• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soyisim mücadelem var ama zafer benim olacak

edanur_5555

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
136
4
0
İstanbul
Sevgili hanımlar hamile olduğumdan hormonlarım hat safhada ve kafam zehir gibi çalışıyorr bu aralar:)..Evlendiğim günden beri evde soyisim mücadelem var..Eşim sadece kendi soyismini kullanmamı istiyor,bense kendi soyismimi kullanmakta çok kararlıyım tabiki eşimin soyismini 2.soyisim olarak kullanabilirdim ama onun ailesi buna layık asla olamadılar asla kullanmak istemiyorum..anlı şanlı şerefli babacığımın dedelerimin soyismini kullanmamızı beyler neden bu kadar tepki gösteriyor ne var bunda biz bayanlar bir hiçizde onların adlarıylamı var olduk yani..feminist olduğumdan değil bu görüşlerim ama neden biz onların soyisimlerini ikinci olarak kullanabiliyoruzda onlar bizim kızlık adlarımızı 2.isim olarak kullanmıyorlar..hamileyim ve doğacak çocuğuma bende soyadımı vermek istiyorum hem annesinin hem babasının soyadını alması daha doğru olmazmı sizce.nerde bu eşitlik..dün gece yine bu konuda tartıştım eşimle bütün evraklarımlarımda stüme olan mallarda kendi soyadım ve 2.soyad olarak onu onurlandırmak adına kullanıyorum zaten neden sadece onun adını kullanacağım varmı böyle bir adalet..kızdım bu sabah mahkemeye gittim sanki sadece kendi soyadımı kullanmak için dava açtım..asla bu davadan vazgeçmem..isterse gitsin boşasın umrumda değil..seviyorsa zaten buna karşı çıkmaz..benimle aynı görüşte olan varmı yoksa beni entelmi buluyorsunuz..???

sizi anlıyorum ben de benzer şekilde düşünüyorum ama bir yandan da sevdiğim kocam olucak adamın soyadını ikinci soyadı olarak kullanmam beni ne rezil eder ne de vezir.. bundan ancak mutluluk duyarım..
siz sadece kendi soyadınızı kullanmak istiyorsunuz, çok mu baskı gördünüz bu konuda? bu çünkü tepkisel bir davranış bellki.

Çok takıntı haline getirdiğinize göre demekki çok şey yaşadınız.Ama sırf bu yüzden evliliği tehlikeye atmak çok mantıklı gelmiyor nedense...

Sevgili hanımlar hamile olduğumdan hormonlarım hat safhada ve kafam zehir gibi çalışıyorr bu aralar:)..Evlendiğim günden beri evde soyisim mücadelem var..Eşim sadece kendi soyismini kullanmamı istiyor,bense kendi soyismimi kullanmakta çok kararlıyım tabiki eşimin soyismini 2.soyisim olarak kullanabilirdim ama onun ailesi buna layık asla olamadılar asla kullanmak istemiyorum..anlı şanlı şerefli babacığımın dedelerimin soyismini kullanmamızı beyler neden bu kadar tepki gösteriyor ne var bunda biz bayanlar bir hiçizde onların adlarıylamı var olduk yani..feminist olduğumdan değil bu görüşlerim ama neden biz onların soyisimlerini ikinci olarak kullanabiliyoruzda onlar bizim kızlık adlarımızı 2.isim olarak kullanmıyorlar..hamileyim ve doğacak çocuğuma bende soyadımı vermek istiyorum hem annesinin hem babasının soyadını alması daha doğru olmazmı sizce.nerde bu eşitlik..dün gece yine bu konuda tartıştım eşimle bütün evraklarımlarımda stüme olan mallarda kendi soyadım ve 2.soyad olarak onu onurlandırmak adına kullanıyorum zaten neden sadece onun adını kullanacağım varmı böyle bir adalet..kızdım bu sabah mahkemeye gittim sanki sadece kendi soyadımı kullanmak için dava açtım..asla bu davadan vazgeçmem..isterse gitsin boşasın umrumda değil..seviyorsa zaten buna karşı çıkmaz..benimle aynı görüşte olan varmı yoksa beni entelmi buluyorsunuz..???

Peki eşinizin ailesine olan tepkinizi neden eşinizi kıracak şekilde gösteriyorsunuz? Bunun başka yolları yok mu? Medeni kanunun öngördüğü ölçüde tabi ki hakkınızı kullanabilirsiniz fakat tarzınız ve haklarınızı elde ediş biçiminiz yanlış geldi bana (bknz; eşle kavga edip, dava açmak gibi). Eşinizin soyadı da sizin gururla taşıdığınız kızlık soyadınız kadar değerli. Her ne kadar kötü de olsalar onlar eşinizin ailesi.

