• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözlümle ayrılmak üzereyiz fikirlerinize dualarınıza ihtiyacım var

duduozlm

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2013
32
0
6
Ankara
yüzük takalı bir sene oldu eylülde evleniriz diye hayal ediyordum kına tepsisi sepeti felanda yaptım hevesle o yozgatlı oranın köyünde oturuyorlar köyleri yozgatın merkezine bile 2 saat uzak orada torpılle belediyede işe girdi işe girdikten sonra değişmeye basladı eskiden yan yanaydık ünüversitete ben ankara geldim oda memleketinde işe girdi kavgalarımızın sebebini yola uzak olmaya bağladım onunla en büyük anlaşmamız evlenince ankarada oturmaktı böyle anlastık konustuk çünkü ben ankarada yüksek lisans yapıp burada işe girecektim oda buraya tayin olacaktı kadroyu alınca ama bes yıl nakil yasağı geldi kadroyla birlikte ilk gerekirse iştifa ederim orada işe girerim dedi sonra istifa edemem seviyorsan gelip burada annemle babamla bes kardesimle köyde oturacaksın dedi sonrada beni seviyorsan kapanacaksın demeye basladı ben hiç köye gitmiş kalmış bir insan değilim onları küçümsemiyorum ama herkes alıştığı yerde yasar ayrıca ben oraya gidersem işe giremicem ve yüksek lisans hayalimden vaz gecicem üstüne gitsem bile annesi babası ile yasamak neysede 5 erkek kardesler ve hepsi büyük onlarla aynı evde nasıl yasıcam nitekim bu konu konusulmak üzere onlar gecen hafta bize geldiler işte olan o zamn oldu nişanlimin söylediği sözlerin hepsi annesinin sözleriymiş annesi ne derse o bana onu demiş annem babam biz kızımızı bosuna okutmadık kızımızı köyde evde oyursun diye 4 sene dişimizden arttırıp bosuna okutmadık oraya gönderemeyiz baska çözümler bulalım dediler kayın babamda tamam dedi ama kaynanam gelsin yeri kocasının yanı bizimle kalsın bana yardım eder yanımıza gelsin kocası kapan derse kapanmak zorunda diye laflar söyledi o öyle deyince nişanlımda ben iştifa edemem çözüm bulana kadar bekleyemem o gelecek dedi ben ankaraya gelirsem anneme yardım edecek kimse kalmıyo diğer kardeşlerim işi oluyo dedi kısacası bizimki babasını bile dinlemeyip annesi ne derse onu yapmaya basladı babam sinirlendi bitsin bu iş o zaman dedi bende biz ikimiz konusup karar verelim ddim onunla salona geçtim bana dediki beklemek iştiyorsan sartım var kapanacaksın bu sartı kabul ediyorsan seninle çöüm bulana kadar beklerim dedi beni seven insan gitmiş yerine baskası gelmiş ben onu sözlenmeden önce çok reddettim o peşimden 2 sene geldi bıkmadı ayakkabımı bile baglardı şimdi bunları diyo olması çok sasırttı biz salonda konusurken annelerimiz geldi orta yolu bulmak için annem oğlum o zamna kadar fikirleriniz degişir zorla olmaz belki kendi kapanmak işter dur hele bi derken onun annesi anlaşamazlar ayrılsın dedi benim annemde sert cıktı ona yangına körükle gitme çoçuklarımızın arası olsun dedi sonra nişanlım annem sert çıkınca tamam çözüm bulunana kadar bekleyelim dedi durum tatlıya baglandı gittiler ama bu sefer babam basladı onların hareketleri sanki oğullarını zorla evlendiriyo gibiydi adem (nişanlım) orta yeri bulmak yerine biz ne dersek annesiyle birlikte hayır dedi diyerek sinirlendi annesinin söylediği sözlere felan babam resman kızımızı zorla gelin alın evlensinler diyen bizmişiz konumuna düştük dedi küstü nişanlıma gel babamın gönlünü al beni sevdiğini göster dedim ilk tamam dedi şimdide bu gün gelecek mişin deyince o günden sonra baban beni annemde seni iştemiyo elinde sonunda bu iş bitecek bosuna bekliyoruz bi cözüm bulup tayin olamayacagım demeye basladı yarında babasıyla birlikte gelecekler suç bizdeymiş biz onların bu tavırlarını yanlış anlamısız onlar o gün gayet normal davranmışlar annesi birsey dememiş annesinin dedikleri normalmiş bunları söyledi kardesi evlendi evlendiği kız bir hafta sonra bosanmak iştedi ve bosanma davası actı dava daha sonuçlanmadı ama simdi diyorlarki bizim her işimiz yoluna girsede kardesi bosanıp tekrar evlenmeden bana düğün yazmazlarmış annem babamın sabrı iyice tastı biz köyde ezilmişler diye hiç bir sey istemedik ben daha kendi anneme babama bir kere annecim babacım demedim ama onun ailesine hep böyle konustum her hafta ufak ta olsa bursumla hediyeler yolladım annemlerde öyle köyde ezilmişler maddi imkanları yok diye hiç bir sey iştemediler ama nişanlım işe girdi maas almaya basladı herkes ona orada kralmıs gibi davranmaya basladı ailenin okuyan tek çoçuğu 2 yıllık insaat teknikerliği bitirdi ondan baska ünüversite okuyan yok birde belediyeye torpille insaat mühendişi alınırken kadro değiştirilip teknikere cevirilerek insaat teknikeri olarak girdi köyde herkes ona bulunmayan nimet gözüyle bakıo oda aileside bi havalara girdi yarında yüzük atmak için geliyorlar bütün hayallerim yıkıldı ne yapacagım bilmiyorum eski haline dönmezmi nişanlım bilmiyorum kendimi gücsüz ve caresiz hissediyorum :43::43::43::43::43::43::43::43:

