• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz yaptık,attık,ayrıldık ve dayanamadık:(

balımnur şükür anlayan çıktı..gerçekten de yaşamayan bilmezmiş...ben onu çok seviyorum akllıma bile getirmeyim diyorum ama yapamıyorum.onca zaman boşuna gitti,ailem ben boş yere üzüldük diye..
ve ilerde evlenirken,evlendikten sonra napıcaz işte beni en çok düşündüren de bu:'(

şu şartlarda bu insanla evlensen bile huzurlu olabileceğini hiç sanmıyorum canım:1no2:
eğer evlenip çok uzakta yaşama sadece senede 1 kere ailesiyle görüşme gibi bir imkanın varsa belki yürütebilirsin bu evliliği ama başka şekilde çok zor
uzakta olup eşinin ailesinden dolayı huzursuz olan bile çok kaldı ki yakında imkansız bence

Bu şekilde huzurlu bir evlilik yapamazsınız
Sevgilinize söyleyin ya annesini seçsin ya sizi
Anne de orta yolu bulacak bi kadın değil evlenince de rahat vermez.

Hem babana yaşattıklarından sonra baban onlarla dünür olmak ister mi?

En iyisi sevgiline söyle ya sen ya ailesi birinizi seçecek başka bi şık göremiyorum ne yazıkki.Tabi bu da çok zor b karar olacaktır.

Birde her ailenin her çocuğun anneye babaya bağlılığı farklı ne bileyim valla neyse bu konular beni aşar akannehir

siz dargınsınız ama konu sahibi nefret ediyor anladığım kadarıyla.

bende aslında genelleme yapmışım.
mutlaka vardır huzuru kaçmayan, orta yolu bulan ama çoookkk nadirdir eminimki.

Aslına bakarsanız nefret etmem ıcın nedenlerım var.
Bılhassaa esımın ablası ve kardeslerınden.
Fakat nefret oyle guclu bır duygu kı,
bu ınsanın kendıne zarar verır ancak.
Ben nefret etmek yerıne ofke duymayı tercıh edıyorum.
Bu daha ustesınden gelınebılır, zararsız bır duygu, bence!

babam zaten onlarla değil dünür olmak suratlarını görmek istemiyor bidaha..ama sevdiğime söylediğ en ufak kötü bi söz yok.annem zaten barışmamızı istiyor halen...
onlarla bir arada oturmayacağım ki..evleri de paraları da batsın umrumda bile değil.zaten biz kendimiz yapmayı düşünüyoruz herşeyi... bayramda seyranda görürüm lanet kadını o da zoraki ağırlama olur soğuk davranırım bi süre sonra gelmez heralde bida (yani ben öyle umuyorum):kızgın:
çok seviyorum napim ya:asigim:

hayat zorluklarla dolu. bu tür olaylar çok yıpratıyor insanı ama sevgi dahada üstün geliyor. sağlıklı bir ilişki kurulamaz denilmiş nedenmiş o annesi terbiyesiz diye sevdiğimizi neden kötüleyeceğiz. benim kaynanam nikah günümüzde kavga çıkartmış hemde görümcem yüzünden. nikahtan sonra herkes dağıldı bir tarafa sonra zorla götürdüm olmaz biz küçüğüz dedim eşimi çok ağlattı gözümün önünde. ve o gün yemin ettim seni ne yaparlarsa yapsınlar bırakmayacağım onların eline dedim. ve ondan sonra eşim için savaş verdim. benimle uğraşmalarının sebebi eşimdi çünkü ne beni ne ailemi hiç tanımadılar. eşimde bunun farkındaydı hepde söylüyordu eziliyordu ailemin karşısında. ama babam onu hep teselli ederdi senin suçun yok oğlum derdi.
ben 4 senelik evliyim kınamdan itibaren hiç ailemle görüşmediler. napcaksın işte sabır güzelim.

22 yaşında ne aceleniz vardı gibi yorumları da anlamıyorum 15 16 yım dese konu sahibesi neyse, evli olmadığım için sevmeniz için sebep göremedim ama sevmemeniz için birçok neden gördüm bayanssulusmile

balımnur sen anlatırken sanki beni söylüyosun... benim sözlümüde malesef çok üzdüler ama o artık hiç umursamıyor ailesini.tabi ilerde ne olur bilinmez hayırlısı diyip aşkıma sahip çıkmalıyım...yoksa sırf anası babası yüzünden bıraksam nolucak?bundan sonraki nasıl olacak bakalım,ailesi iy olsa kendi nasıl olacak...en azından benim onunla hiçbi sorunum yok...
sevmem içindeopuyorumnanaktan onun varlığı yeter asilcariye

Ülkede üretken nüfus oranı düştükçe düşüyor 25 yaşında insanlar hala okumak derdinde 30 yaşında insanlar kpss peşinde koşuyor çalışan nüfusu bir ayağı çukurdakiler dolduruyor, 22 yaş tabi az gelir insanlara :) Eskiden olsa ooo evde kaldın derlerdi.

