Ya bırak kendini yere atıyorsa da atsın sen sinir hastası olursun bu gidişle. Böyle terbiyesiz tiplerin hiç gözünün yaşına bakmayacaksın ne olduklarını yüzüne tokat gibi çarpacaksın ki hadlerini bilsinler. Annenin hatrı var diyorsan da bir araya gelmemeye özen göster evine gelmek istediklerinde bahane bul birkaç kez reddettiğinde anlar herhaldeArkadaşlar merhaba, biraz canım sıkkın sizlerle paylaşmak istiyorum fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
Akrabalarımın çoğu benim ve kardeşlerimin zerre kadar ilerlememizi istemeyen insanlar.Sınavı kazanmamdan çok korkuyorlar. Ben 3 yıldır kpss ile uğraşıyorum hiç de dert etmedim bunu. İstediğim meslek için uğraşıyorum ama sanki utanılacak bir şey yapıyormuşum gibi " Ben seni geçtim, Yeter sen de işe gir olmuyorsa zorlama, bak bizim çocuklar bile büyüdü, sen hala bir işe giremedin," dedi geçen gün biri. Bu kadın halamın kızı ve 38 yaşında, açıköğretimden önlisans okuyup eşinin tanıdığı bir yere sekreter olarak girdi. Ama orada öğretmenim diyor. İstediği bir şey olmayınca kendini yere atıyor , bayılıyor , sinir krizi geçiriyor.,Kendi kızkardeşinin düğününde damat karşısında oynarken arkasını döndü diye bayıldığını hatırlıyorum. Doktora götürüyorlar, doktor psikolojik diyormuş. Rahatsızlığı olabilir tabi ama sözlerinin yarısının yalan olduğunu çok kez yakaladım , artık pek inandırıcı gelmiyor bana.Geçen bayramda geldiler ailece , biri bir yandan laf söylüyor biri bir yandan. Artık yetişemedim hepsi üstüme geldiler.Ağladım sinirden , zoruma da gitti. Yemek yerken benim gözümün içine bakıp dalga geçer ya hani bir insan dudak büker , öyle bir hareket yapıp hemen ifadesini değiştirdi. Ben naptığını anlamaya çalışırken hemen bir şey söyledi alakasız anneme bir şeyler söyledi. Hiç hoşlanmıyorum , suratını görmek istemiyorum, çok olgunluktan uzak bir kadın. Ben normalde benim canımı sıkacak üzücek bir şey söyleyenlere usulünce karşılığını veririm yani hakkımı savunurum uygun şekilde. Ama bu kadın yere kendini atacak , sorumlusu beni göstermesinler diye susuyorum . Çok zor oluyor karşıma geçip istediğini söylüyor. Sürekli sen işsizsin, yazık ya bu kızcağıza işsiz güçsüz valla üzülüyorum diyor. Annem sakın karşılık verme kendini atar bir şey olur diyor ama son zamanlarda çok zor gelmeye başladı. Kim katlanır evime geliyor lafları sayıp gidiyor. Bir de küçük kızkardeşime onun ablası çok büyük bir iyilik yaptı. Ama bu sefer de beni sinir etmeye çalışıyor. Bu yüzden laf söylemek istemiyorum ama zoruma gidiyor. Sürekli bize gelmek istiyorlar , gelince de her fırsatta bana acıdığını söylüyor.Ben de beddua ettim artık benim huzursuz mutsuz olmamla mutlu oluyor çünkü . Acınacak duruma düşsün diyorum .Hatta geçen gün laf arasında "Senin de paran yok ama değil mi kafeye falan gidemezsin dedi.Param çok şükür var ama beni parasız görmek istiyor , öyle kabullenmiş. Arkamdan konuştuklarını duydum, hiç sosyal değil, evde sürekli diye. Arkadaş ortamım ondan çok kaliteli arkadaşlarım var ama ısrarla beni görmek istedikleri gibi anlatıyorlar etrafa .Sınavımdan dolayı sosyal hayatım sıfırdı evet ama bir amacım var sonuçta. Geçen gün işyerindeki resimlerini telefonunu getirdi zorla resim gösterdi , Bilgisayarın başında elinde kağıtlar aynı resimlere yüz defa gösterdi. Orada çalışan arkadaşım var tanıyor musun akrabam da çalışıyor demiştim , biliyorum öğretmen olmadığını ama buna kendini inandırmış , bozmak istemedim , kendini yere atar diye.
İyice sinirlenmeye başladım, artık susmak istemiyorum, annem kızkardeşim de bir şey diyemiyor sebebi belli. Bazen de kendime kızıyorum , şu tarz insanlar bile bu kadar emeğime dilini uzatıyor, kazansaydım bu kadına maruz kalmayacaktım. İçimden o kadar çok şey söylemek geliyor ki ona karşı... Artık susmamaya karar verdim,
Bu kadın gibi yalana alışık bir tane daha var. O da benden bir yaş küçük bana abla diye hitap ediyor.Annesi küçük görünsün diye söylettiriyor. Sorun yok ama çok komik duruyor abla deyince .İşte böyle içimde nefret bile yok bu gereksizlere.
