- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi davetsizkullanici
İsteyen istediğini paylaşır.Herkesin önceliği,zevkleri farklıdır.Bazısı kendini,bazısı yemekler, bazısı manzara resimlerini bazısı çocuklarını...paylaşır.Ben oturup bunlara kafa bile yormam.Iyi aksamlar kizlar. Basliktanda anlasildigi gibi sorun sosyal medya. Aslinda sosyal medya degil, sosyal medyada verilen "mutluyum iste çatlayin patlayin mesajlari"..Sosyal medyada verilen mesajlar sizce ne kadar dogru?
Bir çoğundan en çok gözüme batanı anlatmak istiyorum; Bir tanidigim var (aslında sadece ismen bildiğim, eski sevgilimle zamanında bağlantısı olan biri, anladığınız üzere eski sevgilisi yani). Kızla hiç yüzyüze gelmedim, hiç sohbet etmedim ama hayatına dair her ayrıntıyı biliyorum. Çünkü sosyal medyada o kadar aktif ki, anlayamadığım bir şekilde sürekli ''ben mutluyum'' mesajı veriyor. Mutluluğunu başkasıyla paylaşma gibi birşey değil bu, birisinin gözüne gözüne sokar gibi.
Örnek verecek olursam; Şuan kız evli (23 yaşında), ama neredeyse eşinin bir tek mikinin fotoğraflarını çekip atmadığı kaldı, eşiyle fotoğrafını paylaşıp ''olan var olmayan var'' yazıp ağlayarak gülmeler, aldığı her hediyeyi, söylediği her iltifatı sosyal medyaya aktarmalar, düzdükleri evin her köşesini paylaşmalar, twitter'da hemen hemen her yazısında ''beni kıskanıyorlar, hani evliyim ya, EVLİ, siz bekarsınız ben evliiii , kocaaaaaam'' sözleri.. Ve daha niceleri.
Yanlış anlaşılmasın ne eşini ne de ilişkisini kıskanmıyorum. Ama sadece mutluluk mesajı verirken kurduğu cümleler dikkatimi çekiyor. Mesela ''Tanıdığım günden beri hiç üzmedi beni'' Bunu görünce içimden dedim herhalde bir tek benim hayatıma giren erkekler benim hayatıma mıçtı, herhalde bir tek ben üzülüyorum, şu hayatta mutsuz kalan bir benmişim gibi hissediyorum.
İşin tuhaf yanı, hala eski sevgilisinin ailesiyle sosyal medyadan arkadaş. Evlendikten sonra böyle bir arkadaşlığın sürdürülmesine ne kadar doğru sizce? Evli olmadığım ve yaratacağı sorunları bilmediğim için soruyorum.
Bu insanlar gerçekten bu kadar mutlu mu? Hiç birşeyleri aksi gitmiyor mu yani? Yoksa bu kıskandırma politikasını kendilerine misyon mu edinmişler?
Hele birde en yakın arkadaşımın ablası var. Kadın hamile. Onu anlatmak bile istemiyorum...![]()
Hele ki fi tarihindeki eski sevgilimin eski sevgilisin kocasıyla olan muhabbetleri.