- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
Tabi herkesin kendine gore sorunlari buyuk ama ben acikcasi dert edecek kadar buyuk bir sorun gormedimeger sen esini gercekten seviyorsan gun icinde bikere ararsin onu burda zor olan ne? o sana nasil ilgiliyse sen de aynen ona karsi oyle ol... bizaman sonra kocam cok ilgisizlesti diye konu acarsan( Allah korusun Allah gostermesin) iste ozaman daha cok yanar icin... beterin beteri var demisler..ki sende hic dert edilecek bir durum gormedim ben..aksine seni bukadar seven kocan var diye mutlu olman gerekirken sen uzgunsun... Bak sana bi olay anlatayim ben. Tanidigimiz bir kadin var kendisi guzel degil, cirkinde degil tabi ama kesinlikle guzel degil ama kocasi yakisikli. Kocasi kadini cok seviyor cok ilgileniyor. Ikisininde isleri var cocugu var.Ama kadina bu yetmiyor. Kendiside diyo iste bana cok ilgili beni cok seviyor, ben ona okadar kotu davraniyorum ama o bana karsi cok sabirli diyo.Niye kotu davrandigimida bilmiyorum diyo.Surekli agliyormus... Yani ben anlamiyorum iste bu durumu... bilmiyorum ya bi yorumda yapamiyorum... Ben su soze gercekten katiliyorum, Ayagin tasa takildiginda "Allah kahretsin" bile dememelisin, Dua etmelisin ki tasa takilan bir ayagin var...
Benim eşimde böyle, hiç bir sorunumuz yok ama beni neden hiç aramıyorsun der, yani önceden böyleydi
E ben de mutlu olsun diye arıyorum, sonuçta bir problemimiz yok, onu seviyorum, mutlu olmasını elbetteki isterim, bir telefon bile onu mutlu ediyor, bunu neden esirgeyeyim ki? Başka sorunlar olsa sırf o istiyor diye aramazdım ama.
canım ne güzel bak eşin senden ilgi talep etmesini bilen biri, sırf bu yüzden bile ona çok değer vermelisin bence..bazı erkekler bunu bilmez, başka kadınlarda arar evliliğinde bulamadıkları ilgiyi..genelde kadınlar yakınır bu durumdan ama eşin bu kadar ilgisiz olduğunu düşünüyorsa, sende suç olabilir..o senden , en az kendisinin sana karşı olduğu kadar ilgili olmanı bekliyor demek ki..
tabiki bu dert değil ben bundan üzgün değilimki
benim üzgün olmam herşey normalken
bir gün işten suratı beş karış gelip hiç konuşmaması
neyin var dediğimdeyse kızgın bir şekilde neden aramıyorsun insan hiçmi merak etmez demesi
ben bunun akisni söylesemde kabullenmeyip yine kendi bildiğinden vazgeçmemesi kendini benim gzöümde değersiz görmesi
ve bu 10 günde bir tekrarlanıyor günlerce mevzusu uzuyor ve ben artık küçük şeylere takılmaktan üzülüyorum hayatı kaçırdığımızı düşünüyorum
evet canım benim ilgimin ona yetmediğini anlıyorum zaten
ama daha fazla ne yapabilirim onu bilmiyorum ayrıca bu işler böyle kurmalı saat gibi olmazki
içinden gelir yaparsın bende içimden geldiğince ilgiliyim ama yetmiyor
evet canım benim ilgimin ona yetmediğini anlıyorum zaten
ama daha fazla ne yapabilirim onu bilmiyorum ayrıca bu işler böyle kurmalı saat gibi olmazki
içinden gelir yaparsın bende içimden geldiğince ilgiliyim ama yetmiyor
demekki senin esin cocuk gibi:26: zaten 10 gunde bir boyle durumlar yasiyorsunuz. eve boyle suratsi geldiginde sen tam tersi civil civil guleryuzlu ol. sana niye aramadin falan filan dersede askim unuttum, islerim vardi...gibi seyler soyle saril ona op...seni seviyorum de... bunlari yaparsan sanmiyorumki kavgayi devam edecek.. sende mutlu olursun odabirbirinizin kiymetini bilin canim... bosseylerle uzmeyin kendinizi, ha o uzersede sen alttan al. hayat boyle iste:78:
arkadaşım seni anlayabiliyorum... tabiki içinden geldiği zaman yapmalısın bazı şeyleri... ama herkes sevdiği insan tarafından önemsenmek ve bunu o insandan sık sık duymak ister...senin eşinde bunu sana açık açık belitmiş... felaket tellallığı yapmak istemem ama bu konuda kötü tecrubesi olan biri olarak seni uyarmayı üstüme vazife edindim :) tehlike çanları çalıyor olabilir senin için.... onla yeterince ilgilenmediğini söyleyen biri bu sevgi eksikliğini yada ihtiyacını başka bir yerlerde giderme yoluna gidebilir...bu genelde erkeklerin başka yollara gitmeden önce eşlerine sık sık söyledikleri bişey...
