Söz tarihi kararsızlığı

Ben nişan ve evlilik arasında uzun süre olmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Öncesinde yeteri kadar tanıdığını zaman verdiğini düşünüyorsan şartlar da uygunsa birçırpıda bitmeli söz nikah vs. bence. Ama tabi bazen durumlar farklı olabiliyor.
Malesef.. Doğru söylüyorsunuz, birden fazla etken var.. umarım en iyi olan kararı verebilirim

Herkes yerinde şeyler söylüyor kısmen hak veriyorum. Zaten evlilik ciddiyet meraklısı biri olmadım hiçbir zaman ama babasına bir şey olursa ben de söz tarihini ileri atarsam sonra çok üzülürsem diye endişeleniyorum sadece. Sizin nişanlı kalma süreniz de uzunmuş. Rica etsem ne gibi zorluklar yaşadınız? Aile faktörü olmasa, ilişkimiz çok iyi gittiği halde hiç söz nişan bu kadar uzasın istemezdim 😢

Bayramda geldi gelmedi, ay o beni aramadı ben aradım, hasta oldum geçmiş olsun demedi, kandilde herkesten sonra aradı vs vs ve daha tonlarca hatta en başlarda cumalarını mübarek etmiyormuşum diye bile sorun oldu 🤦‍♀️ benim açımdansa genelde ilgisizlik sorundu, hep ilgi görüp asla ilgilenmemeyi istiyorlardı... Ben yine söylendim yeri geldi tepki verdim rahatladım da, olan eşime oldu iki arada kaldı, arada kalmayıp tepki verdigindeyse ya annesiyle yada benimle sorun yaşadı.

Kişiden kişiye değişir tabi siz bunları yaşayacaksınız diye birşey yok, biz de şu ara ıyiyiz maşallah 😂 neden ıyiyiz, birincisi bebegim oldu bana çok yardımcı oldu ben de annem gibi davrandım toparladık eski olayları, ikinci ise yeni eltim oluyor onla sorun yaşıyor artık ben hedeften çıktım 😈😂😂😂

Olması en mantıklısı. Söz, nişan neden var içlerine iyice gir, gör, tanı, öğren diye. Hata payını en aza indirirsin uzun dönemli nişanlı kalırsan. Uygundur 😂

Bayramda geldi gelmedi, ay o beni aramadı ben aradım, hasta oldum geçmiş olsun demedi, kandilde herkesten sonra aradı vs vs ve daha tonlarca hatta en başlarda cumalarını mübarek etmiyormuşum diye bile sorun oldu 🤦‍♀️ benim açımdansa genelde ilgisizlik sorundu, hep ilgi görüp asla ilgilenmemeyi istiyorlardı... Ben yine söylendim yeri geldi tepki verdim rahatladım da, olan eşime oldu iki arada kaldı, arada kalmayıp tepki verdigindeyse ya annesiyle yada benimle sorun yaşadı.

Kişiden kişiye değişir tabi siz bunları yaşayacaksınız diye birşey yok, biz de şu ara ıyiyiz maşallah 😂 neden ıyiyiz, birincisi bebegim oldu bana çok yardımcı oldu ben de annem gibi davrandım toparladık eski olayları, ikinci ise yeni eltim oluyor onla sorun yaşıyor artık ben hedeften çıktım 😈😂😂😂
Çok sağolun zahmet edip yazmışsınız bir sürü teşekkürler 🙏🏻 Açıkçası ailelerimiz geçen yaz tanışmıştı ortada henüz bir şey yokken. birlikte olduğumuz ilk zamanlarda da ben tanıştım ailesiyle sorun yaşamadık bugüne kadar, ama nişanlılık farklı tabi. Ben sadece özel günlerde arıyordum okuldan eve geldiğim tatillerde bazen yemek yiyorduk o kadar. Şimdi eminim hem ben daha çok ilgi beklerim dediğiniz gibi hem de onlar. Bir de burdaki konuları okuyunca biraz korkuyorum anladığım kadarıyla herkesin eşinin ailesi resmi adımlardan sonra biraz değişiyor. Beni de bu stres sardı.
Belki her şey çok da iyi olur kim bilir şimdilik sadece nişanlılığın getirdiği sorumluluğu tartmaya çalışıyorum. Umuyorum sevgilimin ailesi aksi yönde değişmez 🧚🏼‍♀️