22 yaş söz için erken değil bana kalırsa. Söz bu alt tarafı, anlaşamadığında atılır. Kayınvalide durup dururken panik yapmış.

aynı sorunları zamanında bende yaşadım ..çevremde çok taktir gören hanım hanımcık deyimiyle bakılan bir ailenin kızıyım ve nişanlımın ailesi bir türlü sevmedi istemedi beni..nedeni de para kaynakları elinden gidecek diye..neyse çok direndim nişanlımı çok üzdüler bu nişanlılık evresinde yüzlerini görmek istemiyordum zaten bayramlarda kabul bile etmiyordu kaynanam olacak kadın.. dayanamadım ayrıldım..ama çok yalnış yaptığımı anladım çok üzüntüler yaşadım cevremden isteyenler oldu tanıştırmaya çalışanlar tanıştım istemeye geldiler ailesi dört dörtlüktü ama gel gelelim sevemedim o çocuğuda allahım dedim niye denk düşürmüyorsun..kızım diye gözümün içine bakıyorlardı ama neye yarar kafam uyuşmadı kalbim sevmedi kii...olmadı oda..sonra 8 ay geçtikten sonra cafede kahve içerken yalnız eski nişanlımı gördüm ama salmış kendini o kadar dertliydi ki..(bu arada bana ulaşmasın diye telefonumu değiştirmiştim,arkadaşlarıma yalvarıyormuş o zamnalar ne olur ayarlayın bir kerecik göreyim onu diye hep ağlayarak reddettim)neyse beni gördü yanıma geldi ikimizde inanılmaz şekilde sarıldık ağladık birbirimize ama mecnun gibi olmuştu resmen..kader işte şimdi tekrardan birlikteyiz ve asla kimse için sevdiğinden vazgeçme..annesine gittik eveli gün hiç sevmiyorum o insanı bayramını kutladım oturduk kalktık eskiden niye sorun etmişim ki bu kadını dedim içimden benim sevdiğim yanımda ya bana laf söyletmiyor koruyor kolluyor ya banane gerisi ..insan kendini mutlu etmeyi bilecek ufak şeylere takılıp sevdiğiyle kendine zarar vermicek..şimdi 6 ay sonra evlenicez..ve dediği şey telefon numaramı değiştircem vermicem onlara bize zararlarının dokunmasına asla izin vermicem diyor gözü gibi bakıyor bana maaşallah diim..herşeye rağmen iiki tanımışım onu...seviyorummmm

burda anlatılan her seyı yasamıs ve 2 aydırda sözu atmış bırı olarak söylüyorum kesınlıkle ama kesınlıkle ne onun ne kendı aılenızın tasvıp etmedıgı bır ılıskı bır ewlılık yasamayın ben 23 yasında neyın dogru neyın yanlıs oldugunu anlamıs olarak soyluyorum asla asla ve de asla bır kere bıtmıs bır ılıskıye tekrar baslanırsa sonu hıc hayırlı gelmıyor Allah sıze bır kere yol gösterıyor ayrılmanız ıcın fırsat verıyor ama sız bende dahıl hayır dıyoruz bu boyle bıtmıycek sevıyorum asıgım falan fişman en uzun ask acısı bıle 3 ay suruyor alıskanlıklardan vazgecmek zor olan ewlenınce aynı ewe gırıceksınız en uzun 8 sene surucek askınız sonra alıskanlıklar baslıycak cocugunuz olucak ve erkek yavas yavas sızden sıkılıp aılesıne kayıcak o zaman ne yapmayı düşünüyosunuz cevrenıdekı buyukler olmaz dıyosa bence kesınlıkle olmaz bugun yarın aılesıyle ılgılı bır konuda tartıscaksınız gelmeseydın onların senı ıstemedıgını bılıyodun dıycek en basıt örnek bence yol yakınken ayrılmanız hakkınızda en hayırlısı

burda anlatılan her seyı yasamıs ve 2 aydırda sözu atmış bırı olarak söylüyorum kesınlıkle ama kesınlıkle ne onun ne kendı aılenızın tasvıp etmedıgı bır ılıskı bır ewlılık yasamayın ben 23 yasında neyın dogru neyın yanlıs oldugunu anlamıs olarak soyluyorum asla asla ve de asla bır kere bıtmıs bır ılıskıye tekrar baslanırsa sonu hıc hayırlı gelmıyor Allah sıze bır kere yol gösterıyor ayrılmanız ıcın fırsat verıyor ama sız bende dahıl hayır dıyoruz bu boyle bıtmıycek sevıyorum asıgım falan fişman en uzun ask acısı bıle 3 ay suruyor alıskanlıklardan vazgecmek zor olan ewlenınce aynı ewe gırıceksınız en uzun 8 sene surucek askınız sonra alıskanlıklar baslıycak cocugunuz olucak ve erkek yavas yavas sızden sıkılıp aılesıne kayıcak o zaman ne yapmayı düşünüyosunuz cevrenıdekı buyukler olmaz dıyosa bence kesınlıkle olmaz bugun yarın aılesıyle ılgılı bır konuda tartıscaksınız gelmeseydın onların senı ıstemedıgını bılıyodun dıycek en basıt örnek bence yol yakınken ayrılmanız hakkınızda en hayırlısı

ailenin onaylamadığı biriyle evlilik bazen binde bir iyi çıkabilir ama dediğiniz gibi haklı çıkıyorlaronlar daha ii görüyorlar..ama allaha şükür öyle bir sorunumuz olmadı ailemin tam tersine istediği saygılı efendi biri olarak izlenim bıraktı hep nişanlım..

benide istememelrin sebebi oğlu hep kazandığı parayı onlara getirsin biriktirmesin diye..mutlu edemedim onları kusura bakmasınlar çıkarları benim sevgimden üstün değil..yazınızı görünce anlatma gereksinimi duydum nedense..

Erkek arkadaşın için de çok zor bir durum..
Seninle annesi arasında kalacaktır hep.
Bu durumun çözümü yok gibime geliyor.

Back
X