Sosyal anksiyete ya da fobiniz varmış gibi görünüyor, ne boyutta olduğunu ancak profesyonel yardım aldığınız psikoloğunuz veya terapistiniz bilebilir. Çok lanet bir durumdur. Belki geçmişten bir travmanız vardır ya da çok bireyselci/içe dönüksünüzdür. Bunun bir benzerini ben de yaşamıştım. Lise zamanında kendimle vakit geçirirdim, evden çıkmazdım, tek hayatım ailem ve evimdi. Üniversite için dershaneye kayıt oldum, ertesi gün tek başıma dershaneye gitmem gerekti, ne yazık ki dışarıya tek çıktım, nasıl yapacağım, nasıl geçecek onca saat, yapamam, keşke evimde olsaydım diye saatlerce kusmuştum. İnsanın hayat kalitesi yerle bir oluyor gözlerinin önünde.
Size tavsiyem ilaç ile bu durumu çözmeyin, konuşarak ve terapistinizin küçük ödevleri ile gelişiminizi günden güne arttırın. Ben Psikolojik Danışman ile çalışıyordum, konuşarak sorunun kaynağını ben buluyordum, sonra ödevler yapıyordum. Bugün iki arkadaşınla konuş ve konuyu sen başlat, kalabalık bir yere gir ve anın tadını çıkart, bol bol insanlarla konuş, tanımadığın birine yol tarifi sor gibi basit ödevler. Umarım atlatabilirsin.