Soyadımdan nefret ediyorum.

Eheh ben de yetim değilim mesela. Hoş yetim olsam bile bunun soyadıma yansıması korkunç olurdu. Sizin soyadınızda sorun yok canım zaten evlenmişsiniz değişmiştir

yok daha kötüsü eklendi bu isim bana

eşimin soyismi de...

kötülüğünden değilde,milette bir duraksama oluyor söyleyince

ama demin arkadaşın yayınladığı isimler harbi fenaymış

sana bahsettiğim isimlerden örnek vereyim de haline şükretNadir Verir, Ebru Ateşli, Beşbine düz,kıyma felek,Müdür Onaylı, Döne Dönmez,Emine Gözlersüzer,Sibel Negünekaldım, Emine Kayar, Betül Salak vs

Salak ve negünekaldım cidden korkunç soyisimler bunlar her ortamda tepki görür. Haklısınız ne diyeyim...

soyadında dalga geçilecek bir şey yok.

ama ister istemez insanların imalı sözlerine insan kafayı takar.

bende eşimin soyisminden rahatsızım ilk zamanlar çok yadırgıyordum da şimdi alıştım aşırı korkunç bir soyismi değil ama tuhaf

en çokta okula başlayınca oğlumla dalga geçilir diye korkuyorum çocuk etkilenir filan neyse ki daha bir yaşında

keşke diyorum eşim bana değilde ben ona soyismimi verseydimhem ismiylede uyumlu olurdu.

Hayir benim anlamadigim yetim soyisminin dalga gecilecek nesi var? Hani yukarida verilen ornek gibi soyismin "salak" olsa, hahahah salak falan derler tamam ama hahahah yetim demek ne kadar akil kari? Espri malzemesi mi yetim olmak? Ayrica bana isimle soyisimle dalga gecmek cocukca geliyor artik. Ciddiye almamak lazim densizlikleri.

Doğru söylüyorsunuz, dalga geçen densizler olmuyor değil bazen. Aldırmıyorum.

Senin soyadın da ne varki canım,öyle dalga geçilip insanların yaz sıcağında kutup ayısı şehre inmiş havasında böyle kalıyorlarmış anlamadım yani.
Sıçan,kaltak,kıllı,tekerlek,donsuz gibi soyisimleri duyunca şaşırır insan.
Benimde okulda soyadları bazen bizi güldürecek cinstendi.Hatırladıklarım Tabak,Damaksız,Kolukısa,Bacaksız,Tosun,Şakşak...

Bence hiç de kafaya takmaya değmez, bir tuhaflık da yok soyadında canım boşver dalga geçenlerin ayıbı, yetim olmanın nesi komik de bu Soyada sahip biriyle dalga geçiyorlar?

Sana örnek vereceğim biri çok yakın arkadaşımdı soyadı "çıplak"tı, kız çok zor durumda kalıyordu
Yine bir tanıdığın adı "Osman akay" dı hızlı söyleyince komik oluyor

Son düzenleme:
Bana garip gelmedi bu soy isim
Evlensem bile kullanırdım hatta ( Kaç yıllık soyadımı bırakmayı istemem ben )

Dümbelek gibi soyadı da var örneğin
Bu kadar matah olmadıkça bence bi mahsuru yok

Ama siz rahatsızlık duyuyorsanız değiştirebilirsiniz tabi

benim soyadım da öksüz :) . şuana kadar dalga geçen olmadı . en fazla öksüzmüsün diye saçma bir espriyle karşılaştım ne alaka deyip geçiştirdim. aldırış etme bence. soyadınla dalga geçecek insanlarla zaten muhattap olma .onlar boş insanlardır..

aynı sorun bende de var evlenince degisecek diye teselli ediyorum kendimi

peki ya eşinin soyadının güzel olacağının garantisi var mı ? kuzenim nefret ederdi soyadından , evlenince soyadı değişti ama "sündük" oldu :) arkadaşımın soyadı uyanık tı şimdi salça oldu :) demem o ki bazen evlilik bile durumu kurtarmıyor :))

konu sahibi arkadaşım bence soyadın nefret edilecek bir soyadı değil ...

Soyadınız samimiyetle söylüyorum göze batıp , dalga geçilecek bir ad değil .

Sizi anlam bakımından rahatsız edebilir belki ama diğer sözlere kulak tıkayın bence .

bunlar nasıl gercek olur ya:26:
itinayla soyada uygun takılmış isimler resmen.

Canım , benim lisede okul arkadaşımın soyadı Ar idi . Tek başına gayet normal bir soyadı değil mi ?

Amma hangi akla hizmet bilinmez anne-babası bu çocuğa Engin adını vermişti

Şaka gibi ama gerçek , 3 ön sıramda otururdu ve her ismini duyan memnun oldum bende kabak falan derdi

Bnece o kadar takma bizim snıfta bi kızınm soyadı delibaltaydı düşün ... yengemın adı taze

Bak kuzenine üzüldüm için için , sündük ne yahu

İsmi ile soyadı çok yakışan , hani böyle imza gibi ad soyad derler ya öyle bir arkadaşım vardı , kızcağız evlendi , gül gibi adının yanına gelen soyadı ;keleş

Yine okul arkadaşımın ablasının adı , yosma idi Çiçek adı diye koymuşlar , onlara gittiğimde yosma abla diye seslenmek nasıl zordu anlatamam .

Konu sahibi arkadaşım bak bu örnekleri sana moral olsun diye yazıyorum hatta şükret diye . Soyadınla barış biran önce

Merhaba
Hayatımızın belli bir dönemi özellikle okul döneminde soyadlarımız başımıza bela olabiliryor..Benimde evlenmeden önceki soyadım biraz farklıydı Bir peynir ve müzik aleti adına yakındı Hep söylediğimde ikisinden birini söylerlerdiYada yanlış anlaşılırdı her zaman kodlamak zorunda kalırdım(ailem hala kodluyor)Evlenince soyadım değişti şimdi iyi ama değişik bir şey de olsa dalga geçileceğini sanmıyorum
Senin soyadın da kötü değil bak arkadaşlar nasıl örnekler vermişlerHaline şükret benceEvlenince değişecek o zamanı bekle

İlkokulda sınıfta hoca yoklama yaparken soyadımın bir harfini değiştirip okuyarak kendi de gülüyordu herkesin de gülmesine neden oluyordu.Heralde bunu derse eğlenceli başlamak için yapıyordu ama bak aklıma geldiğinde onu iyi anmıyorum

ya ben soyada değil de anne babanın itinasına gülüyorum vallahi
belki enginar diye bir sebze olduğunu bile bilmiyorlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…