Sosyal medya ve gerçek hayat...

sosyal medyada reklamları izliyoruz, başka da bir şey değil.
şimdiye kadar
"eşim beni dövdü aha da gözümün mor hali"
"akşam yemeğine pişirecek bir şey yok peynir ekmek yiyoruz"
"çocuklar beni mahvetti. ufaklık her gece yatağını ıslatıyor"
"eşim beni aldattı, aha da bu kadınla" yazan birini gördük mü?
hayır....
oysa ki bunlar çoğunlukla yaşanan şeyler.
sosyal meday ise basit bir ego tatmini.
durmayın üstünde bu kadar.
ben hesapları kapattım kurtuldum.

sonuçta arkadaş burada diğer insanların mutsuzluğundan mutlu olacağına dair bir beklentisinin olduğunu söylememiş. sadece gerçekten facede göründüğü kadar mutlu acaba demiş.
ayrıca, insan tek başına yaşayan bir varlık değil. yeni bir kıyafet alsak bile biriyle paylaşma gereği duyuyoruz. ya da üzüntülerimizi paylaştığımızda ancak dağıtabiliyoruz. ya da bi şekilde karar mekanizmamızı diğer çevre faktörünü de dikkate alarak çalıştırıyoruz. o yüzden tabii ki diğer insanların hayatları bu anlamda merak konumuz oluyor. sizin değiminize kalırsa kimseyi umursamadan kimseden haber almadan tek başına dağda yaşar gibi yaşamak insanı asla mutlu etmez. insanın en önemli özelliği zaten paylaşmaktır. dolayısıyla paylaşımda bulunurken de elbette karşılaştırmaya ister istemez gidiyor insan
insanların hayatlarını merak etmesinde paylaşımda bulunmasında vs zaten bir problem görmüyorum ama mutlu gözüken insanların mutluluklarını sorgulamanın nasıl bir maksadı olabilir. Bariz bir şekilde arkadaş hayır cnm gözüktükleri kadar değiller yorumu alıp içini rahatlatmak için konu açmış. Yorum yazanların bir çoğuda arkadaşa istediğini vermişler. Ama ne yazık ki bazı insanların umduğu gibi hepsi de mutsuz değiller. Bazıları olmayan şeyleri paylaşırken bazıları da gerçekten o imrendiğiniz hayatları yaşıyor. ki konuda da her gün farklı kıyafetleri giymelerine kuaföre vs gitmelerine imrendiğini söylemiş. Bunlar olduğundan farklı gösterilecek şeyler değil. Demek ki gerçekten yaşıyorlar bu hayatları. Bence böyle bir durumda bir insanın yapması gereken onların aslında mutsuz olduklarını düşünüp kendini avutmak, içten içe kötü duygularla kalbini kirletmek yerine kendi hayatındaki mutluluk sebeplerini görmeye çalışmak olmalı.

Bak bide su var seni sevmeyen insanları çatlatmak varken niye kötüyüm, mutsuzum diye yazayım ki oraya ben .
O an hungur hüngür aglasam da "Hayat bana güzel " tarzı paylaşım yapıp hasetinden catlatirim beni sevmeyenleri.
En mantiklisi

sizi sevmeyen insaları, dahası sizin kötülüğünüzü isteyen insanları niye listenizde tutarak hayatınıza ortak ediyorsunuz?

mümkün.
çatlatma olayı vs bana gereksiz gelir hep.
çok iyi bir yaşantım olabilir veya sorunlarla boğuşuyor olabilirim.
bunu neden elaleme yayın etmek isteyeyim.
sıkıntımı da mutluluğumu da dostlarımla paylaşırım.
öbür türlüsü nefsime hizmet olur.
o açıdan kalbine güvenmediğim kimseyi hayatıma ortak etmem.

Ornek veriyorum. İnstagram falan kullanmiyorum .. :)

Hmm anladım. İyi günler
mümkün.
çatlatma olayı vs bana gereksiz gelir hep.
çok iyi bir yaşantım olabilir veya sorunlarla boğuşuyor olabilirim.
bunu neden elaleme yayın etmek isteyeyim.
sıkıntımı da mutluluğumu da dostlarımla paylaşırım.
öbür türlüsü nefsime hizmet olur.
o açıdan kalbine güvenmediğim kimseyi hayatıma ortak etmem.

Yapilan bir arastirmaya gore sosyal medyayi cok kullanan insanlar aslinda mutsuz insanlarmis.
Iki yil onceki face hesabimdaki fotograflarima baktigimda o kadar mutlu gorunuyorum ki. Oysa hergun agliyordum o zamanlar. Yasadigimi bir Allah bir ben bilirim.
Unutma mutlak mutluluk diye birsey yok su hayatta. Kimse %100 mutlu degil. Herkesin bir sorunu var. Buna da hayat diyorlar.

