Doğru. Huzurevlerinde bi başına canlarım. Bi nasılsına yüzleri parlıyor. Şuan ben sevgi açısından kendimi tatmin edici bi çekirdek aile oluşturdum. O yüzden çok rahatım. Ama elbette ileride yalnız kalacağız, kalacağım. Kocamla çocuğumda insan değerlendirme kısmına giriyorsa bende anımı değerlendiriyorum.Emin olun eğitim arttıkça boş konuşma artıyor gibime geliyor. Bilmiyorum. Bu devirde kafa dengi bulmak elbette çok zor. Dolu dolu insan konuşmak istiyor size hak veriyorum. Ama hiç bir insan hayatımızda sonsuz değil. Kalamayacaklar da. Mümkün değil. Önemli olan anı değerlendirmek. İnsanı değerlendirmek.
Emin olun sizin gibi insanları kaçarak değil arayarak bulacaksınız.
Bir arkadaşım demişti de inanmamıştım. Sonra yaşayarak öğrendim. İnsan yaşlandıkça evlada, insana ihtiyaç duyuyor demişti. Gerçekten çok doğru. İdare etme ve tolere etme durumumuz olmalı. Tabii herşeyi değil. Esnek olmayı da bilmeliyiz. Geçen haber okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yalnızlık ve intiharı önleme bakanlığı ingiltere de kuruldu. 5.000 küsür kişi yalnızlıktan dolayı geçen sene intihar etmiş ya da teşebbüste bulunmuş.
Bilmiyorum inanın çok zor zamana kalmışız. Yalnızlığın kader olduğu ve psikolojisi bozuk insanların olduğu. Çocukların artık aileye yaptığı iyiliklerden dolayı teşekkür etmediği. Üniv den hocamız anne baba bu devirde kendi katilini kendi yetiştiriyor demişti. Cidden şuanda evlatların ilgisizliğinden ölüyor anne babalar
Neden bizim ailemize davranışımızla çocuklarımızın bize davranışı bir olsun ki? Annemin çocuk yetiştirmesiyle benimki neredeyse taban tabana zıt. Aynı sonuçları almamız neredeyse imkansız. Daha iyi mi daha kötü mü olur bilemem. Ben çok seviyorum ailemi, çocuklarımda beni sevecek muhtemelen. Ama davranışları kesinlikle farklı olacak.
Doğru. Huzurevlerinde bi başına canlarım. Bi nasılsına yüzleri parlıyor. Şuan ben sevgi açısından kendimi tatmin edici bi çekirdek aile oluşturdum. O yüzden çok rahatım. Ama elbette ileride yalnız kalacağız, kalacağım. Kocamla çocuğumda insan değerlendirme kısmına giriyorsa bende anımı değerlendiriyorum.
Yeni çevre gerekiyor bana söylediğinizi yapabilmem için. Ama haklısınız. İnsanlardan tamamen yüz çevirmemek gerek. Buda en yakın, iş dönemimde olacak sanırım.
Ne güzel betimlemissiniz çocukluğum aklıma geldi eskiden her şey ne kadar doğaldı.
Ev telefonu vardı üzerine dantel örtülü ayda yılda bir çalardı gerçekten ozleyenler faturayı göze alarak arardi doyasıya konuşulurdu.
Kimse ben geliyorum diye haber vermez bı düzen tutturmazdi imkanı olmayana zaten ses edilmezdi hooop bı bakmisim Cat kapı bir misafir gelmiş ne sürprizli bir olaydı benim için kim gelmiş niye gelmiş ay biraz daha kalsalar keşke yatıya kalsalar gitmeseler diye düşünürdüm .
Eskiden kimse lüzumsuz gelgitler yapmaz dönemin yokluğundan hep bir anlayış vardı ekmek kavgası vardı ekmek. Beni öldürün 90 Lara gömün lütfenistemiyorum babsap istigram Ayfer telefonlar falan...
