Sosyal medyadakilere imrenmek

Nice mutlu seneneleriniz olsun:)) Çok haklısınız

Hergun ise gelip eşim bana bileklik aldı, çanta aldı, sürpriz yaptı vs. anlatan bir arkadaşım vardı. Bende saf saf inanirdim , sonra bir ablamiz vardı dediki o güzel sallıyor inanma anlattıklarına , internete attıklarına.. ve hakliymis bizzat şahit oldum kendi kendisine birşey aldı , sonra internete oldukça süslü bir yazıyla eşinin hediye aldığını yazdı
Kendilerini tatmin ediyorlar sadece..

Esim ogretmenler gununde kendisine gelen hediyeleri verdi bana hediye olarak Paketinde kendi ogrencilerinin isimlerinin yazili oldugu post itlerini bile cikarmadigi battaniye,fincan takimi,5-6 tane tek karanfil :) Hediye alma,supriz yapma bir kultur ve icten gelme meselesi.

ben bu fedakarlık olayını anlayamıyorum bu zamana kadar ilişkilerimde hiç fedakarlık yapmadım öyle bir durum olmadı ha başka erkeklerle flört etmeme fedakarlıktan sayılıyosa bi onu yaptım sizin fedakarlık dediğiniz şeyler neler ?

Herkes kendi cevresinden gorduklerini paylasmis. Ben de paylasayim bari.

Kişi arkadasimin ablasi. Adi Ayse olsun.
Kendinisi takip etmiyordum arada kardesinin fotograflarina yorum yaptiginda denk geliyordum sayfasina giriyordum. Benim sosyal medyasinda gordugum kadariyla Ayse cok mutlu, hayatinda hic bir puruz yok, tartistigi tek kisi yokmus gibi sevgi pitircigi hallerinde..

Arkadasla bir gun gorustuk, ablasindan dertli. Anlatmaya basladi, sosyal medyadan gordugum kisinin tam tersi. Kendisiyle ve cevresiyle problemli bi insan. Mutsuz insan imajini sosyal medyada yalanliyor kendince.

Kocasina kayninin ve eltisinin yaninda "s.. git" diyen kadin, sosyal medyada "ya canim askilibom hic sorun yasamadik bu zamana kadar iyikiiii seennnn" yazilari paylasiyor. Bunun altinda da eski nisanlisina ve onun esine gonderme var orasi da ayri bir konu.

Diyecegim o ki gercekten ordaki hayatlar gercek hayatlar degil. Hele o yazilar. Icinizde yazan varsa kimse kusura bakmasin asırı varos. Cunku gercek mutluluk ispat gerektirmez. Ispatlanmaya calisilan her mutluluktan suphe duymusumdur bu zaman kadar.

Onemli olan kendini mutlu edebilmen, gerisi bos.

İnstagramda paylaşıp paylaşmamak doğrudur, yanlıştır diyemem herkesin kendi tercihi ama ince dusunceli erkekler de hiç te azimsanacak sayıda değil. Gayet de sevgilisini el üstünde tutan, en ufak şeyi düşünen , romantik bir çok erkek tanıdım çevremde. Hatta sevgilisi grip olduğunda morali yerine gelsin diye bir koli hediye hazırlayıp gönderen bile gördüm. En ufak şeyde sürpriz yapan da gördüm. Bu adamın karşısındaki kadına verdiği öneme göre değişir. Karşısındaki kadına önem veren adam onu mutlu etmek için her şeyi yapar. İmrenmekte haklısınız, ben de imreniyordum insan bekliyor sonuçta ama kimisi de odun oluyor ya da yeteri kadar değer vermiyor karşıdakine. Ya da hayatı boyunca hiç görmemiş, babası annesine tek bir hediye bile almamış mesala.

Bak daha yeni şahit oldum. Arkadaşımın sevgilisiyle, sevgili olma yıl dönümleriydi. Sevgilisi başka şehirde ve bir çiçek bile göndermedi. Kuru kuru kutlamış laf arasında. Arkadaşım da sinirlendi hatta tartıştılar ama akşamına instagram hikayelerinde harika bir paylaşım yapmış. 5-6 fotoğraflık böyle, ilişkilerinin ne kadar güçlü ve güzel olduğuna dair. Aslını bilene cidden gülünç.

