Soyadı

Anne baba vukuatlı nüfus kaydı alsa görecek kızının evli olduğunu. Ufacık bir şüpheye bakar,yakalanır.

Ben neden illa şimdi evlenmek zorundalar anlamadım. Kız ailesinden ayrı bir ilde yaşıyor da aynı evi paylaşmak için mi evleniyorlar? Yoksa legal bir şekilde sevişebilmek için mi? Her ikisi de son derece saçma sebepler. Bence o çocuk arkadaşınızın aklını çeliyor. Yerinizde olsam ailesine durumu anlatırdım.

Anne baba vukuatlı nüfus kaydı alsa görecek kızının evli olduğunu. Ufacık bir şüpheye bakar,yakalanır.

Ben neden illa şimdi evlenmek zorundalar anlamadım. Kız ailesinden ayrı bir ilde yaşıyor da aynı evi paylaşmak için mi evleniyorlar? Yoksa legal bir şekilde sevişebilmek için mi? Her ikisi de son derece saçma sebepler. Bence o çocuk arkadaşınızın aklını çeliyor. Yerinizde olsam ailesine durumu anlatırdım.
Kesinlikle katılıyorum ailesine durumu ben de anlatırdım . İlerde yanacağına şimdi ağlasın.

yanlış bilmiyorsam tansu çillerin eşi, eşinin soyadını kullanıyordu :KK70:
evlendikten sonra isteğe bağlı olarak kendi soyadını kullanma hakkı var kadınların. evlilik işlemlerinde dilekçe dolduruluyor bu yönde
İki soyadını aynı anda kullanabilmek için dilekçe dolduruluyor ama sadece kendi soyadı için dava açılması lazım.

Ay ne saçma ya rahat rahat sevgili olarak takılmak varken neden kendini resmiyet altına sokuyor? Kesin çıkar bir yerden kendini kandırmasın soyisimle bitmiyor o iş. Cidden saçmalık. Madem aile izin vermediği için gizlice evlenmek istiyor okul bitince yapsın bu işi, derdi ne şu anda hiç anlayamadım.

Herkes doğru olan yolu söylemiş. Arkadaşınıza okutun tüm yorumları.

Ailesine de hafiften çıtlatın durumu .

Ne severek evlenenler , ne acılarla boşanmaya çalışıyor.

Her zaman bu kadar gözü kara olmayacak arkadaşınız ki şu an bile değil aslında. Çok sevip evlenmek istiyorsa açıkça çıksınlar ailelerin karşısına. İzin verilmezse rest çekip evlensinler ama bu şekilde yapınca hem korkak, hem yalancı olmuş olacaklar maalesef. Sevgi bunların özrü olamaz.

Düşüncelerimizde hemfikiriz emin olun ben de akrasında durup desteklemiyorum ama kendisi çocukluk arkadaşım ben kavgasını verdim olmadı ikna olmuyor ben de destek olmaktan başka bir şey yapamam

Yapabilirsiniz. Kavga etmeden yalnis yolda olduğunu anlatabilirsiniz. Bir erkek kadını gerçekten seviyorsa aileden gizli kaçırıp evlenmez. Heleki hiç istemeden. Görümcemin eşi iki sene sabretip kp nin ikna olmasını bekledi. Gerçek sevgi budur. Arkadaşıniza şimdi destek olsaniz ilerde pisman olsa ilk size "neden durdurmadin" diye patlar emin olun

Düşüncelerimizde hemfikiriz emin olun ben de akrasında durup desteklemiyorum ama kendisi çocukluk arkadaşım ben kavgasını verdim olmadı ikna olmuyor ben de destek olmaktan başka bir şey yapamam
Ailesi zaten okuduğu için dde evlenmesini istemez doğal olarak. Kendisi de bence evlenmemeli hele böyle gizli bir şekilde. Eminim elinizden geleni yapmışsınızdır ama son ana kadar arkadaşınızı vazgeçirmeye çalışın. Allah korusun işler ters gitse ailesi de habersiz evlendiği için reddetse. Yani bütün olumsuz senaryoları düşünüp bu yola girmek lazım . Yeni kimliklerde medeni durum yazmıyor zaten kendi soyadını da kullanabilir diye biliyorum. Ama bir hastane işi olsa veya aileden biri nüfus kayıt örneği ihtiyacı duysa her an öğrenilme ihtimali var.

Üniversitede sınıf arkadaşım evlenmedi ama ailesinin gönderdiği harclikla erkek arkadasiyla eve çıktı ve evi resmen kızın ailesi gecindirmis oldu.Sonra kızın okulu 1 yıl uzadı,biz mezun olduk döndük memlekete....bir haber geldi ki kizin babasına bu durumu bilen birisi ulaşmis...baba durumu öğrenip kizinin adresine gidiyor sorup sorusturuyor ve kızıyla bu adamı aynı evde görünce orada kalp krizi geçiriyor:KK43: Umarım arkadaşın aile üyelerini bu şekilde úzúp onların sebebi olmaz

Yanlis hatirlamiyorsam Yaklasik 1 yil once bir haber okumustum kadinlar artik evlide olsa sadece kendi soyadini kullanabilir eşininkini alma zorunlulugu yok. Hatta onceden evlenmis olanlarida kapsiyor diye biliyorum nufus mud. Basvuru yapip sadece kendi soyadiniza dönebilirsinz

Aile istemiyordan ziyade ailenin böyle bir şeyden haberi bile yok muhtemel duysa istemez kızın ailesi maddiyata biraz fazla önem veriyor erkeğin de durumu iç açıcı değil tabi ilerisini bilemeyiz ama olacak gibi de değil tam meslek vermeyeyim kafadan benzer meslekler atayım kız dr oğlan esnaf gibi düşünün ailede parayı sevince işler biraz karışacak gibi duruyor arkadaşım da henüz tam mesleğini eline almış değil mesleğimi elime alana kadar söylemeyelim diyor ama her türlü iş açığa çıkar söyledim ama soyadım değişmezse çıkmaz diyor kendini böyle inandırmış
Durumlari duzeltene kadar evlenmesin o zaman bunu saklamanin gerginligi bile yorar insani . Soyisim konusunda da akademik kariyer yapan ve ozellikle yurt disinda makleleri kizlik soyadi ile bilinen kisiler sadece kendi soyadini kullanabiliyor die biliyorum yillar once hocam yapmisti belki artik sart aranmiyordur herkes kullanabiliyodur.

Arkadaşlar merhaba bir konuda size danışmak istedim arkadaşım yakında evlenecek ve eşinin soyadını kesinlikle istemiyor ikinci soyadı olarak da kullanmak istemiyor resmiyette görünmesini de istemiyor hayatına kendi soyadıyla devam etmek istiyor bunu net üzerinden baya bir araştırdık ama bir sonuç alamadık aranızda bilgisi olan var mı bu mümkün mü?
:rolleyes: İstenilmeyecek kadar soyadının ne olduğunu merak ettim doğrusu

Back
X