Annemle bunu defalarca konuştum , eve gelen misafire laf söylenmez diyor ha bire . Ama gelsin o haftaya o laflarını göstericem inşallah acayip doluyum.Burada iş anne baba da bitiyor. Kim ne derse desin. Sonuçta türk kültüründe, evin çocuğu yetişkin dahi olsa, maalesef akrabalar tarafından bir birey olarak görülmüyor. Anne babanız sizi savunup, ağızlarını açıp: seviyeni takın, kızımla nasıl böyle konuşursun?! diye haddini bildirmedikten sonra, işiniz zor.
Görüşmeyince de sosyal değil , konuşmuyor muhabbeti yok , soğuk dediler bir ara. Allah ından bulsunlarBen böyle akrep akrabalarla görüşmüyorum bize geldiklerinde filan ortadan kayboluyordum sonra gerek kalmadı Allah’tan.O kendini yere atma numaralarınıda bi bakmış Allah gerçeğini yaşatmış kendisine
Millet misafirliğe değil deşarj olup egosunu tatmin etmeye geliyor anne diyin. Öyle misafirin gereği yok :)Annemle bunu defalarca konuştum , eve gelen misafire laf söylenmez diyor ha bire . Ama gelsin o haftaya o laflarını göstericem inşallah acayip doluyum.
Bunu yapmak istiyorumMisafir falan dinlemem ya kovarım ya da sayar kovarım. Ama her türlü kovarım. Çokta güzel kovarım yani.
O ne öyle hadsiz gibi gelip bana sayacak ben susacağım. Ağzının cevabını verir postalarım onu evine.
Yap zaten canım durduğun kabahat.Bunu yapmak istiyorum
Ne güzel bir yorum , çok sağolun :)Yap zaten canım durduğun kabahat.
Bir iyilik yaptı diye 10 yıl onun tantanasını mı çekeceksiniz. Yalandan bayılıyorum zaten, siz verin veriştirin. Belki bayıldıktan sonra aydınlanma yaşar da ayağını denk alır. Sinir olurum böyle sinsi insanlara. Elin paçozu için kendini üzme değmez.
Ya hastayım diyor , yollarda polislerin olduğu yerlerde özellikle kendini yere atıyor . Kocası gelip götürüyor, kimse tek laf edemiyor. Ama bayılırsa bayılsın o dediği lafların cevabını vereceğim ona, çok şımardı herkesi kuklası sanıyorsıze bırsey soyleyeyım mı belkı bana kızacaksınız ama
sımdı o kendını yere atıp duran varya
ben olsam hep kalabalık ortamlarda ozellıkle bırsey soylerdım kı kendını yere atsın dıye
1 atıs 2 atıs 3 atıs 34 atıstan sonra ruh ve sinir hastalıklarına yatıs yaparlardı
ıyılık yapmıs olursunuz aslında belkı ıyılesır yazık
bu soyledıgımde cıddıyım ben olsam cat cat soylerım atsın kendını yere
nıye cekınıyorsunuz kı kendını yere atan o
Küçük kız kardeşime o kişinin ablası büyük bir iyilik yaptı , sırf onun hatrına sustum bir de bayılır falan diye. Ama sabrım da kalmadı gerçekten cevabını alacak gelsin bir dahaAkraba deyince içim bir tuhaf oluyor. Sizin yerinizde olsam misafirmis fln hiiiiç umursamam sıralarım laflarımı. Ve onlar geldiğinde bir daha asla oturmam biraraya gelmemeye özen gösteririm. Gözümde canlandiramadim, karşınızda biri var, sana acıyorum diyor sizde sessiz kaliyorsunuz.. sakın izin vermeyin birdaha boyle konuşmasına
Yav bırak atarsa atsın kendini yere 38 yaşında kazık kadar evli barklı kadın. Ayılıyor mu bayılıyor mu ölüyor mu ne halt ederse etsin. B.k çenesini tutmayı öğrenir. Ver ağzının payını konuşmasın bir daha. Benim için şişti. Sen niye dayanıyon bacım. Bak sınavın varmış. Ver ayarı stresin gitsin.Arkadaşlar merhaba, biraz canım sıkkın sizlerle paylaşmak istiyorum fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