Ben sevgilimden aldığım şeyleri paylaşmıyorum ya, çok saçma geliyor.
Millet cicegindeki özel aşk notunu paylaşıyor
Amaç ne ki?
Benim sevgilim ona attığım mektup zarfını paylaşsa anlarım ama içinde yazdığımı çekip internete atarsa...
Aboovv elimden çekeceği var demektir. Çok saçma değil mi ya?
Kaldı ki devamlı elde telefon. Bir story atıyorlar , başbaşa romantik masada teelfon çıkmış bunu çekiyorsun. Videodaki sevgiliye bakıyorsun, ortam adamin umrunda değil, onun da elinde bir telefon...
Bana çok saçma geliyor. Benim cok mutlu olduğum zamanlarda telefonum aklıma bile gelmez. şöyle anı olsun diye bir resim çeker bırakırım. Resimlerimi de hep gece , eve geldikten sonra atarim
Ama mutlu değilsem ve yalniz hissediyorsam elimden telefon düşmez,kendimi oyalarım...
O yüzden ben asla ozenmem,internette zırt pırt aşk resmi atanlara. Aşıksan sımsıkı sarıl,öp,bırakma. Sosyal medyada kime neyi ispat etmeye çalışıyorsun?

Belki şifresi kadın da kadın yazıyor ya da yanındayken zorluyor bence bir süre sosyal medyanı dondur bu tür şeylere maruz kalmazsın.

Hele baska bi arkadasım evlendi her ay bugun evliliğimin 1. Ay'ı bugun 2. Ay'ı vs vs hergün kocamla şırda yok iyi ki varsın hatta evlilik cüzdanını sayfa sayfa çekip atmış düşünün artık görgüsüzlüğü :)))
Neden ? Çünkü hayatında sahip olduğu tek değer o. Aslında çok zavallı birisi.
Sadece o değil öyle olanların hepsi.

Ibretlik

Ben kendi kendine bile çiçek yollayan insanlar gördüm oradaki hayatların çoğu gerçek değil. Mutsuz insan mutsuz olmadığını kanıtlamak için sürekli fotoğraf atar ay şu oldu şöyle mutluyuz diye. Beklenti içine girerseniz yorulur mutsuz olursunuz

Gercekten kocasindan, sevgilisinden gelen hediyeyi paylasan insanlara imreniyor musunuz Cok ezikce geliyor bana

Ya valla bana da cok komik geliyor. Bir de kocasina tesekkuru ordan ediyor. Bana geldiginde ya esimi ararim ,ya msj cekerim. Sosyal medya ne alaka.

Hediye degilde , esim yildonumumuzu paylasir instagraminda ,onu bile gorunce yorum yapmam ararim

Benimde bir tanidigim var instagramda ondan mutlusu yok ama gercek hayati fotograflardaki gibi degil.

Hepsi sahte degildir tabi sosyal medyadakilerin ama yinede hediye paylasmayi cok komik buluyorum

Arkadasim sana da yorumum , bir iliski bitiyorsa vardir bir hayir. Ana kuzusu cimri diyorsun .Simdi ayrilmazsan ileride ayrilirdin.

He bu arada yontma fikrine de katiliyorum. Ama insanin icinde de olucak biraz.

Herkes aynı şeyi yazmış elbet gösteriş yapan da çok.Ama ben cidden çok mutlu olduğumda paylaşmayı severim.
Öğretmenler gününde en son eşim eve çiçekle gelmişti.Uzun zamandır ondan çiçek almıyorsun beklemiyordum pek sevmem çünkü..ama düşünmesi beni çok mutlu etti paylaştım
Şükür evliliğinde mutluyum.
Eşimin yaptıklarını gergin paylaşan utanırım cidden..yada yaptıkları sürprizlerle..nazardan da korkan biriyim..o yüzden nadir paylaşım yaparim

Ya akşam evde göreceği karısına diğer öğretmenler görsün diye okula çiçek yollayanlar falan var.Onların hepsi şovmen.Evde birbirlerini yediklerine eminim nerdeyse öyle çiftlerin.Gerçekten içinden gelerek yapan adamlar zaten şov yapmadan yapıyor öyle şeyleri.İnanma onlara.O gördüklerin de öküz aslında da kadınlar dışarıya öyle değilmiş gibi gösteriyor hepsi bu.

Böyle şeyler çiçekle ölçülmüyor belli bi' Zaman sonra.Şimdi çok gençsin , böyle düşünmen normal.Adamın verdiği değeri seni düşünmesinden , inceliğinden , seninle empati kurmasından , zor günlerinde dert ortağı olmasından hatta yataktaki bencil olmayan tavırlarından vs. vs. anlarsın.Tribünlere oynayan adamlar var piyasada.Karısına kötü davranır evin içinde , ele güne karşı çiçek alıyor kadın da bunu paylaşıyor bakın eşim bana çiçek aldı der gibi çünkü değersiz hissediyor eşi yüzünden.Eşi değerli hissettirse zaten çiçeği falan kimsenin gözüne sokmaz kadınlar da.Gözlemlerim bu yönde.Aldırma o tür şeylere.Allah karşına iyi insanlar çıkarsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…