sosyoloji için ikna :((

ozumse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
340
3
26
Diyarbakır
Merabalar ben geldim
Bir derdim var
Ben bu yıl sınava girdim lys
Puanım böyle çok iyi üniversiteleri tutmuyor ama yaşadıgım civardaki,sosyolojiler tutuyor
Babam izin vermiyor ama,ben düşünüyorum

İlk senen seneyede gir diyor ama ben ilk seneden uçmak istiyorum

İş imkanları iyi mi sizce , okumalı mıyım yoksa babamı ikna çabalarına girişmeli miyim
Bababm ikna olmaz ama işte iş imkanları yok diyor ben yinede ablalarıma sorayım dedim teşekkürlerrrr

Sosyoloji sadece 'çok iyi' üniversitelerde okunur.
Bence babanız haklı.

Okumak için okumayın, üniversiteye hazırlanırken 1-2 sene kaybetmek artık çok doğal bir durum..
Deseydiniz ki, çok iyi bir üniversitede sosyoloji tutuyor, o zaman evet denebilirdi belki.
Çünkü; özel sektör için: İyi bir üniversite+iş tecrübesi+(çoğu yerde)torpil gerekli.
Devlet kurumları için, açıköğretim/sosyoloji dahi yetiyor..

Ben olsam gidip boşuna para harcatmazdım aileme.
Tabiki bunlar, bence.
Karar sizin. :)

arkadaşım sosyolojiyi gazi üniversitesinde kazandı ve ilk senesini bile tamamlamadan bıraktı okulu.dayanamadı derslere sanırım cok agırmış yani sırf puanın tutuo diye o bölüme yogunlaşma.hem gelecegi olan alanlara bak yada gerçekten ilgin varsa dene.ama bence hiç bulaşma :)

Anladım peki teşekkür ederim haklısınız galiba :26:

Peki yardımınız için teşekkürler..

Felsefe ve sosyoloji mezunlarını alan dışı atamayla pdrcilerin yerine atıyolar son zamanlarda ,belki duymuşsunuzdur..4. sınıf Pdr öğrencisiyim , ÖSS döneminde kafayı yaktım afedersiniz.. Ama alan dışı atamayla onlar rehber öğretmen olarak atanıyolar çatır çatır..keşke Felsefe okusaymışım ,ne gerek varmış o kadar çalışmaya

daha ilk yılınızsa bir kez daha deneyin bence..daha garanti bölümler deneyebilirsiniz..çünkü alan dışı atamayı fazla yapmazlar birkaç ylı var şurda..

ha şöyle de bir durum var , alan dışı atananları pek hoş anmıyoruz ,bunu da bilin eğer gidicekseniz

bu arada bir tavsiye daha eğer sağlık sektörüne yönelme gibi bir durumunuz varsa hiç düşünmeyin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…