Olması en mantıklısı. Söz, nişan neden var içlerine iyice gir, gör, tanı, öğren diye. Hata payını en aza indirirsin uzun dönemli nişanlı kalırsan. Uygundur 😂
Teşekkür ederim 😘 sevgilim çok istiyor, ailesi de şuan için beklentimi karşılayacak pozitiflikte. Umarım benim için işler tersine dönmez 😢🙏🏻🙏🏻

Çok sağolun zahmet edip yazmışsınız bir sürü teşekkürler 🙏🏻 Açıkçası ailelerimiz geçen yaz tanışmıştı ortada henüz bir şey yokken. birlikte olduğumuz ilk zamanlarda da ben tanıştım ailesiyle sorun yaşamadık bugüne kadar, ama nişanlılık farklı tabi. Ben sadece özel günlerde arıyordum okuldan eve geldiğim tatillerde bazen yemek yiyorduk o kadar. Şimdi eminim hem ben daha çok ilgi beklerim dediğiniz gibi hem de onlar. Bir de burdaki konuları okuyunca biraz korkuyorum anladığım kadarıyla herkesin eşinin ailesi resmi adımlardan sonra biraz değişiyor. Beni de bu stres sardı.
Belki her şey çok da iyi olur kim bilir şimdilik sadece nişanlılığın getirdiği sorumluluğu tartmaya çalışıyorum. Umuyorum sevgilimin ailesi aksi yönde değişmez 🧚🏼‍♀️
Estafurullah 🙏
Bir de adet göreneklerimiz uyuyor mu o önemli, ya da uysa bile mesela benim ailem adetleri yapma taraftarıydı eşimin ailesi ise bir o kadar uzaktı... aileler arasında da sorun oldu bu adetler sebebiyle, onları atlama derim

Su an olduğu gibi olmuyor hiçbir şey . Müstakbel kayinpederinizin sizin mutluluğunuzu görsün istiyor olabilirsiniz ama düşündüğünüz gibi de olmayabilir. Siradan bir görüşme nişanlı sözlü vs olunca nedense aileler arasında genellikle beklentileri de beraberinde getirdiği için can sıkıcı hatta içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.

Teşekkür ederim 😘 sevgilim çok istiyor, ailesi de şuan için beklentimi karşılayacak pozitiflikte. Umarım benim için işler tersine dönmez 😢🙏🏻🙏🏻

Döneceksede vakitlice döner, zararın neresinden dönersen kârdır dersin. Sen tak nişanı ve nişanın amacını yaşayarak gör. Evlilik alıştırması gibi düşün. Fragmanını izle 😉

5 aydır nişanlıyım, 5 ay sonra kısmetse düğünüm olacak. Daha geçen gün nişanlıma "gözlerimi kapasam açsam evli olsak nolur sanki" dedim. İster istemez yüklenen sorumluluklar oluyor. Malesef aileler her zaman beklediğimiz gibi anlayışlı da olmuyor. Sizin aramanızı geçtim aileler bile birbirini ararken en son ben aradım o arasın şimdi tavrında oluyorlar. Nişandan önce her şey güzeldi oysa ki. İşler ciddileştikçe aileler de değişiyor. Sadece erkek tarafı değil kız tarafı da. Kendi ailemi tanıyamıyorum bazen. Bu yüzden şimdiki aklım olsa nişan düğün arası en fazla 3 ay olsun isterdim. O da ancak hazırlık. Öyle bıktım bu süreçten. Eşya alma sürecini hayal bile etmek istemiyorum mesela. Çiftler için aşırı yorucu bir süreç kesinlikle. Saçma hatta.

Nasıl insanlarla muhattap oluyorsun ve aileni muhattap ediyorsun buna göre değişir bence.
Anlayışlı insanlarla her şey sorunsuz olur.
Ben 1 sene nişanlı kaldım. İğrençti.
Arkadaşlar yazmış aradı, aramadı muhabbeti bile geriyor.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle söz nişan bir arada. 3 ay sonra düğün derim.
Gerek yok sevimsiz iç içeliklere.