Farkında olmayabilirsiniz ama bu yaptıklarınız ilişkinizi zedeliyor.. İsterse gitsin boşasın tavrı bebek bekleyen bir anne icin uygun değil. Vazgecilmez değilsiniz; gururu kırılırsa boşayabilir...

Bu durumun entellikle, feministlikle de ilgisi yok. Tercih meselesi; ben eşimin soyadını gururla taşıyorum, dünyaya getireceğim cocuk da eşimden olacağına göre bu bebek babasının soyadını taşırken gurur duyacak. daha doğmadan kavram kargaşasına sokmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Değişen hormonlarınız yüzünden yıpratmayın kendinizi de eşinizi de. Oturup kendinizi başka şekillerde geliştirin; evladıma daha iyi nasıl bir anne olabilirim vs vs...

bu kadar tepkiden bıktım artık zaten onun soyadını her zaman kullanıyorum beni çok bunalttı..bütün mal varlığı belgelerinde hem kendi adımı hem onun adını zaten kullanıyorum sadece soyadını neden kullanıyım ben kimden doğdum belli olmayacaksa ne anlamı var..bırakın bunu onun ailesiyle çok kötü şeyler yaşadım sadece onların soyadını neden kullanıyım haksızmıyım..durup dururken benle tartıştı gece gece gittim açtım davamı sadece kendi adımı kullanacam çok karşıysa boşasın beni umrumdaaaaa bile değil...bu kadar haksızmıyım

bu kadar tepkiden bıktım artık zaten onun soyadını her zaman kullanıyorum beni çok bunalttı..bütün mal varlığı belgelerinde hem kendi adımı hem onun adını zaten kullanıyorum sadece soyadını neden kullanıyım ben kimden doğdum belli olmayacaksa ne anlamı var..bırakın bunu onun ailesiyle çok kötü şeyler yaşadım sadece onların soyadını neden kullanıyım haksızmıyım..durup dururken benle tartıştı gece gece gittim açtım davamı sadece kendi adımı kullanacam çok karşıysa boşasın beni umrumdaaaaa bile değil...bu kadar haksızmıyım

Çok defa sorduğun icin cevap veriyorum; haksızsın

haklı olsan ne değişecek? eşine dava açıyorsun, kendi aranızdaki ilişkiyi de mi umursamıorsun? onu kırmayı üzmeyi, dava meselesi duydulduğunda ailesinin içinde düşeceği durumu? çocuğun ilerde öğrendiğinde bunu bol bol gülecek emin ol..
çok tepkisel davranıyorsunuz sakin olun biraz neyin hırsı bu kadar?

evlilikteki haklarımı kullanmamı istemiyor şimdi ,ben evlenmeden önce şartlarımı sundum ona herşeye hay hay dedi evlendik yaptıklarına bak..çok sinirliyim kusura bakmayın.bencil davrandığımdan falan asla değil..sadece hiçe sayılmak ve baskı görmek beeni buna mecbur etti..

bana biraz takıntılı bir yaklaşım gibi geldi... bu konuyla ilgili üzerine çok gelinmiş sende inat, gurur meselesi haline getirmişsin..yarın öbür gün ikinci soyadı krizi nedeniyle boşandığında sıkıntı yaratacak bir ikinci soyisimin olmayacak.. O zamanda nüfus kayıtlarında boşanmış göründüğün için devlete mi dava açacaksın.. keşke bunu bu kadar takıntı haline getirmesen içinde yaşadığımız toplumun özelliği bu dünyadada böyle eşinin soyadını ikinci olarak kullan tabiki... bende çok takılmıştım bu konuya ama sonrasında hakikaten kafamı bununla meşgul etmeye gerek yok diye düşündüm..

haklı olsan ne değişecek? eşine dava açıyorsun, kendi aranızdaki ilişkiyi de mi umursamıorsun? onu kırmayı üzmeyi, dava meselesi duydulduğunda ailesinin içinde düşeceği durumu? çocuğun ilerde öğrendiğinde bunu bol bol gülecek emin ol..
çok tepkisel davranıyorsunuz sakin olun biraz neyin hırsı bu kadar?

Çocuk bile babasının ailesine önyargıyla doğacak; annem onları sevmiyor vs vs gibi

evlilikteki haklarımı kullanmamı istemiyor şimdi ,ben evlenmeden önce şartlarımı sundum ona herşeye hay hay dedi evlendik yaptıklarına bak..çok sinirliyim kusura bakmayın.bencil davrandığımdan falan asla değil..sadece hiçe sayılmak ve baskı görmek beeni buna mecbur etti..

hangi haklarınızı? hangi hakkınızdan mahrum edildiniz de onun savaşı yerine soyisim davası açıyorsunuz?

