Sözlümün ailesi : ( ... Bakarsaniz sevinirim..

Betty42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
106
0
96
Diğer
Iyi geceler arkadaslar,

Nerden basliyacagimi bilmiyorum ama az icimi dokmek istedim sizlere.
Okursaniz biseyler yazarsaniz sevinirim, simdiden tesekkurler gozlerinize saglik..

Sozleneli yeni oluyor, 1-2 ay icindede nisanim olcak insallah.. Gelelim kendime gore olan sorunlarima..

Sozlumun annesinden hic yakinlik goremiyorum, nebilim cok kafaya takiyorum aceba istemiyormu beni diye bazen..

Bide anne babasi ayri, ama babasiyla gorusuyor sozlumm., sozumuz olduktan sonra babami 1 kere bile aramadi hayirli olsun demek icin, babamda kafaya takiyor boyle seyi dogal olarak.. Babamda diyor tamam gelmesine gerek yok ama en azindan arayabilirdi, cokmu zor diyor, niye aramiyor baba anlamiyorum..

Oteki kafama taktigimda, komsular tanidiklar fln duyuyorum sozlunun ailesi en az 2 haftada bir gelmesi lazim sizi yoklamazi lazim araya sIkI tutmak icin gelip gitmeleri lazim, ama yok oda yok.. Arada mesafe 2 saat kadar ama olsun abartilcak bisey degil, isteyen arabada bulur gelir sonucta, oda yok.. Ailemde dogal olarak bekliyor, uzulen ben oluyorum. Ara sira arar annesi annemi, oda fazla olmaz..

Nebiliyim ailemin hosuna gider sozlum arada oyle tak diye gelse surpriz yapsa elinde bir kutu tatli ile, ama oyle ince dusunceli degil, bilmiyorum napcam..

Yani niye boyle anlayamadim, fazla ilgili degiller gibi yada fazla adetleri bilmiyorlar ama uzuluyorum boyle oldukca. Sonucta bende iki tarafi idare etmem lazm ailemi kiramam sevdigim adamida kiramam, bazen sozlume diyorum laf cakara 'ne zaman gelceksiniz' gibi seyler, 'geliriz yakinda ' diyor. yada soruyorum bazen ' haberim yok ama babalar konustumu, babam bu konulari pek evde acmiyor fln 'diyorum ' yok aramadi, arar herhalde' diyor..
Anne babasida ayri ikiside evli degil ama boyle ilgisizler veya adetleri bilmiyorlar.
Benim bildigim kiz tarafina biraz duskun olmalilar aramalar sormalar, gelmeler, gitmeler.

Yok tik yok ama.. Nisandan birkac hafta once nisani konusmaya gelcekler o kadar..
:gitme:

Cok uzgunum, napicagimi bilmiyorum. Bir yandan iyi diyorum annesiyle fazla samimi olmamam daha iyi diyorum, mesafeli olmak iyidir diyorum. Ama ailemede uzuluyorum onlarda ister karsi tarafin benim uzerime dusmesi ailemi arayip sormasi gelip yoklamasi ama yok..

:sinifsinif: napicagimi bilmiyorum, biliyorumki onlarda art niyetli insanlar degiller sadece biraz umursuz gibi geliyorlar bana bazi seylerde..

Daha çok yeni sözlenmişsin alışma dönemleriniz her iki ailede birbirinin huylarına zamanla alışacaktır kaldı ki kayınvaliden anneni telefonla arıyormuş bence çok samimiyet olmamalı resmiyet senin ileriki hayatında sözünün geçmesi isteklerinin olması açısından daha avantajlıdır....kendini üzme,mutluluklar dilerim.....

sozlunle konus eger hala ayni devam ederlerse takma..evet ailene karsi zorda ve mahcup kaliyorsun ama bosver boylesi bazen daha iyi oluyor.

Sozlume anlatirsam oda belki annesiyle paylasirsa kotu ben olurum ama.. Nebiliyim, kafam cok karisik, uzgunum cok ona belli etmesemde..

canım boş ver bunlar sorun edilecek şeyler deil hem zaten daa çok yeniymişsiniz herkes birbirine alışana kadar zaman alır hem arada mesafe olması senin için daha iyi bence yinede çok istiyosan sözlünle konuş bizim adetler böledir de en azından beklentilerinizi bilmiş olur

ya zaten onlar kendi içlerinde bile dağınık ve umursamazlarki bak boşanmışlar.onlardan olumlu bişey beklemek yanlış olur açıkcası.nişanlında böyle bir ailede yetştiği için görmemiş öğrenmemiş belliki örf adet.ancak bunu nişanlınla konuşarak bazı şeyleri görmesini sağlayarak çözebilirsin gibime geliyor

Her aille farklıdır canım mesafeli olmak iyidir ailene açıkla onlar çok amii insanlar değillerde örf we adetleri farklıdır bilmiyorlardır sözlün ailene saygı göstersin gelsin gitsin yeter sende gidersin zamanla anlaşırsınız canım sözlünün anne babası ayrı diye gelmiyorlardır bence takma kafana ailenede söyle böyle kabullensinler hayırlısı olsun Allah tamamına erdirsin canım

