Sosyal olmak zorunda mıyım?

Ne güzel betimlemissiniz çocukluğum aklıma geldi eskiden her şey ne kadar doğaldı.
Ev telefonu vardı üzerine dantel örtülü ayda yılda bir çalardı gerçekten ozleyenler faturayı göze alarak arardi doyasıya konuşulurdu.
Kimse ben geliyorum diye haber vermez bı düzen tutturmazdi imkanı olmayana zaten ses edilmezdi hooop bı bakmisim Cat kapı bir misafir gelmiş ne sürprizli bir olaydı benim için kim gelmiş niye gelmiş ay biraz daha kalsalar keşke yatıya kalsalar gitmeseler diye düşünürdüm .
Eskiden kimse lüzumsuz gelgitler yapmaz dönemin yokluğundan hep bir anlayış vardı ekmek kavgası vardı ekmek. Beni öldürün 90 Lara gömün lütfen istemiyorum babsap istigram Ayfer telefonlar falan...

Doğru. Huzurevlerinde bi başına canlarım. Bi nasılsına yüzleri parlıyor. Şuan ben sevgi açısından kendimi tatmin edici bi çekirdek aile oluşturdum. O yüzden çok rahatım. Ama elbette ileride yalnız kalacağız, kalacağım. Kocamla çocuğumda insan değerlendirme kısmına giriyorsa bende anımı değerlendiriyorum.

Yeni çevre gerekiyor bana söylediğinizi yapabilmem için. Ama haklısınız. İnsanlardan tamamen yüz çevirmemek gerek. Buda en yakın, iş dönemimde olacak sanırım.

Emin olun bizden kötü olacaklar ve daha yalnız olacaklar. Maalesef. Çünkü şuan 20 yaş yeni jenerasyonu görüyorum. Terapi için geliyor kadın. Ne yaptım ne buldum diyor. Bilseydim kendi hayatımı daha dolu dolu yaşardım diyen o kadar çok anne baba var ki. Ben çok karamsarlığa düşmeye başladım.

Huzurevlerine gidince kendime gelemiyorum. Bu sebeple bıraktım. İş hayatı bence daha çıkar ilişkisine dayanıyor. İnanın dinlediklerim gördüklerim beni fazlası ile etkiledi. Hatta uzun dönem yalnız kalma korkusu yaşadım. Arada nüksediyor. Ama eskisi kadar kalmadı çok şükür. Hiç de anlatıldığı ve görüldüğü gibi değil kendi kabuğuna çekilmek. Evet bir dönem iyi geliyor. Fakat farketmeden insanı içine çeken bataklık gibi boğarak öldürüyor insanı. ALLAH güzel günler göstersin ne diyelim.

Aynen bende. Ne güzel günlerdi.

Akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri güzel ve canlı insanlara bakıyorum daha hayat dolu ve neşeliler. Hem de o kadar çile ve sıkıntı çekmelerine rağmen.

Zaten kimseye istemediği bir şeyi yaptıramazsın birilerini ararım konuşmak istediğim için değil ama aramaz sormaz arkadan laf olmasın diye değil tlfndan zevk almıyorum yüzyüze görüşmek konuşmak daha samimi güzel hergün konuşmuyumki bir araya geldiğim zaman konuşup muhabbet edeceğim bir şeyler olsun aramak görev haline gelmiş artık

Ben en son lisede çok kalabalık bi arkadaş grubuna sahiptim. Sonra büyük bi bölümünden kocamaaan bi kazık yedim. Birkaç farklı üniversitede okudum, geçişler yaptım. Hiçbirisinde tutturamadım o samimi ilişkiyi. Akrabalar zaten değişmez. E mecburen kabuğumdayım. Keşke şartları olmadan sevebilse insanlar.