tabiki senin eşin de böyledir demiyorum.... ama arkadaşım yine de sen eşine sevgini sık sik dile getir ... onu önemsediğini hissettir ona... erkekler düz mantık yaratılmışlardır... yani onların bizim davranışlarımızdan onları sevdiğimizi çıkaramazlar.. direk söylemek lazım geliyor onlara... yani açık açık bebek gibi poh poh lanmak istiyorlar... bak sende söylemişsin sorunsuz bir evliliğimiz var diye... ağzınızın tadı bu basit mesele yüzünden bozulmasın...
Hayatın monotonluğundan, herşeyin hep aynı (Senin ifadenle sorunsuz) gidişatından sıkıldığını düşünüyorum arkadaşım.
Diğer konuna da yorum yapmıştım..
Evliliklerde en sinsi düşman, kavgasız ilerleyen iletişim kopukluğu. Farkına varamıyorsun duygusal anlamda koptuğunun çünkü.
Eşinle 2-3 senelik uzun bir dönem biraz kopuk (senin ifadenle) bir döneminiz olmuş. O dönem kavga ile geçseydi ya çözmüş olurdunuz, ya nefret etmiş.
Ama işte böylesi çok sinsi oluyor dediğim gibi. Bir bakmışsın, senin duyguların çok azalmış. Nefret değil.. Ama hislerin sanki nötre yakın. Ve sen bunu eşinle paylaştın. Şimdi eşin bu sebepten sen onu kaç defa aradın, o gün öptün mü, hiç sarıldın mı gibi ayrıntıların çetelesini tutuyor.
"Sana karşı hislerim köreldi" sözünü duymak, hele öncesinde tartışmalar yaşanmadıysa kaldırması zor bir gelişme eşler için.
Eşin de bunu yaşıyor.
Ciddi bir sağlık sorunu, maddi sorunu vs olsaydı gene bu sıkıntıya kafa yorar mıydınız? Muhtemelen sıra gelmezdi.
Belki ilişkilerin ilk etabındaki adrenalini özlüyorsun, o tutku bambaşka. Şöyle düşün, bir başkası olsa hayatında o tutku gene 12 sene sürmeyecek. Ve hatta şanslısın, tutku değilse bile ilgi, anlayış devam ediyor.
Önceki konunda da aynısını yazmıştım.
İnsan aşkı özleyebilir. Aşkın anlamı ve önemi farklıdır herkesin hayatında.
o yolu seçebilirsin, aşk istiyorum diyebilirsin, eşine "seninle olmuyor" diyebilirsin.
Elbette pek çok kimse sana hak vermez. Ama ben seçimlerimde birilerinin bana hak vermesini aramam zaten, diyecek kadar güçlü durabilirsin.
Ama hayatta bir noktadan sonra (mesela 12 yıllık evlilik ve 2 yaşında bir çocuktan sonra) fayda-zarar ilişkisini iyi tartman gerekir.
