• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soyisim mücadelem var ama zafer benim olacak

Eşinizin ailesinin soyismini taşımak istememekte haklı da olabilirsiniz, tepkiniz büyüktür küçüktür bilemem. Ancak Türk Medeni Kanunu'na göre maalesef kadınlar kendi soyisimlerini eşlerininki ile beraber kullanmakta serbestken, sadece kendi soyisimlerini belirli istisnalar dışında kullanamıyorlar. İstisnalar kendi isim ve soyisminle yayınladığın icra ettiğin bir mesleğin olması - akademik kariyer gibi-dünyanın veya Türkiye'nin seni kendi ismin ve soyisminle tanıyor olması. Soyisim değişikliğinin aleni bir şekilde kariyerine zarar vereceği vs. gibi durumlardır.

Son düzenleme:
Bu hukuk mücadelesini soyut olarak vermek anlamlı olabilir, ama somuta indirgemeniz bunu ilişkinizi felç eden bir sorun haline getirmeniz çok gereksiz. Artık kimlik numarası var, online kimlik bilgilerine ulaşılabilen bir çağdayız bana kalırsa da soyadımızı değiştirmemize, kütüğümüzü eşimizin kütüğüne taşımamıza gerek yok. bunun yasal düzenlemelerinin yapılması adına ses getirmek amaçlı birşeyler yapılabilir; kabul ederim ama bunu evimin içinde sorun etmem. Ben ailemin soyadını kullanmıyorum ki güzel de bir soyadımız var. ama bence iki soyisim gereksiz bir kalabalıktan başka bir şey değil.

eşimin ailesini sevmediğim için soyisimlerini taşımak istemiyorum demişsiniz ama, o soyismi eşiniz taşıyor siz bunu neden kaçırıyorsunuz? eşlerin mahkemelik olması bence çok çirkin bir durum.

canım arkadaşım burası bir kadın paylaşım platformu dertlerimizi sıkıntılarımızı paylaşmak ve bir birimizden bişeyler öğrenmek için hepimiz burada değilmiyiz..bende size bir derdimi paylaşayım dedim bunda ne var...

hamileyken seni yıpratan ve tüm tapuları alıp seni terkeden insana çocuk doğuruyorsunda soy ismini vermeyemi hakkı olmadığını düşünüyorsun.. ilginç.

canım arkadaşım burası bir kadın paylaşım platformu dertlerimizi sıkıntılarımızı paylaşmak ve bir birimizden bişeyler öğrenmek için hepimiz burada değilmiyiz..bende size bir derdimi paylaşayım dedim bunda ne var şimdi anlamadımm..kadın kadına destek olacağınmıza..o zman biz hepimiz erkeklerin kölesi olalım baskı görelim itilelim kakılalım..sırf aile diye ömrümüzü mahvedelim ne için pekii??

ben eşimin soyadını kullanmayı seviyorum... o soyismini onun ailesinini olarak görmüyorum... o eşimin soyismi ve birlikte bi yerlerdeyken tatilde v.s aynı soyisimde olmamız pahabiçilemez bence... ayrıca çocuğun ismini uzatçaksın ki yarın bigün sınavlarda onda bunda vakit kaybı olcak... benim fikrim bu nacizane.....

canım arkadaşım burası bir kadın paylaşım platformu dertlerimizi sıkıntılarımızı paylaşmak ve bir birimizden bişeyler öğrenmek için hepimiz burada değilmiyiz..bende size bir derdimi paylaşayım dedim bunda ne var...

Canım yukarıda da belirttim. İstisnalara sahip değilsen maalesef hukuken mümkün değil talebinin kabul edilmesi. Ki istisnalar da ancak uluslarlarası mahkemeler nezdinde geçerli. Ben de soyismim çok çok uzun olmasına rağmen- 19 harf- hem kendiminkini hem eşiminkini kullanıyorum.

konu sahibi,
her mesajınızın başına neden anlamsız konu başlıkları giriyorsunuz anlayamadım ben. "khlkas" vb. anlamı nedir aydınlatır mısınız beni çözemedim.

bağlılık simgesi olarak görüyorum bende ailesine olan soğuk tavrınız sizi soğutmuş anlaşılan ama bencede evli olduğunuz insan onunla hayatı paylaşıp evlat dünyaya getiriyorsunuz bir soy adımı kaldı bence hiç dert etmeyin kendinize bizlerde babamızın soyadını kullanıyoruz annemizin değil öyle değilmi soy denince babadır atadır öncelikli olan bunun erkek egemenlikle alakası yok bence olması gereken bu bende sizin gibi evlenince 2 soyismi kullanmayı uygun buluyorum ama çocuğum babasının soyadını alacaktır:69:

eşimin ailesiyle yaşadığım çokkk çirkin bir konu..açmakta sakınca görmüyorum..kayın validem kayın pederimi eltimle benden çok kıskanıyor..bizi bir araya getirmemeye çalışıyor..annesi geçekten tam bir ruh hastası..eltimle babasını babamızdan ayırmadık o da bize hep kızım dedi çok mükemmel bir babası var..bir gün kayın validem eltimle bana dediki gel dizi izleyelim şu karadağlar diye bir dizi var hani kız heem babasıyla hem oğluyla birlikte idare eden dizi..bize demezmi kızlar bunlar hayatın gerçekleri olmayacak diye bişey yok hatta ben bile yaşayabilirim demezmiiii allahım az daha çok kötü şeyler yapacaktım..kayınpederimize söyledik bize inanmadı eşlerimize söyledik sustular ama anneleriyle görüşmüyorlarr...çok çirkin ve mide bulandırıcı bir mevzu asla onların soyadını kullanmam

eşimin ailesiyle yaşadığım çokkk çirkin bir konu..açmakta sakınca görmüyorum..kayın validem kayın pederimi eltimle benden çok kıskanıyor..bizi bir araya getirmemeye çalışıyor..annesi geçekten tam bir ruh hastası..eltimle babasını babamızdan ayırmadık o da bize hep kızım dedi çok mükemmel bir babası var..bir gün kayın validem eltimle bana dediki gel dizi izleyelim şu karadağlar diye bir dizi var hani kız heem babasıyla hem oğluyla birlikte idare eden dizi..bize demezmi kızlar bunlar hayatın gerçekleri olmayacak diye bişey yok hatta ben bile yaşayabilirim demezmiiii allahım az daha çok kötü şeyler yapacaktım..kayınpederimize söyledik bize inanmadı eşlerimize söyledik sustular ama anneleriyle görüşmüyorlarr...çok çirkin ve mide bulandırıcı bir mevzu asla onların soyadını kullanmam

Anne paranoyak diye baba ile eşin ne suçu var?

Konularınız karmakarışık; ruh halinizle eşdeğer olduğunu düşünüyorum. Akşama kadar bunları mı kuruyorsunuz kafanızda?

Bütür düşünen insanların evlenmemesi taraftarıyım.
Yani eşinin ailesiyle yaşadığı sıkıntıları eşine ödeten insanlar uzak durmalı evlilikten.

Karşıdaki insan evleniyor mu yoksa bir düşman mı kazanmış belli olmuyor.

Yazık ediyorsunuz,böyle düşünerek hem evliliğinize hemde kendinize haksızlık ediyorsunuz..
Kendi soyisminizi kullanmak en doğal hakkınız.Önce sizin soyisminiz ekleniyor sonrasında eşinizin.Bu iki soyisim tercih edilebilecek alternatiflerden.Bende bu şekilde kullanıyorum.

Ama kendi soyismimi kullanacağım çünkü eşimin ailesinden nefret ediyorum gerekçesi o kadar saçmaki, evlilik yolunu nasıl seçebildiğinizi düşünüyorum bu zihniyetle.

''İsterse boşasın'' Haksız mıyım? ''

Evlilik ne hallerde.

Bu arada çalışıyor musunuz çok merak ettim.

hayır canım ruh halim gayet yerinde akşama kadar kurma şansım yok çünkü işim çokk..ayrıca asla hiç birşeye boyun eymeyeceğim..burda sıkıntılarımızı paylaştık paylaşmaz olaydım a.g:52::66:

Aynı ev içinde sevdiğim adamla farklı soyadı taşımak hiç bana göre değil.
Ben eşimle bir bütünüm neden soyadlarımız farklı olsun zaten farklı olursa ben ona evlilik demem
Bir yerde eşimle beraber kimliğimizi vermemiz gerekse kimlikleri alan kişi incelediğinde ikisi de evli ama soyadlar farklı kim bilir ne işler çeviriyorlar eşlerini
aldatıyorlar diye aklından geçmez mi? Çok çirkin bir durum.
Bi de şu var çocuğunuzun hem kendi hem eşinizin soyadını taşımasını istiyorsunuz ya ya çocuğunuz kız olursa iki soyadını gören biri
bu kız evli diye düşünmez mi bi de kızınızın evlendiğini düşünün 3 soyad birden 2 de isim koyarsanız etti 5
bence bu kız sizi mahkemeye vermekte çok haklı olur
Bu böyle gelmiş böyle gider ve ben hiç şikayetçi değilim aksine gurur duyuyorum!
Sizde hamileliğin verdiği hassaslıktan bu dereceye gelmiş olabilirsiniz

Ben de avukatım canım. Öyle bir kanun yok. Aile mahkemesinde davayı açın.AİHM kararlarını dikkate alan bir hakime denk gelirsiniz belki:) Reddedecektir. Yargıtaya başvurusunuz o da red kararını onayacaktır. AHİM e gidersiniz ya da iç hukuk yollarına başvurmanın faydasızlığını öne sürerek doğrudan AHİM'ne gidersiniz.

ya bunlar evlenip hamile kalındıktan sonra yaşandıysa buna ne dersiniz peki.herkez mutlu olmak için evlenir ben çokk aşık evlendim..eşime ödettiğim bişey yok olamazda zaten

Bu arada bende erkek olsam, aile fertlerinin tek başına sadece kendi soyisimlerini kullanmak istemelerini, (üstelik bunu ailemi bahane ederek yapmasını) asla kabullenmezdim.

'

Back
X