Sosyal hayat

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Kızlar sosyal hayatın pek olmadığı çok küçük . Kafe ,restaurant tarzı yerlerin olmadığı sadece arkadaşlarımıza gidip geldiğimiz doğu nün küçük bir ilçesinde memurum. Arkadaş grubum fazla ama bölük bölük. Yani bir 4_5 kişi var onlarla ayrı görüşüyorum bir grup daha var 5 kişi onlarla da ayrı görüşüyorum.Gecen sene o 5 kişiyi belki ben 10 defa evimde misafir etmisimdir. Onlar yılda sadece 2 kez çağırdılar zoruma gitti biraz belli etmesem de .Canım sıkılıyor burada cunku birileri çağırsın birileri bana gelsin istiyorum ama hep ben davet edince de kendimi kötü hissediyorum.Ya da sana geliyoruz diye haber edip ,hic sennde buyur gel dememeleri rahatsiz ediyor.Bu sene o 5 kişiden biri (hepsi aynı evde kaliyordu) başka eve taşındı. Dönem basında tasinamasina yardım etmek için gittim .2 ay oldu halen çağırmadı evine mesela .Gel temiz halini gor diyebilir di ki taşınırken yardıma gelmeyen bi arkadaşı bile yemeğe davet etmiş.
Dün de telde konustu k seni çok ozledim hafta ici bulusalim sanagelelim ya da birimize gidelim dedi.Ben de çok müsait degilim bu aralar dedim. Çünkü evime nedense davet etmek istemiyorum bunaldim nedense hep hazırlık yapan ben oluyorum karşılığında hiç arayıp sorulmayınca inanın zoruma gitmeye başladı.Kizlar siz olsanız ne yapardınız benim yerimde.Lutf en bu da dert mi demeyin çünkü biz burada kimseye anlatamadiklarimizi yazabiliyoruz. Siz sirdaslarima danışmak istedim

Aynı şey bizde de mevcut ne yazıkki. Mesela kahve içmeye diye geliyorlar ya 5 saat oturuluyor eeee ama o kahve olmuyor ki çaya yemeğe gelmiş oluyorsun işte . Aynı şeyden bi arkadaşım daha şikayetçi buna çözüm bulamadık. Galiba yarın sana gelmek istiyoruz diye aramak lazım diyorum. Ama onu da yapamıyorum açıkcası .

Yani küçük bir ilce de sosyal hayat zaten ne derece olabilir ki?Sen bugün bana gel,ben yarın onlara gideyim..falan.Hep birbirinize gelip gitme de boğar insanı.Sehir dışına geziye çıkın.Illa yanımız da biri olmak zorunda değil.En yakın şehre otobüse atlayın gidin avm falan gezin.
Küçük ilçelerde halk eğitim kurslari oluyor oradan ilginiz olmasa bile bir kursa yazılın öyle yerler de daha çok çevre edinirsiniz.
4-5 arkadaşa kalmayın yani kendiniz birşeyler yaratın.

Aynı şey bizde de mevcut ne yazıkki. Mesela kahve içmeye diye geliyorlar ya 5 saat oturuluyor eeee ama o kahve olmuyor ki çaya yemeğe gelmiş oluyorsun işte . Aynı şeyden bi arkadaşım daha şikayetçi buna çözüm bulamadık. Galiba yarın sana gelmek istiyoruz diye aramak lazım diyorum. Ama onu da yapamıyorum açıkcası .
Aynen artik zoruma gitmeye başladı . Sürekli yorulan ben oluyorum ,çalışıyorum da kaldıramıyorum artik .Yiyip ictiklerin de de değilim ama insan bi düşünüyor karşımdaki neden hiç davet etmiyor beni diye

Aynen artik zoruma gitmeye başladı . Sürekli yorulan ben oluyorum ,çalışıyorum da kaldıramıyorum artik .Yiyip ictiklerin de de değilim ama insan bi düşünüyor karşımdaki neden hiç davet etmiyor beni diye
Özür dilerim birşey sormak istiyorum mesela geldiklerinde ne ikram yapıyorsunuz

Özür dilerim birşey sormak istiyorum mesela geldiklerinde ne ikram yapıyorsunuz
Kisir ,börek,tatlı çay genelde.Cunku kahve diye geliyolar kahve çikolata çıkarıyorum gitmek bilmeyince evde bulgur varsa kısır yoksa patates salatası. Hemen bir kek yapıyorum. Ama yoruldum cidden bazen 2 güne bir bunları yapıyorum artik içimden gelmiyor nedense

