• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soyisim mücadelem var ama zafer benim olacak

başlık yazısı zorunlu sanırım bende başlık yazmamak için anlamsız giriyorum.a.g msn yazsı kısaltması ve artık ben kaçıyorum güle güle diye biliyorum..herhangi bir küfürse yada benim öyle şeylerden haberim olmaz canm.h.b hoşbulduk m.o memenun oldum vs...bilmiyorum yani a.g ben bunun için kullanıyorum

arkadaşım o ag değil aq dur ve evet küfür kısaltmasıdır ...ve eğer msnde birisi kapatmadan önce sana bunu yazıyorsa sana küfür ediyordur dikkat et....ne diye sorma google amcaya sor o söyler....

iki ismim oluna başta tereddüt ettim kendi soyadımı kullanmaya eşimde razı olmadı ama ben tabiiki dinlemedim.Erkek egemen toplumda yaşıyoruz amabuna başkaldırmak lazım böyle gelmşl böyle gider mantığı çok yanlış.İki adım iki de soyadım var problem yaşamıyor değilim ama hiçte pişman değilim.Kendi soyadımın yanında eiminkine de taşımak istediğim için taşıyorum yoksa buna kimse beni mecbur edemez...

bu kadar tepkiden bıktım artık zaten onun soyadını her zaman kullanıyorum beni çok bunalttı..bütün mal varlığı belgelerinde hem kendi adımı hem onun adını zaten kullanıyorum sadece soyadını neden kullanıyım ben kimden doğdum belli olmayacaksa ne anlamı var..bırakın bunu onun ailesiyle çok kötü şeyler yaşadım sadece onların soyadını neden kullanıyım haksızmıyım..durup dururken benle tartıştı gece gece gittim açtım davamı sadece kendi adımı kullanacam çok karşıysa boşasın beni umrumdaaaaa bile değil...bu kadar haksızmıyım

ben kimden doğdum belli olmucaksa ne demekk yaa pardon ama nüfus cüzdanında ana baba adına belirsizmi yazıyo ve zaten nüfus cüzdanının arkasından kızlık soyadınız diye bi bölüm var herşey belli..iice saçmalamışsınız...çok meraklıysanız soyisminize bence evlenmeseydinizde taşısaydınız ömür boyu gururla kendi soyisminizi..garip garip istekler.. insanlar ne yapıcanı şaşırmış :53:

Ben diğer sayfaları okumadım ama merak ettiğim sadece şu mal varlığı lafı sürekli kullanılmış mal varlığınızı merak ettim ??

alya sağol ya dikkatin sayesinde

burda bile insanlara güvenilemeyeceğini anlamış olduk..

hayır anlamıyorum yok hamileyim yok düşük yaptım yok kanamam var,nedir dertleride böyle uydurma şeyler yazıyorlar,insnaların acılarıyla dalga geçiyorlar...yazıklar olsun sana edanur!!üyeliğin silinmesi isabet olmuş..

http://www.kadinlarkulubu.com/duyuru-maalesef-bebegimi-kaybettim/468380-kaybetmek-uzereyim.html
bu konuyu 6.9.2011 de açmış 6 haftalık hamileyim diyor

http://www.kadinlarkulubu.com/hicbi...-2aciyi-yasayacaksam-eger-ikiz-istiyorum.html

bu konuyuda 8.9.2011 de açmış 7 aylık hamileyim diyorr

:60::60:
söylenecek birşey yokkk

kendi soyadınızı kullanmak istemeniz vs bu tamamen sizin kişisel tercihiniz. bişey diyemem ama çocuğum neden ikimizin soyadını kullanmıyor demişsinizde saçma olurdu .
yani örneğin annenin soyadı güneş babanınki karapğlan
çocuğun adı soyadı Ahmet güneş karaoğlan problem yok nitekim 2 soyadlı çok insan var sonra bu çocuk büyüdü kendi gibi iki soyadlı bir kızla evlendi ki o kızda anna baba soyadlarını almış
ve torunların dünyaya geldi elif güneş karaoğlan sabancı toprak şeklinde 4 soyad :D gerçekten çok saçma ve uygulanabilirliği tamamen karmaşık...

