kendi soyadınızı kullanmak istemeniz vs bu tamamen sizin kişisel tercihiniz. bişey diyemem ama çocuğum neden ikimizin soyadını kullanmıyor demişsinizde saçma olurdu .
yani örneğin annenin soyadı güneş babanınki karapğlan
çocuğun adı soyadı Ahmet güneş karaoğlan problem yok nitekim 2 soyadlı çok insan var sonra bu çocuk büyüdü kendi gibi iki soyadlı bir kızla evlendi ki o kızda anna baba soyadlarını almış
ve torunların dünyaya geldi elif güneş karaoğlan sabancı toprak şeklinde 4 soyad
gerçekten çok saçma ve uygulanabilirliği tamamen karmaşık...bu kadar soyadına takılmamak lazım ben kendi soyadımı kullanmak istemiştim ki eşimde problem çıkarmamıştı fakat ben nasıl yapılır araştırmamıştım evlendim kimliğimi değiştireceğim sırada söyledim nüfus müüdürlüğü o isteğini nikah işlemleri için evrakları verirken belirtmem gerektiğini söyledi. şimdi değiştirmem için dava açmam gerekiyormuş. amaaaan dedim kim uğraşcak o işlerle dedim geçtim. ben soyadım var etmiyorki. evlenince soyadım değişti diye soyum değişiş olmuyorki. kütük kaydımda anne adım kaynanam olmuyor ki... alttarafı bir kelime değişmiş bu kadar işi inada bindirmek ve hatta başanırım demek tuhaf. evet eşinin kabul etmemeside tuhaf ama sizinde bu kadar savaş açmışcasına davranmanızda bir o kadar tuhaf. o zaman bence hiç davayla yorulmayın boşayın siz zaten otomatikman kendi soyadınız alırsınız. şimdi hem soyadı için dava açıp ardından boşanma iki kere iş ohoooo