Sosyal Medya Pıtırcıkları

Ne yalan söyliyim
Bende her mutluluğunu sevdikleriyle paylaşan insanlara sürekli "Kıskandırma için yapıyor, kesin mutsuzdur" vs yakıştırmasını anlamıyorum
Belki gerçekten mutlu
Benim öyle tanıdığım insanlar var. Gerçekten mutlular ve bunu herkesle paylaşarak bizi de mutlu ediyorlar. Zaten bunu çekemeyen silsin hesabından.

Şunu da ekleyeyim, ordaki insanlara kızıyoruz ama burda da o insanlari yerden yere vurmusuz kac sayfa; yok zaten mutlu degiller, yok hepsi yalan.. Onlara ego tatmini derken biz burda neyi tatmin ediyoruz? Yine diyorum, illa ki mutlu insanlar da vardir, olsun da.. Sadece gıpta damarlarini tahrik edecek sekilde surekli mutlu pozlar, yenen her sey, ayak basilan her mekan paylaşılmak zorunda degil.. O fotolari paylasicam diye o anı bile yasayamiyor bazi sosyal medya bagimlilari..

Bugün hamburgercide üç kişilik bir grup karşıma oturdu, üniformalarına bakılırsa aynı mağazada çalışıyorlar, valla bakakaldım sadece selfie çekilirken birbirleriyle iletişim kurdular, geri kalan zaman full menülerinin her açıdan fotoğraflarını çekmekle geçirdiler :D

Sanal medya sahsin evreni kadar genistir. Insanlar aktordur, sanal medya onlarin sahnesidir. Bunu anlamak icin cok dusunmeye gerek yok.

Ama evreni dar diye sahislarla ugrasmak yerine, daha ise yarar bir aktivitede bulunabilirsiniz. Mesela yarim saat yuruyup egzersiz yaparsaniz kolestrolunuzu dusurur kilo verirsiniz.

Sayfalari okumadan direk yaziyorum bilmiyorum konu dagilmismidir amaBenim cok yakınım iki kisi var ikidisininde kocasindan çekmediği yok biri sanal sapiklardan biriside tabiri caizse kalas erkek modeli ama en çok göze sokma olayını ikisinde görüyorum. Bi arkadaşımın eşi facede böyle mutluluk laflari yazan birini okuyunca bunlarin kesin ciddi problemleri var demiş bende duyunca ne alaka demistim ama bu iki misal cuk oturdu. Kadin kocasinin basinin etini yiye yiye sahile götürmeyi başardı askimla sahil keyfi yazdi yer bildiriminide yapti tabi kavga gürültü döndüler gelincede bana ağladı zehir etti diye bencede böyle sorunlu tipler reklama daha meyilli oluyo

Herkesin cevresi pek bir mutlu, pek bir bitircikmis ya, bende mi var bir nursuzluk face i acarim herkeste atarlar giderler, yok pazartesi sendromu yakinmalari, yok beni hakedecek adam daha gelmedi nidalari, kayip cocuk, hasta hayvan, siyasi paylasimlar, kopmus kol bacak fotoları, instagrami acarim yagmur fotolari, kahve-kitap-huzun paylasimlari, ne arabesk cevrem varmis :63:

Arabesk değil dürüst bir çevreniz varmış..çünkü hayat sadece güzel anlardan ibaret değil..saydığınız herşey hayatımıza hergün dahil olan konular

