Söz Dinleyen Mükemmel Çocukları Nasıl Yaptınız?

Bu ara yine beni delirtme aşamasına getirdi sağolsun. Çok ilginç tutturmaları var. "Beton mikserine gidicem" diyor bir anda. Hayır yani neden beton mikseri diye sormaya bile fırsat bırakmadan sürekli beni çekiştirip ağlıyor. Ciddi ciddi beton mikserine gitmek istiyor. Beyninde neler dönüyor bu çocuğun bir anlasam keşke.
Enteresan bi hayal gücü var ve çok akıllı MaşAllah :)
Ama sizi çok yoruyor ya ben üzülüyorum okuyunca. Özellikle kv nizin tutumu falan:(
Ama bende yorumlarınızı severek takip ediyorum yalan yok:KK36:

Tamda hic iyi bir anne degilim diye aglarken karşima cikti bu konu :KK43:

Soz dinletmeyi bırak bir bakıyorum ki bende onlara uymus onlar ne yapiyorsa yapiyorken buluyorum kendimi

Sinirimi de bagirmamida takmıyorlar :KK43:
Bir ergen 13 yas bir yakinda 7 yas olacak 2.5 yas ve 3 aylik 4 tane birbirinden degisik huylarda evladim var Allah omurlerini hayirli bereketli huzurlu mutlu etsin ama ben iyi bir anne olamayacagim sanirim :KK43:

Otoritem yok 36 yasinda hala buyumemis biriyim k pop dinleyip rap yapiyorum onlarla Allahım aklıma mukayyet ol tam bagıriyorum yeter diye aciyorlar bir muzik hoop sahnede anneleri:halay: hep birden alkiş kopuyor

:KK12:sana verecek tavsiyem yok hiç buyumemis ve sanirim hic yaşlanmayacak bir anneyim onlarin gozundede kendi gozumdede
Maşallah 4 cocugu bu gunlere getırmıssınız daha ne olsun

Diğer kuralları anladım da salona neden oyuncak kabul etmiyorsunuz çok merak ettim. Salon yalnızca size mi ait ? Sizin mobilyalariniz varsa onun da oyuncakları var. Siz evinizi, mobilyalarinizi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz ama o sadece oyuncaklarını odasında kullanabilir öyle mi ? Şu çocuklara biraz yaşam alanı açın. Orası yalnızca sizin eviniz değil. Cocuğunuzun oyuncağı da fazlalık değil, onun kıymetli bir eşyası.

Arkadaşı geldiğinde salona oyuncak getirmelerine izin vermiyorum. Yasam alanı var çocuğumun merak etme. Tasası sana düşmez .

Benim 2 yasında bir kızım var allahıma bin şükür söz dinleme konusunda şuan bir sıkıntımız yok.aslında çok basit ama uygulamada çogumuz beceremiyoruz.cocuk
Birseyi yapmak istediginde siz hayır dersiniz ama cevrenizdeki herhangi bir kişi (baba anneanne babaanne dedeler vs.)evet derse ve istedigini yaparsa çocukta ister istemez sizin dediginizi birdahaki sefer yapmayacaktir.bende ilk başlarda büyükler yuzunden sıkıntı yasadım ama onlarada gerekli acıklamayı yaptım.(benim kabul etmedigim bir seyi sırf çocuk sizi sevsin diye yapmayın.dedim)kizim benim hayır dedigım şeye istedigi kadar aglasada yapmiyorum .aslında çoğumuzun yaptığı hata bu.ilk once hayır diyiyoruz sonra çocuk aglayınca üzülüp hemen öpüp koklayıp istedigi seyi yapıyoruz.
Benim dediğimi yapmak ilk başlarda zor gelicek ama gerçekten sizde çocukta bu kurallara alışınca çok rahatlıycaksiniz.umarım denersiniz ve farkı görürsünüz (eğer denerseniz böyle yapmayı hemen oturmaz bu düzen birkaç ayinızı alır)❤

Arkadaşı geldiğinde salona oyuncak getirmelerine izin vermiyorum. Yasam alanı var çocuğumun merak etme. Tasası sana düşmez .
Tasasi bana düşmez evet. Ama çocukları bu kadar sinirlamaniz o kadar saçma geliyor ki. Ne oluyor yani arkadaşları gelince salona oyuncak getirseler. Düzeniniz mi bozuluyor ? Siz kendi düzeniniz sağlayabilirsiniz istediğiniz gibi. Çocuklara böyle saçma sapan sınırlar koyarak hiç de yaşam alanı açmış olamıyorsunuz. Onun arkadaşıyla oynayacağı oyunun yerine bile siz karar veriyorsunuz. Ne mükemmel kurallariniz var tebrikler!