düzelmez arkdaşım çok üzgünüm.neymiş bunların havaları bu kadar.daha ilk günden kapanacaksın geleceksn annemle oturacaksn lafları.sende bir arayıp sorma bakalım babanda iyice bir gözdağı versn şunlara .

canım belli ki nişanlın parayı belirli bir makamı görünce değişmiş. benim fikrim evliliği biraz ertelemen yönünde. onu bu şekilde daha iyi tanımış olursun. bizler sevince karşı tarafın hatalarını gözümüz görmüyor. hem kendini de güçsüz çaresiz hissetme. arkanda ailen var. sende nişanlına ipleri verme tavsiyem.

Son düzenleme:
Sozlun ve annesi rol yapmamamis her seyi bir bir soylemisler.muhakkak annesinin kafasinda koydeki akrabalardan bir kiz vardir senin gelmeyecgin zaten ortaa isi bozmak icin al sana bahane.birak canim yasin daha cok genc .yarin geldiklerinde koy avcuna yuzugu adam musfettesinden koca olmaz ve yat kalk sukret evlenmeden gercek yuzunu gordugun icin

ay canım kusura bakma da aklın varsa kaç kurtul yani .

Canımm, okudum yazdıklarını bence sen sevsende tavız verme..Resmen annesinin kuklası olmuş..Bu iş düzelse bile sözlün annesinin dediklerini yapacak gibi..Ben ne diyeceğimi bilemiyorum ama zor bir durum ...

Kendimi senin yerine koyuyorum ve ben olsaydım nişani atmak istiyorlarsa bende atardım istemezdim sevsemde..
Sözlün annesinin sözünden çıkmaz gıbı ..
Şu kayınvalideler neden böyle evlılık ,söz ,nişan gibi durumlar olunca herşeye karışırlar herşeye burnunu sokar çocuklarının aklını çelmeye çalışırlar!!!... cok sinir oluyorum yaaa...
Ben evli değilim ama ablamın kayınvalıdesı de karışıyor bazen ..
Valla içimden geçen şu ki suratlarına TENCEREYLE GEÇİRESİM VAR..O kadar sinir oluyorum artık...:47:

Kusura bakma arkadaşım. Sözlün iyi bir iş ve parası olunca köy yerinde bulunmaz nimet olmuş. Oralarda gıpta ile bakıyorlardır ona. Davranış değişikliği geldiği bu gazdan. Öte yandan annesinin dediğini 2 etmiyor. Yarın öbür gün kaynana sana diş bilerse vay haline. Yol yakınken dön hayallerin var. Bu aile bu evlilik senin hayallerinide kaldıramaz maalesef. Annesi muhtemelen başka kızlar geçiriyordur aklından. Senin için hayat zehir olur. Gel 2 kere 3 kere düşün hatta vazgeç. Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin senin için... İlerde böylebir kocan olsa istemezdin belki. Peşin peşin görmüşsün. Bence bu bir işaret...

