O zman ben ölmüşüm ben kimse olmasa da bana edilen her hakareti hiç aklımdan çıkarmıyorum ve o kişiyle de gorusesim bile gelmiyor..Merhaba arkadaslar,
benim kücüklügümden beri sosyal fobim var ne yazikki. Kendimle ilgili cogu takintilari yendim, lakin insanlarin düsüncelerini umursamamayi kendime ögretemedim.
Size o yüzden bir sorum var.
Biri bana yalnizken sen cirkinsin, sen normal degilsin, sen eziksin gibi seyler söylediginde yani hakaret ettiginde cokta umrumda olmuyo. Kisa bir vakit sonra unutuyorum. Lakin eger bunu bir baskasi yanimizdayken söylüyorsa ozaman iste hersey degisiyor. Günlerce unutamiyorum, cok sinirleniyorum. Ezik durumunda düsmemek icin her defasinda bana insanlarin yaninda hakaret edene veya zor duruma düsürene bende karsilik vermeye calsiyorum ama ozaman hersey daha beter oluyor. Yanimza bir kisinin olmasi buna yetiyor.
Size sorum: Sizdede mi böyle oluyor, yoksa bu durum sadece bende mi bu derece yüksek ? Bunu yenmek icin ne yapabilirim ?
sen cirkinsin, sen normal degilsin, sen eziksin gibi seyler
Siz insanlari cok onemsiyorsunuz da insanlar sizi o kadar onemsiyor mu ? Onemsemiyor. Digerleri icin siz de bir digerisiniz, siradansiniz, sizin yanlisiniz ya da dogrunuz kimsenin aklinda sizin dusundugunuz kadar yer etmiyor emin olun.Baska insanlarin düsüncesini cok önemsiyorum ben. Bu olay beni cok yoruyor. O yüzden sosyal ortamlardan nefret ediyorum. Insanlari bu kadar önesedigim icin bazi seyleri kafamda cok büyütebiliyorum. Aslinda kendi elimle kendimi rezil ediyorum. Sürekli kendimi aciklama geregi duyuyorum. yanlis anlasilinca panikliyorum.
Kim bir arkadaşına, eşine, dostuna "sen çirkinsin, sen nornal değilsin" der ki?? Sorun sizde değil bence o insanlarda.. Size bunları söyleyen ve söyleme potansiyeli barındıran herkesi çıkarın hayatınızdan..Merhaba arkadaslar,
benim kücüklügümden beri sosyal fobim var ne yazikki. Kendimle ilgili cogu takintilari yendim, lakin insanlarin düsüncelerini umursamamayi kendime ögretemedim.
Biri bana yalnizken sen cirkinsin, sen normal degilsin, sen eziksin gibi seyler söylediginde yani hakaret ettiginde cokta umrumda olmuyo. Kisa bir vakit sonra unutuyorum. Lakin eger bunu bir baskasi yanimizdayken söylüyorsa ozaman iste hersey degisiyor. Günlerce unutamiyorum, cok sinirleniyorum. Ezik durumunda düsmemek icin her defasinda bana insanlarin yaninda hakaret edene veya zor duruma düsürene bende karsilik vermeye calsiyorum ama ozaman hersey daha beter oluyor. Yanimza bir kisinin olmasi buna yetiyor.
Size sorum: Sizdede mi böyle oluyor, yoksa bu durum sadece bende mi bu derece yüksek ? Bunu yenmek icin ne yapabilirim ?
evet bazı insanlar bilir, karşısında kinin korkularından ve zaaflarından faydalanmayı . o yüzden sizde biraz sivri dilli olun birisi toplum içinde size birşey derse sizde ona aynısı yapın. modunuzu düşürmeyin.Insanlar benim saf ve sessiz oldugumu cabuk anliyorlar ve o yüzden üstüme geliyorlar. Eskiden daha cok yipraniyordum ama artik o imalara ve laf sokmalara takilmamaya calisiyorum. Görüntümden de memnunum. Burda en büyük problem birisi bana baskalarinin yaninda bunlari yaptiginda rezil oldugumu düsünmem. Bunu asamiyorum. Sinirleniyorum ve panikliyorum. Sanki o bana laf soktugunda diger insanlarinda gözünden düstügümü düsünüyorum. Bu beni daha cok sinirlendiriyor. Sinirlenince ve panikleyince de insan sacmaliyor. Eger kisiye yalinizsam daha iyi karsilik verebildigimi fark ediyorum.
Çok akıllı bir kızsın ve kendini çok güzel ifade ediyorsun. bence sana böyle konuşanlarda bir sıkıntı olmalıBu insanlarin hepsini hayatimdan cikardim. Bunlar sinif arkadaslarim, kuzenlerim , teyzelerim, özel ögretmenim vs. kisilerdi. Lakin bende anksiyete olusturdular. Her gittigim yerde, her konustugum insan bana bu tarz davranabilir diye korku olustu. O yüzden bu huyumdan, korkularimdan arinmak istiyorum artik. Düsünce bicimimde bir hata var bence. Ama nasil kurtulabilcegimi cözemedim.
Seninde mi sosyal fobin var ?O zman ben ölmüşüm ben kimse olmasa da bana edilen her hakareti hiç aklımdan çıkarmıyorum ve o kişiyle de gorusesim bile gelmiyor..
Bana başkalarının yanında ya da yalnızken eziksin çirkinsin diyemiyor kimse.Merhaba arkadaslar,
Acik acik söyleyen de oldu misal özel ögretmenim bana isletme okuma. Is yerine alinmak icin Fotorafinin göndermen lazim dedi. Güzellige göre seciyorlar, seni almazlar dedi vs. Ama cogunluk ima seklinde bunu dile getirmeye calisti. Cesaretlerini ise benim sesizligimden buluyorlar sanirim. Kendimi disarda cirkef insanlara karsi savunamiyorum. Bunu nezaman denesem kompleksli durumuna düsüyorum.Bana başkalarının yanında ya da yalnızken eziksin çirkinsin diyemiyor kimse.
Size bunları söyleyen kim?
Ve bu cesareti nereden buluyor?
Niçin hala hayatınızda
Böyle bir olayda siz nasil cevap verirsiniz? Kadina güvenmistim, onunla ilgili sosyal fobim hakinda bolca konusmustum. Ozamanlar 16 yasindaydim. O kisiden hic böyle birsey beklememistim.Acik acik söyleyen de oldu misal özel ögretmenim bana isletme okuma. Is yerine alinmak icin Fotorafinin göndermen lazim dedi. Güzellige göre seciyorlar, seni almazlar dedi vs. Ama cogunluk ima seklinde bunu dile getirmeye calisti. Cesaretlerini ise benim sesizligimden buluyorlar sanirim. Kendimi disarda cirkef insanlara karsi savunamiyorum. Bunu nezaman denesem kompleksli durumuna düsüyorum.
EvetSeninde mi sosyal fobin var ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?