Daha dun geceden bir kac diyalogumuzu yazayim size. Sevgilimin annesi bir sey anlatiyo, dedi ki dun gece birileri polisi aramis, sokakta adamin teki arabasini calistirmis sonra oylece birakip eve cikmis, bu adamin komsusu da hemen polisi aramis boyle bi durum var hemen gelin diye, onlarda gelmis. Bende dedim ki: boyle bir sey olmasina cok sasirdim, daha ciddi olaylar olunca gelmiyolar (bulgaristanda nedense oyle), mesela ben dedim kac defa aile ici siddete sahit oldum, ve aradigimda aldigim cvp suydu: kendi aralarinda halletsinler biz ilgilendirmez. Halbuki erkek karisina bicakla saldiriyodu. Dun geceki adam belki evde bir sey unutmus onu almaya gitmistir dedim. Bana su sozler soylendi: E gelecekler tabii isleri bu degilmi,kizim. burda son zamanlarda kac tane araba yaktilar, ya bizim komsunun arabasini da yaksalar ne olacak? Burda ya susuyorum her zamanki gibi ya da tekrar ne demek istedigimi anlatmaya calisiyorum, baska secenek yok.
Sonra buyuk oglunun bi arkadasi var, kadin, kendisi hollanda da yasiyo. Oglu 3 yasindaymis, bu kadinda anlatiyo ki bi test varmis , beyin gelisiminin fln olcen, ama benim oglum diyo hollandada dogdugu buyudugu halde orasinin dilinu bilmiyo, ve bu testi gecemez o zaman beyin gelisimi tam degil diyecekler ve oyle bir okula kayit ettirmem gerekecek cocugumu ve bundan cok korkuyorum diyo. Bende sordum kadina yaninda bir kac tane dil mi kullaniyosunuz diye, o da evt dedi, hem orasinin dilini ogrensin, hem turkceyi hem bulgarcayi diye 3 dilde de konusuyoruz dedi. Bende e normal o zaman dedim, cocuk daha cok kucuk ve dilleri karistiriyo, hepsini ogrensin isterken hic birini ogrenemiyo, akli karisiyo dedim, sevgilimin annesi de bana dondu bagirarak ne yani cocugunu gerizekali okula mi gondersin dedi. Allah askina ben bunu mu dedim?
Kendime bir is kurmaya calisiyorum, ve konu ise ne zaman gidecegime kadar uzadi. Gec gidemezsin batar senin isin diyo benim sevgilimin annesi ve teyzesi. Bende o kadar hevesliyim ki saat 7 de iste olurum dedim (normalde burda her yer 9 da aciyo)7 de kimse gelmez ama ben yine de beklerim dedim, siz merak etemyin benim ne zaman bir yere gec kaldigimi gordunuz,hele ki ise hic gec kalmam dedim. Sonra bunlar bana sesini yukselterek iste musteriyi kaciracaksin, nasil gec gidersin ise, hem kontrol edenler var, ceza kesiyolar sonra fln diyolar. Olmicak boyle, bu saat cok gec dedi ikisi de. Ya kacda ise gitmem gerekiyo sizce dedim 8 dediler. Yani 7 gec ama 8 erken nasil oluyosa. Merak ediyorum siz benim yazdiklarimi anliyomusunuz? Yoksa sorun bende mi gercekten? Genelde boyle olaylar hep sevgilimin ailesiyle basima gelir( annesi, babasi, teyzeleri, amcalari vs. vs.)