Sizin durum farklı, tanışmışsınız ailesi hakkında az çok fikriniz vardır.
Kp yaşlı evet görsün tabi. Ama bu fedakarlığa değecek biri mi?
Benim kp gudubetin teki. Kardeşimin kpi lokum gibi adam hatrı için çiğ tavuk yenir.
Anlatabildim inşallah.. :)

Nasıl insanlarla muhattap oluyorsun ve aileni muhattap ediyorsun buna göre değişir bence.
Anlayışlı insanlarla her şey sorunsuz olur.
Ben 1 sene nişanlı kaldım. İğrençti.
Arkadaşlar yazmış aradı, aramadı muhabbeti bile geriyor.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle söz nişan bir arada. 3 ay sonra düğün derim.
Gerek yok sevimsiz iç içeliklere.

Sizin durum farklı, tanışmışsınız ailesi hakkında az çok fikriniz vardır.
Kp yaşlı evet görsün tabi. Ama bu fedakarlığa değecek biri mi?
Benim kp gudubetin teki. Kardeşimin kpi lokum gibi adam hatrı için çiğ tavuk yenir.
Anlatabildim inşallah.. :)
Sevgilimin okuyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz 🙏🏻

5 aydır nişanlıyım, 5 ay sonra kısmetse düğünüm olacak. Daha geçen gün nişanlıma "gözlerimi kapasam açsam evli olsak nolur sanki" dedim. İster istemez yüklenen sorumluluklar oluyor. Malesef aileler her zaman beklediğimiz gibi anlayışlı da olmuyor. Sizin aramanızı geçtim aileler bile birbirini ararken en son ben aradım o arasın şimdi tavrında oluyorlar. Nişandan önce her şey güzeldi oysa ki. İşler ciddileştikçe aileler de değişiyor. Sadece erkek tarafı değil kız tarafı da. Kendi ailemi tanıyamıyorum bazen. Bu yüzden şimdiki aklım olsa nişan düğün arası en fazla 3 ay olsun isterdim. O da ancak hazırlık. Öyle bıktım bu süreçten. Eşya alma sürecini hayal bile etmek istemiyorum mesela. Çiftler için aşırı yorucu bir süreç kesinlikle. Saçma hatta.
Çok haklısınız beni hiçbir şey yokken küçük bir merasim bile aşırı telaşlandırdı. Sizi anlıyorum umarım her şey sizin için de yoluna girer. Erkek arkadaşımın okuyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz merak ettim. Malesef tıp okuduğu için okulu daha uzun ve beklemek istemiyor, kararaızım

Su an olduğu gibi olmuyor hiçbir şey . Müstakbel kayinpederinizin sizin mutluluğunuzu görsün istiyor olabilirsiniz ama düşündüğünüz gibi de olmayabilir. Siradan bir görüşme nişanlı sözlü vs olunca nedense aileler arasında genellikle beklentileri de beraberinde getirdiği için can sıkıcı hatta içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.
Sevgilimin okuyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce işleri zorlaştırır mı?

Ben nişan yapmazdım daha çok sorumluluk oluyor o kadar süre hiç nişanlı kalamam en güzeli az nişanlı durup hemen evlenmek

Gsreksiz. Kim öle kim kala
2 sene sözlü nişanlı olmak her şeyde ailelerin karışması durumu var bayramda anamı aramadın gelmedin gitmedin tripleri öf
Mezun olsun askerliği var daha
Belki de ayrılırsınız o zamana ne malum
O yüzden hiç aileli işlere bulaşmayın
Yaşınız da küçük zaten

Sizde farkındasınız sürenin ne kadar uzun olacağını ki önce söz sonra nişan diyorsunuz, biz direk nişan yaptık 1 sene kadar, nişan yapıp tanıma evresine geçin bence, şu kadar söz şu kadar nişan şu kadar evlilik boğucu gibi, şu kadar nişanlı kaldık şu kadarlık evliyiz dersiniz, tabiki nişanlılığın getirdiği şeylere hazır olun, extradan nişanlı ailesiyle görüşmelere. 2 sene önceden.

Back
X