Sosyal Fobili biri evlenemez mi?

Merhaba ergenlik çağımda bana sosyal fobi teşhisi konulmuştu doktor prozac vermişti. 6 ay düzenli kullandım çok iyi gelmişti, bıraktığımda da geriye dönmedim, ilaca dair bir yoksunlukta yaşamadım. Yalnız başlarda kendinizi zorlamanız gerekiyor istemeye istemeye de olsa çıkıp insanların arasında karışmanız lazım. Sonra devamı geliyor, sevmeye başlıyorsunuz. Ben ev kuşuyken eve girmek istemez olmuştum artık.

Merhaba ergenlik çağımda bana sosyal fobi teşhisi konulmuştu doktor prozac vermişti. 6 ay düzenli kullandım çok iyi gelmişti, bıraktığımda da geriye dönmedim, ilaca dair bir yoksunlukta yaşamadım. Yalnız başlarda kendinizi zorlamanız gerekiyor istemeye istemeye de olsa çıkıp insanların arasında karışmanız lazım. Sonra devamı geliyor, sevmeye başlıyorsunuz. Ben ev kuşuyken eve girmek istemez olmuştum artık.
İlacın yan etkisini gördünüz mü acaba ?

Benim baya yaygın bir sosyal fobi. Ailemin yanında da rahat değilim malesef
Merhabalar bende aynısını düsündüm sizi bu hale kim veya ne getirdi
Bendede var kaygı bozukluğu aynı sizin gibiydim ama zamanla geçti çok şükür daha okadar değilim tabi zaman zaman kendini belli ediyor hep geçmedi beyinde bitiyor herşey inşallah en kusa zamanda sizde atlatırsınız

Sosyal fobiyi yenipte evlenebilenler var mı çok korkuyorum ömrüm evde geçiyor yaygın bir sosyal fobi bende ki biri çıkıp bende sosyal fobiyi yendim evlendim işim gücüm var desin..bayram geliyor ben aileme akrabalarıma hasretim kimseyi arayamıyorum yanına gidemiyorum çoğu kez üstüne gittim aşırı kalbim çarpıyor kalbim yoruldu her saniye kaygilanmaktan... Çok yardıma muhtacim yasitlarima evlendi çoluk çocuk sahibi hepsi okudular iyi yerlere geldiler benim hep boynum bükük...😭😭
Evlendım 2 cocugum var
Ara ara yinede vursada cok iyim
Lütfen çıkın dışsarı alıştıra alıştıra çıkın yavaş yavaş kendınızı bıraz daha zorlayın gecmedi belki hıc gecmeyecek ama inan cokta iyi oluyorsunuz

Benim hiç arkadaşım yok, iş yerinde gerekmedikçe konuşmuyorum eşim ve ailemin yanında rahatım bir tek ama eşim birileriyle buluşalım dediğinde çok daralıyorum yine de gidiyorum sevmesem de. Önceden yeni birini özellikle üst düzeydeyse ben öğrenciyken öğretmen, hoca, iş yerinde müdür vs. görünce kalbim çok çarpardı ama üstüne gittikçe yine de kendimi ilerlemiş hissediyorum eskisi gibi titremiyorum.
Bende sosyal fobi var gibi ama biraz da insanları sevmiyorum gibi hissediyorum ya :)

Bendede var kaygı bozukluğu aynı sizin gibiydim ama zamanla geçti çok şükür daha okadar değilim tabi zaman zaman kendini belli ediyor hep geçmedi beyinde bitiyor herşey inşallah en kusa zamanda sizde atlatırsınız
Amin Allah razı olsun inşallah iyilesirim bende 💚

İlaç kullandınız mı terapi falan aldınız mı her saniye zorlanıyorum ilaç kullanıyorum ama çalışamıyorum herşeyden korkuyorum bu korkularla evlenmek imkansız kendi ailemin yanında bile rahat değilim. Benim ki baya ağır galiba. 😞

İlaç kullandınız mı terapi falan aldınız mı her saniye zorlanıyorum ilaç kullanıyorum ama çalışamıyorum herşeyden korkuyorum bu korkularla evlenmek imkansız kendi ailemin yanında bile rahat değilim. Benim ki baya ağır galiba. 😞
Sosyal fobi dediğiniz şey hiç dışarı çıkamamak mı bilmediğim için soruyorum. Siz hiç evden çıkmıyor musunuz yani kapının önüne bile çıkamıyor musunuz.?

