Sözlenmek istiyorum (inşallah) kızlar..:/ bir bakın

bir yüzükle o tamamen senin olcak dimi?
yüzük olduktan sonra artık hiiç kavga etmezsiniz, her şey tıkırında gider mi zannediyosun?

üniversitede değilmişsin?
durun bi kazanın önce herşeyi geçtiniz de yüzük mü kaldı?

hem ikinizde aynı şehirde olup başka üniversiteyi kazansanız ne olcak hiç mi görüşemiceksiniz?

ha ben anlamıyorum bir yüzük takınca ne değişiyo ne oluyor?
bence erkek arkadaşın daha mantıklı düşünmüş ilerde böyle bişey olmasını isteyerek.
acele etmesen daha mantıklı. seviyosa kaçmaz senden merak etme...

ha ters mi konuştum sana göre bilemiyorum ama yaşın küçük.
e benim de küçük aslında ama çook farklı düşünüyoruz.

öyle çook sevmekle bitmiyor işte.
hem ben yüzük takan çok kişi gördüm.

bi arkadaş söylemiş zaten okulu kazancaksınız, bitireceksiniz askere gidecek iş bulacakta ohoo

acele etme bence canım...
her şey zamanla güzel güzel olsun.
bakalım hem birbirinizden ayrı kalın, uzaktan yürütün biraz, askere gitsin bi bakalım o zaman anlarsın daha iyi
ailen ne dicek acaba bu duruma merak ediyorum...

benım oglum ya da kızım gelıp bana 7 yıl sonra evlenmek ıcın temellerı bugun atarak sozlenmek ıstedıgını soylese asla ızın vermezdım

kımse bır yere kacmıyor yaa
zamanı gelınce hersey usulune uygun olur elbet
sımdıden yuzuk takmanız var olan huzurunuzu katbetkat bozar
bugunlerı ararsınız

onun okul bitti benim okulda sürüne sürüne devam ediyor yurt disinda okuyoru sonradan geldigim icin haliyle zorlaniyorum..onun is sorunu var simdilik ama ben böyle birseye cesaret edemedim..burda cok arkadasim var okulu birakip evlendi,cocugun isi var mi yok mu bakmadilar bende biraz mantigimi ekarte etmek istiyorum ama olmuyor..
arkadasim yasini yazmadin hala ünide okumuyorsn önünde kac yil var biliyor musun,hic acele etme bence zamana birak hersey zamaninda olsun

canım şimdi sözlenip 6-7 sene sonra mı evlilik düşünüyorsunuz... bilmiyorumkismile
yani bu açıdan bakınca erkek arkadaşın çokda haksız sayılmaz.. yani biraz daha bekleyebilirsiniz okul bitene kadar..

Ne kadar sevsen de kendini ve arkadaşını şimdiden bağlama derim.
O kadar yıllar var sadece onun değil, senin de bakış açın düşüncelerin değişebilir.
Zamanın ne göstereceği belli olmaz. Yine sevin birbirinizi ama sözlenmenin daha çok garantisi var diye bir şey yok.
Günümüzde evliliklerin bile garantisi yokken söz kesip şimdiden sorumluluklara girmenin bir yararı yok.
Arkadaşın mantıklı düşünüyor bence.:hulya:

canım ben gecen yaz üniv.bitiridm de sözlendim..
biz liseden beri birlikteyiz ben son sınıftayken o askere gitti bekledim..
2 yıllıktı üniversitem..o gelince o da beni 1 yıl bekledi..
benim hayalim okulum bittikten sonra bu mevzulara girmekti açıkçası..öylede oldu zaten..
okulum bitti istemeye geldiler sözlendik..

benim düşüncem şu ögrenci bir insanı istemek hoş olmaz..
bir babanında ögrenci bir kızı verdim gitti olmaz..
herşeyin yeri zamanı var canım..ben herşeyi sırasıyla yaptım..
yinede sen bilirsin tabi..
hakkında ne hayırlı ise o olsun canım..
ayrıca sözlenmeyi önce sen degil aşkın istemeli fikrimce o istedigi zaman olsun..
sık bugaz etme ..

