soyleyecekleriniz benim icin onemli.. bosandiktan sonra?

diğer konunuda okudum sonra yorum yapayım dedim canım senin yaşadığın halleri fazlasıyla yaşadım...fazlası var eksiği yok aynı olaylarr sanki seni okurken kendimin yaşdıkları gözümün önünden geçti...şunu bil başta çok zorlanırsın o evde kalmıcaksan birde düzeni tutturman eşya alman ooo bu maddi tarafı bir de manevi tarafı var alışmışlık süreci yıpratıcaktır ama geçicektir. zaten adam bi kere sana saygı duymuyor sana saygı duymuyan doğal olarak ailene de saygı duymuyor...kendini beğenmiş biri olduğu için hatalarınıda kaabul etmiyo doğal olarak sorunlarınızı daa çözemiyorsunuz...hımm sen hakkında hayırlısı ama boşanmaya karar verirsien şunu bil daha güçlü hale geliceksin hayata karşı..bende öyle oldu..lakin yorulacaksın üzüleceksin...ben aile teraapistine gitmenizi öneririm ilk önce (ben gidelim diye yalvardım kabul etmemişti)sen de bu yolu dene elinden geleni yap sonrası tevekkül et....

Terap
Bosanma davamiz acildi.. artik o da kabullendi, 3aya yakindir ayriyiz.. terapist onermistm benim sorunum yok demisti, simdi beni kararli gorunce gdelm dedi kabul dedi ama karakteri bu ise terapi ne kadar degistirir, annesi ablasi, hangi biri tedavi olsun :) sozunde durmayacak ve simdi pisman olsa da yarin suc bastirip sen niye dava actn diye.. kompleks yapacak huzursuz gezecek, ben sebep oldum demeyecek.. insanlae degismiyor :,(

Bir de bu bizim kacinci ve ailem de ben de rezil olduk, bu gidisimin duzelmedigi takdirde asla donusu olamaz, goze alamiyorum

Madem artık iş bu raddeye gelmiş, sakın geri dönmeyin. Ben genelde boşanma karşıtıyım ama rezil rüsva olmak normal değil. Kocanız değişmez, çocuğunuz da yoksa hemen verin yolu.

Ayrıca evet çok özleyeceksiniz. Eşinden çok severek boşanan bir arkadaşıma psikoloğu şunu dedi: Acınız zamanla azalacak ve bitecek ama asla unutamayacaksınız. Bununla yaşamayı öğreneceksiniz.

terapisti önerdiyse gidin kesinlikle git sonuçta annesi ablasının etkisinden kurtulursa,siz benim eşime evliliğime karışmayın derse. sana ve ailene taavrını değiştirirse ohh ne ala örtersin kapını çekilirsin evine

terapist eşinin -olaayları bu noktaya ben getirdim kaarımı üzdüm -demesini sağlayabilir.. olmadı diyelim sen elimden geleni yaptım her yolu denedim boşanmaktan başka çare kalmadı dersin... tabi bu sırada çocuk falan aasla düşünme hatta cinsel birliktelik bile eğer annenlerle aynı şehirdeyseniz onlarda kal tedavi süresince

kendınde soyluyosun olu bı ılıskı dıye
gecmıste senı mutsuz eden olu bı ılıskı ıcın bı gun ıkı gun uzulursun bı omur surmez acısını veren allah sabrınıda verır
cevrendekılere bakıp hayıflanacak durum ne koca mı sadece mutlu olmadıgın bırıyle bı hayat mı
evse hepsı yandı canımı kurtardım o evden kendım sadece SAG CIKTIM DE ve gecmısı unut tabı ayrılık nedenı ne bılemıyorum bu kadar uzulceksende evlılıgı gozden gecırın terapı falan

Diğer konunu da okudum, artık bu raddeye gelmiş hiç tereddüt etme
Evlilik terapistlerine inanmıyorum artık, kızım sen kadınsın alttan alacaksın diyen komşu teyzelerden hiç bir farkları yok maalesef. Duygusalsın seni anlayabiliyorum çünkü bende çok duygusalım ama inan unutuluyor. 10 senemi ziyan eden o adiye öfke bile duymuyorum artık. Ne evde ne eşyada kalmasın duyguların yapabiliyorsan ailenin yanına dönmek değilde ufakta olsa kendine bir ev tut. İnan bitmeyecek sevda, geçmeyecek acı yok, hiç korkma. Yeni bir hayata başlayacaksın ve her şey daha güzel olacak, kendine inan her şeyden önce