Çünkü bu tercih dönüşü olmayan bir yol olur senin için, ailen için.
İyice bir düşün lütfen, eşinde seni rahatsız eden, adını koyamadığın birşeyler var mı?
Çok net soruyorum, minik bir an bile olsa aklına gelen başka bir insan var mı?
Eşinden ayrılırsan evliliğini, aile olmayı özleyeceğini düşünüyorum ben.
İçinde bulunduğun durumu iyi tartman ve sahip olduklarına odaklanman gerekiyor sanırım.
arkadaşım sana gerçekten rahat batıyor mu;??;??
bazı insanlar sevgi, ilgi arsızıdır ki bende öyleyim kendimden biliyorum. 21 yaşındayım ve ailemden bu yaşa kadar hiç sevgi, ilgi görmediğimden tanıdığım her insan beni çok sevsin istiyorum. tabi sevgilime gelince konu bu konuda daha da baskın oluyorum. kimi herkes tarafından sevilmek ister, kimi de işte sadece sevgilisi, eşi tarafından. ve seviyosan da mecbur göstereceksin =) çünkü bu şekilde yürümez, iki tarafta mutsuz olur. sana mesela bigün aramamışım nolacak ki gibi geliyo bu durum ama benim de bu başıma gelse çok üzülürüm. "aramak için 5 dakikasını bile bana ayıramamış mı, o kadar mı değersizim, koskoca günde 5 dakika ya 5 dakika" diye söylenirim. abartırıyorum belki ama ağlamak bile gelir içimden. sen beni sevmiyosun, ilgilenmiyosun, seven insan çaba gösterir bi şeyler için, ilgisini gösterir, değer verdiğini belli eder diye söylenir dururum. eğer eşini gerçekten seviyosan ve onu mutlu etmek istiyosan elin mahkum yapacaksın =) en iyisi oturttur karşına sor "ben seni seviyorum, belki sevgimi senin istediğin şekilde gösteremiyorum bu yüzden sana danışıyorum sorun çıkmasın diye. benden ne bekliyosun, ne istiyosun, nasıl davranmalıyım sana karşı" diye.
:))))) sevdim bu lafı sevgi arsızı
kaç kere sordum bir bilsen dediği şeyler hep aynı
hatta dün akşam yine konuştuk
bana dediği şu
hayatımda 3 tane olmazsa olmazım var
1. sen ve kızım
2. aşk
3. sexs
beni bunlardan mahrum etme
ben dünyanın en mutlu erkeğiyim
bunlar olmazsada en nemrut adamım
yemek yapma evi temizleme
çocuğuna bak eve geldiğimde bir bardak çay ver
sarıl öp sevgini dile getir arzula
başka bişey istemiyorum diyor
o böyle söyledikçe ben kendimden nefret ediyorum
hiçbirini saana veremiyomuyum diyorum
veriyorsun ama ben doymuyorum
bu konuda hassasım biraz daha üstüme düş diyor
ben sizi çok iyi anlıyorum.Benim eşimde öyle.ilgili eş değilmişim.İlgili eş dediğin neyin var canın mı sıkkın diye sormamalıymış .ben kendim bulmalıymışım sıkıntısının ne olduğunu.Gün içinde olan olayları konuşmak yerine 3-5 espri patlaymalıymışım.Onu güldürmeliymişim.Onun anlatmasını beklemek yerine anahtarı bulup kendim onu anlamalıymışım.Onunla ilgilenmeliymişim.
Tartışmaya kalksam benden hep bir ton yüksek bağırır,ben de bağırmalıymışım.(ben de konu uzamasın diye uzaklaşırım.Çünkü sonunda hep kendini haklı çıkarır.)
Bende Anlayamadım ne istediğini.Karşında çok yorgun dinlediğini bile anlamayacak kadar kafası şişmiş bir adam varken Durduk yerde espri nasıl yapılır hala anlamış değilim.Yapı olarakta çok konuşkan çok esprili biri değilim ve evlenirken bunu biliyordu........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?