Neden bu kadar anlamlandırmaya çalışılır bende bunu anlamıyorum. Banane milletin sosyal medya hesabından,millete ne benim sosyal medya hesabımdan. Ekli olduğun halde takip etmeme imkanı varken facebookta neden ekli olmayan insanların profili açılıpta bakılır bunuda anlayabilmiş değilim. Sizene konu sahibi?
Listemde ekli olup takip etmediğim o kadar kişi var ki anlatamam zira sürekli dinle ilgili paylaşım yapanlar var mesela hadisler vs.ben tuvalette giriyorum facebooka bazen,dan diye karşıma hadis,şunu beğenen amin yazsın vs diye paylaşımlar çıkıyor yada yemek paylaşımı yapan,hatta sporda hangi ara spor yapıyor bilemediğim tipler var sorsan spor yapıyor ama habire resim çekmiş gram terlemememiş,makyaji yuzünde duruyor saçı başı düzgün fotolar,ulan ben darmadağın oluyorum spor yaparken hatun taş gibi diyorum onuda takipten çıkarıyorum mesela ama hala listemde. Demem o ki,bu kadar takılmayın böyle şeylere,bakmayın olsun bitsin.

mutluluk pozlarına imrenirim,çok hoşuma gider!............tanıdığım insan ve mutsuzsa;mutluluk pozları da koyuyorsa o sırada mutlu olmasına sevinirim ve mutluluk getirsin derim!...........Ama şu yediğini,içtiğini,12 kişilik masa donatıp paylaşanı bir türlü anlamam.......sosyal medyada hesabım artık sadece burasıyla sınırlı,bana yetiyor!oldum olası çok göz önünde olmayı sevmiyorum ondan olsa gerek......

bence onemli olan mutlu ya da mutsuz olmasi degil..kendilerini cilginlar giibi ifsa etmeleri asil mesele...
ben sasip kaliyorumm yaa..
kocaman kocaman insanlarin gercekten bi mimlariyla mikleri kaliyor...
nedir bu teshir gosteris cabasi...
kimse kusura bakmasin bu mutluluk paylasmak falan degildir..
mutlulugun tadini cikarsa o an boyle aptal gosterislere ihtiyac duymayacak aslinda...
neyse hayirlisi allah akil fikir versin...

bende sosyal medyam yok:)
herşeyi görümcemden duyuyom
yengee söle bölee
ben de aaa diyorum..:D
olsa nolucak dünyadan hiç bişey haberim yok sanirim çok cahilim:D
eşimin de yok sosyal medyasi.. gizliden de yok. yoksa kucaklardim telefonu.:)
oda arkadaşindan duyuyor sasiriyor..:)
böle rahatiz valla biz ordan burdan duymak :D:D:D uzun konuşuyoruz işde milletle. ballandira ballandira anlatiyolar:D ben mi dinliyorumm (dinlemeyi çok severim zaten. ) :KK53::KK53:

Iyi aksamlar kizlar. Basliktanda anlasildigi gibi sorun sosyal medya. Aslinda sosyal medya degil, sosyal medyada verilen "mutluyum iste çatlayin patlayin mesajlari"..Sosyal medyada verilen mesajlar sizce ne kadar dogru?

Bir çoğundan en çok gözüme batanı anlatmak istiyorum; Bir tanidigim var (aslında sadece ismen bildiğim, eski sevgilimle zamanında bağlantısı olan biri, anladığınız üzere eski sevgilisi yani). Kızla hiç yüzyüze gelmedim, hiç sohbet etmedim ama hayatına dair her ayrıntıyı biliyorum. Çünkü sosyal medyada o kadar aktif ki, anlayamadığım bir şekilde sürekli ''ben mutluyum'' mesajı veriyor. Mutluluğunu başkasıyla paylaşma gibi birşey değil bu, birisinin gözüne gözüne sokar gibi.

Örnek verecek olursam; Şuan kız evli (23 yaşında), ama neredeyse eşinin bir tek mikinin fotoğraflarını çekip atmadığı kaldı, eşiyle fotoğrafını paylaşıp ''olan var olmayan var'' yazıp ağlayarak gülmeler, aldığı her hediyeyi, söylediği her iltifatı sosyal medyaya aktarmalar, düzdükleri evin her köşesini paylaşmalar, twitter'da hemen hemen her yazısında ''beni kıskanıyorlar, hani evliyim ya, EVLİ, siz bekarsınız ben evliiii , kocaaaaaam'' sözleri.. Ve daha niceleri.