Canım sen bunca sene kayınvalidenle , kayınlarına hizmetçilik etmek için mi okudun.
Ailen seni bunlara kurban etmek için mi yetiştirdi
Bu yüzlerini şimdi açık ettikleri için mutlu olmalısın.
Onlar yüzük atmaya geliyorlar diyorsun , o yüzüğü sen atmalıydın.
Bu olay bu raddeye bile gelmemeliydi.
Kurtulduğununa dua etbence , üzülme değil sevinme zamanı şimdi.
Geleceğini, gençliğini , sevgini değmeyecek insanlara heba etmekten kurtuldun.

Kaç canım kaç...
Onlar köyde, elinden iş gelen kız bulmuşlardır.. İstemezler artık seni. Eee köy ahalisi de verir kızlarını, adam belediyede..
Of bu insanlar çok kötü ya çok..

çok klasik olacak ama yakanı kurtardığına şükret
bazen bir şeyin olmaması daha hayırlıdır.
nişanlıyken evliliğin fragmanını izliyorsun
evlenince daha neler neler çıkar o aileden
ortada üzülecek bişey yok
çok kolaylıkla seni mutlu edecek birini bulabilirsin
dünyada tek erkek o değil
yaşın da küçük zaten
canını sıkma

Canım aslında ılk okuduğumda yazdıklarını ilk aklıma ne geldi biliyormusun..
Sanki sözlünün annesinin aklında başka bir kız var gibi geldi ,köylerinden ..Okumamiş etmemiş bır kız ..
Sen ne güzel okumuşsun ve hayallerın var ve bu onların işine gelmiyor eski kafalı olabilirler mi bilemem ama bazı insanlar eski kafalı gerçekten..Bu kız okumuş dinlemez bızı bıldıgını okur sözümüz geçmez deyip diye düşünen insanlarda var ve kapanmanı da istemiş kötü bir şey değil ama insanın içinden gelmesi gereken bir durumm...Hep annesi yüzünden böyle olmuş ama sözlünde seni sevse de annesi bir adım önde onun için sanırm cnm..Sana dedıklerıne göre..Sen üzme kendini, Allaha hep dua et hayırlısı ne ise o olsun dıye canım...

$Fotoğraf0462.webp$Fotoğraf0463.webp$Fotoğraf0466.webp$Fotoğraf0469.webp$Fotoğraf0471.webp$Fotoğraf0473.webp$Fotoğraf0475.webp$Fotoğraf0524.webp$Fotoğraf0526.webp$Fotoğraf0527.webp$SAM_2027.webp$SAM_2028.webp$SAM_2029.webp$SAM_2030.webp$SAM_2031.webp$SAM_2032.webp$SAM_2033.webp bu yaptığım kına tepsisi

$pagej.webp$f.webp$l - Kopya.webp$page - Kopya.webp
buda sözüm için süslediğim tepsi ve daha nişan yastığı damat bohçası kına speti gibi seyler yaptım o bunları gördü hevesimi gördü en basından beri elime gecen paralarla onunla yasayacagımız ev hayali için bir seyler alıp durdum neden böyle yapıor bir kızın böyle hayalleini yıkmak günah değilmi bunlar emek degilmi kendini haklı cıkarmak için mesaj attı mesajda su yazıyor ben sana evlenmeyelim yada ayrılalım demiyorum gel buraya yaşa evlenelim ama sen gelmek iştemiyorsun ayrılan yarı yolda bırakan sensin diyo onun bu kadar acımasız kötü olacagına inanmazdım ayakkabımı bile bağlayan adam simdi bu sözleri diyo dua edin kızlar buna ihtiyacım var en çok üzüldüğüm ben kavgalı bir evlilik içinde büyüdüm bu yüzden evliliğimi güzel mutlu hayal ettim o en çok bu hayalimi yıktı allah görüyo inançlıyım diyo dindar takılo ama gercekten allah korkusu olan bunu yapmazdı :43::43::43::43::43:

