Sosyal Medya Pıtırcıkları

Iyi aksamlar kizlar. Basliktanda anlasildigi gibi sorun sosyal medya. Aslinda sosyal medya degil, sosyal medyada verilen "mutluyum iste çatlayin patlayin mesajlari"..Sosyal medyada verilen mesajlar sizce ne kadar dogru?

Bir çoğundan en çok gözüme batanı anlatmak istiyorum; Bir tanidigim var (aslında sadece ismen bildiğim, eski sevgilimle zamanında bağlantısı olan biri, anladığınız üzere eski sevgilisi yani). Kızla hiç yüzyüze gelmedim, hiç sohbet etmedim ama hayatına dair her ayrıntıyı biliyorum. Çünkü sosyal medyada o kadar aktif ki, anlayamadığım bir şekilde sürekli ''ben mutluyum'' mesajı veriyor. Mutluluğunu başkasıyla paylaşma gibi birşey değil bu, birisinin gözüne gözüne sokar gibi.

Örnek verecek olursam; Şuan kız evli (23 yaşında), ama neredeyse eşinin bir tek mikinin fotoğraflarını çekip atmadığı kaldı, eşiyle fotoğrafını paylaşıp ''olan var olmayan var'' yazıp ağlayarak gülmeler, aldığı her hediyeyi, söylediği her iltifatı sosyal medyaya aktarmalar, düzdükleri evin her köşesini paylaşmalar, twitter'da hemen hemen her yazısında ''beni kıskanıyorlar, hani evliyim ya, EVLİ, siz bekarsınız ben evliiii , kocaaaaaam'' sözleri.. Ve daha niceleri.

Yanlış anlaşılmasın ne eşini ne de ilişkisini kıskanmıyorum. Ama sadece mutluluk mesajı verirken kurduğu cümleler dikkatimi çekiyor. Mesela ''Tanıdığım günden beri hiç üzmedi beni'' Bunu görünce içimden dedim herhalde bir tek benim hayatıma giren erkekler benim hayatıma mıçtı, herhalde bir tek ben üzülüyorum, şu hayatta mutsuz kalan bir benmişim gibi hissediyorum.

İşin tuhaf yanı, hala eski sevgilisinin ailesiyle sosyal medyadan arkadaş. Evlendikten sonra böyle bir arkadaşlığın sürdürülmesine ne kadar doğru sizce? Evli olmadığım ve yaratacağı sorunları bilmediğim için soruyorum.

Bu insanlar gerçekten bu kadar mutlu mu? Hiç birşeyleri aksi gitmiyor mu yani? Yoksa bu kıskandırma politikasını kendilerine misyon mu edinmişler?

Hele birde en yakın arkadaşımın ablası var. Kadın hamile. Onu anlatmak bile istemiyorum... :confused:
İsteyen istediğini paylaşır.Herkesin önceliği,zevkleri farklıdır.Bazısı kendini,bazısı yemekler, bazısı manzara resimlerini bazısı çocuklarını...paylaşır.Ben oturup bunlara kafa bile yormam.
Hele ki fi tarihindeki eski sevgilimin eski sevgilisin kocasıyla olan muhabbetleri.

Boyle yakinlik, dostluk olmaz ki zaten.. Bile isteye canini acit, en hassas noktasindan vur, sonra da dostuz biz de.. Baska derdi olan?
En azindan soylemissin de hatasini anlamis.. Küslük biter belki ama bi samimiyet olamaz artik.. Cunku can yakildi, guven kirildi..
InsaAllah sen de en yakin zamanda cok mutlu olacagin biriyle birlestirirsin hayatini..
Çok teşekkür ederim inşallah yarın Hıdırellez dileklerimizi dileyelim bakalım :)

Arabesk değil dürüst bir çevreniz varmış..çünkü hayat sadece güzel anlardan ibaret değil..saydığınız herşey hayatımıza hergün dahil olan konular

ironi yapmıştım :) benim de paylaşımlarımın çoğu sosyal şeyler zaten. ama gerçekten şaşırdım da burdaki yorumlara, epey kabarık bir listem var hiç böyle tipler yok.

Ben de sosyal medayada paylaşılanlar neden bu kadar takılıyor onu anlamıyorum. Bir kere neden şunu kabul etmiyoruz insanlar mutsuz anılarını pek paylaşmıyorlar. (Hasta başında cenazede foto paylaşanı da gördüm ama cidden anlamsız oluyor bana göre) Ama bu hayatlarında hiç mutsuz olmadıkları anlamına gelmiyor. Mutlu anıların paylaşılması da bir şov değil, nispet değil. Facebook gibi instagram gibi oluşumların amacı zaten bu. Bunları kullanıyorsak insanların bu tip paylaşımlarına da hazırlıklı olmalıyız.

