Söz kıyafeti

Keşke önceden söylenseydi. Zor begendiğini, kv yi çok yormamak için ben önden gezeyim deseydi. Beğenince de arar söylerdi. Ben hem söz kıyafetimi hem gelinliğimi öyle yaptım. Onlarda sağolsun problem yapmadı. Hatta kaporayı ben verdim, fotosunu o zaman müstakbel nişanlıma yolladım. O da tmm güzel dedi. Tadilattan sonra annesiyle gittik kalan parayı ödeyip aldık. Sizinki emrivaki olmuş.

Yok canım ayıp felan olmamıştır şahsen benim elticigim sözde 2 takım nikahta 2 takım kinada 2 takım (daha içine giydiklerini saymıyorum) alındı sizin söylediğiniz ne ki altı üstü bir tane kıyafet

Bu bölgeden bölgeye değişen adetler benim başımı döndürüyor. Çoğunu da bu forum sayesinde öğrendim. Evlilik hazırlığı değil engelli koşu mübarek.

Şimdi görümceniz kendini boşu boşuna yiyip bitirmesin. Açıkça konuşsun kayınvalidesiyle. "Ben öylesine bakmaya çıkmıştım birlikte çıktığımızda kolaylık olsun diye, ama bu elbiseyi de çok beğenince ayırmak istedim" desin.

Bir de asıl sıkıntı bu değil. Asıl sıkıntı damat adayının "annemi de alsaydınız keşke" demesi. Çünkü büyük ihtimalle bu cümleyi damat adayının ağzına annesi yerleştirdi.

biraz garip olmuş bence kayınvalidenizin araması aranızdaki samimiyeti bilemem tabii. özellikle kapora muhabbeti gereksiz olmuş

Neden haber verdiniz ki onlar mi alacak söz kıyafetini?

Bana biraz abes geldi. Gidip beğenip alırım ben sahsen. Tekte olabilirim annemle de sevgilimle de. Ama söz kiyafetini de damada yada ailesine aldırmak saçma bence.

Neden haber verdiniz ki onlar mi alacak söz kıyafetini?

Bana biraz abes geldi. Gidip beğenip alırım ben sahsen. Tekte olabilirim annemle de sevgilimle de. Ama söz kiyafetini de damada yada ailesine aldırmak saçma bence.

Aynen, çok tuhaf geldi bana, alt tarafı bir kıyafet. Kaç kuzenim evlendi bir tanesi tenezzül edip istemedi. Ben ne diye onlara al diyeyim. Bir de kapora verdim demesi ayrı bir olay.

Sanırım damat annemide niye cagirmadiniz oda gelirdi ayirmis gibi olmus. Ama oyle aramanizda sanki damat tarafi alsin elbiseyi gibi olmus. Bilemedim :/

Madem öyle kız kendi elbisesini alsaydı tek kalmış. Damatta kendi elbisesini kendi alırdı konu kapanırdı.

kayınvalidem ve eşim söz, nişan, kına kıyafetlerimi ve gelinliğimi bu etkiniklerin yapıldıkları günlerde üzerimde gördüler.
hepsini de kendim aldım :)
şu köhnemiş adetleri bıraksak artık, bir elbise parasıdır nedir yani?
bakın bir ton mesele çıktı işte...

Ben zaten konu icin söyledim. Aynen oyle. Cok begenildiyse o an alabilirlerdi. Sorduklarin dada kiz begenmis tek kaldigi icin de almis denilirdi.
Boyle hos olmamis sanki :)
Valla kizlar baya hassas durumlar hee
Nabza gore serbet vermek lazim sanki..
Kendin alsan bu sefer bazi kaynanalar da bizi hic karistirmadi kendi basina gitmis almis anasiyla beni cagirmadilaaarr oglusummm diye sikayet edebiliyorlar..
Obur turlu almayipta biz begendik sizinle de yarin bir bakalim denilince de aaaa begenmisler bize resmen gelin odeyin diyorlar diye alinganlik da yapilabiliyor..
Uzun lafin kisasi iki ucu cok pis bir degnek

İyide herkesin adetleri farkli.Bazi aileler boyle seylere cok onem veriyor.Damada kizin,geline de erkegin ailesi aliyor nisan vs kiyafetlerini. Artik ciftler kendileri begenip aliyor,ama eger onceden konusulduysa sorun yok.Begendiginiz bir kiyafet oldugunu soylemissiniz.
Ama hic konusulmadi da siz kendiniz onlar alir diye dusunduyseniz,emri vaki gibi olmus.

Benim kuzenim soz kıyafetlerini tek başına aldi hatta ilk defa duyuyorum bi elbise icin butun sulalenin alisverise ciktigini. Sacma :)

ya bence sorun yaratmaya yer arıyorlar.
hiç birşey yok.
hatta alıp sonradan haber verseydiniz de olurdu. ne olacak yani, ufak bir hata vardıysa da geleneklere göre, olsun, büyütmek isteyen büyütür, küçültmek isteyen küçültür.

bu biraz da damat adayında biten bir iş.
benim gelinliğimi tüm akrabalar düğün zamanı gördüler, eşimle ben gidip beğenip aldık. eminim o alışverişe onlar da katılmak isterlerdi ama biz sormadık bile.
keza damatlık da aynı şekilde.

Sorun yaratmak isteniyorsa evet bal gibi koz olmus ellerine.

Esimin tarafinda da sozde nisanda falan karsilikli aliniyor kiyafetler ayakkabilar vs vs.

Biz elbiseleri onceden secip en son annelerle beraber almaya gitmistik.

Bugun elbise sorun oluyorsa yarin da bohca olacak yalniz... zira ben bohcada kendi bohcami da erkegin bohcasini da onceden sectim, paketlettirdim. Gormediler bile. Ertesi gun kv esim ben gittik. Esimin de kvnin de soyledigi tek sey "slim iyi ki onceden halletmissin hic yorulmadik gun de bize kaldi hadi biraz da gezelim" oldu.

Damat ve kvnin bakis acisi cok onemli. Ama gidisat iyi gorunmuyor.

Vay be ne hesaplar ne hesaplar, ben evlenirken değil elbise vs takı şu bu bile konuşturmadım. Söz elbisemi de nişan elbisemi de kendim aldım. Ayrıca hadi nişan tamam olabilirde söz kıyafetini erkek tarafının aldığını ilk duydum gerçekten. Bence arayıp söylenmesi ayıp olmuş.

:)) sende haklısın.
En güzeli adetten kaçış yoksa
Çift olarak herşeyi birlikte halletmek. Aileler biraz olayın dışında tutulmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…