sorunum sorunsuz evliliğim :S

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.544
423
iyigeceler herkese
çok tuhaf hissediyorum kendimi bu gece
gözüme uyku girmedi çok düşündüm farklı fikirlere ihtiyacım var
yada sadece yazıp rahatlamak istiyorum eşimle 12 yıllık bir beraberliğimiz
7 yıllıkta evliliğimiz var dışardan bakınca sorun yok aslında içerden bakıncada öyle :S
şiddet aldatma saygısızlık içki kumar yok
eşim çok sever beni sevdiğinide belli eder çok çok iyidir
ama sorun şurda beni sürekli ilgisizlik ve sevgisizlikle suçluyor
bundan 6 ay öncesine kadar bazı sorunlar yaşadık ve ben eşime karşı olan duygularımın eskisi gibi olmadığını düşündüm
bunuda ona söyledim söyledikten sonra eşim çok değişti daha çok sütüme titrer oldu bendende sürekli yakınır oldu
neden sarılmamışım neden seni seviyorum dememişim
en son bu akşam yaşanan olay
beni hergün en az 2-3 kere arar bende ararım tabi onun akadar olmasada en az bir kere ararım gün içinde
neyse bugün aramadı beni bende aramadım olan oldu tabi neden aramamışım hiçmi merak etmez insan
değersizmiş o hakediyomuş bunları öyle morelimi bozduki ağladım durdum
hiçmi aramıyorum seni diyorum arıyorsun diyo ama yine aynı şeyi yapıyor surat asip bana eziyet ediyor
napıcağımı şaşırdım çıldırıcam valla yakında

Gerçekten de sorunsuz bir evliliğin var,peki 6 ay önce olan olaylar neydiki eşinden biraz uzaklaştın?

bende 6 ay önceki olayı çok merak ettim seni böle soğutan...
eşini seviyosan bence neden sarılmadın demeleri bile hoşuna giderdi halbuki insanın..

birbirimizden uzaklaşmıştık o kendi halinde ben kendi halimde
monoton soğumakmıydı yoksa benmi öyle düşündüm bilmiyorum
heyecan kalmamıştı diyeyim eşimebunları anlatınca düzeldi herşey
ama nedense benim onu onun beni önemsediği gibi önemsemediğimi düşünüyor
elimden geleni yapsamda onun fikrini değiştiremiyorum

buarada eşimi seviyorum ona karşı ilgiliyimde
ama bu eşime yetmiyor birgün aramadım diye sorun çıkarıyor
yada ben ilgi sevgi ne dir onu bilmiyorum

ilgilenmek güler yüz sohbet muhabbet değilmiş sadece neyin var diye sormak değil
neyi olduğunu bilmekmiş eşim böyle diyor o anda neye ihtiyacı olduğunu anlamalı ve ona göre davranmalymışım

bence eşinle aranızda bazı heyecanlar bitmiş olabilir, senin açından en başta...
ilişkide kendini memur gibi hissetme durumları bana çok tanıdık geldi. evet saygılı bi ilişkin vardır, görünürde bi sorun da yoktur ama garip bi şekilde heyecan bitiverir. sen bu gibi şeyleri itiraf edince kocan da "eyvah kaybediyorum galiba" diye normalden daha hassas bi periyoda girmiş sanırım. kocanın tavrında şaşılacak bişey yok; o şu an tedirgin bi adam sadece... bence sen kendi duygularına düşüncelerine odaklan bu dönemde; eski heyecanını nasıl yakalayacagına kafa yor. sen kendini toparlarsan eşin de gevşer herhalde...

ya aslında durumun bizim duruma çok benziyor
bende hep niye aramıyosun merak etmiyosun falan hep bu yüzden tartışma
eşiniz sizi aramadan arayın
daha çok ilgi gösterin
süpriz falan yapın o bunu görünce sorun kalmayacaktır orta da
uzun süreli ilişkiler de hep bu sorunlar olur monotonluktan
ama lütfen emek sarfedin sonra giden duyguların yerisi gelmiyor

aslında eskiye nazaran iyiyiz beraber vakit geçiriyoruz
sohbet ediyoruz geizyoruz dolaşıyoruz sorun benim ilgisizliğimmiş
dikkat ediyorum elimden geldiğince mesela o evdeyken hayatta nette takılmamı istemez
bende yapmıyorum o züzülmesin diye saırılırım öperim ama bir gün aramadım diyede önemsemiyorum
değer vermiyorum anlamına gelmezki altan alıyorum biliyorum hassas bir dönemde
maddi sorunlar işyeriyle yaşadığı sorunlar hepsi içiçe kendimi eksik hissetmeye başladım
yetmiyorum ona galiba kendimle çelişir hale geldim gerçekten ilgisizmiyim diyorum kendi kendime

