Himm ben bana ima ile bir sey diyene direk "neden öyle dedin bir sey mi kastediyorsun, yuvarlama direk söyle" diyorum, oylece mal gibi kalinca bir daha ima edemiyorlar. Yani salağa yatma biri sana laf dokunduruyorsa.Hakaretden cok aslinda laf sokmalar ve imalari kast ediyorum. Bunu Lise zamanimda ve akaraba iliskilerimde cok yasadim.
Evet çünkü genelleme yapıyorsunuz. Daha önce yaşadığınız kötü deneyimlere dayanarak gelecekteki tanışacağınız insanların da aynı olacağını varsayıyorsunuz. Gelecek hakkında tahminler yürütüyorsunuz ama dayanağı yok.Bu insanlarin hepsini hayatimdan cikardim. Bunlar sinif arkadaslarim, kuzenlerim , teyzelerim, özel ögretmenim vs. kisilerdi. Lakin bende anksiyete olusturdular. Her gittigim yerde, her konustugum insan bana bu tarz davranabilir diye korku olustu. O yüzden bu huyumdan, korkularimdan arinmak istiyorum artik. Düsünce bicimimde bir hata var bence. Ama nasil kurtulabilcegimi cözemedim.
Yakin bi arkadasim tarafindan ayni senin durumunu yasiyorum.milletin yaninda surekli eziyor salak flan diyor.kendi sevgilisine de diyor.sevgilisi kiziyor tartisiyorlar.ama ben bana dediginde ses cikaramiyorum.cnku ben ses cikardigimda o daha beter uste cikiyor.onun sesi cikiyor yine ben ezik kaliyorum o yuzden susmak en iyisi diyip susuyorum. Bu kez de ondan yüz alip her seferinde aynisini yapiyor.bu durum cok korkunc seni cok iyi anliyorumMerhaba arkadaslar,
benim kücüklügümden beri sosyal fobim var ne yazikki. Kendimle ilgili cogu takintilari yendim, lakin insanlarin düsüncelerini umursamamayi kendime ögretemedim.
Size o yüzden bir sorum var.
Biri bana yalnizken sen cirkinsin, sen normal degilsin, sen eziksin gibi seyler söylediginde yani hakaret ettiginde cokta umrumda olmuyo. Kisa bir vakit sonra unutuyorum. Lakin eger bunu bir baskasi yanimizdayken söylüyorsa ozaman iste hersey degisiyor. Günlerce unutamiyorum, cok sinirleniyorum. Ezik durumunda düsmemek icin her defasinda bana insanlarin yaninda hakaret edene veya zor duruma düsürene bende karsilik vermeye calsiyorum ama ozaman hersey daha beter oluyor. Yanimza bir kisinin olmasi buna yetiyor.
Size sorum: Sizdede mi böyle oluyor, yoksa bu durum sadece bende mi bu derece yüksek ? Bunu yenmek icin ne yapabilirim ?
Bence öfkelenmeden karşındaki insanın yaptığı durum sana ne hissettirdiyse söyle. Bunu yalnız olsan da birinin yanında olsan da yapmaya çalış ki her zaman için kendine güvenin olsun. Birilerine ses çıkarmak başta çok zor hatta bunu denerken sesin titreyebilir öfkelenebilirsin ama önemli olan kendini korumanMerhaba arkadaslar,
benim kücüklügümden beri sosyal fobim var ne yazikki. Kendimle ilgili cogu takintilari yendim, lakin insanlarin düsüncelerini umursamamayi kendime ögretemedim.
Size o yüzden bir sorum var.
Biri bana yalnizken sen cirkinsin, sen normal degilsin, sen eziksin gibi seyler söylediginde yani hakaret ettiginde cokta umrumda olmuyo. Kisa bir vakit sonra unutuyorum. Lakin eger bunu bir baskasi yanimizdayken söylüyorsa ozaman iste hersey degisiyor. Günlerce unutamiyorum, cok sinirleniyorum. Ezik durumunda düsmemek icin her defasinda bana insanlarin yaninda hakaret edene veya zor duruma düsürene bende karsilik vermeye calsiyorum ama ozaman hersey daha beter oluyor. Yanimza bir kisinin olmasi buna yetiyor.
Size sorum: Sizdede mi böyle oluyor, yoksa bu durum sadece bende mi bu derece yüksek ? Bunu yenmek icin ne yapabilirim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?