- 9 Nisan 2019
- 516
- 283
- 53
- 36
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Nasıl atlattın izSenin gibiydim ta ki çalışıp insanları tanıyana kadar ...
Benhem de nasıl. Bu illet yüzünden üniversiteyi biraktim çalısmayı bıraktım. Çevrem yok kimsem yok. Bunu anlayabilecek kimse yok yaşayanlardan başka. Birine ben sosyal fobiliyim desen ha evet ben de cekiniyorum bazen diyor bende de var galiba falan diyor. Oysa bu hastalık aslında o kadar ağır ki.
Yaşamayan birine nasıl anlatabilirsin ki birine meraba demenin ne kadar zor olduğunu bunu yaparken bile kendini ne kadar zorlaman gerektigini, beyninin ruhunun ne kadar yoruldugunu. Birini arayip hal hatir sormanin seni tonlarca yük taşımış gibi yorabilecegini nasıl anlatabilirsin. Çok zor bu illet cok ağırben diyorum ki hatta benim ruhumun kanseri bu sosyal fobi. Ruhumda büyürken beni öldürdü ve ben bununla savaşacak gücü hiç bulamadim kendimde. Kim bilir belki bi gün
O kadar iyi anlıyorum ki bende çekinirim bir merhaba bile demeye . Göz göze konuşmak öyle bir işkence ki sanki tonlarca yük taşımışım gözlerim iki kilo oluyor yoruluyorum resmen. Sende de göz göze gelememe var mı bende çok sık oluyorBenhem de nasıl. Bu illet yüzünden üniversiteyi biraktim çalısmayı bıraktım. Çevrem yok kimsem yok. Bunu anlayabilecek kimse yok yaşayanlardan başka. Birine ben sosyal fobiliyim desen ha evet ben de cekiniyorum bazen diyor bende de var galiba falan diyor. Oysa bu hastalık aslında o kadar ağır ki.
Yaşamayan birine nasıl anlatabilirsin ki birine meraba demenin ne kadar zor olduğunu bunu yaparken bile kendini ne kadar zorlaman gerektigini, beyninin ruhunun ne kadar yoruldugunu. Birini arayip hal hatir sormanin seni tonlarca yük taşımış gibi yorabilecegini nasıl anlatabilirsin. Çok zor bu illet cok ağırben diyorum ki hatta benim ruhumun kanseri bu sosyal fobi. Ruhumda büyürken beni öldürdü ve ben bununla savaşacak gücü hiç bulamadim kendimde. Kim bilir belki bi gün
Yeteri kadar yorum gelmiyor tatmin olmuyorum o yüzdenNeden bu konuyu sürekli açıyorsunuz ki? Zaten diğerlerine yorum yapıldı. Oradan devam etseniz daha iyi olmaz mı?
Yasak diye biliyorum.Yeteri kadar yorum gelmiyor tatmin olmuyorum o yüzden
Peki eşine karşı da öyle mi kaldın
Neden ki amac burda dertleşmk değil miYasak diye biliyorum.
İlk başta bana iyi geldi onunla mutlu oldukça özgüvenim artti. Daha cok konuşabilmeye gülümsemeye başladım. O ban ilaç olmustu. Sonra başka başka sebeplerden cok üzdü kırdı. Tam iyiye gidiyorum derken iyice dibe çakıldım. Yıllar sonra anladı yanımda olmaya başladı. Elinden geleni yapmaya çalısıyor şimdi ben güleyim konuşayım diye amabenim ruhum o kadar hassas ki hic bişeyi unutamiyorum. Belki olayları hatirlamiyorun ama bana hissettirdikleri hep kalbimin ortasinda taş gibi duruyor. Çok sessizim. Çok durgunum. Insanlar bunu ağırbaşlılık veya kibir olarak algılıyor oysaki ben deli dolu olmayı kahkalar atmayı kimseyi umursamadan gülüp eglenmeyi o kadar isterdim ki
Yo tavsiyeleri dikkate alıyorum ama itici güç lazımAma bunun hakkında yakınıp hiç tavsiyeleri uygulayıp harekete geçmek istemiyorsunuz. Ama bunu aşmanın en iyi yolu denemek ve harekete geçmek.
Bende de aynı yeni insanlardan cekiniyorum yakınlık kuramıyorumArkadas edinememe de sosyal fobiye giriyor mu ? Oyleyse bende de var. Eski arkadaslarim disinda yeni arkadas edinme problemim var. İnsanlarla yakinlik kuramiyorum. Genelde yalnizim. Yalniz oldugum icin sosyal de degilim genelde evdeyim. Her gün daha cok eve kapaniyorum.
Yeteri kadar yorum geliyor, ki her bir yorum çok kıymetlidir size 8 sayfa yorum yazılmış diğer konunuzda, o konunuzu takip edip yazsanız üyeler size daha da fazla cevap verir.Yeteri kadar yorum gelmiyor tatmin olmuyorum o yüzden
Çalışma hayatımda fazla sessiz ve çekingen olduğum için herkes her işi bna yaptriyo ama bnden fazla maaş alıyordu en son herkese zam geldi bana tık yokNasıl atlattın iz
PekiYeteri kadar yorum geliyor, ki her bir yorum çok kıymetlidir size 8 sayfa yorum yazılmış diğer konunuzda, o konunuzu takip edip yazsanız üyeler size daha da fazla cevap verir.
Sosyal fobi ve göz teması içerikli 4 ayrı konu açtınız rica ediyorum bu konuları açmaya devam etmeyiniz, var olan konularınızdan devam ediniz.
Ankara da sosyal fobisi olan bayan arkadaşlar arıyorum
Slm arkadaşlar ankara da oturuyorum sosyal fobim var aynı dertten muzdarip bayanlar dertleşmek bir araya gelmek ister misiniz arkadaş oluruzwww.kadinlarkulubu.com Göz göze konuşamıyorum
Arkadaşlar ben insanlarla konuşurken göz göze bakamıyorum var mı böyle sorun yaşayan. Sanki işkence cekiyorum zorla bakıyorum resmen karşısı da kısmen anlıyor çünkü gözümü çok kaçırıyorum yada dik dik bakıyorum ayırmadan gözümü mimiksiz bir şekildewww.kadinlarkulubu.com Göz göze
Arkadaşlar ben insanlarla göz göze konuşamıyorum gözlere bakamıyorum sizce bu normal mi az bakıyorumwww.kadinlarkulubu.com
Neyi deniyecek acaba.bir yolu olsa burda bundan muzdarip birsuru insan var.doktor bile care olamiyorAma bunun hakkında yakınıp hiç tavsiyeleri uygulayıp harekete geçmek istemiyorsunuz. Ama bunu aşmanın en iyi yolu denemek ve harekete geçmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?