- Konu Sahibi edanur_5555
Sevgili hanımlar hamile olduğumdan hormonlarım hat safhada ve kafam zehir gibi çalışıyorr bu aralar:)..Evlendiğim günden beri evde soyisim mücadelem var..Eşim sadece kendi soyismini kullanmamı istiyor,bense kendi soyismimi kullanmakta çok kararlıyım tabiki eşimin soyismini 2.soyisim olarak kullanabilirdim ama onun ailesi buna layık asla olamadılar asla kullanmak istemiyorum..anlı şanlı şerefli babacığımın dedelerimin soyismini kullanmamızı beyler neden bu kadar tepki gösteriyor ne var bunda biz bayanlar bir hiçizde onların adlarıylamı var olduk yani..feminist olduğumdan değil bu görüşlerim ama neden biz onların soyisimlerini ikinci olarak kullanabiliyoruzda onlar bizim kızlık adlarımızı 2.isim olarak kullanmıyorlar..hamileyim ve doğacak çocuğuma bende soyadımı vermek istiyorum hem annesinin hem babasının soyadını alması daha doğru olmazmı sizce.nerde bu eşitlik..dün gece yine bu konuda tartıştım eşimle bütün evraklarımlarımda stüme olan mallarda kendi soyadım ve 2.soyad olarak onu onurlandırmak adına kullanıyorum zaten neden sadece onun adını kullanacağım varmı böyle bir adalet..kızdım bu sabah mahkemeye gittim sanki sadece kendi soyadımı kullanmak için dava açtım..asla bu davadan vazgeçmem..isterse gitsin boşasın umrumda değil..seviyorsa zaten buna karşı çıkmaz..benimle aynı görüşte olan varmı yoksa beni entelmi buluyorsunuz..???