Zaten kimseye istemediği bir şeyi yaptıramazsın birilerini ararım konuşmak istediğim için değil ama aramaz sormaz arkadan laf olmasın diye değil tlfndan zevk almıyorum yüzyüze görüşmek konuşmak daha samimi güzel hergün konuşmuyumki bir araya geldiğim zaman konuşup muhabbet edeceğim bir şeyler olsun aramak görev haline gelmiş artıkÇok konuşmak, çok görüşmek çok seviliyor demek değil benim için. Biraz kopmak gerekiyor. Bu bağımlılık anne-çocuk-eş herkes için çok tehlikeli. Ben annemden önce ölürsem ne yapacak, kime dayanacak, kiminle oyalayacak kafasını? Aynı şeyi kendime tekrar ederek yetiştiriyorum çocuğumuda. Zamanı geldiğinde güzel ve mutlu bi hayatı olsun diye uğraşıyorum, mütemadiyen benim her dediğimi yapsın diye değil.
Ben en son lisede çok kalabalık bi arkadaş grubuna sahiptim. Sonra büyük bi bölümünden kocamaaan bi kazık yedim. Birkaç farklı üniversitede okudum, geçişler yaptım. Hiçbirisinde tutturamadım o samimi ilişkiyi. Akrabalar zaten değişmez. E mecburen kabuğumdayım. Keşke şartları olmadan sevebilse insanlar.Huzurevlerine gidince kendime gelemiyorum. Bu sebeple bıraktım. İş hayatı bence daha çıkar ilişkisine dayanıyor. İnanın dinlediklerim gördüklerim beni fazlası ile etkiledi. Hatta uzun dönem yalnız kalma korkusu yaşadım. Arada nüksediyor. Ama eskisi kadar kalmadı çok şükür. Hiç de anlatıldığı ve görüldüğü gibi değil kendi kabuğuna çekilmek. Evet bir dönem iyi geliyor. Fakat farketmeden insanı içine çeken bataklık gibi boğarak öldürüyor insanı. ALLAH güzel günler göstersin ne diyelim.
Evet şuan ev işi çocuklardı derken zaman akıp gidiyor yoruluyoruz zamana yetişemiyoruz ama ilerde bütün telaşlar bitecek hepimiz bir gün yalnız kalacaz o gün geldiğinde benim evladımda gelemese bile belki günde birkaç defa anne napıyon diye arayıp varlığını hissetmek sesini duymak bile büyük mutluluk verecektirEmin olun eğitim arttıkça boş konuşma artıyor gibime geliyor. Bilmiyorum. Bu devirde kafa dengi bulmak elbette çok zor. Dolu dolu insan konuşmak istiyor size hak veriyorum. Ama hiç bir insan hayatımızda sonsuz değil. Kalamayacaklar da. Mümkün değil. Önemli olan anı değerlendirmek. İnsanı değerlendirmek.
Emin olun sizin gibi insanları kaçarak değil arayarak bulacaksınız.
Bir arkadaşım demişti de inanmamıştım. Sonra yaşayarak öğrendim. İnsan yaşlandıkça evlada, insana ihtiyaç duyuyor demişti. Gerçekten çok doğru. İdare etme ve tolere etme durumumuz olmalı. Tabii herşeyi değil. Esnek olmayı da bilmeliyiz. Geçen haber okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yalnızlık ve intiharı önleme bakanlığı ingiltere de kuruldu. 5.000 küsür kişi yalnızlıktan dolayı geçen sene intihar etmiş ya da teşebbüste bulunmuş.
Bilmiyorum inanın çok zor zamana kalmışız. Yalnızlığın kader olduğu ve psikolojisi bozuk insanların olduğu. Çocukların artık aileye yaptığı iyiliklerden dolayı teşekkür etmediği. Üniv den hocamız anne baba bu devirde kendi katilini kendi yetiştiriyor demişti. Cidden şuanda evlatların ilgisizliğinden ölüyor anne babalar
Bende isterdim o yıllara gitmeyi bu kadar kötülük yoktu herşeyin tadı vardı şimdi hiçbir şeyden zevk alamıyoruzNe güzel betimlemissiniz çocukluğum aklıma geldi eskiden her şey ne kadar doğaldı.