Bu acele ne anlamadim ben.
Kiz tarafi bu kadar istekli görünmemeli. Tamam seviyorsunda, birak o düsünsün senle sözlenmeyi, isteyecek olan o. Zorlada gel beni iste diyemezsin ki.
Ayni sehirlerde iki farkli üniversitedesiniz diye görüsemeyeceksiniz öyle mi?
Bence sen cok büyütüyorsun. Ben 3 yildir ayri ülkelerdeyim sevdigimle. Tanistiktan 2 yil sonra nisanlandik üstelik. Zaman nasil gecti anlamadim. Zordu evet, halada zor evlenmeme 7 ay var daha ama seviyorum ve bekliyorum. Üstelik evlenmeden 3 ay önce 24 olacam. Boyum bacadan cikmiyorya, acelem yok, herseyin hayirlisi.
Yasin sözlenmek icin kücük degil, ama olgunluga gelince biraz daha beklemen gerektigini düsünüyorum sahsen.
Acele etme güzelim, bu günlerini cok ararsin.
Sevdigin sana bekleyelim, üni bitsin diyorsa demekki bir bildigi var. Adam kendini gatanride hissetmek istiyor. Erkekler okul bitmeden nisan/söz yapinca inan strese giriyorlar. Nasil is bulacam, nasil ev gecindirecem vs vs.
Üstelik aileler isin icine girerse ve nisanlilik dönemin cok uzarsa yüz göz olabilirsiniz.
Acele etme. O istekli olsun, sen olsanda belli etme o kadar cok.

Mutluluklar

YA lüüüütfeeeeen bi dinlermiisiiiniiizzz beniii... !!! o kdr cok msj varki .. cvplamam gerekecek.. bakin ben kucuk degilim anlaticam dedim.. bi bekleseniz lutfen kizlar yaa cok uzuluyorum yazdiklariniza senağlama

YA lüüüütfeeeeen bi dinlermiisiiiniiizzz beniii... !!! o kdr cok msj varki .. cvplamam gerekecek.. bakin ben kucuk degilim anlaticam dedim.. bi bekleseniz lutfen kizlar yaa cok uzuluyorum yazdiklariniza senağlama

Dinliyoruz canim, o yüzden cevap yazabiliyoruz zaten.
Sen fazla acele ediyorsun.
Bak bir tanidigim vardi, ayni senin gibi 1 sene tanidigi cocuga sözlenelimde sözlenelim, nisanlanalimda nisanlanalim diye tutturdu. Cocuk bekleyelim hersey yerine otursun dedi, bu dinlemedi. Simdi kiz o kadar pisman ki. Onu sevdigim güne lanet ediyorum diyor.
Iyice tani sevgilini. Biraz daha olgunlas. Emin ol bak 2 sene sonra daha olgunlasacaksin, daha mantikli düsüneceksin. Sevgilin senden daha mantikli düsünmüs bence.
Siz birbirinizi sevdikten sonra, araya karli daglarda girse hic birsey olmaz. Ama o kadar bekleyemeyiz dersen o sevgi degildir zaten. Bunlari iyi kavraman icin zamana ihtiyacin var. Ilerde hakkinizda hayirliysa olur insAllah.