Yanlış anlaşılmasın ne eşini ne de ilişkisini kıskanmıyorum. Ama sadece mutluluk mesajı verirken kurduğu cümleler dikkatimi çekiyor. Mesela ''Tanıdığım günden beri hiç üzmedi beni'' Bunu görünce içimden dedim herhalde bir tek benim hayatıma giren erkekler benim hayatıma mıçtı, herhalde bir tek ben üzülüyorum, şu hayatta mutsuz kalan bir benmişim gibi hissediyorum.

İşin tuhaf yanı, hala eski sevgilisinin ailesiyle sosyal medyadan arkadaş. Evlendikten sonra böyle bir arkadaşlığın sürdürülmesine ne kadar doğru sizce? Evli olmadığım ve yaratacağı sorunları bilmediğim için soruyorum.

Bu insanlar gerçekten bu kadar mutlu mu? Hiç birşeyleri aksi gitmiyor mu yani? Yoksa bu kıskandırma politikasını kendilerine misyon mu edinmişler?

Hele birde en yakın arkadaşımın ablası var. Kadın hamile. Onu anlatmak bile istemiyorum... :confused:
Sen o eski sevgiliyi unut arkadaşım... Aile bireylerinin hala ekli olmasına neden taktın, doğru mu yanlış mı sorgulamana da anlam veremedim...

Gecenlerde bi yazi okudum, eski toprak bi teyzenin agzindan eski insanlardaki edep ve zerafet anlatilmis.. Diyor ki, 'Biz kocalarimizla yanyana yurumeye cekinirdik, hatta bir adim gerisinden yururduk.. Belki dul kalan vardir, evlenememis birileri vardir, kimsenin gönül yarasina dokunmak istemezdik..' o kadar hosuma gitti ki.. Ne ince dusunce ne zerafet..
Bi adim gerisinden yurumek pek mumkun degil simdilerde, zaten kastedilen de bu degil, orda onemli olan ince mesaji almak; insanlarin gıpta damarlarini tahrik etmemek..
Fazla uzaga gitmeye gerek yok, yaklasik 1.5 sene once bosandigimda cok hassastim ve sosyal medyada mutluluk pozlarini gordugumde kendi yasadiklarimi dusunup cok uzuluyordum.. Degersizlik hissi agirlasiyordu omuzlarimda..
Ama o paylasimlara cok da itibar etme, mutlu insanlar da illa ki olsa da; bazi mutsuz insanlar mutlu gorunmek icin sosyal medyayi kastiriyor, kendilerini avutup inandiriyorlar.. Paylasim yapilabilir, gercekten mutludurlar olabilir ki olsunlar da, ama her adimini paylasmak da hic hos degil.. "Bence".. Kendi hayatina bakmak ve mutlu olmak lazim.. Allah in verdigi nimetler sayisiz..

Çok güzel anlatmışsınız benim özel bir gıcıklığım yok ama evet hassas olduğum dönemlerde kendi halime üzülebiliyordum benimle aynı evlilik sürecini yaşayan bir arkadaşım vardı gerçi onun ki sosyal medya dan olsa yine iyiydi biz ayrıldık sevgilimle ve en kötü olduğum o dönem de hergün beni arayarak evine aldığı eşyaları nerde düğün yapacaklarını anlatıp anlatıp içimi yaktı kavurdu nişanlısının aldığı tek taş yüzük resimleri göndermeler ve ben en yakın dostumun düğününe gitmedim gidemedim hayatım dan çıkarttım çünkü bilerek beni yaraladı ve hala bunu niye yaptığını anlamış değilim şimdi hamile ve barışmak için didiniyor benimle yaptığının farkında ama içime sinmiyor onunla barışmak normalde hiç önemsemem aman bana ne der geçerim herkes mutlu olsun bence

Benim listedeki bir bayan da boşanmış bekarlığının tadını çıkardığını ballandıra ballandıra anlatıyor fotolarıyla.
Şimdi bu konuyu okuyunca farkina vardim. Herkes kendine bir yol çizmiş.
Ama nereye kadar...