Ev telefonu vardı üzerine dantel örtülü ayda yılda bir çalardı gerçekten ozleyenler faturayı göze alarak arardi doyasıya konuşulurdu.
Kimse ben geliyorum diye haber vermez bı düzen tutturmazdi imkanı olmayana zaten ses edilmezdi hooop bı bakmisim Cat kapı bir misafir gelmiş ne sürprizli bir olaydı benim için kim gelmiş niye gelmiş ay biraz daha kalsalar keşke yatıya kalsalar gitmeseler diye düşünürdüm .
Eskiden kimse lüzumsuz gelgitler yapmaz dönemin yokluğundan hep bir anlayış vardı ekmek kavgası vardı ekmek. Beni öldürün 90 Lara gömün lütfenistemiyorum babsap istigram Ayfer telefonlar falan...
Evet şuan ev işi çocuklardı derken zaman akıp gidiyor yoruluyoruz zamana yetişemiyoruz ama ilerde bütün telaşlar bitecek hepimiz bir gün yalnız kalacaz o gün geldiğinde benim evladımda gelemese bile belki günde birkaç defa anne napıyon diye arayıp varlığını hissetmek sesini duymak bile büyük mutluluk verecektir
Evet bizde kendimize göre haklıyız bu kadar telaşenin içinde kimseye vakit ayıramıyoruz önceliklerimiz sadece evimiz bugün evim kirli kalsın mesela gidiyim bir akrabamı ziyaret ediyim demiyoruz 1 saatliğine de olsa gidip bir gönlünü alabilirim oysa ilerde bunlar bize daha çok gerekli önemli ama olmuyor jersey lafta böyle sadeceİnanın çocuklarını büyüten bütün annelerden klasik modern duyduğum şeyler bunlar. Devran dönüyor. Hatta çok bireysel takılan bir arkadaşım vardı. Dört çocuğu var evlendiler. Hiç diyor böyle olacağı aklıma gelmezdi. Acaba çocuklardan oturup sıkılacağım gün gelir mı derdim diyor. Bu sebeple ben anneleri anlıyorum.
En fazla da biz çalışan bayanlar ileride asıl yalnız kalanlar olacak. Çünkü emekli olunca çok arkadaşım depresyona girdi. Bir tanesi kanser oldu.
Evet bizde kendimize göre haklıyız bu kadar telaşenin içinde kimseye vakit ayıramıyoruz önceliklerimiz sadece evimiz bugün evim kirli kalsın mesela gidiyim bir akrabamı ziyaret ediyim demiyoruz 1 saatliğine de olsa gidip bir gönlünü alabilirim oysa ilerde bunlar bize daha çok gerekli önemli ama olmuyor jersey lafta böyle sadece
Özleyen arar cümleniz o kadar dogru ki. Ben de böyle düşünüyorum. Annemle bu konuda hep catısıyoruz. Sen küçüksün ara diyor. Benim mutlu günümde ya da zor zamanımda yanımda olmayan ya da normal zamanlarda halimi hatrımı hiç sormayan insanların gümlerinin nasıl geçtiğini merak etmiyorum açıkcası. Sadece akrabam olduğu icin bir insanı aramak mantıklı gelmiyor bana. İnsan ilişkileri karsılıklıdır diye düşünüyorum. Akrabaları ara dediğinde anneme bana ne ne yaparlarsa yapsınlar diye cevap verince benim geçimsiz olduğumu söylüyor. Bence geçimsiz değil bireyselim ve bu halimi seviyorum :):)Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
Tam anlattığınız gibi, sadece sakinlik arıyorum. Gereksiz muhabbetler beni boğuyor. Birde özleyen arar neden hep küçükten bekleniyor diye düşünüyorum. Bi arkadaşım var çok sevdiğim. Huyumu bilir. Hep arar, mesaj atar. Müsait değilsem değilim derim, trip atmaz. Uygunsam bende onu ararım. Onun samimiyeti bana sürekli kendini düşündürür. Aramasam bile düşünürüm. Ama diğer insanları düşündüğümde aklıma gelen tek şey sitemleri oluyor.
