• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medya

Benim sadece instagramim var, 5 yildir aktif kullaniyorum ama fotoğraf paylasmam icin cok hosuma giden bir kare olmasi lazim. Paylastigim fotograflarda da asla ozel bir sey yazmam altina. Genelde geyik muhabbeti cevirebilecegim kareler olur. Diger sosyal medya uygulamalarini denedim ama hicbiri sarmadi beni o yuzden hepsini kapattim. Instagrami da ozel ilgilerim icin ulaşabileceğim sonsuz fotograf oldugu icin seviyorum. Arkadas listemde de ozel cümleler yazarak fotograf paylasanlari hemen takipten cikaririm. Sizin icin demiyorum ama en samimiyetsiz bulduğum grup bu insanlar. Birine sevgini gostermek icin bunu yuzlerce kisinin gormesine ihtiyac duymak bana gosteris gibi geliyor. Artik elimizin altinda sonsuz iletisim uygulamalari var, whatsapp gibi. Ordan sabaha kadar birine olan sevgini gosterebilme sansin varken başkalarının begenisine ihtiyac duymak samimiyetsiz geliyor. Ben nisanlinizi hakli buluyorum o yuzden.
Bir de disaridan bakinca, guzel bir yere gittiğimizde mesela cevreye bakiyorum herkesin elinde telefon fotograf çekip insanlara oraya gittgini kanitlama pesinde. Bu yuzden anı yasamayi da kaçırıyoruz.
Bazen ben de kendimden sıkılıyorum.oyle guzel yerlere gidiyorm misal fotograf cekmekten anı yasayamamisim kabul ediyorum bunu.ya cevremde hep kiskanilan kisi olmam ya da cocuklugumda yasadigim sıkıntılarla alakali.bilmiyorum ama asmam lazim sanirim bir cok kisi nisanlim gibi dusunuyor.simdi daha iyi anliyorum ki sorun ben de.ama diyorum yine benimki yeme icme gorgusuzluk degil.sevgisini neden paylasmiyo.ikili foto neden koymuyo vs..

Adam kesinlikle haklı...
Sürekli kocasıyla,sevgilisiyle paylaşım yapıp, aşk sözcükleri paylaşan insanların hep ilişkilerinde sorun olduğunu, insanlara bir şeyler kanıtlamaya çalıştığını yada özenti gereği olduğunu düşünmüşümdür ve çok samimiyetsiz buluyorum.
Kısacası;iğrenç. Yapmayın..

Tolga Çeviğin bu tür birşey paylaşması önemli aslında birçok insana ulaştığı için herkes şapkasını önüne koyup kendi ilişkisinin ne kadar tutarlı ve gerçek olduğunu düşünebilir.
Tolganin bahsettigi yollardan kismen gectik biz de cok zor seyler atlattik misal ama 10 sene daha gecmesi lazim demek ki.bekleyelim :)

Sosyal medyada bu kadar paylaşım yapan kişilerde ya bir tür kıyaslama olayı oluyor yani o yaptı ben daha iyisini yapayım, daha mutlu olduğumu belli edeyim gibi. Ya da bir kendini ispatlama çabası oluyor. Bu benim genel gözlemim bu arada herhangi bir akademik çalışma değil. Ben sosyal medya detoksu yapıyorum şu ara. Bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım, eskiye kıyasla cidden daha mutluyum. Yemin ederim "Fotoğrafımı beğensene kanka" diyen arkadaşlarım vardı, bunlardan bir tanesi uzman psikolog adayı üstüne üstlük ve sevgilisi terk ettiği için depresyondaydı. Güya eski sevgilisine bir şeyler ispat edecek. Hesaplarımı kapatmakla ne doğru bir iş yaptığımı anlamış oldum, hepsinden uzağım şu an.
Psikologlara inancimi kaybedeli baya oldu :) ben bugun laf sokunca nisanlim kapatalim dedi.cesaret edemedim :))))

Ben de hic sevmem, nisanlim ise herseyi adim adim koyar. En son jest yapayim dedim gerci cok usteledi ben koyayim diye nisan fotolarini koydum ama bezdim o yorumlardan ve mesajlardan:S. Hic ama hic hosuma gitmiyor benimde ozel hayati desifre gibi goruyorum. Bir iki foto yeter. Insanlari da taglemiyorum foto korsam falan. Anliyorum nisanlinizi cidden.

