- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
-
Cnm ben sayısalım pek fikrim yok ama sanırım bi arkadaş sosyoloji okuyodu forumda bi araştır özelden fealn msj at istersen...
LadyEvil
canımmm bu bölümü mü okudun sen ??? nasıl bir bölüm sosyoloji bölümü ? iş imkanı neler ?? bildiklerini benimle paylaşır mısın ?
cMezun olmadım henüz,okuyorum
Sosyoloji bölümü felsefi bilgilere ilgisi olanlar için idealdir fakat sevmeyenler için işkenceye dönüşebilir :)
Dersler ağırdır,ağır derken zorlayıcı anlamında değil her bölümün zorlukları var
Ağırlığından kastım ağır ilerler,kitaba bağlı kalamazsın,hocalar sana şu kitabı oku öğren ezberle gel demez
Sana 5-10 kitap adı söyler kendi fikirlerine hepsinden bir şeyler kat kendi düşünce sistemini oluştur der,sınavda da nesnel,kesin bilgilere dayalı sorular sormaz yorum katmazsan istersen bütün kitabı ezberle öğren o sorunun üzeri çizilir :)
İşin özü anlamaktan ziyade yorum katabilme kabiliyetin yüksekse,felsefeyle aran iyiyse okulu sıkıntısız okur bitirir çok da zevk alarak okursun
İş imkanları açısından sıkıntılı gibi görünse de umut vaadeden bir bölüm
Aslında her sektörde her alanda olması gereken en az 1 sosyolog kontenjanı vardır ama bunu ülkemizde zorunlu hale getirmediler,gerek duyulmuyor
AB sürecinde bu bahsettiğim zorunlu hale gelecek ve her sektörün her departmanında en az 1 sosyolog olacak(mış)
Bu açıdan umut vaadediyor
Onun dışında formasyon alıp felsefe grubu öğretmeni olabilirsin (benim hedefim şuan için bu)
Dersanelerde yine felsefe grubu öğretmenliği ve rehber öğretmenlik yapabilirsin
Bankacılık sektöründe yeni furya felsefe mezunu kişilerin işe alınmasıymış analitik düşünce sistemi oturmuş kişiler oldukları için
Bu açıdan bir sosyolog da bankacılık sektöründe iş bulabilir
Bunun yanında okurken diğer bölümlerden çift anadal,yan dal vs yaparsan iş bulma şansın çok daha artar
Okul seçimi de çok önemli,iş imkanı kısıtlı bölümler tercih edilecekse adını duyurmuş marka diye tabir edilen üniversiteler tercih edilmeli
Özel sektör istiyorsan tabi,artık devlet kurumlarına girmek kpssye bakıyor hangi üni olduğunun bir önemi yok
Rica ederim ne demek
İlgilenmeyeceğiniz konularla ilgili soru sorup insanları yormamanızı öneririm
Sosyoloji TM-3 puanı ile alıyor
c
canım kusura bakma lütfen çok geç yazıyorum mesaj özür dilerimaslında bölüm zevkli bir bölüme benziyor canım yaa :) felsefe dersi alıyorduk biz 11. sınıfta.. hocamız mesela yazı yazdırırdı sonra durup örnekler verirdi sınavda da örneklerle açıklama yapın,kendinizden bişeyler katın derdi yani aynı senin anlattığın gibi :) benim hoşuma giderdi canım sınavdan hep yüksek not alırdım :) iş imkanı olarak ben de iş bulabilceğim bir meslek olarak düşünüyorum canım :) her sektöre sosyolog alıncakmış dedin,okullara öğretmen olarak girebiliriz özel sektörde çalışabiliriz :) bence de önü açık bir meslek :)
tekrardan özür dilerim cnm yaa sen uğraşıp cevap vermişsin ben bayaa bi geç cevap yazdım :/ hangi üni.de okuyorsun sen cnm ?
ben de varım
o kadar istiyodum ki bu bölümü,tercih listem baştan aşağı sosyolojiydi
kazandım da başım göğe mi erdi??
erdi valla :)
süper bi bölüm,çok eğlenceli...Ezber var ama mantığını anlamak daha önemli.Hem zor da değil..Gerçi benim çoğu dersim alttan ama kendi tembelliğimden,yoksa bölüm güzel.
iş olanaklarına gelince bu seneden itibaren bilmemkaçbini aile danışmanı olarak alınacakmış devlete.Ama şimdi baktım da atanamayan öğretmenler aile danışmanı olacak tarzı haberler gördüm,ne alaka yani? bu devlet cidden işini bilmiyo
öğretmenlik meselesine gelinceeee formasyon da kaldırıldı,öğretmen olunmuyor artık fen edebiyattan.Aslında isabetli bi karar ama yine mağdur edilen gençler söz konusu...
neyse iş olanakları için bişi diyemeyeceğim ama okumayı seviyorsan yazabileceğin bi bölüm
Kızlarrr...
Son zamanlarda aklıma bu meslek takıldı... Sosyoloji... Sizce nasıl? Okusam iş bulabilir miyim? Puanlarına da baktım o da fena deil ama okursam iş bulma ihtimalim nasıl... Bölüm nasıl bir bölüm ??? Yardım eder misiniz?
ben de varım
o kadar istiyodum ki bu bölümü,tercih listem baştan aşağı sosyolojiydi
kazandım da başım göğe mi erdi??
erdi valla :)
süper bi bölüm,çok eğlenceli...Ezber var ama mantığını anlamak daha önemli.Hem zor da değil..Gerçi benim çoğu dersim alttan ama kendi tembelliğimden,yoksa bölüm güzel.
iş olanaklarına gelince bu seneden itibaren bilmemkaçbini aile danışmanı olarak alınacakmış devlete.Ama şimdi baktım da atanamayan öğretmenler aile danışmanı olacak tarzı haberler gördüm,ne alaka yani? bu devlet cidden işini bilmiyo
öğretmenlik meselesine gelinceeee formasyon da kaldırıldı,öğretmen olunmuyor artık fen edebiyattan.Aslında isabetli bi karar ama yine mağdur edilen gençler söz konusu...
neyse iş olanakları için bişi diyemeyeceğim ama okumayı seviyorsan yazabileceğin bi bölüm
Rica ederim önemli değil,Hacettepe Üniversitesinde okuyorum ben
Bölümdaşmışız meğer,sevindim buna :13:
Formasyon kalkmış ama nasıl olacak şimdi anlayamadım
Felsefe Grubu öğretmenleri hep sosyolojiden oluyor
Fel.Grubu öğretmenliği olarak bölüm sadece 2 üni.de var,kurayla atanıyorlardı
Biz öğretmen olamayacaksak öğr.açığı olmaz mı?
Üzüldüm ben buna ya,olamaz
Sosyoloji bizim ülkemizde öyle cok cabuk is bulabilen bir meslek grubu degil.
Onun yerine sosyal hizmetler okumayi düsünebilirsiniz, hem kolay is bulursunuz hem de önü cok acik bir meslek.
Eger insanlarla iletisiminiz iyi ise yardim etmeyi seviyorsaniz,bu meslegi bir düsünün derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?