Sözlenmek istiyorum (inşallah) kızlar..:/ bir bakın

esmergirl356

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
778
1
0
İsveç
Hayirli geceler kizlar,

öncellikle buraya yaziyorum çunku sizlerin beni anliyacaginizi umud ediyoruumm..
istedigim tek sey bana tavsiyeler vermeniz, yanimda olmaniz kizlar.. yani :)

Ben sevdigimle sözlenmek istiyorum, bunu tabi o da istiyor.. ama bana kalsa 1 ay snra derim, hatta hemen simdi bile kabul ediyoruum.. ya cunku onu coook seviyorum.. ve biliyorum ki esim olmasini istedigim Tek insan O.. ona guveniyorum, onunda beni cok sevdigini biliyorum.. ama kaldi ki o sözlenmeyi hemen degil dha ünv bitirmeye yakin istiyor..
Bu durum beni bi hayli uzuyor tabi..bisey de diyemiyorum.. ama biliyor kabul etmedigimi ..biz simdi ayni sehirde iki ayri ünv okucaz.. ama grsebilcekmiyiz bilmiyorum okuldan ve derslerden dolayi..Benim istedigim onunla sözlensek.. dha gzl olur.. yani bunu gercekten cok arzu ediyoruumm.. ve onunda yakin zmnda olmasini kabul etmesini saglamak istiyoruum.. tabikii mesleklerimizi elimize alinca evlilik olucak.. ama söz kesilmemesi için bi sebep goremiyorum.. Kizlar ins, gzl anlatabilmistirim hissettiklerimi...Yani ben anormal degilim dimi, istediklerim normal degil..mi..Sevdigiim o benim sonucta
cvp yazacak olanlara simdiden tsk ler.. siz nasil söz karari aldiniz? kac yasinizda? ailelerin tepkisi nasil oldu mesela..?

valla benım esımde okuyordu ne ben ankarada o samsunda

ben 22 galıba oda 26ydı

neyse evlenmek ıstıyorduk ama aılesı pruzer cıkartıodu
neyse ıstenme olayı oldu zorluydu zor gectı benım aılem ısteksızdı neden hemen oluyor bıraz

beklıyelım ben ıse hemen olsun ıstıyorum senın gıbı

ve netıce 3 ay ıcınde ısteme nısan dugun oldu

cok ıyı dusun cnm zaman cok cabuk gecıooo

ve eskı zamanlarını ozluyorsun ne kadarda asık olsanda sevsende

baba evını cok arıyorsun

Ama insan snradan alismazmi miz miz evlilik hayatina, hem benim istedigim yani grcekten sozlensekte Sevdigimle beraber rahatça gezebilsek msela.. yani birileri laf edicek diye korkmasak.. hem onunla sözlenmek benim için cok buyuk bisey.. ya keske olsa diyorum hep içimden.. onun ailesi cok ii,benimde annem bisey demiyo allah sukur, babamda sevdikten snra, bana zorluk cikarmaz ( allah'in izniyle) .. biliyorum onu cunku..
Ama sence ben bunu nasil Sevdigime kabul ettirrebilriim, yani, zorla tabi guzellik olmaz.. ama birbirimizi sevdikten snra, sozlensek cok guzel olur bnce.. haksiz mi miz miz
(evliligi biz 5-6 sene ye dusunuyoruz) hatta 7

::a015:

Son düzenleme:
canim bence en iyisi bu su an
ikinizinde derslere konsantre olmaniz lazim
isin icine aileler girince hersey dahada zorlasiyor,sorunlar cikar
sorumluluklar artar
bugünlerinin tadini cikar bence

cilekliimm.. tadini cikarmak isterim bende, ama grsmiceksek nasil onsuz olacak o bunu kafayi taktim..senağlama yani insan içinden bi kac sene diyo.. sanki neki cok cabuuukk geçer .. derler ya.. tabi bu Benim için hiiiiç de boyle degil.. evet cabuk gecer, ama garantimiz varmi yasayacagimizdan..okdr uzun.. yani Ben SEvdigime kavusmak istiyoruumm ins..
caramelim yasimi kk kizlarindan kesin biri sorar demistim içimden, sen oldun, ya aslinda cekiniyorum soylemeye cunku siz, simdi herkes, dha kucuksun gibi sozler duymak istemiyoruum.. olgun davrandigimin kanaattindeyim, ckta kucuk degilim yani..benim ablam 21 inde evlendi, ama ben ondan dha gec evlencem..bu sorun degil, ama sozlenmek isterim yani :ecrin_bebek:

mafoldumben

sözlenelim o zaman daha rahat gezeriz düsüncesi agir basiyo sende canim üni varsa daha cok uzun bir zaman var iyice birbirinizi taniyin anlasin hazir oldunuzmu evlilige ilk adimi attin,yani daha özgür olmak icin bi olanak olarak görmek dogru olmaz bence.Ayrica seven erkek de olsa,bu konuda erkegin adim atmasi istemesi önemli bence.Aslinda sen sebebini daha iyi biliyorsunda ama kabul etmiyorsun yerimseniben

Yasini yazmamissin bakmirmirmirmir
Duygularini yazdiklarindan anlayabiliyorum cok seviyorsun
ama bana kizsan da ortada iki durum var..
Ilki insanin dusunceleri zaman icinde cok degisiyor hele ki bu ilk genclik donemlerinde
Su anda eminsin ama daha universiteye bile onumuzdeki donem baslayacaksin.Akisina biraksan daha guzel olmaz mi?4-5 yil neredeyse 7 yil sozlu yada nisanli sekilde durmayi planliyorsun.
Yazdiklarimla seni uzmek hic istemem,sadece dusunduklerimi yazdim.

Diger taraftan da oda senin sozlenmek istediginin farkinda ama adim atmiyorsa usteleme.Bu tarz seyler erkekleri uzaklastirabilir.

Hersey gonlunce olsun

tabıkı haklısın bende oyle dıodum o zamanlar ya elalem laf eder evlenelım dıye yok dıodu baska bırsey demıyordu evlenmıyecem evlenmıyecem kac kere ayrıldık bu yuzden megerse anası ıstemıyormus benı o yuzden cocuk sogumus evlılıkden

ama ıstedıgımı aldım sonundaaaa:lepi:

katılıyorum...yaşınıda yazmadığına göre baya küçüksün...daha üniversiteye yeni gidicekmişiniz zaten...bence erkek arkadaşın haklı...ne bu acele? sakın darılma ama yanlış düşünüyorsun...bu yaşlarda size böyle oyun gibi geliyor bişeyler...seviyorum aşığım yüzük takalım falan hevesler...ama hiç öyle değil bu işler emin ol....yaşın ilerledikçe daha iyi anlıycaksın demek istediğimi....

siz şimdi güzel güzel okulunuzu okuyun,derslerinizi düşünün zamanı gelince oluyor herşey...hemen evlilikte olmaz demişsin 7 yıldan falan bahsediyorsun...7 yıl sözlü durulurmu?akannehir zaten onca sene o şekilde bıkarsınız valla

ben isteme, söz, nisan,düğün işlerinin 1 seneyi geçememesi taraftarıyım. Aileler arasında ne kadar istenmesede bu dönemde sorun çıkıyor. bunu aza indirgemek için hem süreyi kısa tutmak hem de maddi olarak evlenen çiftlerin işin yükü almaları gerekiyor. seninde yaşın anladğım kadarıyla küçük. daha ünv gideceksin. önünde ünv öğr olarak geçireceğin çok güzel zaman var. evlilik ve bu tarz işler için acele etme bence. ne kadar ailesi istiyor benim ailemde onay veriyor desende işin içine resmiyet girince beklentiler değişir,en ufak bir olay sorun olur.
erkek arkadaşın bu konuda doğru düşünmüş. birde ne olursa olsun evlilik gibi kararların 24-25 yaşlarından sonra verilmesi gerektiğini düşünüyorum. şu andaki halinizle bundan 6-7 sene sonraki haliniz, düşünceleriniz aynı olmaz. Bu konuda erkek arkadaşında aynı şeyi düşünmüyorsa seninle çok ısrar etme bence.herşey zamanında güzel ,

