• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

soyisim mücadelem var ama zafer benim olacak

yazımda da belirtmiştim,evlenmeden öncede bu konu beni düşündürmüştür diye..

yani ağırıma gidiyor,soyadımı bırakıp başka bir kişiliğe geçmek..
neyse şansıma eşimin soyadıda inanılmaz derecede İTİCİ VE KABA..
okadar ki siz bile duysanız illaki tepki verirsiniz..:(
sürekli insanların soyismimden kaynaklı takılmalarına dayanamıyorum..

sabancı yı bırak sab olsa razıyım yaa..soyadım cidden berbat:(
ah bide evlenmeden önceki soyadımı bilseniz..nasıl asil nasıl güze birşeydi...

canım sen eşinin soyadını önceden biliyordun madem bu kadar İTİCİ VE KABA bir soyadı vardı eşini ikna edip (nikahtan önce) kendi asil soyadını kullanaydın:34:

yavvv sende haklısın:))

eşimin soyadı koç ta olsa

bu hazmetme meselesi neyse yaa

öyle bişey yazmışsınki artık son noktayı koymuşsun:)

neyin kavgasını veriyoruzki 3günlük dünyada:)
seviyom ben kocamıda soyadınıda,yeterki sonsuza kadar onun olayım:)

Ama sizinkisi farklı bir durum, siz soyadı "çirkin" olduğu için istemiyorsunuz.
O ayrı, "niye erkeğin soyadı" demek ayrı bence.

Aman ne bilim ya... soyadı dediğin nedir allasen... insanlar ölüp gidiyo, koyuveriyosun sevdiklerini toprağın altına.
Aha hepimizin gideceği yer ora.. soyadım yaşamış ne yaşamamış ne...

soyisminin ne onemi var ki esinin ailesinden hoslanmayabilirsin ama esini bu kadar bunaltmana gerek yokki
alt tarafı soyismi bosansın gitsin isterse diyorsun hiç mi sevgin yok içindeki bu kadar olayı abatıyorsn hadi onuda gectim ailesi sorunlu diye bunun sucunu neden
ogluna odetiyorsun bence haksızsın

yavvv sende haklısın:))

eşimin soyadı koç ta olsa

bu hazmetme meselesi neyse yaa

öyle bişey yazmışsınki artık son noktayı koymuşsun:)

neyin kavgasını veriyoruzki 3günlük dünyada:)
seviyom ben kocamıda soyadınıda,yeterki sonsuza kadar onun olayım:)

:9: çok damardan girdim galiba, aman boşver senin huzurun önemli, herkes nasıl istiyorsa öyle yaşamalı, senin tercihin o, ötekininki bu, benimki şu, yeterki mutlu olsun insanlar. :54:

ilişkimizde eşim hep sessiz sakin olan taraftı,soyadı konusuda kısa ve öz geçmişti aramızda,o soyadını taşımamı istediğini söylemişti bende kendi soyadımıda kullanacağımı söyleyerek konuyu kapatmıştım..
ama o kapatmamış,şaka gibi ama nikaha 5 dakka kala soyadımı almazsan senle evlenmem dedi:)
şaka mı bu dedim ama ciddiydi..

neyse dedim alırım sonra ifadeni..

kabul ettim,kimlik çıkarkende çok kararlıydı..bozmak istemedim onu..
ama artık 3yıllık evliyiz,bu saatten sonra karışsada geçmiş olsun:)

neyse içimi dökünce rahatladım biraz..bunca zaman içinde zaten artık herkeş beni o soyadıyla benimsedi..
bende kocamın hatrına susayım:)ama çocuğum ne zaman isterse o Asil soyadımı veririm:60::60:

canım sen eşinin soyadını önceden biliyordun madem bu kadar İTİCİ VE KABA bir soyadı vardı eşini ikna edip (nikahtan önce) kendi asil soyadını kullanaydın:34:

eşimin soyismini severek kullanıyorum..
bende ailesini sevmiyorum ama banane ki onlardan ben eşimin soyismi olduğu için seviyorum..
niye çocuğumun aklını bılandırim kii senin soyismin niye böle diye sorsun..

İcat çıkarıyosunuz eski köye yeni adetlerr:36::36:

almanyada yasiyorum
evlenen yabanci arkadaslarim var
hepside aldi esinin soy adini
hicbiride demediki ben istemem esimin soyadini kütügünü
yani avrupada bile böyle yürüyor bu is
olmasi gereken bu bence kompleks yapmanin hic bir anlami yok

avrupa bile böyle yürüyor bu işler..neymiş bu avrupada haberimiz yok..
avrupada da böyle desen neyse,avrupada bile diyorsunuz,amma hayransınız ülkeniz olmayan ülkelere..

kusura bakmayın ama ben avrupayı kendime kıstas almıyorum..

:)

neyse vicdani olarak ben zaten davamdan vazgeçtim:)..bunlar evliliğin tuzu biberi:)

dikkat ederseniz "vicdan" dedim..bunu bir avrupalının anlaması zor..

almanyada yasiyorum
evlenen yabanci arkadaslarim var
hepside aldi esinin soy adini
hicbiride demediki ben istemem esimin soyadini kütügünü
yani avrupada bile böyle yürüyor bu is
olmasi gereken bu bence kompleks yapmanin hic bir anlami yok

avrupa bile böyle yürüyor bu işler..neymiş bu avrupada haberimiz yok..
avrupada da böyle desen neyse,avrupada bile diyorsunuz,amma hayransınız ülkeniz olmayan ülkelere..

kusura bakmayın ama ben avrupayı kendime kıstas almıyorum..