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim bugün kurallara başlıyıcaz inşallah, umarım başara bilirim :KK37:

Bugün hepimiz bir yerden başlayıp buraya yazabiliriz benim bide tuvalet eğitimi maceram var ama onu yapmaya da cesaret edemiyorum, oğlum benzinden çok rahatsız oluyor gerekli sinyaller tamam ama annede iş yok :KK71:

Bugün hepimiz bir yerden başlayıp buraya yazabiliriz benim bide tuvalet eğitimi maceram var ama onu yapmaya da cesaret edemiyorum, oğlum benzinden çok rahatsız oluyor gerekli sinyaller tamam ama annede iş yok :KK71:
Bunu yazmam ne kadar dogru ama kukuli nin bezlerle ilgili bikaç çizgi filmi var. Arkadaşım önermişti. Bizde başlangıç olarak onları izlemiştik bikaç gün aralarda.
Sonra kızım şarkıları ezberledi.
Bundan mı bilmiyorum ama bizim bez bırakma maceramız kısmen kolay geçti.

Tasasi bana düşmez evet. Ama çocukları bu kadar sinirlamaniz o kadar saçma geliyor ki. Ne oluyor yani arkadaşları gelince salona oyuncak getirseler. Düzeniniz mi bozuluyor ? Siz kendi düzeniniz sağlayabilirsiniz istediğiniz gibi. Çocuklara böyle saçma sapan sınırlar koyarak hiç de yaşam alanı açmış olamıyorsunuz. Onun arkadaşıyla oynayacağı oyunun yerine bile siz karar veriyorsunuz. Ne mükemmel kurallariniz var tebrikler!

Kendinizi ne kadar biliyor zannediyorsunuz. Arkadaşı gelince anneside geliyor doğal olarak salonda biz hanımlar oturuyoruz. Cay var sehpa var çatal bıçak var. Yansinlarmi. Oyuncak dediğin ne ki değil mi. Böyle konuşunca siz daha iyi anne ben kuralcı sevimsiz anne olmuyorum.
Siz eşyalarınızı çıkarıp salona getiriyorsunuz galiba . Makyaj malzemelerinizi sac bakım setlerinizle salonda işinizi yapıyorsanız bilemem tabi

O zaman

Ozaman gazanız mübarek olsun tuvalet eğitimi çocuğum kiz olduğu için oğlan hakkında bir fikrim yok. Ama cocuk ne zaman hazır hissederse o zaman. 2 yas itibariyle uygun diyorlar erkekte belki daha erken olabilir bu yas. Tuvalet eğitimi ve kendi yatağında yatma konusunda tek diyeceğim üşengeçlik yapılmaması. Bizdede kendi yatağında yapmama var. Bazen üşenmiyorum gidip tekrar yatırıyorum o hafta iyi ama üşenir uykumu bölmeyeyim dersem akşam yatarken 2 kişiyiz.sabah kalkınca bi bakıyorum 4 kişiyiz bide ayımız varda

Kendinizi ne kadar biliyor zannediyorsunuz. Arkadaşı gelince anneside geliyor doğal olarak salonda biz hanımlar oturuyoruz. Cay var sehpa var çatal bıçak var. Yansinlarmi. Oyuncak dediğin ne ki değil mi. Böyle konuşunca siz daha iyi anne ben kuralcı sevimsiz anne olmuyorum.
Siz eşyalarınızı çıkarıp salona getiriyorsunuz galiba . Makyaj malzemelerinizi sac bakım setlerinizle salonda işinizi yapıyorsanız bilemem tabi
Makyaj malzemesi, sac seti vs. bunlar hepimizin bildiği gibi kişisel bakımla alakalı eşyalar. Dolayısıyla gerektiği yerde yapılmalı. Ama oyuncakların oynanması gereken bir yer yok. Her yerde her an oynanabilir. Arkadaşının annesi geliyor, siz de rahaaat rahat oturabilmek için çocukları odaya gönderiyorsunuz. Bunun yerine bulunduğunuz ortamı çocuk için daha güvenli hale getirebilirsiniz. Daha dikkatli olabilirsiniz. Ben ne mükemmel ne süper anne olmaya çalışmıyorum. Böyle bir profil çizmeye de çalışmıyorum. Sadece çocuklar evlerinde istedikleri şekilde oynayabilirler ve buna karışmaya hakkımız yok diyorum . Siz, evin düzeni bozulmasın diye urettiginiz bahanelerin adına kural demeye devam edebilirsiniz.