Adam kesinlikle haklı...
Sürekli kocasıyla,sevgilisiyle paylaşım yapıp, aşk sözcükleri paylaşan insanların hep ilişkilerinde sorun olduğunu, insanlara bir şeyler kanıtlamaya çalıştığını yada özenti gereği olduğunu düşünmüşümdür ve çok samimiyetsiz buluyorum.
Surekli paylasimlari bende samimi bulmuyorum

Adam kesinlikle haklı...
+1000

Psikologlara inancimi kaybedeli baya oldu :) ben bugun laf sokunca nisanlim kapatalim dedi.cesaret edemedim :))))

Kaybetme yahu ben de psikologum hepsi bir değil ehehe. Yani onun bu konuları aşmasını beklersin biraz daha ama işte kişi özgüvensiz, bir şeyleri ispat etme çabasında olunca o arkadaşım gibi "Fotoğrafımı beğen, yorum at, bir erkekle foto atayım" derdine düşüyor. Benim çok enerjimi emiyorlar öyle insanlar.

sosyal medyadaki iliskilere hic ozenmeyin.soyle dusunun hangimiz agladiginda yada cok uzuldugunde aaa bi resik cekeyim de ileride hatira kalsin diyoruz ki.insanlar mutlu olduklarinda resim cekerler kimse uzuldugunde agladiginda tartistiginda resim koymaz.sosyal medyadakilerin butun anlari boyle gecmiyor o yuzden bence hic ozenmeyin.

Sosyal medya da fotoğraf paylaşıp altına romantik yazılar yazanlar bana çok samimiyetsiz geliyor :KK70:
Bence bazı şeyler iki kişi için özel kalmalı. Ayrıca insan gerçekten güzel bir an yaşıyorsa eli telefona vs gitmez ki :) o anın büyüsünü bozmak bence bu

Bazen ben de kendimden sıkılıyorum.oyle guzel yerlere gidiyorm misal fotograf cekmekten anı yasayamamisim kabul ediyorum bunu.ya cevremde hep kiskanilan kisi olmam ya da cocuklugumda yasadigim sıkıntılarla alakali.bilmiyorum ama asmam lazim sanirim bir cok kisi nisanlim gibi dusunuyor.simdi daha iyi anliyorum ki sorun ben de.ama diyorum yine benimki yeme icme gorgusuzluk degil.sevgisini neden paylasmiyo.ikili foto neden koymuyo vs..

Eger hep kiskanildiginizi düşünüyorsanız aksine hic boyle seylere ihtiyac duymamaniz gerekir bence. Çünkü insanlar zaten bunu tam olarak da 'en guzel iliski benim, en cok ben seviliyorum kıskanın çatlayın' demek icin yapiyor. Gördüğünüz gibi bu bir tercihtir. Ben sevmiyorum, siz seviyorsunuz. Ne ben boyle paylasimlar yapmadigim icin esimi daha az seviyorum ne de siz yaptığınız icin daha cok seviyorsunuz. Bu nisanliniz icin de gecerli. Sosyal medya tamamen hayal ürünü. O yuzden gercek hayatimizla orayi birbirine cok karistirmadan kullanirsak guzel oluyor. Yoksa iste sanki ordaki herkes cok guzel paylasimlar yapıyor, cok mutlu ama siz mutsuzsunuz gibi oluyorsa bence kapatin. Bir sure kullanmayın bence iyi gelecektir.
Bu yaz benim ise girebilmek icin hazirlanmam gereken büyük bir sınavım vardi, haliyle tatil filan yapmadik. Herkes dunyanin dort bir kosesinde tatildeydi :işsiz: baktim bu durum motivasyonumu dusuruyor kapattım gitti. Sinavdan sonra actim tekrar. Sosyal medyanin sizi mutsuz etmesine izin vermeyin :KK49:

Yine çiftlere şükrediyorum. Ya o instagram anneleri.Beni benden alıyorlar.Koçiş ben ve bebişimiz. Kah kah kih kih. Mutlu ailecik. Ah ah elime bir geçirsem...:sinirli::sinirli:

Bende özeniyorum ama pembis ev, kocis, bebislere degil. Motosikletiyle fotograf cekilenlere cok ozenip duruyordum. Sonra birgun dedim ki benim yok mu sankiiii! Ben niye cekmiyorum. Hemen kostummm fotograflar cektirdim. :KK70: bakiniz avatarim. :KK70:
Insan ozenir tabi ama kalkipta yedigim yiyecegi, esimin şiirini, romantikligini, evdeki tabak canagi, nebileyim kendimizi cekmeye özenemedim hic. Bu cok anlamsiz degil mi? Tatile gidersin, gezmeye gidersin. 1-2 kare guzel manzara filan yakalar cekersin, ben oyle yapiyorum. Devamli şak şak anlamsiz anlamsiz heryerde fotograf cekmek özenilesi degil nebileyim ki.

Paylaşımlar bir noktadan sonra görgüsüzlük düzeyine varıyor.
Sosyal medya kullanırım ama özelimi ifşa etmem.
Kaldı ki uzmanlar aşırıya varan bu tip paylaşımların narsizmin göstergesi olduğunu da söylüyorlar. Yaşanan her anın paylaşılması işsizlikten başka bir.şey değil.

Ben de hic sevmem, nisanlim ise herseyi adim adim koyar. En son jest yapayim dedim gerci cok usteledi ben koyayim diye nisan fotolarini koydum ama bezdim o yorumlardan ve mesajlardan:S. Hic ama hic hosuma gitmiyor benimde ozel hayati desifre gibi goruyorum. Bir iki foto yeter. Insanlari da taglemiyorum foto korsam falan. Anliyorum nisanlinizi cidden.
Iste ben de erkeklerin boyle olabildigine inanamiyorum demek ki boyle denk geliyor :) bir sevene bir sevmeyen

Zeka problemi yaşayan bir anne ishal olmuş ve zıbını batmış bebeğini temizlemek yerine resmini çekip sosyal medyada koymuştu.

Bende özeniyorum ama pembis ev, kocis, bebislere degil. Motosikletiyle fotograf cekilenlere cok ozenip duruyordum. Sonra birgun dedim ki benim yok mu sankiiii! Ben niye cekmiyorum. Hemen kostummm fotograflar cektirdim. :KK70: bakiniz avatarim. :KK70:
Insan ozenir tabi ama kalkipta yedigim yiyecegi, esimin şiirini, romantikligini, evdeki tabak canagi, nebileyim kendimizi cekmeye özenemedim hic. Bu cok anlamsiz degil mi? Tatile gidersin, gezmeye gidersin. 1-2 kare guzel manzara filan yakalar cekersin, ben oyle yapiyorum. Devamli şak şak anlamsiz anlamsiz heryerde fotograf cekmek özenilesi degil nebileyim ki.
Cok guzel yerlere gittigimizde oluyo ama nasir paylasayim diye aklina gelir mesela ben cekerim onlari hatira olarak kalsin bende de dursun demez.sinir oluyorum o zaman

Cok guzel yerlere gittigimizde oluyo ama nasir paylasayim diye aklina gelir mesela ben cekerim onlari hatira olarak kalsin bende de dursun demez.sinir oluyorum o zaman

Sevmiyodur yakin zamana kadar ben sosyal medya kullanmiyordum bile yeni basladim sayilir. Esimin hic hesabi yok :) Bunun icin O nu zorlamam.

Herkesi, yemek fotoğrafı paylaşanlar dahil normal karşılarım da, bazı bağımlı kadınlar var mesela Şeyma Subaşı, Alessandra Ambrosio gibi dakika başı durum paylaşan. Yeter be kadın bırak şunu elinden diye mesaj yağmuruna tutasım geliyor. Yürürken çek, otururken çek, birisiyle karşılaştın onu çek, arkanı döndün çek... Yuh yani.

Siz de zorlamayın bence, mizaç meselesi. Tek imrendiğiniz şey bu olsun.

Son düzenleme:
Back
X