Akrabalarımın çoğu benim ve kardeşlerimin zerre kadar ilerlememizi istemeyen insanlar.Sınavı kazanmamdan çok korkuyorlar. Ben 3 yıldır kpss ile uğraşıyorum hiç de dert etmedim bunu. İstediğim meslek için uğraşıyorum ama sanki utanılacak bir şey yapıyormuşum gibi " Ben seni geçtim, Yeter sen de işe gir olmuyorsa zorlama, bak bizim çocuklar bile büyüdü, sen hala bir işe giremedin," dedi geçen gün biri. Bu kadın halamın kızı ve 38 yaşında, açıköğretimden önlisans okuyup eşinin tanıdığı bir yere sekreter olarak girdi. Ama orada öğretmenim diyor. İstediği bir şey olmayınca kendini yere atıyor , bayılıyor , sinir krizi geçiriyor.,Kendi kızkardeşinin düğününde damat karşısında oynarken arkasını döndü diye bayıldığını hatırlıyorum. Doktora götürüyorlar, doktor psikolojik diyormuş. Rahatsızlığı olabilir tabi ama sözlerinin yarısının yalan olduğunu çok kez yakaladım , artık pek inandırıcı gelmiyor bana.Geçen bayramda geldiler ailece , biri bir yandan laf söylüyor biri bir yandan. Artık yetişemedim hepsi üstüme geldiler.Ağladım sinirden , zoruma da gitti. Yemek yerken benim gözümün içine bakıp dalga geçer ya hani bir insan dudak büker , öyle bir hareket yapıp hemen ifadesini değiştirdi. Ben naptığını anlamaya çalışırken hemen bir şey söyledi alakasız anneme bir şeyler söyledi. Hiç hoşlanmıyorum , suratını görmek istemiyorum, çok olgunluktan uzak bir kadın. Ben normalde benim canımı sıkacak üzücek bir şey söyleyenlere usulünce karşılığını veririm yani hakkımı savunurum uygun şekilde. Ama bu kadın yere kendini atacak , sorumlusu beni göstermesinler diye susuyorum . Çok zor oluyor karşıma geçip istediğini söylüyor. Sürekli sen işsizsin, yazık ya bu kızcağıza işsiz güçsüz valla üzülüyorum diyor. Annem sakın karşılık verme kendini atar bir şey olur diyor ama son zamanlarda çok zor gelmeye başladı. Kim katlanır evime geliyor lafları sayıp gidiyor. Bir de küçük kızkardeşime onun ablası çok büyük bir iyilik yaptı. Ama bu sefer de beni sinir etmeye çalışıyor. Bu yüzden laf söylemek istemiyorum ama zoruma gidiyor. Sürekli bize gelmek istiyorlar , gelince de her fırsatta bana acıdığını söylüyor.Ben de beddua ettim artık benim huzursuz mutsuz olmamla mutlu oluyor çünkü . Acınacak duruma düşsün diyorum .Hatta geçen gün laf arasında "Senin de paran yok ama değil mi kafeye falan gidemezsin dedi.Param çok şükür var ama beni parasız görmek istiyor , öyle kabullenmiş. Arkamdan konuştuklarını duydum, hiç sosyal değil, evde sürekli diye. Arkadaş ortamım ondan çok kaliteli arkadaşlarım var ama ısrarla beni görmek istedikleri gibi anlatıyorlar etrafa .Sınavımdan dolayı sosyal hayatım sıfırdı evet ama bir amacım var sonuçta. Geçen gün işyerindeki resimlerini telefonunu getirdi zorla resim gösterdi , Bilgisayarın başında elinde kağıtlar aynı resimlere yüz defa gösterdi. Orada çalışan arkadaşım var tanıyor musun akrabam da çalışıyor demiştim , biliyorum öğretmen olmadığını ama buna kendini inandırmış , bozmak istemedim , kendini yere atar diye.
İyice sinirlenmeye başladım, artık susmak istemiyorum, annem kızkardeşim de bir şey diyemiyor sebebi belli. Bazen de kendime kızıyorum , şu tarz insanlar bile bu kadar emeğime dilini uzatıyor, kazansaydım bu kadına maruz kalmayacaktım. İçimden o kadar çok şey söylemek geliyor ki ona karşı... Artık susmamaya karar verdim,
Bu kadın gibi yalana alışık bir tane daha var. O da benden bir yaş küçük bana abla diye hitap ediyor.Annesi küçük görünsün diye söylettiriyor. Sorun yok ama çok komik duruyor abla deyince .İşte böyle içimde nefret bile yok bu gereksizlere.
Taş olsa çatlar boşver koskoca kadın yaptığı saçmalığın farkına varsın. Hadi siz ve aileniz kibarliktan birşey demiyorsunuz, bu kadının ailesi demiyor mu ayip boyle konuşma diyeKüçük kız kardeşime o kişinin ablası büyük bir iyilik yaptı , sırf onun hatrına sustum bir de bayılır falan diye. Ama sabrım da kalmadı gerçekten cevabını alacak gelsin bir daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?