- 20 Aralık 2018
- 323
- 262
- 18
- 32
Kızmadan da derdinizi anlatamıyorsunuz değil mi.Kimse cozum bulamamis mi bu duruma aynisi bende de var kizmaktan nefret ediyorum![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızmadan da derdinizi anlatamıyorsunuz değil mi.Kimse cozum bulamamis mi bu duruma aynisi bende de var kizmaktan nefret ediyorum![]()
Bazı çocuklar çok hırçın oluyor yönetim onlarda olsun istiyorlar. Benim kızım da öyle oğlumu pek anlamıyorum şuan sadece evi dağıtmakla ,koşup oynamakla meşgul .Arkadaşımın oğluna bakıyorum mum gibi . Benimkiyle aynı yaştalar. Annesı gel diyor geliyor, git diyor gidiyor, ye diyor yiyor. Ben bunların hepsini cenk ederek yatırabiliyorum , hatta bende mi sorun diye kendimi sorguluyorum hep. Ama her çocuğun yapısı farklı sanırım ondan kaynaklanıyor.
Benim 2 yaşındaki kızım tüm yönetimi ele geçirdi sanırım :)Bazı çocuklar çok hırçın oluyor yönetim onlarda olsun istiyorlar. Benim kızım da öyle oğlumu pek anlamıyorum şuan sadece evi dağıtmakla ,koşup oynamakla meşgul .
Anneliğin verdiği şu vicdan olmasa o minicik boyları ile yönetim almak ne göstericem ama (asla şiddetten bahsetmiyorum) ne oyun oynuyucam ne birşey ama maalesef şu annelik duygusu herşeyi silip süpürüyor. Koşulsuz şartsız teslimiyetBenim 2 yaşındaki kızım tüm yönetimi ele geçirdi sanırım :)
Benim d3 bu aksama misafirim gelecekti yemekli. Ben yemegi hazirlarken geldi birseyi bile bile doktu. Amaci ilgimi cekmek aslinda cunku onunla oynamiyorum diye sıkıldı sinirlendi. O an sinirle çıldırmış gibi bagirdim ne yaptin buralari git iceriye gozum gormesin seni dedim. Aglayarak gitti. Sonra sana bagirdigim icin ozur dilerim ama ben biran once bitirip sana vakit ayirmak istedikce sen isi zora sokuyosun dedim. Ozrunu kabul etmiyorum dedi :))) lafa gel. Sen bilirsin ben ozurumu dilerim kabul edip etmemek sana kalmis dedim 2 dk sonra yanima geldi ben de doktugum icin ozur dilerim dedi. Ben kabul ediyorum ozrunu dedim sarildik. Sonra bana su isi yapana kadar musade et dedim bekledi o is bitince gittik 2 dk oyun oynadik sonra ben geri mutfaga dondum.En azından kızıp bağırmadan birşeyler başarabilmek çok önemli bence. Ben kızınca çok vicdan azabı duyuyorum sanki çocuklarımla aramdaki bağı yerle bir etmiş gibi hissediyorum.
Karsi cikiyor yapmak istemiyor kizincada dedigimi yapiyor ama bu sekilde de olmaz yani iletisimi baska sekikde kurup anlamasini istiyorumKızmadan da derdinizi anlatamıyorsunuz değil mi.
Ac kalinca niye vicdan yapiyorsunuz ki? Neticede aiz ona yemek hazirlayip gorevinizi ifa etmissiniz. Yiyip yememk ona kalmis. Kendi tercihi. Sizin de zaman zaman istahsiz oldugunuz hicbirsey yemek istemediginiz zamanlar olmaz mi? Eger oglum sofradan yemeden kalksa ve hele ki annem bizde veya biz onlardaysak annem beni deli eder kizim yazik bisey yemedi nasil uyuyacak bu cocuk diye. Anne yemekler onundeydi cani istemedi demek ki yemedi ne yapabilirim derim. Annem bana olan sinirinden deliye doner :)))Ben yemedi aç kaldı vicdanı yapıyorum illa yiyecek bitecek önündeki bunu yapmayı daha başaramam sanırım
Sizi tebrik ediyorum yalnız duruşunuz sağlam olduğu için kurallara uygun çocuk yetiştirme bilirsiniz. Yemek yeme konusu da benim için yenilgi![]()
Diğer kuralları anladım da salona neden oyuncak kabul etmiyorsunuz çok merak ettim. Salon yalnızca size mi ait ? Sizin mobilyalariniz varsa onun da oyuncakları var. Siz evinizi, mobilyalarinizi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz ama o sadece oyuncaklarını odasında kullanabilir öyle mi ? Şu çocuklara biraz yaşam alanı açın. Orası yalnızca sizin eviniz değil. Cocuğunuzun oyuncağı da fazlalık değil, onun kıymetli bir eşyası.Valla yalanların nasıl yaptığını anlatayım uygulayabilirsem uygula ama hemen sonuç almayı bekleme.
Benim esim yurtdışında büyümüş. Turk kültürü var ama egitim olarak tamamen yabancı birde pedagoji eğitimi var.
Kurallar koy
Kurallar saçma olmayacak kendine zarar verecek şeylere kesinlikle hayır diyeceksin ve geri vites yok.
Odasi ,eşyaları kendi sorumluluğunda olacak kendi toplanı kendi yerleştirecek sen sadece izleyeceksin.
Yapamadığı şeylerde karışmayacak nasıl yapması gerektiğini baştan göstereceksin. (Kiyafet katlama , yerleştirme,dış fırçalama, tuvalet eğitimi,kişisel temizlik)
Kızıp sonra sarılmak yok.
Otorite kurulacak ama sevgini eksik etmeyeceksin.