Makyaj malzemesi, sac seti vs. bunlar hepimizin bildiği gibi kişisel bakımla alakalı eşyalar. Dolayısıyla gerektiği yerde yapılmalı. Ama oyuncakların oynanması gereken bir yer yok. Her yerde her an oynanabilir. Arkadaşının annesi geliyor, siz de rahaaat rahat oturabilmek için çocukları odaya gönderiyorsunuz. Bunun yerine bulunduğunuz ortamı çocuk için daha güvenli hale getirebilirsiniz. Daha dikkatli olabilirsiniz. Ben ne mükemmel ne süper anne olmaya çalışmıyorum. Böyle bir profil çizmeye de çalışmıyorum. Sadece çocuklar evlerinde istedikleri şekilde oynayabilirler ve buna karışmaya hakkımız yok diyorum . Siz, evin düzeni bozulmasın diye urettiginiz bahanelerin adına kural demeye devam edebilirsiniz.

Herkesin ev düzeni eşyası odasının büyüklüğü farklı sen bunu idrak edemiyorsun. Ben bahane bulmuyorumda kişilik olarak baskın illa dediğim dedik bi kadınsın galiba.illa senin doğruların senin dediğin olacak. Sanane benim düzenimden. Sıktın gercekten

Son düzenleme:
Herkesin ev düzeni eşyası odasının büyüklüğü farklı sen bunu idrak edemiyorsun. Ben bahane bulmuyorumda kişilik olarak baskın illa dediğim dedik bi kadınsın galiba.illa senin doğruların senin dediğin olacak. Sanane benim düzenimden. Sıktın gercekten
Hiç öyle baskin değilim. Ayrıca tanımadığınız biriyle senli benli konusmaniz seviyenizi fazlasıyla belli ediyor. Haklısınız daha fazla size birşeyler anlatmaya çalışmamalıyım, zira idrak sorunu olan sizsiniz.

Hiç öyle baskin değilim. Ayrıca tanımadığınız biriyle senli benli konusmaniz seviyenizi fazlasıyla belli ediyor. Haklısınız daha fazla size birşeyler anlatmaya çalışmamalıyım, zira idrak sorunu olan sizsiniz.

Saygisizsin ve hala öylesin.:KK14:

Son düzenleme:
O zaman

Ozaman gazanız mübarek olsun tuvalet eğitimi çocuğum kiz olduğu için oğlan hakkında bir fikrim yok. Ama cocuk ne zaman hazır hissederse o zaman. 2 yas itibariyle uygun diyorlar erkekte belki daha erken olabilir bu yas. Tuvalet eğitimi ve kendi yatağında yatma konusunda tek diyeceğim üşengeçlik yapılmaması. Bizdede kendi yatağında yapmama var. Bazen üşenmiyorum gidip tekrar yatırıyorum o hafta iyi ama üşenir uykumu bölmeyeyim dersem akşam yatarken 2 kişiyiz.sabah kalkınca bi bakıyorum 4 kişiyiz bide ayımız varda
Benim kızım da öyleydi ben alıp yatağını odama aldım çünkü gece korkuyordu ağlıyordu odama aldım ve şuan yanıma gelmiyor.
Bu kezde odamda özelim kalmadı :)