bu kadar soyadına takılmamak lazım ben kendi soyadımı kullanmak istemiştim ki eşimde problem çıkarmamıştı fakat ben nasıl yapılır araştırmamıştım evlendim kimliğimi değiştireceğim sırada söyledim nüfus müüdürlüğü o isteğini nikah işlemleri için evrakları verirken belirtmem gerektiğini söyledi. şimdi değiştirmem için dava açmam gerekiyormuş. amaaaan dedim kim uğraşcak o işlerle dedim geçtim. ben soyadım var etmiyorki. evlenince soyadım değişti diye soyum değişiş olmuyorki. kütük kaydımda anne adım kaynanam olmuyor ki... alttarafı bir kelime değişmiş bu kadar işi inada bindirmek ve hatta başanırım demek tuhaf. evet eşinin kabul etmemeside tuhaf ama sizinde bu kadar savaş açmışcasına davranmanızda bir o kadar tuhaf. o zaman bence hiç davayla yorulmayın boşayın siz zaten otomatikman kendi soyadınız alırsınız. şimdi hem soyadı için dava açıp ardından boşanma iki kere iş ohoooo

kendi soyadınızı kullanmak istemeniz vs bu tamamen sizin kişisel tercihiniz. bişey diyemem ama çocuğum neden ikimizin soyadını kullanmıyor demişsinizde saçma olurdu .
yani örneğin annenin soyadı güneş babanınki karapğlan
çocuğun adı soyadı Ahmet güneş karaoğlan problem yok nitekim 2 soyadlı çok insan var sonra bu çocuk büyüdü kendi gibi iki soyadlı bir kızla evlendi ki o kızda anna baba soyadlarını almış
ve torunların dünyaya geldi elif güneş karaoğlan sabancı toprak şeklinde 4 soyad :D gerçekten çok saçma ve uygulanabilirliği tamamen karmaşık...
bu kadar soyadına takılmamak lazım ben kendi soyadımı kullanmak istemiştim ki eşimde problem çıkarmamıştı fakat ben nasıl yapılır araştırmamıştım evlendim kimliğimi değiştireceğim sırada söyledim nüfus müüdürlüğü o isteğini nikah işlemleri için evrakları verirken belirtmem gerektiğini söyledi. şimdi değiştirmem için dava açmam gerekiyormuş. amaaaan dedim kim uğraşcak o işlerle dedim geçtim. ben soyadım var etmiyorki. evlenince soyadım değişti diye soyum değişiş olmuyorki. kütük kaydımda anne adım kaynanam olmuyor ki... alttarafı bir kelime değişmiş bu kadar işi inada bindirmek ve hatta başanırım demek tuhaf. evet eşinin kabul etmemeside tuhaf ama sizinde bu kadar savaş açmışcasına davranmanızda bir o kadar tuhaf. o zaman bence hiç davayla yorulmayın boşayın siz zaten otomatikman kendi soyadınız alırsınız. şimdi hem soyadı için dava açıp ardından boşanma iki kere iş ohoooo

Çok haklı bir noktaya değinmişsin gerçekten herkes bir soyadı getirecek olacak iş değil. Yani bunun kadının ezilmesiyle alakası yok, uygulabilirliği imkansız. Eğer bir kadın soyadını değiştirdiğinde çocuğuna o soyadını veremeyecekse çok da bir anlamı yok. Sadece kendisi için kullanmış olacak. Kaldı ki kızlık soyadı zaten babasından gelen soyadı kendi için onur mücadelesi haline getirdiği şey yine bir erkeğin babasının soyadı. Kadın haklarıyla, feminizmle de hiç alakası yok.

Bende evlilik soyadımı beğenmiyorum önceki soyadım ismimle çok uyumluydu. Evlenirken kullanmayı talep edecektim, sonra vazgeçtim zaten kimliğin arkasında önceki soyadınızı yazıyorlar gerek görmedim. Zaten aile olarak tek soyadını taşımak daha mantıklı.

Boşanma davasında kadın hakime talebini gerekçesi ile açıklamış:
- "Sayın hakim çocuğun bende kalmasını istiyorum. Onu dokuz ay karnımda taşıdım."
Hakim kocaya sormuş:
- "Karınızı duydunuz. Bir diyeceğiniz var mı?"
Adam "Var tabii" demiş ve anlatmış:
...- "Sayın hakim. Farzedelim ki canınız bir kutu soğuk kola istedi. Makineye parayı attınız ve kola geldi. Şimdi bu kola makinenin midir yoksa parayı deliğe atanın mı?"
Hakim sekreterine dönmüş:
- "Yaz kızım. Çocuk babada kalacak..."

:)))))))))))))

Back
X