su anda hepinizin 3uncu sayfadan yazdiklarinizi okuyamadan yani hepsini degil.. cvp YAZIYORUUMM..:umursamaz:
Bakin biz 19 yasindayiz, ben hemen simdi gibi yazdim ama.. ben onunla 2-3 sene sonra sozlenelim diye soylemistim cunku cok konusu geciyor bunlarin , ve o istemiyor demedim , yani istiyor ama arada baska seyler var anlamiyormusunuz..
biz ünv kazandik bile.. ayni sehirde farkli okul okuyacagiz ins.. ve bizim bu yurt disanda.. 5 sene okuduktan snra sinav filan, meslegini eline alabiliyorsun bu birincisi, ikincisi, askerlik filan burda evlenmeden once yapilmiyo, bazi erkekler 30 yasinda bazilari ise 30 dan sonra bile yapiyor.. bu hiç sorun degil gozumde.. simdi biz Sevdigimle kendi aramizda bile yuzuk takmak istiyoruz.. yani o bana yuzuk almak istedigini soyledi ..Yani anlicaginiz oda istiyor.. !!! biliyorumm.. tabiki dha genciz, okul en önde gelen sey bizim için..cunku bi altin bilezik gibidir meslek, 7 sene demedim yani biz 25 yasinda filan evlenmeyi dusunuyoruz, kaldiki annemin haberi, var onunda butun ailesinin haberi var... ben mustakbel kayinvalidemle konustum.. kendisi gorusmek istiyordu..gzl konustu allah için bisey diyemem.. ona.. ama dha cok o konusuyor gibi geldi bana.. yani o onun dediklerinin olmasini istiyordu.. ben cekinmedim , yani soyledim zor olcak beklemek diye..bisey demedi.. gelip istiyecegiz seni bile dedi..zamani gelince tabi.. yaa lütfen empati yapin da msj yollayin , ben cok hassas bir kizim ve.. uzulebiliyorum.. ben zaten tavsiyeleriniz için sordum..bazilariniz çokda haklisiniz.. cunku sizler evlisiniz..ve tecrubeleriniz var.. ben hayati toz pembe goren bi kiz degilim kesinlikle..hayatin zorluklarindan cok gzl haberdarim merak etmeyin.. ben adini koyalim diye istedim.. yani illaki gezip tozmak degil amacim, bunu oda istiyor.. zten.. ama bi keresinde konusurken bana soyle dedi : " Seni gelip yalniz isteyemicem herhalde dmi" dedi.. bu demek oluyor ki (benim için) ailesi istemiyor... !! yaa ben durust biriyim.. neden istemediklerini anlamadim.. yaa :çok üzgünüm: mafoldumbenmafoldumben
Simdi soyleyin ne yapayim ben ?

Son düzenleme:

amiin çok sagol Sensible.. bana yardimci oldugun için .. bunun yazman beni çok sevindirdi gercekten.. tsk ederiiim sanaa.. verdigin ornek de cok guzel.. dogru soyluyosun ..hakketen..a.s
okudugum msjlar arasinda simdilik bunu okumak beni dha iyi etti..:ecrin_bebek:
tekrar sagol a.s.

Ooo daha 19musun sen.
Bende seni 21 zannediyordum. Baktim simdi ablan 21 yasinda evlenmis.
Sen kayinvalidene beklemek zor tarzinda seyler söylemeseydin keske.
Cok iyi niyetli oldugun bariz, ama ne kadarda iyi niyetli olsan sevgilinin annesine bu tarz seyler söylenmez canim, biraz agirligini korumalisin. Yarin birgün bir sorun cikar, sen bekleyemedin diye istedik der, lafi yer oturursun. Bu islere cok erkenden giriyorsun yapma bunu gözünü seveyim. Kadin üstelik gelip isteyecegiz zamani gelince demis. Gelmediklerine göre onlarda erken oldugunu düsünüyor sanirim. Sevgilinde aciklamis ben seni yalniz mi isteyecegim diye. Demekki evde konusuluyor bunlar, ailesi erken oldugunu düsünüyor. Adamlar son derece hakli zaten. Yasin kücük. Ne kadar yasim kücük demesende, olgunum desende 19 yas evlilige adim atmak icin cok erken canim, üzgünüm. Seni üzmek icin demiyorum, bunda üzülecek birseyde yok, sonucta bir kac sene sonra sende evlenecek yasa geleceksin.
Bak sana bir abla tavsiyesi, agirlini hic bir zaman bozma. Cok istesen bunu sürekli dile getirme, sonra buna kendin pisman olursun.
Senin icinde bir kaybetme korkusu var. Saniyorsunki sözlenmezsek olmayacak. Illa adi konsun diyorsun. Adam ozaman cepte olur gidemez bir yere diye düsünüyorsun sanirim. Ama yaniliyorsun. Ne nisanlilar gördük nikaha bir hafta kala yüzügü cikaran, Allah göstermesin. Giden adam, karninda cocugunda olsa, gitmeyi kafaya koyduysa gider. Anlatabildim mi?.. Bekle canim bak inan bana beklersen daha mutlu olursun. Okulunu bitir, gelsin istesinler mutlu mesut yasayin

Son düzenleme:
tatlim kizma darilma ama
hangi aile olursa olsun karsi cikar bu durumda
daha cocuklari okumamis bi meslek is güc sahibi degil
arada onca sene var
akil var mantik var 6-7 sene sözlü veya nisanli kalinir mi allah askina.