sorunumuz yok diye kafayı sıyırıcam yakında
valla şaşırdım kaldım ilgili bir kadın nasıldır hanımlar ya
nasıl ilgilenirsiniz kocalarınızla anlatın allah aşkına bende eksiklerimi göreyim

diğer konumuda bir arkadaş yorum yapıp güncellemiş
evet sorunlarımız vardı ama çoğunu hallettik ama eşimin kafasından ona karşı olan duygularımın azaldı
düşüncesini silemiyorum suç benim bunuda biliyorum düzeltmek içinde elimden geleni yapıyorum
ama daha fazla ilgi nasıl gösterebilirim bilmiyorum

Hayatın monotonluğundan, herşeyin hep aynı (Senin ifadenle sorunsuz) gidişatından sıkıldığını düşünüyorum arkadaşım.
Diğer konuna da yorum yapmıştım..

Evliliklerde en sinsi düşman, kavgasız ilerleyen iletişim kopukluğu. Farkına varamıyorsun duygusal anlamda koptuğunun çünkü.
Eşinle 2-3 senelik uzun bir dönem biraz kopuk (senin ifadenle) bir döneminiz olmuş. O dönem kavga ile geçseydi ya çözmüş olurdunuz, ya nefret etmiş.
Ama işte böylesi çok sinsi oluyor dediğim gibi. Bir bakmışsın, senin duyguların çok azalmış. Nefret değil.. Ama hislerin sanki nötre yakın. Ve sen bunu eşinle paylaştın. Şimdi eşin bu sebepten sen onu kaç defa aradın, o gün öptün mü, hiç sarıldın mı gibi ayrıntıların çetelesini tutuyor.

"Sana karşı hislerim köreldi" sözünü duymak, hele öncesinde tartışmalar yaşanmadıysa kaldırması zor bir gelişme eşler için.
Eşin de bunu yaşıyor.
Ciddi bir sağlık sorunu, maddi sorunu vs olsaydı gene bu sıkıntıya kafa yorar mıydınız? Muhtemelen sıra gelmezdi.

Belki ilişkilerin ilk etabındaki adrenalini özlüyorsun, o tutku bambaşka. Şöyle düşün, bir başkası olsa hayatında o tutku gene 12 sene sürmeyecek. Ve hatta şanslısın, tutku değilse bile ilgi, anlayış devam ediyor.

Önceki konunda da aynısını yazmıştım.
İnsan aşkı özleyebilir. Aşkın anlamı ve önemi farklıdır herkesin hayatında.
o yolu seçebilirsin, aşk istiyorum diyebilirsin, eşine "seninle olmuyor" diyebilirsin.
Elbette pek çok kimse sana hak vermez. Ama ben seçimlerimde birilerinin bana hak vermesini aramam zaten, diyecek kadar güçlü durabilirsin.

Ama hayatta bir noktadan sonra (mesela 12 yıllık evlilik ve 2 yaşında bir çocuktan sonra) fayda-zarar ilişkisini iyi tartman gerekir.
Çünkü bu tercih dönüşü olmayan bir yol olur senin için, ailen için.

İyice bir düşün lütfen, eşinde seni rahatsız eden, adını koyamadığın birşeyler var mı?
Çok net soruyorum, minik bir an bile olsa aklına gelen başka bir insan var mı?

Eşinden ayrılırsan evliliğini, aile olmayı özleyeceğini düşünüyorum ben.
İçinde bulunduğun durumu iyi tartman ve sahip olduklarına odaklanman gerekiyor sanırım.

Son düzenleme:
Herhalde eski durumunuzdan kurtulmak için bazı şeyleri enine boyuna konuşmuştunuz.
Eşin de kendince bazı kararlar almış ve gerçekten çaba gösteriyor gibi görünüyor.
Sanırım karşılık bulamayınca,"Neden hep ben çaba gösteriyorum" gibi bir düşünceye kapılmış.
Aslında bir anlamda sen oyunbozanlık etmişsin :)
Hani ilgili olacaktık,hani birbirimizi arayacaktık,ben aramasam O aramıyor ?

İlgiyi aramakla ölçmek bana da çok mantıklı gelmiyor.
Belki eşinin sevdiği birşeyler alsan veya pişirsen hoşuna gider.
Çocuktan sonra,evde herşey çocuk için yapılıyor.Yemek düzeni değişiyor,alışveriş ona göre yapılıyor.Arada eşinin sevdiği bir yemek pişirebilirsin.
Veya bazı şeyleri eşine maledebilirsin.Sen uzun saç seviyorsun diye saçlarımı uzatıyorum gibi...:)

Ama hakikaten ilgileniyor musun ? Eşini beğeniyor musun ?
Altın soru : Bugün bu haliyle görüp tanışsan aşık olup evlenir misin ?