Merhabalar
Sizi çok ıyı anlıyorum cunku aynı asamalardan gectım, gecıyorum
Sankı ortada bır problem varmıs gıbı gelıyor sıze
Ailenıze mahcup oldugunuzu dusunuyorsunuz
Bızde de durum aynı, ustelık evlerımız araba mesafesı ıle bes dakıka
En son kurba bayramından once geldıler, dusunun artık
Bız 2008 ın 12 ayında nısanlandık ustelık
Bence degısmez arkadasım
Ben cok uzuldum cok ağladım
Rahat olmaya bak
Cıkamadım ısın ıcınden konu actım bakabılırsın
En son 15 gun once yıne cok takmaya baslamıstım aramıyorlar gelmıyorlar dıye
Nısanlımla konusuyorum ben soyluyorum daha ne yapabılırım dıyordu
Cok agladım kendımı onemsız hıssettım
Sonra baktım degısmıyor bısey olan bana oluyor
Nısanlımla bır karar aldık
Nısanlım sehır dısında bu arada
Buyukler arasa da aramasa da bız kucuk olarak her hafta aramaya basladık
Sımdılık aklıma gelen ılk cozum bu oldu
Cunku en son bız gıttık aradım ettım kayınvalıdem tam 3 ay aramadı o aramayınca bende aramadım baktım araya sogukluk gırecek akıllı davranmak gerek dedım, nısanlımada anlattım gel bız yapıcı olalım aılenın eksıgını sen tamamla uzakta da olsa ara sor dedım, sımdı boyle yapıyoruz
Bakalım artık
Yalnız hıssetme kendını sakın
Unutma tek sen degılsın tamam mı dertlesmek ıstegınde ben burdayım

Sözlünün dağınık aile yapısından kaynaklanıyor bu durum. Örf adet bilmiyorlar belli ki.

Benim abimin eşinin ailesi de aynen senin bahsettiğin gibi. Anne baba ayrı ama tam boşanmış değiller,ayrı yaşıyorlar.Böyle saçma sapan bir hayat tarzları var işte. Hiç birşeyden haberleri yoktu. Hiçbir adeti bilmiyorlardı. Biz yapmak istediğimizde ise bizi gereksiz ayrıntılarla uğraşmakla suçladılar hep. Biz öğrettik hep,bizden öğrendiler yani. Bu dönem içinde denge unsuru abim ve yengem oldu hep.

Sizin dengeyi kurmanız köprü olmanız lazım aileler arasında. Sözlünle bir olup aileleri yakınlaştırmanız lazım. kendim yaşadığım için söylüyorum bunları. sözlünle konuş birlik olun. sonuçta sen gelin olcaksın,sen yakınlık göstermeye çalış. bilmiyorlarsa öğreteceksiniz. yapacak birşey yok.

daha cok yenısınız, uzulmeyın bence.
ve anladıgım kadarıyla nisanda olmamıs aranızda, hanı yuzuk falan takılsaydı mutlaka aıleler bır araya gelırdı aranıp sorulurdu haberlesılırdı dıye dusunuyorum :teselli:

herkes her adeti geleneği bilmek zorunda değil.uygulamak zorunda da değil.ve buuuu bence büyük bi avantaj.baştan samimi olma derim..aman aramasın sormasın sen arıyorsun ya..sen sadece saygıda kusur etme o kadar gerisi onlara kalmış. bu arada komşularına noluyor onu anlamadım..

canım bence sözlünle açık açık konuş, sen arada kalmaktansa ikiniz bir olun ve birlikte dengeyi kurmaya çalışın.Onun annesiyle babası gelenekleri bilmiyo olabilirler, sözlün de sonuçta ailesinden ne gördüyse ne öğrendiyse onu yapacaktır.Sen onun ailesine bunu öğretemezsin ama sözlüne anlatabilirsin.Önemli olan o bence. hani demişsin ya bi kutu tatlı ile gelse süpriz yapsa diye,sen onu bu gb süprizlere yönlendirebilirsin. Senin yönlendirmenle ilgilenip bazı şeyleri görürse bu işi çözersiniz ama hala aynıysa demek ki içinden gelmiyordur.

arkadaslar degerli yorumlariniz icin sagolunda..

sozlumun ailesi biraz umursuz, yani nebiliyim kac aydir ancak 1 yada 2 kere annemi aramistir annesi.. Hic nisan konusmak icinde aramiyor oysa 1 ay sonra nisanim var daha bunun elbise asamasi var ondan sonracigima daha nisan alisverisine cikilcak nebilim garip.. boyle bende mahcup oluyorum aileme karsi cok uzgunum, sozlume citlatiyorum tamam gelces bakariz fln diyor, nebilim napicagimi sasirdim. Insan bir der bizim yapicagimiz bisey varmi yada kendileri teklif eder mesela kameraci ve fotocuda bizden olsun diye en azindan sorarlar ama yok hic muhabbet tatli dil fln yok, bilmiyorum napcam, belki annesi babasi ayri oldugu icin aile boyle umursuz babasida hic aramadi babami oysa oglan babasiyla sIk SIk gorusur, aileme cok mahcup oluyorum : (((((..

Back
X