Kisir ,börek,tatlı çay genelde.Cunku kahve diye geliyolar kahve çikolata çıkarıyorum gitmek bilmeyince evde bulgur varsa kısır yoksa patates salatası. Hemen bir kek yapıyorum. Ama yoruldum cidden bazen 2 güne bir bunları yapıyorum artik içimden gelmiyor nedense
Siz hazırlık yaptıkça gelirler.Kuruyemis koy sadece o da yoksa kuru kuru çay içsinler.Millet kendini ağirlatmaya geliyor zaten

Millet kendine hizmet edilsin diye ev geziyo. Evliliğimin ilk yılı eşimin üvey kardeşi eşiyle nerdeyse her haftasonu bizdeydi. Akşam yemeğine gelinirdi, ertesi gün öğlen yemeğinden sonra dönülürdü. Benim elimde boldur en az 4 5 çeşit yemek çıkarırdım. Tatlısı çay yanına ikramlığı filanda var tabi.Ama biz ne zaman gitsek dışarıdan alınmış çiğ köfte, rus salatası, alel acele ocağa konulan bi tavukla filan ağırlanırdık. Sonra başka sorunlardan mesafe girdi aramızada oh dedim. Yemeleri içmeleri asla değil sorun helali hoş olsun ama karşılık alamamak önemsiz hissettiriyo insana.

Çay leblebi,lokum gibi küçük ikramlar yapın eğer ağırlamak zorunda kalırsanız bir daha.

Ama bu durumun önüne geçmek için bir fikrim var.her hafta sinema,scrabble,eğlence,kız ,pijama gecesi/günü gibi bir şey düzenleyin.ve bu organizasyon her hafta farklı bir kişinin evinde yapılsın.böylece sosyal hayatınız da belli bir düzende olacak hem de ağırlık bir kişiye kalmamış olacak

sizde ev arkadasi bulun kendinize
onlar kalabaliklar ve skilmiyorlar bu yuzdende size cok fazla ihtiyac duymuyorlar bence

Kendimi geri mi cekiyim kızlar . Onlar cagirmadan ben hic davet etmesem.Bana gelecekleri zaman da hep bi bahanem olsa ayıp mi etmiş olurum

Ayıp etmiş olmazsınız hatta belki kafalarına dank ettirmiş olursunuz. Ya da tamamen uzaklaşırlar sizden eve davet falan etmeyince, anlarsınız değer verip vermediklerini.

Kızlar sosyal hayatın pek olmadığı çok küçük . Kafe ,restaurant tarzı yerlerin olmadığı sadece arkadaşlarımıza gidip geldiğimiz doğu nün küçük bir ilçesinde memurum. Arkadaş grubum fazla ama bölük bölük. Yani bir 4_5 kişi var onlarla ayrı görüşüyorum bir grup daha var 5 kişi onlarla da ayrı görüşüyorum.Gecen sene o 5 kişiyi belki ben 10 defa evimde misafir etmisimdir. Onlar yılda sadece 2 kez çağırdılar zoruma gitti biraz belli etmesem de .Canım sıkılıyor burada cunku birileri çağırsın birileri bana gelsin istiyorum ama hep ben davet edince de kendimi kötü hissediyorum.Ya da sana geliyoruz diye haber edip ,hic sennde buyur gel dememeleri rahatsiz ediyor.Bu sene o 5 kişiden biri (hepsi aynı evde kaliyordu) başka eve taşındı. Dönem basında tasinamasina yardım etmek için gittim .2 ay oldu halen çağırmadı evine mesela .Gel temiz halini gor diyebilir di ki taşınırken yardıma gelmeyen bi arkadaşı bile yemeğe davet etmiş.
Dün de telde konustu k seni çok ozledim hafta ici bulusalim sanagelelim ya da birimize gidelim dedi.Ben de çok müsait degilim bu aralar dedim. Çünkü evime nedense davet etmek istemiyorum bunaldim nedense hep hazırlık yapan ben oluyorum karşılığında hiç arayıp sorulmayınca inanın zoruma gitmeye başladı.Kizlar siz olsanız ne yapardınız benim yerimde.Lutf en bu da dert mi demeyin çünkü biz burada kimseye anlatamadiklarimizi yazabiliyoruz. Siz sirdaslarima danışmak istedim
Acaba sizin eviniz de daha mi rahat ediyorlar ?
Benim arkadaslarim da bayilir bana gelmeye . Çünkü hepimiz sigara kullaniyoruz. Onlara gidince ya balkon ya mutfakta oturuyoruz. Ben de teras var . Herkes yayılıyor salıncağa koltuğa. Belki sizde de böyle samimi bir ortam hissediyorlardir.

Back
X