Çok güzel anlatmışsınız benim özel bir gıcıklığım yok ama evet hassas olduğum dönemlerde kendi halime üzülebiliyordum benimle aynı evlilik sürecini yaşayan bir arkadaşım vardı gerçi onun ki sosyal medya dan olsa yine iyiydi biz ayrıldık sevgilimle ve en kötü olduğum o dönem de hergün beni arayarak evine aldığı eşyaları nerde düğün yapacaklarını anlatıp anlatıp içimi yaktı kavurdu nişanlısının aldığı tek taş yüzük resimleri göndermeler ve ben en yakın dostumun düğününe gitmedim gidemedim hayatım dan çıkarttım çünkü bilerek beni yaraladı ve hala bunu niye yaptığını anlamış değilim şimdi hamile ve barışmak için didiniyor benimle yaptığının farkında ama içime sinmiyor onunla barışmak normalde hiç önemsemem aman bana ne der geçerim herkes mutlu olsun bence
Bosanma surecimde bana ayni hareketleri nispetleri (bile isteye) o donemde yeni evlenen kuzenim yapti.. Bir de ben ahmak gibi, kiskaniyo sanmasinlar, belki niyeti kotu değildir diye bi muddet devam ettim samimiyete kendimi zorlayarak.. Sonra bi vakit geldi ve azcik toparlaninca kendime geldim, ne oluyoruz dedim.. Bu basit bi konu degil, senin elbisen benimkinden guzel gibi siradan bi kiyas bi nispet degil(ki bence bu bile yanlis ama neyse).. Bosanma gibi bi travma bi aci var ve bundan nasiplenmeye çalışan kan emiciler var! Bu canavarlik.. Benim leşimden et koparmaya calismak.. Oyle bi mesafe koydum ki sonrasinda, ben bile sasirdim.. Kimseyi kirmak istemem cunku kendim kirilsam da.. Ve bana bunu yaptigini hisseden akrabalar da koydu mesafesini, ben bisey demedigim halde.. Sonuc: simdi kimseye mutluluk pozu ve havasi atamiyor ve dislanmis vaziyette sulale icinde.. Küslük yok, zaten hos degil ama zarar veren insana koyulmis bi mesafe var ciddi manada..
Ha hic guzel bisey degil bu durum.. Ama artik oyle bi cozdum ki onu, bugun yuz versem yarin yine baslayacak masum ayagina alttan alta şov yapmaya..
Sucunu bildiginden (ki bsy demedim gidip) agzini da acamiyor ve cok farkında her seyin.. Yazik.. Allah insanlık merhamet versin boylelerine..
Baska bi kuzenim de evlendi, benimle paylasiyordu bazen biseylerini ama asla ne kotu niyet ne nispet.. Onun dugununde de canla basla kosturdum mesela guzel olsun her sey diye..
Yani kimseyle derdimiz yok aslinda.. Insan hissediyor yalnizca..

