kimsenin huyu değişmeyeceğine göre mesafeli kalmakta yarar var.
daha seyrek görüşmelisiniz bence.
Bir kere göze batmaya başladı mı iyi niyetle söylenenler de dokunur artık.

Sizin o tencereleri yıkamanızı istememesi ve sanırım sizin bulaşıklarınızı da yıkamak istemesini artniyetli bulmadım normalde. Ama her zaman sarfettiği sözler yatıyorsa altında, yani sizin beceriksiz olduğunu düşünüp, bu şekilde davranıyorsa haksız.
Çalışan insansınız, yardımcı olmak niyetiyle yapıyorsa güzel birşey.
Beceriksiz, kendi yapamıyor havasında yapıyorsa, kusura bakmasın herkes kendi işini yapar, ona kalmamış.
Söylediği sözler hiç hoş değil, iyi bile dayanmışsınız.
Zaten tepkinizin altında da bu tavırları ve sözleri yatıyor heralde.
Ezdirmeyin kendinizi, siz de verin cevabını.
Eviniz çöplük bile olsa, kayınvalidenizi ilgilendirmiyor.

yemek konusunda aynııı benim kaynanam oda ben ne yaparsam güzel olur sırf domates bile koysam ekmek arasına tadından yenmez vs vs :1ninca:

ayy canım yaa kader arkadaşıyız deseneeolumunekankayizsmile
ama kendimi çok değersiz hissediyorum böyle olduğu zaman..nişanlımbazen diyor yine benim için şu yemeği çok güzel yapar falan die ama o da yarıştyırmak gibi oluyor onu da sevmiyorumm
amaann üfff karışık işler yaa skıldımm..

Ay ayni benim kaynanam:S esim grip oldu hemen kapiya damladi duyar duymaz kaynanam. Iceri girdi oglum yavrum, Dondu bana bu cocugun hali ne bisey yaptigin yok insan corba yapar yemek yapar dedi.. ( doktora gittik doktor 2 saat bisey yemesin demisti) ondn bisey yapmadim. Sonrada butun evi gezdi:S dolaplarin altina bakti ev temizmi diye. Esimde patladi annesine Sen sormadan neden orayi burayi aciyosun dedi tabi ben bu arada patladim agladim felan. Ay allah yardimcimiz olsun ya:S

valla bence boş yere takılmışınız.
bende düğme bile dikemem. kayınvalidem dikiş makinesini vermek istedi. istemem dedim . anlamıyorum. öğrenecekmişim de dikiş yapacakmışım da . e sökük olunca napacaksınız dedi. bende küçük bişeyse elde dikerim. büyük bişeyse terziye götürürüm. uğraşamam dikiş makinesiyle dedim.
yemek konusunda zaten siz güzel yapıyorsunuz. ben böyle yapamıyorum falan diyorum. kendi yapıyor :) hiçte üzülmüyorum. beceriksiz olmak güzeldir

:) Canım boşver kafana takıpta kendini üzme :Bir dahaki seferede lafının altında kalma. .
Bana niyeyse Kötü niyetli gibi gelmedi tabi sen daha iyi bilirsin.

boşver takma kafana bana da pek art niyetli gibi gelmedi kaynanan
tabi yine de sen daha iyi bilirsin sonuçta onu sen tanıyorsun
ama şu anasız kız alsaydım lafına takıldım ne demek istiyor yaniCADIARZU
diğer sözlerine takılmazdım ama bunun cevabını verirdim yerinde olsam

öncelikle teşşekürler arkadaşlar. Allahtan eşimle aram iyi maş. yoksa bazen tahammül sınırlarım zorlanıyor. eşime dedim annem laf sokarsa lütfen benim cevap vermemi beklemeden sen araya gir diye. ben desem birşey yanlış anlaşılıyor. tabi olmas dedi. cevap veremezmiş. öle yetiştirilmemişmiş. istediğine sor dedi. seni korumamın doğru olmıyacağını söyleyeceklerdir dedi. kalktım bende yorumları okuttum. oo aa diye diye okudu sağolsun kaydirigubbakcemile3. aramızda kuşak farkı var dedim. ben ailem birşey dese seni korurum. şakasına dahi olsa söz söylerim lafımı esirgemem bilirsin dedim. demek oluyorki kötü gelin olmam lazım. şakaya alıp laf sokacam bende bundan sonra.

benim yapımıyacağım şeyleri yapmaya çalışsalar dicem beceremiyorum tabi yaparlarda. yapabileceğimi bile bile yapmaya çalışmaları hoşuma gitmiyor. misal toza ve temizlik maddelerine alerjim var benim. evini nasıl temizliyorsun diye sormazlar. sorsalarda hoş yaptırmam.

Stres ortamından uzaklaşmazsan hastalığın iyileşmez.Eşin bunu bilmiyor mu?
Misal ben öğretmenlik yaparken stresli çalıştığım için astımım tetiklenirdi,bıraktım,şu an süper iyiyim...
O yüzden işin ucu senin sağlığına gelip dayanıyorsa eşin annesine laf söylemektense senin hastalığını çekmeye razı oluyor demektir.Bir de burdan yaksın buyursun

evet stesli olmayacaksın die doktorum yanında gayet açık ve net söyledi. ki birazda öle strese girince baya bir kötü oluyorum. eşimde sağolsun olayı yaşadığım gün açıp annesine söylemiş. eşim üzülüyor gene hasta oldu demiş. sonra telefon açtı k.validede, bana oğluşumu üzme dedi tabi bissürü şey de dedi.(hasta olunca üzülüyorya eşim, ama hasta olan ben değilim zaten). ben hatalı oldum.ama şimdi sesimi çıkarmıyor aramıyorum. eşim kalk gidelim derse gider sessiz sessiz otururup. laf söylerse şakaylada cevabımı veririm. bundan sonra böle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…