Herşeyi yazmışsın bir tek yaşını yazmamışsın..
Tahminim taş çatlasa 19'dur.
Bu yaşta sadece okunur,bu yaşta alınan evlilik kararı sağlıklı değil bence..

canım sevgilini çok sevebilirsin
ama yaşın küçük olmalı daha
okulu bitirene kadar daha çok şeyler değişir

yaşın 15 mi 16 mı:ecrin_bebek:

daha üniversitede bile değilsinsengözlerimebaksanab

daha ekmeğini neyden çıkaracağınızı bilmiyorsun

hele de erkek arkadaşın. önce kazanacak o okuldan mezun olacak sonra bulacak askerlik...delikafadulden

bunlar kolay şeyler mi zannediyorsun.

hayat 3 günlük olsa da oyuncak değilgamyoncuiremsu

üniversite düşünceleri değiştirir, insanları olgunlaştrır. hayat bu ya belki ondan sonra birbirinize uygun olmadığınızı anlayacaksınız. ne gerek var daha şimdiden olaya aileleri dahil etmeye...sositososito

ayrı yerlerde okuyabilirsiniz bu sorun değil. sık sık görüşemeyebilirsiniz. ama bunları hiç biri sevmeye ve ilerde birlikte olma düşüncesine engel değilopuyorumnanaktan

eğer sözlenirsem sevgilimin başkasını severek beni terk etme olasılığını azaltırım, diye düşünüyorsan da bunu aklından çıkar. unutma evliler bile aldatıyor.alsanaalsanasmile

sen şimdi sözü vs. düşünmeyi bırak önce bir kazan, mezun ol, iş bul. aynı şekilde erkek arkadaşında.sırnaşık şey

sonrasında baban karşı çıkmaz. ama daha ikinizinde önünüzde upuzun bir yol varken hiç bir babanın buna müsade edeceğini sanmamaklinialirimsmile

Her aşk bi gün biter bence sağlıklı karar almak için bekleyin henüz okullarınız var ...
ünv. Te yeni birine aşık olmayacağı yada senin olmayacağın ne malum
okul hayatı sözlülük hayatı güzel ama bence aceleye getirme parmağa yüzük takmakla iş bitmiyor ya sonrası ??? Zaten bence onun beklemek istemesi daha normal geldi bana şahsi fikrim tabi. Ama allah gönlne göre versn

tamda düşündüklerimi yazmışsınız bencede böyle olmalı

7 sene sözlü durunca ne olacak?hem 7 senede fikirlerinin değişmeyeceğinden nasıl emin olabilirsin ki?çünkü yaşın küçük.kararların değişebilir bu yaşta.çok erken be canım.gene gezin devam edin ilişkinize aileleriniz de bilsin.o zaman zaten sizin gezmenize karışmazlar.ama yavaş yavaş adımlarınız atın.üniversite son gibi sölenirsniz.o askere gider gelir.sonrasnda evenirnsiz nasipse.ama şimdi çok erken.fikrimizi sormussun bak herkes aynı kanaatte.bunca insan böle diyorsa bi düşün derim ben fikrini.

Şimdi sözlenceksiniz,7 sene sonra evlenceksiniz.Böyle saçmalık mı olur Allah aşkına ...

Bunları yazdığına göre yaşın ufak sanırım.

7 sene aileler sizi bekletir mi,bunu siz kabul etseniz aileler zorluk çıkarır,çünkü genelde büyükler söz nişandan sonra hemen evlilik isterler araya soğukluk girmesin diye.Ara ne kadar uzun olursa soğukluk olurmuş onlara göre...

Bence daha fazla bu mantıksızlığa bir son ver ve sevgilini de müşkul duruma düşürme.Dediğin gibi zorla güzellik olmaz bu durumlarda,zamana bırak.

Bırak da çocuk kendini bir düzene koysun okul ve iş hayatını...

kizlar durum bildiginiz gibi degil lutfen bilmeden kimse kirici sozler soylemesin
ben alinmiyorumm, yanlisda anlamiyorum.. cunku sizler benden buyuksunuz tabikidee.. durumu anlatayim sonra, yorum yazin tmm..
bi isim i halledyim geliyorumm...
sizlerden dualarini beklerdim.. yani bana destek olmanizi cok isterdiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…