Bence de çok gereksiz bir tartışma kızlar madem evliliği istiyosun eşinle aynı evi, aynı yemekleri, aynı yatağı paylaşıyorsun, hatta aşkınızın meyvesini yapıyorsunuz o zaman soy adınıda paylaşıcaksın zorla değil isteyerek severek adı üstünde EVLİLİK :34:

eşinizin soyadı ile birlikte kendi soyadınızı kullanmanıza dahi karşı çıkan bir ailede çocuğunuza kendi soyadınızı nasıl verebilirsiniz ki? ben iki soyadımı da kullanıyorum ama bunun için kimseden izin almadım, kimse karışamaz zaten benim şahsi kanuni hakkıma.
gerçekten büyük sorunlar yaşarsınız ve hamile bir bayanın düşünmesi gereken bence çocuğun soyadı değil adıdır. kanunen de soyadı vermek gibi bir hakkınız yok, sadece tek hakkınız kendi soyadınızı kullanmaktı. onu da artık mahkeme kararı ile değiştirebilirsiniz.
eşinizin ailesi artık sizsiniz, kayınvalidenizi kayınpederinizi sevmeyebilirsiniz ama siz nasıl soyadınızı ailenizden aldıysanız o da ailesinden aldı. üstelik böyle bir sebepten boşanmayı düşünmeniz de çok sağlıklı gelmedi bana.
bir öneri olarak da,eşimin bir akrabası kendi çocuğuna isim olarak kendi kızlık soyadını verdi, bu da ailede büyük bir tartışmaya yol açmıştı ama eşi kabul etmişti. ilk ad olarak verilebilecek bir soyadınız varsa düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:
Annelerimiz, onuun annesi ve bu şekilde devam eden süreç. Hepsi de eşlerinin soyadını kullanıyor. Ama kendi ailesini unutmuş, unutturmuş değiller. Adı üstünde SOY adı. Babasınınkini alması kadar doğal ne olabilir. Yok boşanacağım, dava açacağım, ayrılırsak ayrılalım banane lafları ? Siz çocuğunuzu düşündüğünüze emin misiniz allahisen ? Babasız cocugu büyütme korkunuz yok, sağlıklı bir ortamda bulunsun diye isteğiniz yok oturmus ne düşünüyorsunuz. Gerçekten inanamıyorum artık insanlara... Eşini sevmişsin evlenmişsin sana sahiplenme ailesi görme anlamında soyadını vermiş. Ailesine katmış. Sense yüzüne bakacağın bir insana hamilelik maskesine sığınarak ne yapıyorsun ? Biliyorsun çunku ne kadar fevri davranırsan davran eşin çocuk için alttan alacak sende her türlü onur kırıcı hareketi yapacaksın. Bence hamileliği hertürlü çocuklugu yapmak için fırsat görme. Anne adayısın evliliğini gençkız tripleriyle zedeleyeceğine cocugun için sağlıklı ortam olusturmaya bak.

arkadaşlar siz beni tamamen yalnış anlamışsınız yada ben anlatım bozukluğu yaptımm..ben niye kocama dava açayım olurmu öyle şey ben sadece kendi soyismimi kullanmak için dava açtım..yeni medeni kanundan haberiniz yokmu, artık bütün evli bayanlar sadece kendi soyadını kullanabilecek..yada evlenmeden önce imzayla bunu talep edebilecek insan eşine ne diye dava açsın...:52:beni yalnış anlamışsınız.:52:

en basindan evlenirken esinizi kendi soy isminizi almasina ikna etseydiniz
ancak ozaman dogacak olan cocuk sizin soy adinizi alabilrdi cünki
simdiyse gereksiz mücadele ediyosunuz bence ve bosa para harciyosunuz

babasının soyadını alsın tabiki ama onu doğuran bir de ana var..hamileliğimde bana eziyet edip yıpratan bir adam hiçmi suçlu değil peki..

arkadaşlar siz beni tamamen yalnış anlamışsınız yada ben anlatım bozukluğu yaptımm..ben niye kocama dava açayım olurmu öyle şey ben sadece kendi soyismimi kullanmak için dava açtım..yeni medeni kanundan haberiniz yokmu, artık bütün evli bayanlar sadece kendi soyadını kullanabilecek..yada evlenmeden önce imzayla bunu talep edebilecek insan eşine ne diye dava açsın...:52:beni yalnış anlamışsınız.:52:

gerekirse boşanırım diyen siz değil miydiniz? o davadan bahsediyoruz biz.
üstelik yeni medeni kanuna göre değil o dediğiniz, yargı içtihatı.
bir bayan akademik personel ve sürekli yurtdışında çalıştığı için soyadı karmaşasından dolayı sadece kendi soyadını kullanma hakkını elde etti.
yoksa şu anki medeni kanuna göre kendi soyadınızı eşinizin önünde kullanma hakkınız var sadece.

Back
X