Tecrübelerşm sayesinde uzmanlaştığım konum.
Benim çocuk büyütmekten tek anladığım, biz ebeveynler onlara eşlik edebiliriz ama huylarını değiştiremeyiz.
2 tane çocuğum var 2 buçuk yaş ve 15 aylık.
Biri çok mızmız.
Her şeyi olay, günde herhalde 3 4 saatini ağlayarak geçiriyor.
İstemediği bir şeyi yaptıramazsınız, istediği olana kadar da saatlerce fenalık geçirene kadar ağlayabilir, kusabilir, kendini hasta edebilir ve bize yapışık.
Elimi tutmadan yürümez dışarıda, kucağımdan inmez.
Diğeri yani küçük olan aşırı yaramaz ama derdini anlatır ve laf dinler.
Düşer kalkar hasta olur, farketmezsiniz bile.
İnadı tutar ağlar 2 dk, ilgisini hemen başka bir şeye çekerim unutur.
Düşersin annecim in derim iner, ama öbürü çıkar bu sefer.
Çünkü büyük olan daima olay ister, zıtlaşmayı sever.
İkisini de ben aynı şekilde büyütüyorum.
Birinde otoritem var zorluğu çok ama kendisi zor değil, diğeri ise Allah sabır versin böyle bir çocuk yok.
Ömür törpüsü mü desem, tımarhanelik eder insanı mı desem bilemedim.
Dolayısıyla, biz ancak hayat yolunda eğitim ve öğretim verebiliriz ama karakterlerini asla şekillendiremeyiz.
Öyle doğuyorlar çünkü.
O sebeple tavsiyelermiş, kuramsal yaklaşımlarmış, ben şöyle yaptımlarmış hikaye.
Yapacağı varsa yapar, o kadar.
Valla ne derseniz diyin bizim çocuklarimizin boyle olmasının tek sebebi dogdugu gunden itibaren şımarık buyutmek koy kurallari ve asla kararliligini bozma kuralların bozulmaması icin çevrendekileride uyar bal gibi cocuk oluyurlar. yani sadece senin için gecerli degil yanlış anlama cocuklarimiz şımarık demek yerine karakterleri boyle demek cok yanlis cocuklar karakter sahibi olarak dogmaz cevresindekilerin haraketlerine davranişlarina göre kendine rolmodel alırlar.

Valla ne derseniz diyin bizim çocuklarimizin boyle olmasının tek sebebi dogdugu gunden itibaren şımarık buyutmek koy kurallari ve asla kararliligini bozma kuralların bozulmaması icin çevrendekileride uyar bal gibi cocuk oluyurlar. yani sadece senin için gecerli degil yanlış anlama cocuklarimiz şımarık demek yerine karakterleri boyle demek cok yanlis cocuklar karakter sahibi olarak dogmaz cevresindekilerin haraketlerine davranişlarina göre kendine rolmodel alırlar.
Şımarıklık başka bir şey, karakter başka.
Doğduğu dakikadan beri yalnız kaldığı anda cıyaklayan bir bebeğe şımarık denemez.
Keza kucaktan azıcık eğimle bırakılmaya çalıştığında morarana kadar ağlayana ya da memeyi reddene de.
Aynı zamanda doğduğu an annesine yapışıp çok iyi biliyormuşcasına emene hangi arada öğretilir?
Kendi kendine yatağında huzurla uyumayı seçen bebekle kucak örneği arasındaki tek fark karakterdir.
İlk besinlerinde brokoliyi seven, patates gibi lezzetli bir şeyi reddetmek de şımarıklık değildir.
Ruh dediğimiz şey, karakterdir.
Ve ana rahmine düştüğünde bedenle bütünleşir.
Bunu kimse değiştiremez.
Öğreti ve becerilerle törpüleme yapılabilir ama asabi olmayan bir insana sinir yükleyemeyeceğiniz gibi, mızmız bir çocuğu da kurallarla yola getiremezsiniz.
Denedim, oradan biliyorum.

Şımarıklık başka bir şey, karakter başka.
Doğduğu dakikadan beri yalnız kaldığı anda cıyaklayan bir bebeğe şımarık denemez.
Keza kucaktan azıcık eğimle bırakılmaya çalıştığında morarana kadar ağlayana ya da memeyi reddene de.
Aynı zamanda doğduğu an annesine yapışıp çok iyi biliyormuşcasına emene hangi arada öğretilir?
Kendi kendine yatağında huzurla uyumayı seçen bebekle kucak örneği arasındaki tek fark karakterdir.
İlk besinlerinde brokoliyi seven, patates gibi lezzetli bir şeyi reddetmek de şımarıklık değildir.
Ruh dediğimiz şey, karakterdir.
Ve ana rahmine düştüğünde bedenle bütünleşir.
Bunu kimse değiştiremez.
Öğreti ve becerilerle törpüleme yapılabilir ama asabi olmayan bir insana sinir yükleyemeyeceğiniz gibi, mızmız bir çocuğu da kurallarla yola getiremezsiniz.
Denedim, oradan biliyorum.
Senin çocuğunu bilemem ama benim kızım kurallarla beraver yaşıyo ve mızmılık yapmıyor

Back
X