:)

neyse vicdani olarak ben zaten davamdan vazgeçtim:)..bunlar evliliğin tuzu biberi:)

dikkat ederseniz "vicdan" dedim..bunu bir avrupalının anlaması zor..

hepsi sizin yorumunuz ve düsünceleriniz

benim nereye ne kadar hayran oldugum degil zaten mevzu türkle avrupalinin vicdani hele hic degil...

ben sadece olani söyledim

kızlar ben de kendi soyadımı da kullanmak isterdim ama 2 ismim var zaten uzun bir de eşimin soyadıyla benimki birbirine o kadar çok benziyorduki çok komik bişiy olurdu.Ailesiyle sıkıntılarım olsa da ben eşimin soyadını taşıyorum.mesele yok.konuyu açan arkadaşım hamileliğin vermiş olduğu bi sıkıntı var o bende de oluyor.kendine dikkat et yorma kalbini böyle şeylerle derim.gereksiz sıkıntı yapma kendine canım.senin bu zamanlarda kendine çok iyi bakman lazım.

kız ben bu soyadını kendi adıma ekleyebilmek için 3 yıl uğraştım göbeğim çatladı:1:
hemde çok yakışıyor ismime vermem valla ömür boyu dursun böyle mezar taşımda da yazsın inşallah ya rabbim amin

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/469480-ihaneti-asla-affetmeyenler-varmi.html
bu konu sahibini tanıyor musunuz...
çelişkileri tek tek yzmayacağım...
başka işiniz mi yok anlamıyorum...

Bu üyeler kendisini ne sanıyor cidden anlamıyorum.

Bir de kafası zehir gibi çalışıyormuş...Çalışmadığı halini çok merak ediyorum!

Hem kocasından başka güvencesi olmadığını söylüyor;gelmiş bir de burada "kariyerime soyadım zarar verdi" diye naralar atıyor o gelişmiş(!) kafasıyla...

Daha fazla birşey demiyorum ve susuyorum...:19:

Gercekten komik yaaa..Turkiye burasi her gun oldurulen kadinlarin haberleriyle dolu haberler...kadinlarin mal gibi alinip satildigi bir ulkedeyiz biz hala...yani kadin haklari konusulacaksa herhalde soyadi en son mesele....

Yazı uslubunuz , tavrınız hiç hoş değil ..
Neyin yarışına girmişsiniz anlayamadım ..
Kime neyi ispatlamaya çalısıyorsunuz ki ..
Feminist deilim demişsiniz ama bence öylesiniz..

Yani evlendiğiniz hatta cocuk yaptıgınız adamın soyısmını tasımamak hatta cocugunuza kendı soyısımınızide vermek ıstenız trajıkomık bır durum bence ..
Ayrıca siz eşinizle aile hayatı yaşıyorsunuz. Onun ailesi size yanlış yapmış olabılır ama bunun faturası soyısım olarak belırlemek cok komık.. Ailesine tavrınız varsa farklı sekılde koyabılırsınız ( gorusmeyerek )
Böyle konular gerçek bir evlilikte sözkonusu bile olmamalı ..

kendi soyadınız veya eşinizin soyadı olması pek bir şey farketmez.
önemli olan soyadının bize yüklediği anlam değil,hayatta kendi farkındalıklarımızı ortaya koyup koyamadığımızdır.
bu yüzden çok da fazla takılmaya gerek yok.bırakın eşiniz sırf bunda dolayı mutlu olacaksa olsun [küçük şeylerden]
siz de sırf soyadım olmadı diye mutsuz olmayın.şu anda siz de sadece hırs var.o yüzden bir kaç güne kadar geçer fikirleriniz değişir.

bu arada kk kadınlarınıda tebrık etmek ıstıyorum gercekten cok iyi takıpcıler bravoo zaten o üyenin son yorumlarında dalga gecerlık gibi bişiy sezdım ben pek neseli gülen ikonlar yazıp durmus

Hayat senin hayatın kendi adına ne hayırlıysa o olsun tatlım.Tabiki kendi soyadını kullanmaya hakkın var. Kendi mutluluğun için elinden gelen herşeyi yap.İnsanlar seni üzüp yıprattıysa hele bebeğini beklerken üzmüşlerse istediğin herşeyi yapmakta özgür ol.Bebeğinden başka kimseyi düşünme,nasıl mutlu olacaksan içindeki üzüntüyü nasıl yeneceksen yenmeye çalış.Senden daha değerli hiçbirşey olamaz birde bebeğinden başka:46:

Kim ne derse desin bu kadınların başına ne geliyorsa hepsini hakediyorlar.Mücadeleden hepsi korkuyor,hepsi birbirine köstek.Dayağı,şiddeti,hakareti,sindirilmeyi kısaca herşeyi hepimiz hakediyoruz.Evlatlarımızı katil yetiştiriyoruz bütün suç kadınların, kadınlardan herşey beklenir.:nazar:

Back
X