Birlikte kalitesiz çok aktivite değil kaliteli zaman ayıracaksın.
Sözünde duracaksın
Şiddet asla yok
Ceza odasinda yaşı kadar bekleme. 7 yaşındaysa 7 dk mesela
Yemek yedirmek yok kendi yiyecek. Yemek bitene kadar masadan kalkmayacak. Yeniyorsa diretiyorsa yemek kalkacak aç kalır diye bisey vermeyeceksin.
Birde anne baba nin kurallarına anneanne babaannede dikkat edecek.
Bunların hepsini eşim yapıyor. Ben kaytarıyordum ama akıllandım.ve babaya düşkün bizimki.
Bide tek cocuk tabii .kardeş falan olunca zordur tahmin ediyorum. Bi arkadaşı gelince odasında oynamasına izin veriyorum salona oyuncak asla kabul etmiyorum. Ve oyunlarına karışmak yok
Onu bulabilen varsa bende alayım. 2. Yolda galiba hayırlı olsun benimde oğlum 13 aylıktı hamile kaldigimda şuan aralarinda22 ay var ve bakırköye yatırın beni diye yalvarıyorum. Bi ara herşey çok güzel oluyor bi anda delleniyoruz anlamıyorum geceleri uyumuyoruz mesela şuan sallıyorum kızımı oğlum yatakta ağlıyo çok zormuş bu annelik korkutmak gibi olmasin ama Allah kolaylık versin hepimize .Benimki 15 aylik daha. Baska bir seyle ilgisini cekmeye calisiyorum. Ornegin video izlemek istiyor ve inatla agliyorsa topunu getirip hadi gol atalim diyerek unutturmaya calisiyorum. Cogu zaman ise yariyor. Ben de seyi merak ediyorum ya. Hic itiraz etmeden yemegini yiyen cocuklari nasil yaptiniz? Ben bu sebepten kendimi kesecegim yakinda![]()
Yanlış değil,fakat sabırlı olmalısınız.Yagda yumurta yer onuda Bı saatte Bı dılım ekmek bır yumurta bıtıremez yanlış biliyorum ama alışsın yesin istiyorum
Çok haklisiniz 2 yas sendromu galiba benim oglum da 2 buçuk yaş şuan aynı tarif ettiğiniz gibi geceler boyu ağlar inatçı bazen genelde tek iken laf dinler aslında ama bi başkası hatta babası bile varken acayip derecede şımarır mesela basa çıkamıyoruz çare bulamıyoruz bu durumlarına bazen cinnet geçirenleri anlıyorum. Kızım da 8 ayı bitti onun da maşallahı var 6 ayını geçti emekledi gece cin gibi bakar böyle haraket hali hiç bitmez sabır istiyorum bazen sadece yapacak başka birşey yok. Uyumadan sabahlamalı bıraktım yatağımda yatamıyorum bayadır .Tecrübelerşm sayesinde uzmanlaştığım konum.
Benim çocuk büyütmekten tek anladığım, biz ebeveynler onlara eşlik edebiliriz ama huylarını değiştiremeyiz.
2 tane çocuğum var 2 buçuk yaş ve 15 aylık.
Biri çok mızmız.
Her şeyi olay, günde herhalde 3 4 saatini ağlayarak geçiriyor.
İstemediği bir şeyi yaptıramazsınız, istediği olana kadar da saatlerce fenalık geçirene kadar ağlayabilir, kusabilir, kendini hasta edebilir ve bize yapışık.
Elimi tutmadan yürümez dışarıda, kucağımdan inmez.
Diğeri yani küçük olan aşırı yaramaz ama derdini anlatır ve laf dinler.
Düşer kalkar hasta olur, farketmezsiniz bile.
İnadı tutar ağlar 2 dk, ilgisini hemen başka bir şeye çekerim unutur.
Düşersin annecim in derim iner, ama öbürü çıkar bu sefer.
Çünkü büyük olan daima olay ister, zıtlaşmayı sever.
İkisini de ben aynı şekilde büyütüyorum.
Birinde otoritem var zorluğu çok ama kendisi zor değil, diğeri ise Allah sabır versin böyle bir çocuk yok.
Ömür törpüsü mü desem, tımarhanelik eder insanı mı desem bilemedim.
Dolayısıyla, biz ancak hayat yolunda eğitim ve öğretim verebiliriz ama karakterlerini asla şekillendiremeyiz.
Öyle doğuyorlar çünkü.
O sebeple tavsiyelermiş, kuramsal yaklaşımlarmış, ben şöyle yaptımlarmış hikaye.
Yapacağı varsa yapar, o kadar.
Sagol evet ikinci geliyor. Ben de cok yoruluyorum. Oglum cok huysuz bir cocuk zaten. Kolikti dogdugunda. Ama yardim eden var. Bu da planli olmadi ama uzulmedim de. Eger daha bekleseydim bir daha cesaret edemezdim. Hayirlisi artik :)Onu bulabilen varsa bende alayım. 2. Yolda galiba hayırlı olsun benimde oğlum 13 aylıktı hamile kaldigimda şuan aralarinda22 ay var ve bakırköye yatırın beni diye yalvarıyorum. Bi ara herşey çok güzel oluyor bi anda delleniyoruz anlamıyorum geceleri uyumuyoruz mesela şuan sallıyorum kızımı oğlum yatakta ağlıyo çok zormuş bu annelik korkutmak gibi olmasin ama Allah kolaylık versin hepimize .
En hatalı tutumlardan biri bu,çocuklarla arkadaş olmaya çalışmak,Evet size katılıyorum belli kuralları olmalı çocukların beni ebeveyn olarak değil arkadaş olarak görüyorlar.
Çoğu zaman dezavantajını yaşıyorum.