Sosyal Fobili biri evlenemez mi?

Psikiyatrist değil önce psikolog ile görüş sorun yalnızca sosyal fobi değil önceki konularını da görmüştüm. Psikolog ile başlaman lazım terapi alman lazım gerekirse o seni psikiyatriste de yönlendirir. Burda kimse pek bir şey yapamaz kendini kendin kurtarabilirsin çabalayarak

Etmiyor 6 ay oldu gerçi 2 ay ilacım bitince yazdiramadim sıkıntılarım dan dolayı ama bilemiyorum doktor yine de devam et diyor
Devam etmezseniz elbette fayda gormezsiniz. Haplara devam edin. Eger tedavi icinde paraniz yok ise video izleyin bolca, faydasini görürsunuz Allah in izniyle. Kimseyi haddinden fazla onemsemeyin, herkes ayni sizin bizim gibi insan. Elbette bu kadar basit degil biliyorum ama once kendi degerinizin farkina varin ondan sonra zaten insan iliskilerini abartili bir algi ile kabullenmezsiniz. Inancli iseniz bolca dua da edin. Ozel dualar bile olabilir bu tarz durumlar icin... vee emin olun bunlar aşılabilen durumlar, emin olun sakin olun. Guzel bir yol cizin kendinize, terapi mumkun degil ise video vs ile. Kucuk kucuk hedefler koyun. Inşallah boylelikle hersey zamanla cok iyiye gidecektir vede yok seviyesine gelecektir.

Son düzenleme:
Devam etmezseniz elbette fayda gormezsiniz. Haplara devam edin. Eger tedavi icinde paraniz yok ise video izleyin bolca, faydasini görürsunuz Allah in izniyle. Kimseyi haddinden fazla onemsemeyin, herkes ayni sizin bizim gibi insan. Elbette bu kadar basit degil biliyorum ama once kendi degerinizin farkina varin ondan sonra zaten insan iliskilerini abartili bir algi ile kabullenmezsiniz. Inancli iseniz bolca dua da edin. Ozel dualar bile olabilir bu tarz durumlar icin... vee emin olun bunlar aşılabilen durumlar, emin olun sakin olun. Guzel bir yol cizin kendinize, terapi mumkun degil ise video vs ile. Kucuk kucuk hedefler koyun. Inşallah boylelikle hersey zamanla cok iyiye gidecektir vede yok seviyesine gelecektir.
Tavsiyeleriniz, önerileriniz pırlanta değerin de nasıl teşekkür etsem az. Allah sizi böyle sıkıntılardan uzak tutsun, korusun🤲 hep dua ediyorum ama ibadetlerimi düzenli yapamıyorum, namazlarimi kilamiyorum Allah bana da okumayı kılmayı nasip etsin böyle olumsuz düşüncelerden çıkmak için o kadar çabalıyorum yine batiyorum. Elimde değil istemeden oluyor. İnşallah iyilesirim videoları izleyeceğim💙😇

Psikiyatrist değil önce psikolog ile görüş sorun yalnızca sosyal fobi değil önceki konularını da görmüştüm. Psikolog ile başlaman lazım terapi alman lazım gerekirse o seni psikiyatriste de yönlendirir. Burda kimse pek bir şey yapamaz kendini kendin kurtarabilirsin çabalayarak
Devlet psikiyatrisinden randevu aldım 4 temmuza verdiler zor olsa da psikologa yönlendirmesini söyleyeceğim. Allahım şifa versin bana ve bu dertten muzdarip olan tüm kullarına 🤲 çabalıyorum ama gücüm yetmiyor artık kalbim yoruldu..

Sosyal fobili evlenen gördüm de mutlu olduklarını görmedim. Biliyorum iç açıcı değil ama burda odaklanmanız gereken evlilik değil sosyal fobiyi yenmek. Sosyal fobiyi yenip de çok mutlu olan insanlar tanıdım çünkü kendilerini çok aştılar ve başarılı oldular. Amaç sadece evlenmekse sizi sessiz sakin görünen veya alıcısı pek çıkmayan bir adamla evlendiriverirler, o evlilikte baskı görüp veya mutsuz olup her şeyi korkudan içinize atmaya başlarsınız. İşler iyice kötüleşir sizin için. İlla herkesle arkadaş olup her şeye atlayan olmak değil konu en azından biriyle konuşurken korkmamayı, kendinizi ifade edip hakkınızı savunabilmeyi öğrenmeniz lazım. Bunu aşmak önemli
Sürekli üzerine gittim bir faydasini göremedim daha da kötü oldum benim iradem dışında gelişiyor baya bi ilerlediği için sağolun destek oldunuz teşekkür ederim.