Evet ilaç kullandım 6 7 sene önce ( 2 3 ay felan )
İyi gelmişti bıraktım ama keşke bırakmasaydım demiyorum çünkü biliyorum o sadece seni sakinleştiriyor düşündürmüyor
Yani birgün elbette bırakacaktım ve ozaman yine olacaktı

Bende çalışıyordum ve sürekli korkardım her saniye korkudan uyuyamazdım hiç birşeydrn zevk alamazdım
Geçmedi ama daha iyim ve fark ettim bir uğraşım olunca bukadar zorlanmıyorum
Depremden sonra yine baya kötü olmuştu o ara taşındık ( yaşadıgım ülkede deprem olmuyor olsada çok küçük ) derken yine geçti

Tavsiyem çalışın

Bana ibadet etmekte çok iyi geliyor mesela

Sosyal fobiyi yenipte evlenebilenler var mı çok korkuyorum ömrüm evde geçiyor yaygın bir sosyal fobi bende ki biri çıkıp bende sosyal fobiyi yendim evlendim işim gücüm var desin..bayram geliyor ben aileme akrabalarıma hasretim kimseyi arayamıyorum yanına gidemiyorum çoğu kez üstüne gittim aşırı kalbim çarpıyor kalbim yoruldu her saniye kaygilanmaktan... Çok yardıma muhtacim yasitlarima evlendi çoluk çocuk sahibi hepsi okudular iyi yerlere geldiler benim hep boynum bükük...😭😭
Evlenebilir ama bu sorununu besleyecek miri denk gelirse ancak sanki.. bu da iyi mi olur kötü mü uzun vadede tartışılır. Bu denli olmamakla birlikte bin türlü travma yanında sosyal fobi. De var (dı diyim biraz da azaldı). Yardım alıyorum çünkü terapi yani; bana hep üstüne gitmemi önerdi terapistim ama emdr ile de travma nötrleyince çok daha kolay oldu bu.. çok tekniğe girdim afedersiniz yani sadece davranışöı terapi teknikleri, telkin .. yetmeyenilir bu seviyede, emdr tekniğini kullanan, referansı iyi (doktorsitesi nde araştırabilirsinz yorumlu çok psikolog var) birinden terapi almalısınız. Umarım imkanınız vardır nem gelirimin önemli bir kısmını veriyorum ancak değer kesinlikle

Sosyal fobi dediğiniz şey hiç dışarı çıkamamak mı bilmediğim için soruyorum. Siz hiç evden çıkmıyor musunuz yani kapının önüne bile çıkamıyor musunuz.?
Çıkıyorum zor olsa da ama konuşamıyorum konuşmam gerektiğinde aşırı kaygilaniyorum kaçıyorum sürekli bir kaçma isteği var engel olamıyorum kalbim çarpıyor

Çıkıyorum zor olsa da ama konuşamıyorum konuşmam gerektiğinde aşırı kaygilaniyorum kaçıyorum sürekli bir kaçma isteği var engel olamıyorum kalbim çarpıyor
Allah yardımcınız olsun böylede hayat geçmez ki. Bir söz var hayat sokakta diye. Üstüne gidin netten bununla ilgili meditasyonlar araştırın. Telkinler ve olumlamalar araştırın. Bununla ilgili psikoloji ve kişisel gelişim kitapları araştırın. (evrenden torpilim var diye bir kitap var onu bir araştırın ) Bunu yeneceğinize inanırsanız ve bu yola baş koyarsanız iyileşmeniz için bir sürü yol çıkacaktır karşınıza. İnşallah iyi olur sizin için

Sosyal fobiyi yenmeyi, sırf evlenmek için mi istiyorsunuz???
O çok ciddi bi sıkıntıdır, bütün hayatınızı etkiler. Bence evlenmeye heveslenmeden önce bunu psikiyatrik tedaviyle, ve tedavinizi disiplinli bir şekilde devam ettirerek yenin. 1-2 kez doktora gitmekle olmaz, terapi görmeniz lazım.

Sosyal fobiyi yenmeyi, sırf evlenmek için mi istiyorsunuz???
O çok ciddi bi sıkıntıdır, bütün hayatınızı etkiler. Bence evlenmeye heveslenmeden önce bunu psikiyatrik tedaviyle, ve tedavinizi disiplinli bir şekilde devam ettirerek yenin. 1-2 kez doktora gitmekle olmaz, terapi görmeniz lazım.
Öyle demeyin ben de yuvamı kurmak istiyorum ayrıca çevrenin de baskısı var herşeyden önce benim sağlığım tabiki ama cevreme bakıyorum çok imreniyorum. Devlet psikiyatrisine gidiyorum ilaçla da geçmiyor maddi durumum el vermiyor gitmeye annem de desteklemiyor çalışamıyorum diye dalga geçmesini çok iyi biliyor bilemiyorum devlet psikoloğu yardımcı olur mu cesaretimi toplayamıyorum bütün gün stres icerisindeyim çok ilerledi ahh napicam Allah benim ve tüm hastaların şifasını versin😥

Tabiki de evlenebilirsiniz. Yeni insanlara tanışmak, değişik ortamlara girmek zor olsa da bu probleminizin üstüne gitmenizi tavsiye ederim. Çevrenize söyleyebilirsiniz birileriyle tanıştırsalar referans olur en azından sizin açınızdan daha kolay olur. Sizin gibi değilim ama anksiyetem var bazen çok zorlanıyorum özellikle iş hayatında. Kendimi çektikçe daha zor oluyor.

Back
X