• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sosyoloji için ikna :((

ozumse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2013
340
3
26
Diyarbakır
Merabalar ben geldim :27:
Bir derdim var :(
Ben bu yıl sınava girdim lys :19:
Puanım böyle çok iyi üniversiteleri tutmuyor ama yaşadıgım civardaki,sosyolojiler tutuyor :33:
Babam izin vermiyor ama,ben düşünüyorum :21:

İlk senen seneyede gir diyor ama ben ilk seneden uçmak istiyorum :36:

İş imkanları iyi mi sizce , okumalı mıyım yoksa babamı ikna çabalarına girişmeli miyim :ssz:
Bababm ikna olmaz ama işte iş imkanları yok diyor ben yinede ablalarıma sorayım dedim teşekkürlerrrr :16::23::24:

Sosyoloji sadece 'çok iyi' üniversitelerde okunur.
Bence babanız haklı.

Okumak için okumayın, üniversiteye hazırlanırken 1-2 sene kaybetmek artık çok doğal bir durum..
Deseydiniz ki, çok iyi bir üniversitede sosyoloji tutuyor, o zaman evet denebilirdi belki.
Çünkü; özel sektör için: İyi bir üniversite+iş tecrübesi+(çoğu yerde)torpil gerekli.
Devlet kurumları için, açıköğretim/sosyoloji dahi yetiyor..

Ben olsam gidip boşuna para harcatmazdım aileme.
Tabiki bunlar, bence.
Karar sizin. :)

arkadaşım sosyolojiyi gazi üniversitesinde kazandı ve ilk senesini bile tamamlamadan bıraktı okulu.dayanamadı derslere sanırım cok agırmış yani sırf puanın tutuo diye o bölüme yogunlaşma.hem gelecegi olan alanlara bak yada gerçekten ilgin varsa dene.ama bence hiç bulaşma :)

Sosyoloji sadece 'çok iyi' üniversitelerde okunur.
Bence babanız haklı.

Okumak için okumayın, üniversiteye hazırlanırken 1-2 sene kaybetmek artık çok doğal bir durum..
Deseydiniz ki, çok iyi bir üniversitede sosyoloji tutuyor, o zaman evet denebilirdi belki.
Çünkü; özel sektör için: İyi bir üniversite+iş tecrübesi+(çoğu yerde)torpil gerekli.
Devlet kurumları için, açıköğretim/sosyoloji dahi yetiyor..

Ben olsam gidip boşuna para harcatmazdım aileme.
Tabiki bunlar, bence.
Karar sizin. :)
Anladım peki teşekkür ederim haklısınız galiba :26:

arkadaşım sosyolojiyi gazi üniversitesinde kazandı ve ilk senesini bile tamamlamadan bıraktı okulu.dayanamadı derslere sanırım cok agırmış yani sırf puanın tutuo diye o bölüme yogunlaşma.hem gelecegi olan alanlara bak yada gerçekten ilgin varsa dene.ama bence hiç bulaşma :)
Peki yardımınız için teşekkürler..

Felsefe ve sosyoloji mezunlarını alan dışı atamayla pdrcilerin yerine atıyolar son zamanlarda ,belki duymuşsunuzdur..4. sınıf Pdr öğrencisiyim , ÖSS döneminde kafayı yaktım afedersiniz.. Ama alan dışı atamayla onlar rehber öğretmen olarak atanıyolar çatır çatır..keşke Felsefe okusaymışım ,ne gerek varmış o kadar çalışmaya :ssz:

daha ilk yılınızsa bir kez daha deneyin bence..daha garanti bölümler deneyebilirsiniz..çünkü alan dışı atamayı fazla yapmazlar birkaç ylı var şurda..

ha şöyle de bir durum var , alan dışı atananları pek hoş anmıyoruz ,bunu da bilin eğer gidicekseniz :52:

bu arada bir tavsiye daha eğer sağlık sektörüne yönelme gibi bir durumunuz varsa hiç düşünmeyin derim..

Back
X