Bilgi sahibi değilim ama sosyal fobi sebepli bir şey mi? Kilolu musunuz mesela?
Diyet yapıyordum şu son 1 aydan beri kilo aldım kendimi yemeklere veriyorum. Stresli olduğumdan. Hiç rahat değilim evde bile. Spor da yapıyordum şimdi zor geliyor yataktan uyanınca zor kalkıyorum gerçekten artık üzüntüden gözlerim çok çöktü yaşlı gibi hissediyorum

Diyet yapıyordum şu son 1 aydan beri kilo aldım kendimi yemeklere veriyorum. Stresli olduğumdan. Hiç rahat değilim evde bile. Spor da yapıyordum şimdi zor geliyor yataktan uyanınca zor kalkıyorum gerçekten artık üzüntüden gözlerim çok çöktü yaşlı gibi hissediyorum
Arkadaşımın kardeşi de böyleydi. Mide balonu taktırdı, işe girdi…

Sosyal fobiyi yenipte evlenebilenler var mı çok korkuyorum ömrüm evde geçiyor yaygın bir sosyal fobi bende ki biri çıkıp bende sosyal fobiyi yendim evlendim işim gücüm var desin..bayram geliyor ben aileme akrabalarıma hasretim kimseyi arayamıyorum yanına gidemiyorum çoğu kez üstüne gittim aşırı kalbim çarpıyor kalbim yoruldu her saniye kaygilanmaktan... Çok yardıma muhtacim yasitlarima evlendi çoluk çocuk sahibi hepsi okudular iyi yerlere geldiler benim hep boynum bükük...😭😭
Evlenmekten önce iş bulmayı düşnseniz daha iyi olacak.

Tavsiyeleriniz, önerileriniz pırlanta değerin de nasıl teşekkür etsem az. Allah sizi böyle sıkıntılardan uzak tutsun, korusun🤲 hep dua ediyorum ama ibadetlerimi düzenli yapamıyorum, namazlarimi kilamiyorum Allah bana da okumayı kılmayı nasip etsin böyle olumsuz düşüncelerden çıkmak için o kadar çabalıyorum yine batiyorum. Elimde değil istemeden oluyor. İnşallah iyilesirim videoları izleyeceğim💙😇
Allah sizden de razi olsun ne demek 🤗. Bende yirmili yaslarimda ayni problemleri yasadim ustelik evliydim. Bu isi zorlastiriyor kesinlikle. Evlilik bu durumun çözümü değil. O zamanlar Eski esimin ailesinden vs nasil cekinirdim. Bir gun bana bir olay yasattilar o zaman oyle gozumden dustulerki onlari fazla gozumde buyutmusum deyip daha rahat olmustum. Tabiiki bununla tamamen aştım degil ama o zamanlar benim elimin altinda internette yoktu. Yazik diyorum simdi o zamanlarima. Bugun cok farkliyim cok şükür, kimseden cekinmem Allah in izniyle. Emin olun herkes bi ortamda cok rahat gozukse bile tam kendi gibi davranmiyor. Sizin bu konudaki kendinize inanciniz ve çabaniz cok degerli. Allah buyuk herseyin bir caresi var. Basarilar, sevgiler 🤗🥰

Sosyal fobiyi yenipte evlenebilenler var mı çok korkuyorum ömrüm evde geçiyor yaygın bir sosyal fobi bende ki biri çıkıp bende sosyal fobiyi yendim evlendim işim gücüm var desin..bayram geliyor ben aileme akrabalarıma hasretim kimseyi arayamıyorum yanına gidemiyorum çoğu kez üstüne gittim aşırı kalbim çarpıyor kalbim yoruldu her saniye kaygilanmaktan... Çok yardıma muhtacim yasitlarima evlendi çoluk çocuk sahibi hepsi okudular iyi yerlere geldiler benim hep boynum bükük...😭😭
Evlenir ama görücü usulü falan bence
Sosyal fobi varken nasıl biriyle flört edecek buluşacak vs
Bence ilk bu sorunu yenin en azından kısmen yenin.

Evlenir ama görücü usulü falan bence
Sosyal fobi varken nasıl biriyle flört edecek buluşacak vs
Bence ilk bu sorunu yenin en azından kısmen yenin.
Görücü usulunde de buluşulup konuşuluyor. Zaten rahatsız değilmiş gibi davranması karşı tarafa haksızlık

Devlet hastanesi psikiyatriye gittiniz mi
Evet 2 farklı doktora gittim devlette. O da psikologa onlarda pek teşhis koymadı, önceden yani 2 sene önce özel psikiyatriye gitmiştim. O da sen de anksiyete bozukluğu var dedi ama benim hep konuşmam gerektiğin de insan içinde korkum oluyor sebepsiz değil resmen sosyal fobi gibi

Ben tek başıma otobüse binemez markete gidemezdim dışarıda yemek yiyemezdim restoranların en ücra köşesini seçerdim zorunda kalirsam.
Tedavi gördüm her işimi yaparım girişken bir insan oldum tedavi de bir yere kadar tabi sizin kafanızda bitiyor.

Ben tek başıma otobüse binemez markete gidemezdim dışarıda yemek yiyemezdim restoranların en ücra köşesini seçerdim zorunda kalirsam.
Tedavi gördüm her işimi yaparım girişken bir insan oldum tedavi de bir yere kadar tabi sizin kafanızda bitiyor.
Benim baya yaygın bir sosyal fobi. Ailemin yanında da rahat değilim malesef

Back
X