Sosyal medya ve yalnizlik

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Merhabalar geçen gün buraya konu açmıştım yalnızım diye ( evlendim başka şehirde yaşıyorum hiç arkadaşım yok) İnstagramin beni çok etkilediğini fark ettim kızlar kim beni takip ediyor , kim hikayemi izlemiş , kim nereyi gezmiş bunlara kafayı takmış durumdayım . Işın kötü yanı kıskançlıklarim da başladı. Biliyorum sosyal medyada görülen herşey gerçek değil ya da paylaşılan kadar kusursuz değil. Ama yine de aşağılık kompleksi mı desem kıskançlık mı desem bilemedim.bu yüzden Instagram hesabımı kapatmak istiyorum ama sanki onu da kapatirsam iyice yalnız kalacagim gibi. Sonuçta kafa dağıtan da birşey. Ya kitap okuyorum ya Instagram zaten başka yaptığım bişey yok. İşte bulamadım öyle hadi deyince bulunmuyor. Ne yapabilirim kendi kendimin psikolojisini bozuyorum

Eğer sizi bu kadar etkiliyorsa bir süreliğine hesabınızı dondurun. Sosyal medyada herkes dört dörtlük bir hayat yaşıyormuş gibi izlenim veriyor. Hiçbir şey görüldüğü gibi değil. Yeni hobiler edinin mutlaka. Yabancı diziler, yetişkinler için boyama kitapları, online eğitimler vs birçok seçenek var :)

Aynen bendede var aynı şeyler napsam bilemiyorum

Sosyal medyaya inanma. Orda çoğu insan olduğu gibi değil de olmak istediği gibi gosterıyor kendini.

Kıskanılcak kimin takip ediyorsnuz ya:)
Ben kıskanılacak birilerini göremiyorm da:)
Tmm güzel evler
Robot süpürgeler var ama:)
icindekiler mutlu mu?
Ben sanmıyorum.
Bide egitici hessapları takip ediyorum ben,birikim ,annelik hesaplarını.
Kesfette gördüğüm pembik gelinleri es geciyorm.

İşte bunlar hep boşluktan. Bir uğraş edinin kendinize

kapatmak bir yana psikolojik destek alabilirsin

Instgram kullanıyorum ve oradaki yakın çevremden olanların yapmacık ve sahte sevgi gösterilerine şaşırıyorum..
Vakit geçirmek için girilebilir
Ama ciddi olarak dikkate alınacak yerler değil sosyal medyalar

Sosyal medya, ozellikle instagram cogu zaman bana copluk gibi geliyor, kiskanmak soyle dursun. Orasi oyle bir mecra ki herkes kendi vitrinini parlatiyor, imrenilecek sozde hayatlar yaratiyorlar. Bana inandirici ve samimi gelmiyor o yuzden.

Ya ben yalnız olduğum için genelde arkadaşıyla buluşup kahve içenleri kıskanıyorum ahahah öyle ev araba kıskançlığım yok

Sizi kötü etkilediğini hissettiğiniz, daima nispet yapar gibi mükemmel hayatini paylaşan, işe yarar tek bisey paylasmayan hesaplari takipten çıkın. Kaliteli hesaplar kalsin sadece.

Netflix izleyebilirsiniz, youtube dan kaliteli size bir şeyler katacak kisisel gelişim, minimalizm vb alaninda videolar izleyebilirsiniz. Yeni bi hobi edinip dersleri izleyerek ilerleyebilirsiniz. Yapılacak cok sey var aslinda.

Üç aydır instagramım kapalı. Aynı sizin gibi mutlu ve zengin hesapları gördükçe mutsuz oluyordum. Önceleri aman bunlar zaten fotoğraflarda böyle sadece kimbilir ne dertleri var derdim ama öyle değil işte o insanların gerçekten derdi yok. Şimdi İnstagram kapalı görmüyorum kimsenin hayatını zaten yeni bir ortamdayım çevredekileri de tanımıyorum. Şuan sadece kendi hayatım kendi mutsuzluğum kendi mutluluğum beni ilgilendiriyor. Üç ay önce en yakın arkadaşım nişanında yapılan bohçası ve takılan bilezikleriyle hava atınca buna karar verdim. Ne kadar az insan o kadar çok huzur. Ne kadar az sosyal medya o kadar çok mutluluk

NEDEN SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN ŞEYLERİN YALAN YAPMACIK OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR VE NEDEN HERKES YENİ ALDIĞI EŞYAYI GÖSTERME ÇABASINA GİRİYOR ÖZELLİKLE BU EŞYA PAYLAŞMA DA YENİ ÇIKTI VELHASIL BEN YAPMACIK DEĞİL SANKİ ESKİDEN FACEBOOKTA NASIL PAYLAŞILIYORSA İNSTAGRAMDA DA ÖYLE PAYLAŞIYORUM BAZEN FİLTRE BİLE KOYMUYORUM Kİ TAKİP ETTİĞİM ARKADAŞLARIMDA ÖYLE SADECE ŞU ALDIKLARI ŞEYİ GÖSTERME ÇABASINA GİRMESELER ÇOK KOMİK OLUYOR BİR BİLSELER KISACA SOSYAL MEDYAYI NE AMAÇLA KULLANDIĞINIZA BAĞLI GERÇEKTEN ANI OLSUN PAYLAŞMAK İÇİNSE ZATEN O FOTOĞRAF BELLİ EDİYOR.AMA ASLINDA SAHTE BİR ANIYSA Kİ KARŞILAŞMADIM O DA BELLİ EDECEKTİR

Çünkü bir çoğu bunu yapıyor. Sizin gibi kişiler de var tabi ama malesef sosyal medya bu şekilde. sosyal medyada herkes sahip olmadığı hayatları yaşama peşinde
Not: büyük harf kullanımı sitede yasak

Abla sen bizi niye dövdün simdi ya

bir belgesel gordum netflixde, sosyal medya sirketlerinde eskiden calismis kisilerle roportajlar falan var,

sey diyorlar, bizim tek isimiz nasil kullaniciyi surekli uygulamada tutariz, bagimli kilariz onu dusunmekti diye. Hatta bir cogu bu sekilde calismayi etik bulmayip istifa etmis, karsit dernekler falan kurmuslar.

sosyal medya konusunda gayet dikkatli olmak lazim, ne kadar bilincli de olunsa insani bagimli kilmaya programlanmis bir sey.

bilmiyordum bilgisayardan yazdığım için caps lock da açık kalmış teşekkür ederim uyarı için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…