Bosanma surecimde bana ayni hareketleri nispetleri (bile isteye) o donemde yeni evlenen kuzenim yapti.. Bir de ben ahmak gibi, kiskaniyo sanmasinlar, belki niyeti kotu değildir diye bi muddet devam ettim samimiyete kendimi zorlayarak.. Sonra bi vakit geldi ve azcik toparlaninca kendime geldim, ne oluyoruz dedim.. Bu basit bi konu degil, senin elbisen benimkinden guzel gibi siradan bi kiyas bi nispet degil(ki bence bu bile yanlis ama neyse).. Bosanma gibi bi travma bi aci var ve bundan nasiplenmeye çalışan kan emiciler var! Bu canavarlik.. Benim leşimden et koparmaya calismak.. Oyle bi mesafe koydum ki sonrasinda, ben bile sasirdim.. Kimseyi kirmak istemem cunku kendim kirilsam da.. Ve bana bunu yaptigini hisseden akrabalar da koydu mesafesini, ben bisey demedigim halde.. Sonuc: simdi kimseye mutluluk pozu ve havasi atamiyor ve dislanmis vaziyette sulale icinde.. Küslük yok, zaten hos degil ama zarar veren insana koyulmis bi mesafe var ciddi manada..
Ha hic guzel bisey degil bu durum.. Ama artik oyle bi cozdum ki onu, bugun yuz versem yarin yine baslayacak masum ayagina alttan alta şov yapmaya..
Sucunu bildiginden (ki bsy demedim gidip) agzini da acamiyor ve cok farkında her seyin.. Yazik.. Allah insanlık merhamet versin boylelerine..
Baska bi kuzenim de evlendi, benimle paylasiyordu bazen biseylerini ama asla ne kotu niyet ne nispet.. Onun dugununde de canla basla kosturdum mesela guzel olsun her sey diye..
Yani kimseyle derdimiz yok aslinda.. Insan hissediyor yalnizca..

Evet aynen ben de bunları yaşadım ben de bir süre samimiyetimi kötü niyetli yapmıyordur diye sürdürdüm ama öyle bir an geldi ki zaten ilaçlarla ayakta duruyorum patladım bunu bana niye yapıyorsun ben sana ne yaptım da beni üzüyorsun bu en kötü zamanım da ben napmışım ki dedi bide aynen sizin dediğiniz gibi masum ayağına yatarak seni bir daha görmek istemiyorum dedim ve o gün bugün hiç eksikliğini hissetmedim resmen enerjimi emiyormuş iyi olacağıma gittikçe kötüleşiyordum onunla konuşurken şimdi çok şükür iyiyim herşey geri de kaldı bu süreçte sevgilim harici en yakın arkadaşım dediğim kişide geride kaldı öyle olması gerekiyormuş şimdi hamile inşallah kazasız belasız doğurur onun için tek iyi dileğim budur

Evet aynen ben de bunları yaşadım ben de bir süre samimiyetimi kötü niyetli yapmıyordur diye sürdürdüm ama öyle bir an geldi ki zaten ilaçlarla ayakta duruyorum patladım bunu bana niye yapıyorsun ben sana ne yaptım da beni üzüyorsun bu en kötü zamanım da ben napmışım ki dedi bide aynen sizin dediğiniz gibi masum ayağına yatarak seni bir daha görmek istemiyorum dedim ve o gün bugün hiç eksikliğini hissetmedim resmen enerjimi emiyormuş iyi olacağıma gittikçe kötüleşiyordum onunla konuşurken şimdi çok şükür iyiyim herşey geri de kaldı bu süreçte sevgilim harici en yakın arkadaşım dediğim kişide geride kaldı öyle olması gerekiyormuş şimdi hamile inşallah kazasız belasız doğurur onun için tek iyi dileğim budur
Boyle yakinlik, dostluk olmaz ki zaten.. Bile isteye canini acit, en hassas noktasindan vur, sonra da dostuz biz de.. Baska derdi olan?
En azindan soylemissin de hatasini anlamis.. Küslük biter belki ama bi samimiyet olamaz artik.. Cunku can yakildi, guven kirildi..
InsaAllah sen de en yakin zamanda cok mutlu olacagin biriyle birlestirirsin hayatini..

belkide mutlu olmayı beceriyolardır gerçektende.bizde kendi halimizde bir aileyiz gezeriz yeriz içeriz ama öle paylaşım yapmam.paylaşım yapmamamın bir kötülüğü varmış meğerse akraba ve dost çevremden bana şuraya gidin çok güzel dedikleri bir kaç yer oldu halbuki biz oraları yol etmişiz bıkmışız cinsinden eşimle şok olduk.paylaşmak lazım ara ara dedik sonra.

Back
X