simdiden sen ailesinin tavirlarina üzülmeye baslamisin,sözlü olsan her ypatiklarindan bi anlam cikarmaya calisip dahada üzülceksin

neden acele ediyosun ki bu kadar hala anlayamadim ben

Dogru söylüyorsun Sensible , yazdiklarin bana cok mantikli geldii..gercekten..
ama Sevdigim beni aldatmasin diye yuzuk takalim degil, yani oyle istemiyoruumm.. çunku ne biliim bu içimdeki korku evet onu kaybetme korkusu var.. ama ayni sey degil bu.. ecel ne zmn gelir bilemeyiz.. aklima hep bu geliyo..Rabbim uzun hayirli ve saglikli ömürler versin ins.. ama oyle bisey olsa, ya ona ya bana.. napcaz biz.. hem hani derler ya.. hem günü gününe yasiyacaksin , hem gelecegini dusunurek, ama hiç unutmayacaksinki yarin ölebililirsin.. :1no2:
aslinda kizlar ben o sözü soyledigimi Hiiiiç hatirlamiyorum desem yalan olmaz !!
Ben " Zor olur " dedigimi hatirlamiyorum kayinvalideme.. ben onu Sevdigime sormustum bisey dedi mi benim hakkimda diye.. oda galiba boyle demissin diye sasirdimm , allah allah dedim oylemi demisim.. yani hatirlamiyorum gercekten , dedigimi sanmiyorum..da, acaibime gelir oyle demek! zaten bi tek iyi bi kiza benziyo demis.. galiba..
sensible , uzun yaziyorum kusura bakma , kizlar ins anlatabilmistirim durumu..
zaten bu söz konusu açilmamisti yine aramizda, bende simdilik bahsetmem.. eger o açarsa, bakarim dusunceleri neler.. filan ..:sm_confused:
kizlar sizce cok mu kotu dusunuyorum? yani cocukca mi ? bana hep sn olgun dusunuyosun derler kafamçokkarıştı

ciLeKliMm canim beniim merak etme.. biz ancak 3 sene snraya filan sözleniriz.. bence..yerimseniben
kizlar dualarinizda beni de unutmayiinn.. ltfn boshayallersmile
Rabbim butun sevenleri kavustursun.. opuyorumnanaktan herkes mutlu olsun ins.. ve Esimizle uzun ömürler nasip etsin insa'Allah

a.s.a.s.

daha 7 yıl var diyorsun

kayınvalidem dediğin kadın "zamanı gelince" demişbayanssulusmile

daha 19 yaşındasınız, çok gençsiniz. böyle bir yükümlülüğü kaldıraack olgunlukta mısınız? sev ve özellikle sevgilin. erkekler zora geldi mi daha çabuk kaçar?

ben Türkiye'de olduğunuzu düşünmüştüm. benim anlamadığım nokta üniversiteyi kazanmışsınız , ne güzel

kaç yıl sürüyor bu okul?

mezun olduktan sonra iş durumu nasıl olacak?

askerlik süresi ne kadar olacak?

canim seni burda kirici yada önyargili ile konusan hic bir arkadas yok herkez düsüncelerini ve dogru olani sana anlatmaya ifade etmeye calisiyorlar herkez az cok Aski tadmis ve nelere kadir oldgunun bilincinde zaten onu göze alarakda konusuluyor merak etme sen..ben kendimden örnek verim 24 ümde sözlenmistim..ayrica söz nisan dügün süreci 1 seneyi gecmemesi taraftariyim uzun bir sürec oldumu tadi kaciyor..

Haklisin caramelim ins bnde senin gibi 24umde olur.. .. Ya ondan demiyorum bugun ck kotu bi gun gecirdim kndimi ii hissettmiyorum..=( ondanbazi yorumlar ne yalan solim incitti biraz bunun ustune her ne kdrda hakli oldugunuzu bilsemde :/. unv 5 sene is ise 6 ay 1 senede tamam yani kndi sirketini kuranlara.. Ben ise ogretmen olmak istiyorum ins.. O yuzden prbm olcagini dusunmuyorum... Askerligi de dedigim gibi hmn yapmasina gerek yok.. O bekliyebilir biraz..... yani burasi turkiyedeki gbi degil cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…