Cogu insanin gosteris icin bir seyler paylastigini dusunmekle beraber fotograf koyup, gittigi yerlerin, yedigi yemeklerin fotograflarini koyan insanlarin niye bu kadar yadirgandigini anlamiyorum bende. Ha ben bi arkadasimin derdi varken ve bunu benle paylasirken onu dinlemek yerine kendi 'super hayatim' dan bahsediyosam bu terbiyesizliktir kabul ederim. Ama mesela ben cok seviyorum fotograf cekmeyi de cekilmeyi de. Ben bunu amaci zaten fotograf paylasmak olan bir sosyal medya aracina koyuyorsam suclu mu oluyorum. Bazi insanlar surekli foto koyuyosun, ne cok geziyosun, hep mutlu musun da sanki gibi dusunebilirler. O zaman bende sorarim arkadas madem rahatsizsin ne isin var orda, madem tahammulun yok niye benle arkadaslik yapip koydugum fotograflari goruyorsun. Yani diyecegim o ki birinin hayatina dahil olmak sizin elinizde. Ayni sekilde onun hayatini bu ortamlarda paylasma secenegini de onun elinde.

Ya bide instagram anneleri varya yemin ediyorum baydilar artik..Cocuk renkli gozlu diye her anini paylasmak nedir..Tmm guzel cocuklar Allah dahada guzel yapsin hem bahtlarini hem yuzlerini ama bu nedir boyle biri garip garip giydiriyor cek foto koy digeri surekli suratini on plan yapan fotograflar..yine diyorum o cocuklara cuvalda giydirsen yakisir gercekten cok guzeller ama annelerinin cocuklarinin guzellikleriyle begeni toplama arzusunu anlamiyorm..Bu cocuklar yarin buyuduklerinde hep ortaya konulan dis guzellikleriyle deger gordugunu dusunmuycekler aksine herkesin onlara deger verdigini dusunucekler ..Tipki bi babanin kizini prensesim diye buyutup yani cocuga bu algi yerlestirilip yarin cevresndeki erkeklerden prenses degeri gormediginde yasayacagi durum gibi..Yoksa her anne baba cocuguna her sifati soylemeli ona sevgisini gostermeli ama bunu bilincli yapmali..kuzenimde renkli gozlu 4 yasnda ve cocuk ben mavi gozluyum sen degilsin diyor ablasina cnku onu gercekten cevresindekiler mavis mavi gozlu kizim diye seviyor..Bu cocuk buyudugunde de herkesten bu ilgiyi bekliycek mavi gozlu die ki bu bir ornek..Ztn ablasina sen guzel dglsn ben guzelm tarzi soylemini artirdigi icin pedagogla gorusuyorlar suan..

Mutluyum Allah'ıma çok şükür.
Sosyal medyaya koyduğum hiç bir fotoğraftaki gülücükler asla sahte değildir. Tabii siz buna inanmamakta özgürsünüz.
Elbette benim de ağladığım anlar, uykusuz gecelerim oluyor onları mı paylaşayım?
Hayır madem insanları sahtekar ve yalancılıkla suçluyorsunuz neden o insanları listenizden çıkarmıyorsunuz?

Hayatta en dibe vurduğum anda facebook'um vardi.
Suskunlugum asaletimdendir... gibi sozler paylasirdim... tamam hic bir zaman o kadar igrenclesmedim :)))
Saka bir yana canimin en yandigi anda fotoğraflar falan paylasirdim, yorumlar begeniler... zaman gecerdi.
Simdi facebook'um yok. Kimseye anlatcak biseyimde yok. Kendi içimde dengeyi kurdum çünkü :)

Bir insan mutsuzsa sanki çok mutluymus gibi göstermeye çalışır etrafa.bunun içinde en çok sosyal medya kullanılıyor,cünki biz orda sadece resimleri görüyoruz.emin ol benimde sosyal medyada sanki ondan mutlusu yokmuş gibi görünen ama aslında coook mutsuz olan tanidiklarim var.keske öyle olmasa ama maalesef gerçek bu resimler sizi aldatmasin,ama tabiki gerçekten mutlu olanda vardir

mutlu oldugumda bazen ben de koyuyorum. ama gercekten mutluyken. insan zaten mutsuzken eli kalkmiyor ki fotograf cekip face e atsin.
o yuzden hic kendimi avutmuyorum mutlular ki paylasmislar :KK70:

Bence hepsi yalan da degil, hepsi gercek de degil. Kimisi gercekten samimi fotograflar paylasiyor. Ama kimi de mutlu gozukmeye calisiyor. Yakindan tanidigim biri var, fotograflarinda paylastigi kadar mutlu gercekten. Ama dedigim gibi sosyla medyaya aldanip huzur kacirmamak lazim, o zaman insan elindekilerin kiymetini bilmiyor. Tamamen de kopmamak lazim. Ben bircok seycogrendim oralardan. Diger anneleri takip ettim mesela. Ufkum genisliyor.

Back
X