Bunlar eskiden de vardı aslında. Sadece adı farklıydı . Sanal ortamda cok oluyor sadece. Bence yeni şeyler değil.

Üniversite andacı için bir arkadasım " aramıza masal dünyasından fırlayıp gelmiş bir peri kızı " yazar mısınız benim için demişti. Çok gülmüştük. Yani bu insanlara bu kadar sinir olmak da normal değil. Yapay yaşayan, ego tatmini peşinde koşan insanlar reelde de var. Hep de olacak.

Bu arada birisi yazmış o dediğini andaca.. :)

ayrıca o sosyal site zaten gündelık amlık resim paylaşmak için yok mu?*? paylaşması o kadar dogal ki eger siz rahatsız oluyorsanız bakmayacaksınız hatta o yerdeki üyeliğinizi iptal ettirebilirsiniz

Siz onu niye takip ediyorsunuz diye size sormak lazım. Kız evlenmiş gitmiş size ne paylaştığı fotoğraflardan, söylediği sözcüklerden bence o kızın mutlu olmasını istemiyorsunuz ve gerçekte öyle olmadığına inandırmaya çalışıyorsunuz kendinizi sanırım erkek arkadaşınız zamanında onu çok sevmiş ki hala kıskanıyorsunuz size ne onların özel hayatında yahu!! takip etmeyin..

ironi yapmıştım :) benim de paylaşımlarımın çoğu sosyal şeyler zaten. ama gerçekten şaşırdım da burdaki yorumlara, epey kabarık bir listem var hiç böyle tipler yok.

Aslında yazıp gönderdikten sonra acaba ironi mi yapmış diye aklımdan geçirmedim de değil :)))))

Aman burda hem şikayet edip hem 7/24 takip ediyorlar,etmesinler o zaman.Ya da listelerinde tutmasınlar.Ben sosyal medyayı aktif kullanmadığım ve kim ne yaşamış pek takip etmediğim için hiçbirşeyden rahatsızlık duymuyorum.Dertsizlik milletin başına vurmuş:))

Aslında yazıp gönderdikten sonra acaba ironi mi yapmış diye aklımdan geçirmedim de değil :)))))

Aman burda hem şikayet edip hem 7/24 takip ediyorlar,etmesinler o zaman.Ya da listelerinde tutmasınlar.Ben sosyal medyayı aktif kullanmadığım ve kim ne yaşamış pek takip etmediğim için hiçbirşeyden rahatsızlık duymuyorum.Dertsizlik milletin başına vurmuş:))

Belki kadın gerçekten çok mutlu ve bunu paylaşmaktan da mutluluk duyuyor. Ne zaman insanların mutluluğunu görmeye tahammül edemez hale geldik biz ya ? İyi, hoş olan herşeye lanet ediyoruz resmen. Kötü olan herşeyi de duymak ve görmek için can atıyoruz...
Buraya geçenlerde bir konu açtım, ağırlayacağım 10 kişilik misafiri dert ettiğim için ve bir kaç satır da eşimin bana ev işlerindeki yardımını ve onunla mutluluğumu paylaştım. Vay efendim eşini neden övüyorsun, vay efendim burası BDV buraya güzel olan hiçbirşeyi yazmayın, vay efendim sen insanlara resmen "beni kıskanın" mesajı veriyorsun falan bir terörist ilan etmediği kalmıştı bir üyenin :KK70: Neden böylesiniz cidden anlamıyorum. Ben en zor anımda kendime hep iyi örnekler ararım ve bulursam hayata daha sıkı tutunurum. Mutlu insan görünce daha da mutlu olurum, sosyal medya reel hayat hiç farketmez. Kadın mutlu ve mutluluğunu paylaşıyor, insanların mutluluğuyla mutlu olmak zor birşey değil. Ve bana kalırsa cidden fena halde kıskanmışsın.
Buna ek olarak cidden merak ettim; bahsettiğin bayanın eski sevgilisinin ailesinin, sosyal medyasında ekli olmasını etik bulmuyorsunda, eski sevgilinin eski sevgilisinin senin sosyal medyanda ekli olmasını etik buluyor musun ?

Son düzenleme:
Back
X