Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
atmış olmasın
Benim eski patronum çok eskiye ulaşmıştı ama nasıl yaptı bilmiyorum konuyu açma sebebim bu zaten
Bir de tarihler yanlış malum o yıllarda dört beş çovuk olunca kayıt yaptırıyorlarmış ya dedemin dedesinin soy ismi yok zaten
bir de sürekli aynı isimler dönmüş durmuş ahmet,şakir,mehmet![]()
devlet arşivi sadece ankarada mı ? ben uzağımda. bizim ailede pek öyle geçmişini bilen yok. yani dedem sağ ama pek hatırlamıyor.
devlet arşivi sadece ankarada mı ? ben uzağımda. bizim ailede pek öyle geçmişini bilen yok. yani dedem sağ ama pek hatırlamıyor.
1837 yılında dedemin dedesinin t.c. numarasına kadar var hatta bizde iki soy isim çıktı
Eğer soyağacınızda memur ya da tüccar varsa kayıtlar daha çabuk bulunuyormuş ama işte nasıl olacak bilmiyorum
atmış olmasın
Benim eski patronum çok eskiye ulaşmıştı ama nasıl yaptı bilmiyorum konuyu açma sebebim bu zaten
Bir de tarihler yanlış malum o yıllarda dört beş çovuk olunca kayıt yaptırıyorlarmış ya dedemin dedesinin soy ismi yok zaten
bir de sürekli aynı isimler dönmüş durmuş ahmet,şakir,mehmet![]()
canım dedenin tc kimlik numarasına ulaşman süper olmuş. demek ki o zamanlar da tc kimlik no uygulaması varmış,, malum daha bizlerin 15 senedir var
soyadı kanunu da 1934'de çıktığından dolayı o zamanlar herkesin ya lakabı varmış, ya da bilmemkimoğlubilmemkim derlermiş
keşke başka yolu olsa. nette programlar var. ordan indirenler varmış dedesinin dedesine kadar. ama ne kadar güvenli tabi.
Canım Ankara'daki üniversite öğrencilerinden yardım alabilirsin Osmanlıca konusunda. Sanırım Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri osmanlıca dersi alıyor. Onlar bilirler. Facebooktan falan onlardan biriyle iletişime geç, belli bir ücret de verirsen bence seninle o kuruma gidip araştırma yapabilir.
evet aslında..edebiyat okuyan bir arkadaşım var osmanlıca dersi alıyor..varsa ttanıdığınızı onla gidebilirsiniz...
Yurtdışında bunları internet ortamından bile bulunabiliyormuş.Bu bilgileri devlet neden acaba gizli tutuyor ki internet sitesine yüklesin herkes kendi soy ağacını bulmuş.
Bizimde bi şehit gazi olayı olmuştu dedemin babası maaş bağlanması için, annem kendini samsunlu olarak biliyordu ama soyları kayseriye kadar gitti orada tıkandık sonra
Ne kadar muthıs bırsey sız anlatırken bıle heyecanlandım ..
Geçmişe gidebilmek ..
Adı sanı bılınmeyen dedeleri bulabılmek ..
Hangı köyde hangı ilde neler yasamıslar bulabılmek ..
Ama malesef net bılgıler olamayacagını dusunuyorum : Turkıye'nın gecmısı Osmanlı donemı hatta osmanlının öncesi falan cok karısık
Kayıtların doğrulu tartısılır..