Söyledikleri doğru mu?

Piremsesim11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
252
159
53
İyi akşamlar kk üyeleri. 5 yıllık bir ilişkim var. Annem biliyordu babam bugün öğrendi. İşte her şeyini sormaya başladı. Ben 23 yaşıma gireceğim şubat ın 2. Haftası. Ünv geçen yıl bitti. Biteliden beri kaç kişi arayıp istemeye gelmek istediğini belirtti. Eve gelenler oldu. Ben hepsini reddettim. konuştuğum var dedim açıkladım bu akşam. Neyse babam lar tanımak istedi aiesini. Ben gülerek anlattım biraz. Böyle bir konu hiç babamla konuşmamıştım o da gülünce ciddiyetimi anlamadı sanırım ben de annesi arasın konuşsun isterseniz annemle dedim. Neyse ben erkek arkadaşıma söyledim o da siz arasınız olur mu annem çekiniyor hiç tanımadığı için dedi. Olmaz öyle şey dedim babam kızı zorla veriyor gibi niye biz arayalım dedi. O da annesini aradı yüz yüze görüşelim demiş Telefon da konuşmayslım demiş. Kızlar ne olacakki telefonda arasa? Arkadaşlarımın 2 yıllık ilişkisi varken aileler tanışıyor benim 5 yıl oldu kendimi cidden kötü hissediyorum artık. Daha sonra ailen mi istemiyor beni dedim ben istedikten sonra onlara ne dedi. Bu cevabı evet ailem istemiyor ama ben istiyorum mu? Erkek arkadaşımı tanıyorum ama ailesini tanımıyorum bizden uzakta oturuyorlar biz istanbul onlar karadeniz de. Bir yandan ailem bir yandan onlar kafam allak bullak

Tabi araması gerekir. Sizinkiler arasın demiş zaten aramak üzere davet etmiş. Onların da arayabilmesi lazım bu durumda. Hiç mi daha önce yüzyüze tanımadığı birini aramamış bir iş için falan... Arayası yok gibi...
Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ayrılmalı mıyım sizce

Senin annen ne diye arasın? Saçmalamış erkek arkadaşın. Ama üstüne gitme bence , siz bilirsiniz benim acelem yok de.. annen tabiki aramasın. Teklif bile etme bunu

Mayısta mezuniyeti var mezuniyette gelelim tanışalım demiş tanımıyorum ne konuşacağız demiş. Moralim çok bozuk

Siz 23, sevgiliniz kaç yaşında? Daha yaşı küçükse annesi soğuk bakmış olabilir. Erkekler çok geç büyüyor, küçük yaşta evlenmeleri doğru değil bence. Evliliği kaldıramıyorlar. Kadın bu yüzden gönülsüz olabilir. Bir de sevgiliniz ile anlaşmadan açmışsınız konuyu babanıza. Erkek tarafına emrivaki gibi olmuş. Kocaman kadın sizin lafınızla annenizi aramaz. Hata etmişsiniz o konuda.

İyi akşamlar kk üyeleri. 5 yıllık bir ilişkim var. Annem biliyordu babam bugün öğrendi. İşte her şeyini sormaya başladı. Ben 23 yaşıma gireceğim şubat ın 2. Haftası. Ünv geçen yıl bitti. Biteliden beri kaç kişi arayıp istemeye gelmek istediğini belirtti. Eve gelenler oldu. Ben hepsini reddettim. konuştuğum var dedim açıkladım bu akşam. Neyse babam lar tanımak istedi aiesini. Ben gülerek anlattım biraz. Böyle bir konu hiç babamla konuşmamıştım o da gülünce ciddiyetimi anlamadı sanırım ben de annesi arasın konuşsun isterseniz annemle dedim. Neyse ben erkek arkadaşıma söyledim o da siz arasınız olur mu annem çekiniyor hiç tanımadığı için dedi. Olmaz öyle şey dedim babam kızı zorla veriyor gibi niye biz arayalım dedi. O da annesini aradı yüz yüze görüşelim demiş Telefon da konuşmayslım demiş. Kızlar ne olacakki telefonda arasa? Arkadaşlarımın 2 yıllık ilişkisi varken aileler tanışıyor benim 5 yıl oldu kendimi cidden kötü hissediyorum artık. Daha sonra ailen mi istemiyor beni dedim ben istedikten sonra onlara ne dedi. Bu cevabı evet ailem istemiyor ama ben istiyorum mu? Erkek arkadaşımı tanıyorum ama ailesini tanımıyorum bizden uzakta oturuyorlar biz istanbul onlar karadeniz de. Bir yandan ailem bir yandan onlar kafam allak bullak
Kız ailesi arayıp konuşmaz bu zaten etikte değil hele ki Karadenizliler ise daha çok anlamaları gerekirler bu durumu. Erkek arkadaşınla konuş. Bu soruları açık açık tekrar sor. Daha tanışmadan böyleyse tanışınca ne olacak?! İyi düşün evlilik bu başka bi şeye benzemez.

Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ayrılmalı mıyım sizce
Yok canım... Ailesi istekli olsun olmasın ne önemi var ki... Bazen özellikle erkeğin ailesi kızı elleriye seçiyor, altınlara boğup düğün yapıyor da iki sene sonrasında da zorla boşatıyorlar. Önemli olan sizin ikinizin ilişkisi. Sevgiliniz ailesine pek bağımlı biri değilse önemi yok. Benim eşimin ailesi de beni istemezdi eğer beni tanıyor olsalardı evlenmeden önce. Düğün zamanı da pek istekli davranmadılar. Ama bize ne ki yani. Senede iki kere bayramlarda gidiyoruz hepsi bu. En yakın arkadaşım olmalarına gerek yok. Hepimiz birbirimize mesafeliyiz ama bir sorunumuz da yok. Bir araya geldiğimizde oturup muhabbet edebiliyoruz, kavga gürültü yok, ama birbirimize sırlarımızı falan anlatmıyoruz ya da sürekli görüşmeye çalışmıyoruz.
Sevgiliniz bağımsız biriyse ailesi zaten istemiyoruz diyemez bile dinlenmeyeceklerini bildiklerinden. Ancak böyle yokuşa sürmeye falan çalışırlar ses çıkarmadan.

Siz 23, sevgiliniz kaç yaşında? Daha yaşı küçükse annesi soğuk bakmış olabilir. Erkekler çok geç büyüyor, küçük yaşta evlenmeleri doğru değil bence. Evliliği kaldıramıyorlar. Kadın bu yüzden gönülsüz olabilir. Bir de sevgiliniz ile anlaşmadan açmışsınız konuyu babanıza. Erkek tarafına emrivaki gibi olmuş. Kocaman kadın sizin lafınızla annenizi aramaz. Hata etmişsiniz o konuda.
Erkek arkadaşım okuyor son sınıfta

Ayrıca benim eşim gelip tanışmıştı ailemle önce. Ailesi sadece bir kez istemeye, bir kez nişana, bir kez de düğüne geldiler :) Bence kendisi gelip ailenizle tanışsın.

Back
X