Anneler ne kadar aynı, çocukları ne kadar aykırı :) artık yalnız kalırsak buluşuruz huzurevlerinde sizinle. Ne yapalım. İnanmadığım bu ilişkiler zaten yaşlanınca da yanımda olmayacak.Özleyen arar cümleniz o kadar dogru ki. Ben de böyle düşünüyorum. Annemle bu konuda hep catısıyoruz. Sen küçüksün ara diyor. Benim mutlu günümde ya da zor zamanımda yanımda olmayan ya da normal zamanlarda halimi hatrımı hiç sormayan insanların gümlerinin nasıl geçtiğini merak etmiyorum açıkcası. Sadece akrabam olduğu icin bir insanı aramak mantıklı gelmiyor bana. İnsan ilişkileri karsılıklıdır diye düşünüyorum. Akrabaları ara dediğinde anneme bana ne ne yaparlarsa yapsınlar diye cevap verince benim geçimsiz olduğumu söylüyor. Bence geçimsiz değil bireyselim ve bu halimi seviyorum :):)
Yok yaşlandık demeyelim de :) dinginlik iyidir. Asıl, koşuşturma kalabalık, gürültü, kaos insanı yaşlandırıyor. Özel alanımıza saygı göstersinler istiyoruz sadece. Ben istemedigim surece kimse hayatima dahil olamaz. Olanları da eleme sürecindeyim.Ay bende açmıyorum vallahi telefonları. :) ilk aramada çok zor ulaşan olur. Kendime ayırdığım vakit beni tatmin ettikten sonra -ki genelde hiçbir zaman- arıyorum, geri dönüş yapıyorum. Genelde mesajla geri dönerim.
Bedenler geç ama ruhumuz mu yaşlı anlamadım. Yada gerçekten hayattan keyif almanın yöntemini bulduk, ben böyle alıyorum şahsen. Yinede kulağı kapatamıyorum işte.
Bence de yaslanınca kimse olmayacak yanımızda. Zaten olsalar da muhabbetleri açmaz beni:) huzurevinde buluşmak fikri çok da kötü gelmedi valla:)Anneler ne kadar aynı, çocukları ne kadar aykırı :) artık yalnız kalırsak buluşuruz huzurevlerinde sizinle. Ne yapalım. İnanmadığım bu ilişkiler zaten yaşlanınca da yanımda olmayacak.
Ay bende akrebim. Hahha bak tescilledik bide karakter özelliği olduğunu :)Yok yaşlandık demeyelim de :) dinginlik iyidir. Asıl, koşuşturma kalabalık, gürültü, kaos insanı yaşlandırıyor. Özel alanımıza saygı göstersinler istiyoruz sadece. Ben istemedigim surece kimse hayatima dahil olamaz. Olanları da eleme sürecindeyim.
Çok alakasız olacak belki ama ben akrep burcuyum. Kendi kendine yetebilen birisiyim. Senin burcun ne? Herkes bizim gibi kabugunda huzurla yasayamaz baskalarina ihtiyac duyar.
Ayni ben..insan sevmeyen kedi modunda :)Kimseyi aramıyorum
Soğuk nevale diyolar .
Kimseyi aramak için kendimi zorlayamam .
Annemle whatsapp tan konuşuyoruz
Babamla bazen bana gelirler.
O kadar .
Teyze anneanne dayı hala zul geliyo bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?