Esim sozde farknda ailesi ve kendisi yuzunden bu hale gelindiginin, ne desem kabul edio simdi ama karakterini biliyorum, simdi ben doneyim iki uc gun mecnun olur, az vakit gecsin yenidne baslar bana suc bastirip boyn egdirmeye.. benim derdim diklik baskinik dgl, ama aileme dugun ertesi hakaret eden gorumceye de saygiyla egilemem.. kendi en ufacik seyi unutmaz, bana gelince ailesinin rezilligini ortmek icin, ablamdir napayim sen gelinsin mecbursun tavri takiniyo,aklnca denge kuracak, bn akrabama aileme de bahane bulur hep, hangi denge?

Ha bi de en ailesine hep cok saygili ve edepliydim.. o yuzden pesimde hala.. bilio ki normalde onun anne ve ablasinin ancak yuzune tukurulur.. ama ben tum rezillige ragmen onun hatrina saygimi bozmazken, o kalkp beni hep cevremde yalni birakti bos bahanelerle.. hani adalet?

sorun esimn kendi karakter yapisi, kompleksleri paranoyalari dengesizlikleri ve empati kuramamasi.. anne abla yapsa esim insan olsaydi hic umursamazdimki inanin onlarin yaptklaeini

Yuvanın yıkılmaması için elinden geleni yaptığına inanıyorsan pişman olacağını sanmıyorum.
Lakin aklına takılan diğer olumsuzlukları yaşayacaksın. Aklına gelmeyen sorunlar da çıkacak karşına.
Aşacaksın hepsini tek tek... Yoluna girecek her şey... Yaşananlar hatıra arşivinde yerini alacak...

Bence zaman her acıyı silip geçer

Ayni korkular bende de kol geziyor..ne yana baksam yalnizlik hüzün olcakmis gibi..ama değmeyen biriyle hergunumu zehir etmek de istemiyorum. .kizimin odasi..mutfagim..oturmaya kiyamadigim koltuklarim..öte yanda sürekli beni yalniz birakan hic bir konuda arkamda durmayan"herseyim olacaksin" deyip de meğer hic bi seyim olmamis kocam..tukendim ben de senin gibi ...Allah hayirli olan sonucu nasip etsin hepimize..

canım şurdaki kadınlara sor 100 ünden 99 u sorunludur emin ol

yaşadıklarını okudum ah bu aileler çıkarın onları hayatınızdan bütün evliliklerin dengesini çatısını bozan hep onlar değilmi zaten

ben neler yaşadım bi bilsen kaç kere topladım bavuları kaç kere vazgeçtim

şöyle yapabilirsin eşinle net ve bir kere konuş ben yıpranmış bi evlilik istemiyorum de

gerekirse gidin evlilik terapistlerine burda faydasını görenler varsa yazacaktır zaten

ama mesela ben eşime karşı susmuyorum artık
kavga ederken susardım aman olmayıversin derdim
HAYIR demesini bilmezdim

tamamen sorunsuz bi evliliğim mi var hayır

ama en azından %50 sini toparladım 5 ay oldu ailelerden uzak bi yere geleli
5 sene ömrümden ömürler gitti inan
şimdi diyorumda iyki ayrılmamışım benden çok şey götürdü ama çok şeyde getirdi bu 5 sene

evliliğinin artısı hiçmi yok artılarını eksilerini yaz bi kağıda
artılarmı çok eksilermi
gerekirse bi iki hafta ayrı kalın
yada tamamen ailelerin olmadığı
zoraki olmadıkça telefonla görüşmeyeceğiniz bi yerlere gidin kendinizle kalın

hayırlı kararlar vermen ümidiyle...

Peki sen de geri dondugunde tuhaf hissettin mi ne bileyim sanki biseyler kirik eskisi gibi degil..
biz iki kez ayri kaldik ve dondum, tabiki eskisi gbi olamadi, cok seyin buyusu bozuldu gbi.. seni yanlis yonlendirmek istemem, farkli durumlarimiz vardir.. ama babama soyledikleri, daha ilk haftada kendisinin ve ailesinin yaptklari hic cikamadi icimden..

herseyim olacaksin deyip yalniz birakan adam.. ne guzel demissiniz, aynen oyle.. bi dugun bi hasta olsa bahane uydurur ve ben zavalli aile icinde hep yalniz.. bi sorun olsa o daha baska yuklenir, yine yalniz.. vs vs.. Allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…