Son düzenleme:
evet eşimi beğeniyorum yakışıklıdır okendini öyle görmez ama
bence çoğu erkekten daha yakışıklı bu haliylede görsem evlenirdim onunla
aslında bizim problemimiz psikolojik biraz sanırım çünki ben bu dediklerinizin inanın hepsini yapıyorum
ama onun için bunlar pek önemli değil yani ilgi gstergesi değil o ilgilemenin çok farklı bişey olduğunu savunuyor
onunla bir olup onun gibi hissetmemi bekliyor o söylemeden onu neye ihtiyacı olduğunu bilmemi istiyor
mesela işten eve moreli bozukmu geldi neyin var demem yerine morelini düzeltmemi bekliyorsorgusuz süalsiz

valla evli değilim, yorumlamam ne kadar doğru olur bilemediğimden, fikir vermek istedim.
eşinizi daha çok aradığınızda, bunu o istiyor diye yaptığınızı bilecektir. (ben de erkek arkadaşıma kızmıştım ilgilenmiyorsun diye, şimdi ilgileniyor; ama ben kızdığım çin yaptığını düşnüüyorum:)))
o yüzden siz de yeni şeyler yaratın eğer uğraşma isteği varsa içinizde. onun için sürprizler hazırlayın mesela, tatile gidin, daha özel ortamlar yaratın. en azından çabanızı görüp size eziyet etmeyi kesecektir diye düşünüyorum.

Evlilikte inişler çıkışlar olur o şehvet görüntüler aşkları ben inandırıcı bulmuyorum ancak tv'de olur saygı,sevgi,huzur teenacher gibi olacak ne haliniz nede enerjiniz olur herhalde

bana kalırsadaa sorunsuz sesiz evlikler içten içe bitiyor sizinkide öyle olmuşş......

eger çok yıpratırsadaa ayrılmak çözüm olabilir belkiii karar sizin tabikii..ama sevgii gerçekse devam edin evlilikler kolay bulunmuyorr idare etmesi zor biir yoll ...

Benim eşimde böyle, hiç bir sorunumuz yok ama beni neden hiç aramıyorsun der, yani önceden böyleydi
E ben de mutlu olsun diye arıyorum, sonuçta bir problemimiz yok, onu seviyorum, mutlu olmasını elbetteki isterim, bir telefon bile onu mutlu ediyor, bunu neden esirgeyeyim ki? Başka sorunlar olsa sırf o istiyor diye aramazdım ama.

Tabi herkesin kendine gore sorunlari buyuk ama ben acikcasi dert edecek kadar buyuk bir sorun gormedim eger sen esini gercekten seviyorsan gun icinde bikere ararsin onu burda zor olan ne? o sana nasil ilgiliyse sen de aynen ona karsi oyle ol... bizaman sonra kocam cok ilgisizlesti diye konu acarsan( Allah korusun Allah gostermesin) iste ozaman daha cok yanar icin... beterin beteri var demisler..ki sende hic dert edilecek bir durum gormedim ben..aksine seni bukadar seven kocan var diye mutlu olman gerekirken sen uzgunsun... Bak sana bi olay anlatayim ben. Tanidigimiz bir kadin var kendisi guzel degil, cirkinde degil tabi ama kesinlikle guzel degil ama kocasi yakisikli. Kocasi kadini cok seviyor cok ilgileniyor. Ikisininde isleri var cocugu var.Ama kadina bu yetmiyor. Kendiside diyo iste bana cok ilgili beni cok seviyor, ben ona okadar kotu davraniyorum ama o bana karsi cok sabirli diyo.Niye kotu davrandigimida bilmiyorum diyo.Surekli agliyormus... Yani ben anlamiyorum iste bu durumu... bilmiyorum ya bi yorumda yapamiyorum... Ben su soze gercekten katiliyorum, Ayagin tasa takildiginda "Allah kahretsin" bile dememelisin, Dua etmelisin ki tasa takilan bir ayagin var...

canım ne güzel bak eşin senden ilgi talep etmesini bilen biri, sırf bu yüzden bile ona çok değer vermelisin bence..bazı erkekler bunu bilmez, başka kadınlarda arar evliliğinde bulamadıkları ilgiyi..genelde kadınlar yakınır bu durumdan ama eşin bu kadar ilgisiz olduğunu düşünüyorsa, sende suç olabilir..o senden , en az kendisinin sana karşı olduğu kadar ilgili olmanı bekliyor demek ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…