Sosyal medya ve gerçek hayat...

Milseyk

Dilemma
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
50
19
3
Merhaba bayanlar...
Bir konuda sizin de fikirlerinizi almaya geldim. Sosyal medyada aşırı musmutlu gözüken eskiden tanıdığım insanlara bakıyorum da insan içten içe imreniyor yaşadığı hayatı beğenmiyor. Sizce herkes çok mutlu da bir ben mi böyleyim? Yoksa Fotoğraflar her zaman gerçeği yansıtmaz mı?

Merhaba bayanlar...
Bir konuda sizin de fikirlerinizi almaya geldim. Sosyal medyada aşırı musmutlu gözüken eskiden tanıdığım insanlara bakıyorum da insan içten içe imreniyor yaşadığı hayatı beğenmiyor. Sizce herkes çok mutlu da bir ben mi böyleyim? Yoksa Fotoğraflar her zaman gerçeği yansıtmaz mı?
insanların ağlarken acı çekerken foto atacak hali yok ya

yok öyle bir dünya hep mutlu olunur mu ?

Mesela bakıyorum bazı arkadaslarim evlenmiş. Henüz 20-21 yaslarindayiz oysa. Ve çok mutlular tatiller organizasyonlar. Benim sevgilim 30 yasinda ve evlenmeye kalksak durumumuz bile yok :(

Kesinlikle sosyal medyaya aldanma. Bir arkadaşım var hesabına baksan hep başarılı gülen eğlenen gezen biri gibi. ama işin aslı öyle değil. kimsenin yaşamak istemediği şeyleri yaşadı mesela. türlü türlü sorunları varken gülen fotoğrafını profil yapar. önemli olan tüm kapılar kapandığında içinde neler yaşadığındır

Sabah kardeşime resim yolladım: Balkon sehpamın üzerinde bir iki aksesuar, 3 dergi vs.

Tepkisi şu oldu: Woooowwwwww ne güzel olmuş, dizayn süper, mumlar, sukkulentler filan. Fındıkları da koymuşsun, harika görünüyor.

Benim cevap: Hııımmmm demek instagram fenomenleri de böyle yapıyor, şimdi anladım, zira evin tek güzel kısmı burası şu anda, geri kalanı .ok götürüyor.

Yanıt: Hahahaha herhalde, bir köşeyi düzelt tamamdır.

Ben özellikle facebook sayfasına sürekli kahve dükkanlarında, yemeklerde, brunchlarda, her gittiği yeri bildiren, çocuğunun her anını fotoğraflayan ve bunu 100 tane fotoğraf olarak yayınlayan kişilerin aksine pek mutlu olmadıklarını düşünüyorum.

Bir zaman face m vardı, hep gülen foto koyardim. Hatta sosyal medyayı geçtim, öğretmenim öğrencilerim beni hep neşeli, güleryüzlü tanımlar, nasıl böyle Hep keyiflisiniz derler. Ama bir anlatsam yaşadıklarımı kendi hayatına sukredersin.
Çok etkileniyorsan sosyal medya kullanma.

Doğru ablamın kızıda ispanya tatilinde ıslak merdivenlerden düşüp bacağına platin takıldı ama sayfada hep gülen yüzü ve güzel manzaralar vardı
Kesinlikle sosyal medyaya aldanma. Bir arkadaşım var hesabına baksan hep başarılı gülen eğlenen gezen biri gibi. ama işin aslı öyle değil. kimsenin yaşamak istemediği şeyleri yaşadı mesela. türlü türlü sorunları varken gülen fotoğrafını profil yapar. önemli olan tüm kapılar kapandığında içinde neler yaşadığındır

Kullanmıyorum şuan kendime ait hesabım yok. Ama bazen arkadasimdan giriyorum izin alarak. Hele instagram da vs eski ilkokul arkadaslarim falan hergün Bambaşka Kıyafetler, hergün kuaförden çıkmış gibi saclar, sevgilileriyle yahut Eşleriyle veya arkadaş gruplarıyla çok çok mutlular :(

Ben hayatımdan mutluyum o yüzden kimseye nispet yapma, bir şeyler kanıtlama ihtiyacım yok. Fotom olsun olmasın umrum değil. İlle de foto koycam diyenlerin ruh halini cidden anlamıyorum. Ben de arkadaşımla fotom olsun severim ama eğlenmek,sohbet vb. yerine foto çekmeye odaklanmayı anlayamıyorum.

Kuzenimin eşi yengem facede çok mutlu mesela. Her hafta kocam çocuğum fotosu koyar ama evliliği berbat. Kuzenim sorumsuz, her gece gezen, hatunlarla mesajlaşan bir tip, yengem de çok mutsuz evliliğinden. Ama görseniz sanırsınız 4/4lük aile.

Sabah kardeşime resim yolladım: Balkon sehpamın üzerinde bir iki aksesuar, 3 dergi vs.

Tepkisi şu oldu: Woooowwwwww ne güzel olmuş, dizayn süper, mumlar, sukkulentler filan. Fındıkları da koymuşsun, harika görünüyor.