Evet şuan ev işi çocuklardı derken zaman akıp gidiyor yoruluyoruz zamana yetişemiyoruz ama ilerde bütün telaşlar bitecek hepimiz bir gün yalnız kalacaz o gün geldiğinde benim evladımda gelemese bile belki günde birkaç defa anne napıyon diye arayıp varlığını hissetmek sesini duymak bile büyük mutluluk verecektir

Bende isterdim o yıllara gitmeyi bu kadar kötülük yoktu herşeyin tadı vardı şimdi hiçbir şeyden zevk alamıyoruz

İnanın çocuklarını büyüten bütün annelerden klasik modern duyduğum şeyler bunlar. Devran dönüyor. Hatta çok bireysel takılan bir arkadaşım vardı. Dört çocuğu var evlendiler. Hiç diyor böyle olacağı aklıma gelmezdi. Acaba çocuklardan oturup sıkılacağım gün gelir mı derdim diyor. Bu sebeple ben anneleri anlıyorum.

En fazla da biz çalışan bayanlar ileride asıl yalnız kalanlar olacak. Çünkü emekli olunca çok arkadaşım depresyona girdi. Bir tanesi kanser oldu.

Evet bizde kendimize göre haklıyız bu kadar telaşenin içinde kimseye vakit ayıramıyoruz önceliklerimiz sadece evimiz bugün evim kirli kalsın mesela gidiyim bir akrabamı ziyaret ediyim demiyoruz 1 saatliğine de olsa gidip bir gönlünü alabilirim oysa ilerde bunlar bize daha çok gerekli önemli ama olmuyor jersey lafta böyle sadece

Çok haklısınız. Değişimi ilk önce kendimiz başlatmalıyız.

Senin zamanin yokmus benim bir dunya zamanim var ama kimseyi duzenli olarak aramiyorum kimse de sitem etmiyor cunku huyumu biliyorlar. Annem benim aramami beklemez hep kendi arar. Gorusmek isteyenler ariyor.
Ustelik her hafta ziyaret olayimiz yoktur bizim esimle.

Özleyen arar cümleniz o kadar dogru ki. Ben de böyle düşünüyorum. Annemle bu konuda hep catısıyoruz. Sen küçüksün ara diyor. Benim mutlu günümde ya da zor zamanımda yanımda olmayan ya da normal zamanlarda halimi hatrımı hiç sormayan insanların gümlerinin nasıl geçtiğini merak etmiyorum açıkcası. Sadece akrabam olduğu icin bir insanı aramak mantıklı gelmiyor bana. İnsan ilişkileri karsılıklıdır diye düşünüyorum. Akrabaları ara dediğinde anneme bana ne ne yaparlarsa yapsınlar diye cevap verince benim geçimsiz olduğumu söylüyor. Bence geçimsiz değil bireyselim ve bu halimi seviyorum :):)

Son düzenleme:
Anneler ne kadar aynı, çocukları ne kadar aykırı :) artık yalnız kalırsak buluşuruz huzurevlerinde sizinle. Ne yapalım. İnanmadığım bu ilişkiler zaten yaşlanınca da yanımda olmayacak.

Yok yaşlandık demeyelim de :) dinginlik iyidir. Asıl, koşuşturma kalabalık, gürültü, kaos insanı yaşlandırıyor. Özel alanımıza saygı göstersinler istiyoruz sadece. Ben istemedigim surece kimse hayatima dahil olamaz. Olanları da eleme sürecindeyim.

Çok alakasız olacak belki ama ben akrep burcuyum. Kendi kendine yetebilen birisiyim. Senin burcun ne? Herkes bizim gibi kabugunda huzurla yasayamaz baskalarina ihtiyac duyar.

Anneler ne kadar aynı, çocukları ne kadar aykırı :) artık yalnız kalırsak buluşuruz huzurevlerinde sizinle. Ne yapalım. İnanmadığım bu ilişkiler zaten yaşlanınca da yanımda olmayacak.
Bence de yaslanınca kimse olmayacak yanımızda. Zaten olsalar da muhabbetleri açmaz beni:) huzurevinde buluşmak fikri çok da kötü gelmedi valla:)

Ay bende akrebim. Hahha bak tescilledik bide karakter özelliği olduğunu :)

Kimseyi aramıyorum
Soğuk nevale diyolar .
Kimseyi aramak için kendimi zorlayamam .
Annemle whatsapp tan konuşuyoruz
Babamla bazen bana gelirler.
O kadar .
Teyze anneanne dayı hala zul geliyo bana
Ayni ben..insan sevmeyen kedi modunda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…