Sözleşmeli ögretmenlik & bebek büyütmek ?

EbrarinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
742
1.133
43
36
Merhaba arkadaşlar,daha önce ücretli öğretmenlik yaptım bu sene kpss iyi geldi mülakata da girdim bölümümde alım baya fazla,ama ekim atamasında tercih yapmadım zaten yapsam Mardin filan geliyordu.. Yaş 27 bebek bekliyorum ama bi yandan işimi çok seviyorum ve herkesin hayali gibi benim de hayalim kadrolu olmaktı..Biliyosunuz artık kadrolu kalktı 6 sene gittiğin yerde kalacaksın sonra kadro vs durumları var..
Şubatta bi atama daha olacağı söyleniyor ben artık kpssye girmek tekrar o mülakat stresini yaşamak istemiyorum seneye..O nedenle bebek olmasa eşim de razıydı gidecektim neresi çıkarsa..Ama şimdi ne yapsam bilmiyorum o zamana kadar benimki karnımda 4 aylık olacak inşallah, bi yanım git diyor bi yanım gitme.. Bunca sene de emek verdim işimi yapmak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum.. Paylaşmak istedim..

Bir tanıdığımız dersanede çalışıyordu yıllarca. Çocuğu 10 yaşında. Mülakata giremedi gerçi. Şubatı bekliyor. Ne olursa olsun gitmek istediğini söylüyor. Dersanenin yoruculuğundan bıkmış. İlerde bu 6 sene olayı değişebilir diye düşünüyor gerçi. Başlamakta fayda var bence de.

Eşiniz ne iş yapıyor? Sizin olduğunuz yere gelebilecek mi?
Doğduktan sonra ne yaparım diyorsanız, anneanne-babaanne müsaitse gelebilir, bakıcı tutabilirsiniz, size kalmış yani.
Ekmek kolay kazanılmıyor, hele ki kazanacağınız ekmek hayaliniz olan meslektense hiç kaçırmamalı derim.

Ben 6 yil atanması bekledim.bu arada 2 çocuk büyüttüm.
Oğlum 6 yaşındayken kızım 2.5 yaşındaydı. Ve ben Kars Sarıkamış in bir köyüne atandım. Gittim.kızima bakıcı bulamadım 1.5 ay kadar.okula götürdüm yanımda. Bir oda da 2 çocukla 9 ay yaşadım. Çocuklarım Legende yikadim soba yaktim. Daha neler neler.o 9 ay 9 yıl gibiydi.bir ara istifa etmeyi düşündüm ama etmedimm.simdi 6 yıllık ogretmenim ve İstanbul dayım.
Zor ve yorucu bir dönemdi.geçti gitti iyi ki de gitmişim diyorum şimdi.
Benim çocuklar büyük tü ama yinede zorlandım. Zahmet olmadan rahmet olmaz.
Burası Türkiye ne zaman ne olur bilemeyiz şimdi atanabilirsin ama seneye bunun garantisini kimse veremez.kaldırabilir im dersen git.

6 sene çok uzun geliyor 1 sene olsa annem yanıma gelirdi şimdi o da gelemez sizin zamanınız daha iyiydi ne mutlu size ..

eşim mühendis her yerde işini yapamaz maalesef ama sen nasıl mutlu olacaksan onu yap ben arkandayım diyor olmadı gelir senin paranı yerim diyo :)

eşim mühendis her yerde işini yapamaz maalesef ama sen nasıl mutlu olacaksan onu yap ben arkandayım diyor olmadı gelir senin paranı yerim diyo :)
Denemeden bırakmayın. Önce başlayın, baktınız olmuyor mu o zaman bırakırsınız.
En azından aklınızda yapabilir miydim, olur muydu soruları olmaz. Hiç denemeden cayarsanız, zaman su gibi akıp geçecek ve 6 sene sonra diyeceksiniz ki "vay be, şimdi bitmişti, keşke yapsaydım."

6 hafta değil, 6 ay değil, 6 yıl eşinizden ayrı mı yaşayacaksınız? çocuk doğacak ve 6 yaşına gelecek. babasını tanımaz yahu. her şey ne kadar zorlaştı allah yardımcınız olsun. ben olsam 6 yıl çocuğumla, kocamdan ayrı yaşamak istemezdim araya giren yıllar, aradaki bağı yıpratır diye düşünüyorum

Bunca sene emek vermişsiniz dediğiniz gibi.Bence bir şansı hak ediyor emekleriniz.Bir deneyin derim evet uzun bir süre ama her türlü 6 sene geçecek ömrünüzden nasıl geçireceğiniz size bağlı.

Vallaha ikiside benim en büyük hayalim..Biraz mesleğinin tadını çıkar 33 te falan yaparsın çocuk

Beni bağlayan hiçbir sebep yok siz gibi. Mülakat yüzünden atanamadım ve bu defteri kapattım. 6 sene yapamam biliyorum. Ama 24 saat bu ülke için çok uzun bir zaman dilimi her an her şey olabilir sözleşmeliler kadroya geçebilir. Bu riski almaya değer mi bilmiyorum :/

Vallaha ikiside benim en büyük hayalim..Biraz mesleğinin tadını çıkar 33 te falan yaparsın çocuk

çocuk ıcımde zaten canım

aynen öyle..yarın bi gün seçim olur hop kadroya alırlar tayin verirler o zaman keşke derim..biraz daha düşüncem belki atama olmaz şubatta bazen buna seviniyorum bile :S en azından olmadı derim diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…