Benim cevap: Hııımmmm demek instagram fenomenleri de böyle yapıyor, şimdi anladım, zira evin tek güzel kısmı burası şu anda, geri kalanı .ok götürüyor.

Yanıt: Hahahaha herhalde, bir köşeyi düzelt tamamdır.

Ben özellikle facebook sayfasına sürekli kahve dükkanlarında, yemeklerde, brunchlarda, her gittiği yeri bildiren, çocuğunun her anını fotoğraflayan ve bunu 100 tane fotoğraf olarak yayınlayan kişilerin aksine pek mutlu olmadıklarını düşünüyorum.

Her anını fotograflayan insanların çok daha mutsuz olduğunu düşünüyorum, hatta sorunlu olabileceğini. Çünkü her daim mutlu olduğunu ispatlamak, takdir beğeni toplama isteği sağlıklı insan zihni olamaz.

Her anını fotograflayan insanların çok daha mutsuz olduğunu düşünüyorum, hatta sorunlu olabileceğini. Çünkü her daim mutlu olduğunu ispatlamak, takdir beğeni toplama isteği sağlıklı insan zihni olamaz.

Katılıyorum, doyumlu hayatı olan bir insan hayatını yaşar kafayı like almaya odaklamaz.

Ama bazen insan dikkat ediyor da herkes de bir fotoğraf çekinme merak-ı var artık.

Çağımızın yalnızların dostu sanal dünya,

yalan :) kesinlikle sosyal medya yalan.. yani su an kullanmiyorum sukur. ama cok yakin arkadaslarim bildigin afedersiniz b*k gibi hayatlari varken nette oyle fotolar paylasiyolar ki ben bile gorunce bazen yuh diyorum ya ne kadar guzel hayattlari. ama sen o kadraji indir aslinda hersey bambaska :) yani afedrrsiniz boyle ayrim vs yapmak.icin demiyorum ama arkadasim ailesi dogulu, babasi erkek arkadasi oldugunu bilse yada abileri aninda oldururler, saniyesinde vururlar.. ama kiz sosyal medyada sevgilisinin ona aldigi jartiyerlerle foto atar, iste saclarini annesinden duygu somurusu yaparak aldigi paralarla boyar keser ve en uygun ani yakalayarak elde ettigi en guzel fotolari paylasir, ayrani yok icmeye ama faytonla gider Istiklal caddesindeki em luks cafelere oturur, sapik abaza erkeklerin ona asilmasiyla mutlu olur ve yine bunu sosyal medya da paylasir.. yani bunu niye yaziyorum? cunku oldukca sinir bozucu bir durum bu durum. benim Allaha sukur su an icin coooook buyuk bir derdim yok, Allah kimseye vermesin. Ama kendini ve milleti kandirmanin geregi yok. kimseye imrenmeye de gerek yok..

Bir şey insanların gözüne çok sokuluyorsa bilin ki orda bi terslik vardır. demek istediğim sürekli şurdayız burdayız diye yer bildirimi yapanların, mutluluk pozları paylaşanların, etrafa sürekli gülücük saçanların bir çoğu mutsuz. bunu çevremden çok gördüğümü söyleyebilirim. keşke herkes sosyal paylaşım sitelerinde yansıttığı kadar mutlu olsaydı.

Bu kisilerden biri de benim kuzenim mesela.. İnternet ortamina koydugu fotograflara baksan dersin ki, hiiic bi problemi sıkıntısı yok. Hep mutlu, hep guler... Hayat ona güzel.. Ama oyle degil iste.. Kuzenimin annesine ve kardesine sizofren teshisi kondu. Babasi alkolik. Kizi isitme engelli... :KK43: icten ice neler yasiyor, nasil uzuluyor. Zor bi imtihandan geciyor.. Hani derler ya yuzu guluyor ici kAn agliyor diye, oyle... Fotograflarda herkes mutlu...

Mesela bakıyorum bazı arkadaslarim evlenmiş. Henüz 20-21 yaslarindayiz oysa. Ve çok mutlular tatiller organizasyonlar. Benim sevgilim 30 yasinda ve evlenmeye kalksak durumumuz bile yok :KK43:
Dışı seni içi beni yakar diye bir laf var.

İçini bilemezsin kimsenin.

Benim düğün fotoğraflarımı görsen ayyyy ne kadannnnn mutlu bir kadın.
Harika bir evlilik yapmış olmalı dersin.
Eşimin tavırlarını görsen aynı şekilde..

Ama gel içime sor bilmediğin ne dertler taşıyorum..

Katılıyorum, doyumlu hayatı olan bir insan hayatını yaşar kafayı like almaya odaklamaz.

Bir de konu Sahibi şunu düşünsün, sosyal medyada mutlu olanlar hep gezip eglenenler fotoğraf koyuyor ya her şeyini paylasmayan hesabı olmayan insanlar mutsuz mu hep evde mi :) benim hiç bir yerde hesabım yok ve gayet mutluyum.
Ve her zaman şunu düşünürüm doğru asla ispat ve açıklama gerektirmez. ;)

Back
X