yüzük takalı bir sene oldu eylülde evleniriz diye hayal ediyordum kına tepsisi sepeti felanda yaptım hevesle o yozgatlı oranın köyünde oturuyorlar köyleri yozgatın merkezine bile 2 saat uzak orada torpılle belediyede işe girdi işe girdikten sonra değişmeye basladı eskiden yan yanaydık ünüversitete ben ankara geldim oda memleketinde işe girdi kavgalarımızın sebebini yola uzak olmaya bağladım onunla en büyük anlaşmamız evlenince ankarada oturmaktı böyle anlastık konustuk çünkü ben ankarada yüksek lisans yapıp burada işe girecektim oda buraya tayin olacaktı kadroyu alınca ama bes yıl nakil yasağı geldi kadroyla birlikte ilk gerekirse iştifa ederim orada işe girerim dedi sonra istifa edemem seviyorsan gelip burada annemle babamla bes kardesimle köyde oturacaksın dedi sonrada beni seviyorsan kapanacaksın demeye basladı ben hiç köye gitmiş kalmış bir insan değilim onları küçümsemiyorum ama herkes alıştığı yerde yasar ayrıca ben oraya gidersem işe giremicem ve yüksek lisans hayalimden vaz gecicem üstüne gitsem bile annesi babası ile yasamak neysede 5 erkek kardesler ve hepsi büyük onlarla aynı evde nasıl yasıcam nitekim bu konu konusulmak üzere onlar gecen hafta bize geldiler işte olan o zamn oldu nişanlimin söylediği sözlerin hepsi annesinin sözleriymiş annesi ne derse o bana onu demiş annem babam biz kızımızı bosuna okutmadık kızımızı köyde evde oyursun diye 4 sene dişimizden arttırıp bosuna okutmadık oraya gönderemeyiz baska çözümler bulalım dediler kayın babamda tamam dedi ama kaynanam gelsin yeri kocasının yanı bizimle kalsın bana yardım eder yanımıza gelsin kocası kapan derse kapanmak zorunda diye laflar söyledi o öyle deyince nişanlımda ben iştifa edemem çözüm bulana kadar bekleyemem o gelecek dedi ben ankaraya gelirsem anneme yardım edecek kimse kalmıyo diğer kardeşlerim işi oluyo dedi kısacası bizimki babasını bile dinlemeyip annesi ne derse onu yapmaya basladı babam sinirlendi bitsin bu iş o zaman dedi bende biz ikimiz konusup karar verelim ddim onunla salona geçtim bana dediki beklemek iştiyorsan sartım var kapanacaksın bu sartı kabul ediyorsan seninle çöüm bulana kadar beklerim dedi beni seven insan gitmiş yerine baskası gelmiş ben onu sözlenmeden önce çok reddettim o peşimden 2 sene geldi bıkmadı ayakkabımı bile baglardı şimdi bunları diyo olması çok sasırttı biz salonda konusurken annelerimiz geldi orta yolu bulmak için annem oğlum o zamna kadar fikirleriniz degişir zorla olmaz belki kendi kapanmak işter dur hele bi derken onun annesi anlaşamazlar ayrılsın dedi benim annemde sert cıktı ona yangına körükle gitme çoçuklarımızın arası olsun dedi sonra nişanlım annem sert çıkınca tamam çözüm bulunana kadar bekleyelim dedi durum tatlıya baglandı gittiler ama bu sefer babam basladı onların hareketleri sanki oğullarını zorla evlendiriyo gibiydi adem (nişanlım) orta yeri bulmak yerine biz ne dersek annesiyle birlikte hayır dedi diyerek sinirlendi annesinin söylediği sözlere felan babam resman kızımızı zorla gelin alın evlensinler diyen bizmişiz konumuna düştük dedi küstü nişanlıma gel babamın gönlünü al beni sevdiğini göster dedim ilk tamam dedi şimdide bu gün gelecek mişin deyince o günden sonra baban beni annemde seni iştemiyo elinde sonunda bu iş bitecek bosuna bekliyoruz bi cözüm bulup tayin olamayacagım demeye basladı yarında babasıyla birlikte gelecekler suç bizdeymiş biz onların bu tavırlarını yanlış anlamısız onlar o gün gayet normal davranmışlar annesi birsey dememiş annesinin dedikleri normalmiş bunları söyledi kardesi evlendi evlendiği kız bir hafta sonra bosanmak iştedi ve bosanma davası actı dava daha sonuçlanmadı ama simdi diyorlarki bizim her işimiz yoluna girsede kardesi bosanıp tekrar evlenmeden bana düğün yazmazlarmış annem babamın sabrı iyice tastı biz köyde ezilmişler diye hiç bir sey istemedik ben daha kendi anneme babama bir kere annecim babacım demedim ama onun ailesine hep böyle konustum her hafta ufak ta olsa bursumla hediyeler yolladım annemlerde öyle köyde ezilmişler maddi imkanları yok diye hiç bir sey iştemediler ama nişanlım işe girdi maas almaya basladı herkes ona orada kralmıs gibi davranmaya basladı ailenin okuyan tek çoçuğu 2 yıllık insaat teknikerliği bitirdi ondan baska ünüversite okuyan yok birde belediyeye torpille insaat mühendişi alınırken kadro değiştirilip teknikere cevirilerek insaat teknikeri olarak girdi köyde herkes ona bulunmayan nimet gözüyle bakıo oda aileside bi havalara girdi yarında yüzük atmak için geliyorlar bütün hayallerim yıkıldı ne yapacagım bilmiyorum eski haline dönmezmi nişanlım bilmiyorum kendimi gücsüz ve caresiz hissediyorum :43::43::43::43::43::43::43::43:

canım öncelikle sakın kendini bırakma görüyorum ki sevmişsin baglanmışsın ezilmeyi bile göze almışsın ama kayınvaliden sanki seni istemiyr nişanlınında kafasını yıkıyor gibi bence sakin ol mantıklı aklıcı ol o çocukta seni seviyor sonuçta kıymetini anlayacaktır kendini ezdirme ama seviyorsun ayrılmakta istemiyorsun akıllıca düşün kendini kaybetme

Canım ya çok üzüldüm durumuna aileler işin içine girince böyle oluyor işte...
Annesi seni istemediği için oğlunu doldurmuş tek sorun kayınvaliden kendine hizmet edecek bir gelin istiyor oğlunun da dizinin dibinden ayrılması istemiyor tabi...
Arkadaşların dediği gibi aklında başka kızlar da olabilir...
Sözlün de dolduruşlara gelmiş havalara girmiş seni ezmeye kalmış
Şimdi böyleyse evlenince ne olur bi düşün sen hayatını zindana çevirirler valla...
Bence sakın yüz verme bir süre geri çek kendini eğer dönerse şartlarını söyle annene karşı beni ezdirmiyceksin kapanmayı ne zaman istersem o zaman kapanırım köye falan da gitmem kabul ediyorsan de dönmezse de böyle birinden kurtulduğun için yat kalk dua et... İnşallah herşey düzelir canım =(

Rica ediyorum bu tuhaf kaba görgüsüz insanlara bulaştırma aileni de kendini de. Köyde sana hizmetçilik yaptıracaklar sonra da şutlayacaklar. Bence ayrılmve kendi dengin birini bul. Aileleriniz arasında bile devasa bir edeb farkı var

ne kadar hamaratsın canım maaşallah çok güzel şeyler yapmışsın.dediğim gibi yaşın çook genç yine nasip olur onları kullanman daha kimler kimler çıkar senin önüne..
üzülme desek de tabi üzüleceksin ama geçer canım bir ömür çekmektense..
onları Allah a havale et ne yapacağını o bizden çok iyi bilir şüphesiz

ben de yozgatta yaşıyorum yozgatlıyım. çok olmasa da köylerde boyle aileler var. annesi kendi koylerinden, köy işi bilen bir gelin istemiş olabilir. siz ise bilmiyorsunuz. annesi için buyuk bir eksi kendilerince.

ne soyleyim ki annesi zor. siz bir de aile ile yaşamayı goze almıssınız. helal olsun size. nisanlınız ile etraflıca dusunup tasınıp karar verin. koyde zaman kolay gecmez. annesi ikide bir begenmemezlik eder. baskasının gelini ile karsılastırır. eşinizde anladıgım kadarıyla sizi korumaz. kendi yalnızlığınızda bogulursunuz.

bir kez değil birkaç kez daha dusunun derim

kimseye kolay kolay ilişkinizi bitirin demem ama siz herşeyin en başındasınız henüz. kesinlikle ve kesinlikle siz bu ilişkiyi bitirin. üzülürsünüz ama kendi yolunuza devam ettikçe ilerde şükür edersiniz. sizi ailesinin yanına hizmetçi götürmeye çalışıyor. ee o kadar kalabalık aile. Kapan demek ne demek bunu sizden isteyebilir ama şart koşamaz. kaynana desen milli felaket oldugunu göstermiş bile, başında böyle iseler sonunu hayal bile edemezsiniz.

Eğitiminize devam edin... yoksa çoooookkkkkkkkk pişman olacaksınız ve çekemeyip baba evine döneceksiniz. o zaman işler hepten zor olacak ve şuan çekeceginiz acının, bin mislisini hemde yıpranmış ve birçok şeye geç kalmış şekilde yaşayacaksınız.

Back
X